ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 45 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ FĂRĂ MASĂ
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

5 Keys Boutique Hotel3

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  5 Keys Pisa – «a Key, a Door, a Story» — o gazdă perfectă în Pisa. Povestea mea

  TIPĂREȘTE URM de aici

  În dimineața celei de-a treia zile a escapadei italiene de noiembrie, știam că trebuie să plecăm devreme cu trenul spre Pisa unde aveam rezervare la turn la orele 12,00. Am ales un tren FrecciaBianca cu plecare la orele 08,16 din La Spezia și sosire la 09,04 în Pisa, mai rapid decât cel Regionale care făcea cu o jumătate de oră mai mult, dar evident și mai scump, plătind 15,50 €/persoană biletul. Însă și condițiile erau net superioare.

  Făcusem rezervarea de cazare în Pisa la un boutique-hotel, pe nume 5 Keys, în zona vecină cu gara, fiindcă, iniţial, mă gândisem să ne fie ușor cu transferul la aeroport din gară. Însă cum trenul PISAMOVER, fără conductor, începe să circule dimineața, de la orele 06,00, trebuia să ne reorientăm la taxi, dat fiind că avionul decola la orele 07,00 în dimineața următoare, neavând timp să ne descurcăm. Am gândit atunci că nu avem nevoie de mic-dejun, având în vedere că trebuia să ne facem decazarea pe la 05,00-05,30. Prețul de 42€/noapte mi s-a părut a fi convenabil, așa încât am ales imediat locația, în plus avea referințe bune, note mari, comentarii favorabile pe toate saiturile de rezervări online.

  După ce am ajuns în gara din Pisa, am pornit aplicația maps. me către boutique-hotelul 5 Keys situat la câteva sute de metri de gară.

  Despre 5 Keys Pisa

  5 Keys este un boutique-hotel din Pisa care are capacitate de cinci camere, așa cum sugerează numele, fiecare cameră, conform sloganului după care se conduce –a Key, a Door, a Story-, având un nume și o poveste propriu/proprie inspirate din simbolurile Pisei. Cele cinci camere se numesc: Torre, Galileo Galilei, Cattedrale, Battistero, Camposanto Monumentale. În fiecare dintre ele se găsește pe perete povestea la care se referă. Sincer, îmi era indiferent ce cameră primesc, cu excepția celei ce poartă numele de Camposante Monumentale, fiindcă mă lua cu răcori gândindu-mă că mă „cazez” într-un cimitir:((, fie el chiar și monumental sau „populat” de celebrități locale, aceasta fiind destinația construcției de la care a împrumutat titulatura.

  Adresă: Via Carlo Cattaneo 120,56125 Pisa, Italia
  [...]
  E-mail: booking@5keys-pisa.com

  Experiența noastră

  Am făcut cam zece minute pe jos de la gară, dar am găsit destul de ușor locația care este, de fapt, o casă în care locuiesc și proprietarii și copiii lor, deci două generații. De departe se vede copertina verde pe care scrie 5 Keys. Având în vedere că check-in-ul se putea face începând cu orