ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.04.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Bahamas, un paradis tropical

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

A venit vremea să vă vorbesc despre excursiile pe care le-am făcut în locurile exotice pe unde am ajuns. Nu pot spune că am vizitat fiecare țară în parte printr-o mini incursiune, dar totuși am călcat pe diverse meleaguri și mi-am făcut o primă impresie.

După ce mi-am achiziționat croaziera m-am înregistrat online pe site-ul Costa și așa am putut vedea din timp ce excursii se oferă în fiecare destinație. Pentru fiecare loc unde acosta vasul era de ales dintr-un număr de 20-25 de tipuri de excursii diferite.

Erau excursii să vizitezi orașul și principalele obiective turistice din zonă, să faci cumpărături, să faci snorkeling, să înoți cu delfinii, să faci o mini croazieră pe mare cu un catamaran sau pur și simplu să stai la plaja. Cu mici excepții cam la toate destinațiile la care am ajuns era cam la fel.

Prețurile pentru o excursie variau între 35 USD/persoană până la maxim 160 USD /persoană, iar o excursie dura cam 4-5 ore, cu o excepție majoră în Mexic unde a durat aproape 10 ore.

Evident cu un ochi la buget, cu un ochi la atracții, ne-am ales de acasă excursiile. În total pentru 3 persoane am dat pe excursii 1200 USD. Unii spuneau că-i scump și că mai bine luam de pe mal, dar cel puțin prin locurile prin care am ajuns noi, chiar nu aveai de unde să-ți iei de pe mal , o excursie mai convenabilă la preț.

Dar să începem povestea. Prima noastră oprire a fost în Nassau, Bahamas. O zonă superbă renumită pentru culoarea deosebită a apei, ceva similar cu Maldive. Se spune chiar că Bahamas este cumva o prelungire a orașului Miami, o zonă unde s-au retrași mulți oameni cu bani.

Pentru început să spunem câte ceva și de Bahamas. Bahamas este format dintr-un lanț de insule situate pe aproximativ 800 de kilometri, în apropierea Floridei, dar și cumva a Cubei. Este primul loc în care Columb a pus piciorul când a descoperit America. A fost pe rând colonie spaniolă, cuib al piraților, iar în zilele noastre face parte din Commonwealth și se subordonează Reginei Angliei.

Este o țară cu un PIB extrem de ridicat și este considerată una dintre cele mai scumpe țări din lume. Prețurile sunt mai mari ca la Miami. Moneda oficială este dolarul de Bahamas, iar paritatea față de dolarul american este de 1-1. Evident poți plăti aici în oricare din cele două monezi. Benzina e dublă ca preț fața de state, iar un pachet de țigări trece de 12 usd. Știind toate acestea e clar că nu ne-am aventurat la cumparărături si nici n-am ales excursii scumpe.

Nassau e capitala și e locul unde am debarcat și noi! Se spune că nu este o zonă foarte ofertantă turistic. E multă sărăcie pe-acolo și nu e totul roz.Asta e unul din paradoxuri. Săraca țară bogată. Bahamas-ul pe care-l știm noi, din poze ori filme este în insulele mai îndepărtate. De altfel în Bahamas sunt aproximativ 700 de insule. Orice trip pleacă însă din capitala Nassau situată pe insula New Providence sau din insula satelit Paradise Island legată de cea centrală doar prin două poduri. Dacă în insulele principale trăiesc 260000 de persoane, în restul de 698 de insule , doar vreo 90000. Vă dați foarte lesne seama că paradisul este în restul insulelor.

Pe insulele mici unde locuiesc cel puțin 15 persoane Guvernul si-a luat angajamentul să tragă curent și să pună la dispoziția locuitorilor și alte utilități. Evident prin zonă mulți americani bogați, dar și multe celebrităti de la Hollywood au case de vacanță. Este un adevărat paradis tropical. Iar cei mai avuți dintre ei au chiar insula lor privată. Dintre cei cunoscuți îi pot aminti pe Nicolas Cage, David Coperfield, dar firește si pe Piratul din Caraibe, Johnnie Deep.

Astea fiind spuse noi am ales o plajă să ne bucurăm de soarele Caraibelor și de la nivelul mării, nu doar de la etajul al șaptelea cum bine a remarcat colega Yoda.

Am debarcat la ora 8,30 dimineața într-o zonă amenajată cu multe magazine si cu ceva terase special pentru clienții de pe vasele de croazieră. Este o întreagă industrie ce s-a dezvoltat în jurul acestor vase de croazieră.

După ce am trecut de zona de shopping, ne-am căutat fiecare ghidul repartizat și apoi ne-am urcat în autocare moderne și am purces la drum. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost ravagiul făcut de ultimul uragan ce a trecut prin zonă. Uraganul Dorian a lovit puternic insula anul trecut, cu forța unuei frurtuni de gradul 5, iar 70% din suprafața insulei a fost sub ape!!! Se vedeau si acum la mai multe luni distanță ravagiile făcute de acest uragan ce a distrus atât portul, cât și aeroportul din zonă.

Noi am văzut distruse, la atenționarea ghidei, doar cel mai mare hotel din zonă, dar si cel mai mare centru comercial. Dezolantă imagine.

Ăsta e un semn foarte clar că nici în paradis lucrurile nu sunt toate foarte roz. Climatul în Bahamas este de savană tropicală cu două sezoane unul cald si umed si altul cald si uscat. Se observa foarte lesne că respectivul cald este nelipsit, temperatura medie anuala fiind de 25 grade Celsius. De obicei e ferită de uragane. Dacă Dorian a lovit anul trecut, uraganul Floyd a lovit în 1999, iar uraganul Andrew în 1992. Deci cam o dată la zece ani sunt probleme majore cu aceste dezlănțuiri ale naturii.

In fine! După aproximativ jumătate de oră de mers am ajuns la o plajă privată, unde am fost asteptati de localnici foarte calzi. Sunt oameni foarte deschiși, foarte primitori, mereu cu zâmbetul pe buze. Incredibil cum unii oameni pot fi atât de pozitivi. Oricum îti creează așa o stare de bine, când vezi oameni atât de frumoși și la interior și la exterior. Fetele sunt foarte frumoase și au un corp demențial.

Noi ne-am pus la plajă pe niste șezlonguri foarte comode, iar eu am intrat să fac o baie în mare. Apa extrem de curată și foarte caldă! Pe plajă aveam un bar exotic, de unde ne puteam servi cu diverse băuturi. Evident că nu am ezitat să o facem! Mai mult la prânz am beneficiat de un bufet cald foarte gustos. Am avut de ales între pui, pește, porc și vită, garnitură de orez și salată, iar ca desert fructe. A fost un prânz exotic foarte bine venit!

Ne-am plimbat un pic, pe plajă și am făcut poze. În imediata apropiere erau mai multe case de vacanță și câte un turist la soare. O zonă foarte frumoasă si liniștită.

La aproximativ o oră după ce am ajuns noi, au mai venit două autocare pline cu adolescente americane, ce au înviorat foarte tare atmosfera și care au scăzut foarte simțitor media de vârstă de pe plajă! ;) Completarea asta este pentru Roth!

După aproximativ cinci ore și jumatate ne-am întors pe vas. Dacă cei în vârstă umpluseră autocarele, noi nu ne mai lăsam duși de la plajă. Cu siguranță ne-am desprins cu greu de acest loc paradisiac si ne-am suit ultimii în autocar.

Concluzii . Bahamas este o zonă superbă, unde merita cu prisosință un concediu alocat , strict pentru mare și soare. Se știe că unele dintre atracțiile din zonă este să înoți cu porcii sau cu rechinii!!! Noi n-am avut parte de așa ceva, probabil pe alte insule.

Merită să vii aici, dar avizat pentru că este foarte scump. Și neapărat să nu stai în Nassau, ci pe o insulă paradisiacă din zonă!

Bahamas sper să ne revedem cândva!

P.S. Nu ne trebuie viză pentru a intra în Bahamas!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 05.04.20 11:36:29
Validat / Publicat: 05.04.20 16:17:12
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CARAIBE.

VIZUALIZĂRI: 3825 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

35 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 plaja si terasa noastră
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63100 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

35 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[05.04.20 11:56:24]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=3apbS5OBuaA

mersi frumos!

webmasterX
[05.04.20 16:16:55]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Bahamas, Insulele BAHAMAS" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

micutzu
[05.04.20 16:31:08]
»

Citit si votat cu placere. Acum cand dreptul la calatorii ne este ingradit de pandemie, noi cei care scriem si citim pe acest site ne plimbam prin cele mai frumoase locuri din lume. Chiar daca o facem doar virtual asta ne ajuta sa depasim aceasta situatie si face mai usoara asteptarea starii de normalitate. Sanatate si multe calatorii frumoase, reale si virtuale.

mishu
[05.04.20 16:34:33]
»

@robert: Of Robert ce ne faci tu cu destinatia asta de vis, ca daca te uiti doar la videoclip ti-ai dori sa te teleportezi direct acolo, tu insa ai prezentat si ceva realitate, insa per total iesi tot pe plus, adica vreau si eu.

Dar in hamac te-ai asezat pana la urma?

Felicitari, votat cu mare drag.

Mika
[05.04.20 16:36:49]
»

@robert: Ce pot să mai spun! Minunat!

gettyyPHONE
[05.04.20 16:39:03]
»

Super articolul ăsta!!! M-a încărcat cu energie pozitivă.

P. 25 de departe cea mai reusită poză!!

Mă bucur că v-ați răsfățat la soare si v-ati simtit atât de bine... într-un cadru natural de mare exceptie.

Astept cu mare interes următoarele articole. Stii bine că te urmăresc!    

robertAUTOR REVIEW
[05.04.20 16:41:55]
»

@micutzu: foarte bine punctat! Mulțumesc frumos pentru vizită și cuvintele frumoase!

Multă sănătate că-i mai bună decât toate!

robertAUTOR REVIEW
[05.04.20 16:44:29]
»

@Mika: mulțumesc din suflet!

robertAUTOR REVIEW
[05.04.20 16:46:46]
»

@mishu: îți dai seama că nu! După ce am tras cu hamacul ăla prin jungla amazoniană, dacă-ți mai aduci aminte, nu mai vreau așa ceva!

Într-adevăr oricum ai aduna minus cu plus, tot dă un mare plus.

Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

robertAUTOR REVIEW
[05.04.20 16:52:12]
»

@gettyy: mă bucur tare mult să aud asta! Mersi frumos pentru aprecieri! Ea chiar știe să pozeze e doar meritul ei, nu al fotografului. Are multe poze superbe, dar nu mă lasă să le pun.

Chiar că îți simt suflul în ceafă! Glumesc, desigur. Mă bucur tare mult, că apreciezi articolele mele.

Știi foarte bine că aceste destinații exotice, atât de frumoase, de deosebite și de îndepărtate au fost pentru mine principala ancoră, de am ales această croazieră!

Yoda
[05.04.20 17:52:46]
»

@robert: Felicitari pentru review! Foarte frumoase locuri, chiar merita de mers pentru plaja si baie.

robertPHONEAUTOR REVIEW
[05.04.20 19:28:27]
»

@Yoda: mersi frumos!

webmaster
[05.04.20 19:35:56]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nrs †
[05.04.20 19:37:34]
»

Fetele sunt foarte frumoase și au un corp demențial.

de obicei erai mai darnic, puneai ceva poze pentru a fi credibil. acum nimic, singura frumusete pozata nu cred ca era de pe melagurile acelea, ci de pe aici

robertPHONEAUTOR REVIEW
[05.04.20 19:56:17]
»

@nrs: a fost timpul prea scurt. Ca să te convingi dă o fugă!

krisstinnaPHONE
[05.04.20 20:00:57]
»

@robert: Ei da!

A meritat “efortul” de pe vasul de croaziera

Uite, am scos tortul de înghețata, mi-am umplut o cupă (doar e cina) și:

am făcut plajă pe insulă, am mirosit sarea din aer, m-a bătut briza, mă cam “enervau” palmierii, nisipul era nesuferit că se lipea de mine, am căzut din hamac și-am înjurat un pic, m-am pozat cu negresa din poza ta (e fată, nu-i așa?), am înotat după rechini și ei fugeau de frica mea, am refuzat mâncarea exotică din motiv de... înghețata, privesc și acum valurile furioase și-mi zic: “Alo, doamna! E frig afară, sunt vase de spălat, mâine mergi la muncă, pregătește-te să fugi de Corona, Bahamas e un vis care nu va deveni niciodată realitate! ”

Of, ce frumos e să fii liber, să fie pace și oamenii să se simtă in siguranță!

Bravo, felicitări!

Aaa, stai sa mă uit și la filmuleț, îmi aprind o țigară preț de un vis...

Yolanda
[05.04.20 20:36:20]
»

@robert: Excursiile cumparate la bordul vasului sunt Intr-adevar scumpe dar esti in siguranta, mai ales in insulele cu multa saracie, ai protectie din partea autoritatilor.

Am patit-o chiar si la Roma, dupa turul orasului si vizita la Vatican am fost blocati in trafic datorita unui accident rutier, daca nu eram in excursie organizata pleca vasul din port pentru ca ei te avertizeaza ca nu asteapta pe nimeni daca nu este plecat în excursie organizata. Fiecare autocar era însotit de câte o persoana din stafful celor ce organizau excursiile de la bord. Au anuntat din 30 în 30 de minute pe unde eram si asa am avut siguranta ca nu pleaca din port vasul de croaziera.

Siguranta înainte de toate.

roth
[05.04.20 21:06:24]
»

@robert: Bun, citit si votat cu bucurie si invidie, recunosc. Ce nu inteleg e mesajul subtil din poza 8 si 9, adica" pregatite pt turistele americance" insa cate 2, unul peste altul... acum intreb si eu alea au multe kg? sau ce imi scapa mie...

Poveste de vis, destinatie pe masura si... poate facem o plimbare candva, una din aia cu relocare cu tot, ce spui?

Gooo!

robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 07:47:03]
»

@krisstinna: Minunat visul tău, excepțional povestit! Este unul dintre cele mai frumoase ecouri primite de mine de-a lungul timpului. Sper să nu te trezești așa de repede din vis, iar dacă o faci să fie pe o plajă exotică!

Vor veni vremuri mai bune, după nori întotdeauna răsare soarele. Nu trebuie să ne pierdem speranța. Acum în vremurile astea avem timp de reflecție: eram fericiți și nu știam!

Într-adevăr ajungând în aceste zone paradisiace toată croziera o văd deja din alt unghi!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

P.S. E o fată foarte frumoasă! Deh nu toată lumea e fotogenică în poze!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 07:50:00]
»

@Yolanda: bine de știut acest lucru. Evident că nu aș fi dorit să plece vasul fară noi! Dacă stau mai bine să mă gândesc nu mi-ar fi displăcut ideea să mă piardă prin Bahamas!

robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 07:54:19]
»

@roth: Nu, nu erau adolescente americane venite după noi! Vezi că am completat în articol special pentru tine.

După cât au tras cei care au continuat sejurul spre Italia, sincer nu mai vreau să aud nici de croaziere, nici de relocare. Poate doar peste vreo 10-15 ani.

O expediție în Nepal, da. Și mâine aș pleca dacă s-ar putea!

Destinație de vis, da. Invidie nu ai de ce. Dacă vroiai puteai să vii cu noi. Dar n-a fost să fie. Next time!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 08:13:33]
»

@webmaster: mersi mult!

ANILUPHONE
[06.04.20 09:16:40]
»

Wow... un colț de paradis ne-ai arătat și nouă!!! Superb!

Da, ce puțin îți trebuie ca să fii fericit... dar pe plaja aia fericirea se dublează...

Interesant... lași un papuc și ai scăpat de griji... ce simplu și ușor ar fi...

Foarte frumos și exotic Bahamas!

Apropoo... te-ai dus pregătit cu tricoul verde sau l-ai luat de acolo?!

Aștept continuarea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 09:21:58]
»

@ANILU: asta zic eu întotdeauna, nu-ți trebuie lux ori grandoare pentru a fi fericit. Mai degrabă liniște într-un cadru natural deosebit.

Tricoul l-am cumpărat chiar de-acolo de pe plajă și l-am îmbrăcat la plecare. Din fiecare loc în care ajungem ne cumpărăm câte ceva, așa ca amintire!

Aia cu papucul mi s-a părut maximă. Era undeva într-un loc mai izolat, departe de terasa și plaja noastră!

Mulțumesc mult de vizită! Sănătate maximă!

Dana2008PHONE
[06.04.20 09:31:03]
»

@robert: Soare, apă, plaja... sunt suficiente doar fotografiile pentru a schimba starea.

Bahamas locul in care spun mereu că vreau sa ajung și îți mulțumesc că virtual m-ai plimbat in acel paradis in dimineața acesta.

Îți doresc sa te reîntorci acolo, așa cum ai scris că o vei face in viitor.

E minunat!

Felicitări pentru articol și fotografii.

Sănătate! Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth
[06.04.20 09:33:43]
»

@robert:

robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 11:32:40]
»

@Dana2008: Ooo lume nouă, la mine pe pagină! A trebuit să scriu de Bahamas, ca să mai intri pe la mine!!! Glumesc stai liniștită!

Într-adevăr mare, soare, plajă... e de ajuns pentru a te simți bine.

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu și multă sănătate că-i mai bună decât toate!

diana2015PHONE
[06.04.20 12:14:50]
»

Ooooooooo, superb. Mulțumim pentru acest foarte frumos review L-am savurat pe îndelete și m-am uitat la poze cu o curiozitate sporită dorind să văd acele fete superbe cu corp perfect Întrebarea mea este unde sunt bree? Sunt camuflate între palmieri?

Lăsând gluma acum mi-a plăcut această plimbare virtuală a noastră

Votat cu drag și... aștept continuarea

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †
[06.04.20 12:46:20]
»

@diana2015:

nu ai auzit ca nu se pot poza, trebuie sa te duci acolo sa le vezi!

robertAUTOR REVIEW
[06.04.20 13:12:39]
»

@diana2015: aoleuuu nrs îmi mănâncă sufletul! Se pot poza, dar în cele 5 ore și jumătate petrecute pe-acolo, chiar nu puteam să alerg cu aparatul foto după mine să le pozez.

De data asta trebuie să mă credeți pe cuvânt ori mai bine să mergeți și să verificați. Oricum trebuie lăsat și un pic de mister!!!

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu și multă sănătate că-i mai bună decât toate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †
[06.04.20 19:48:03]
»

diana2015PHONE
[07.04.20 13:46:50]
»

@nrs: acuma??? Dar nu vezi ca nu ne lasă? M-am apucat să fac bagajul dar ce să vezi? Dădu Klaus încă o lună de forbidden eu acu' ce să fac? Stau și citesc și tre' să-l cred pe cuvânt pe @robert

robertPHONEAUTOR REVIEW
[07.04.20 13:50:15]
»

@diana2015: ????????????

nrs †
[07.04.20 16:12:26]
»

@diana2015:

eu nu-l cred, nu vezi ca recidiveaza? ne povesteste una si ne pune poze cu alta (vezi la delfini)

diana2015PHONE
[07.04.20 16:51:06]
»

@nrs: daaaaa, am constatat dar asta e ne mulțumim cu picăturica

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, diana2015, gettyy, micutzu, Mika, mishu, robert, roth, Yoda, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bahamas:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.082244873046875 sec
  ecranul dvs: 1 x 1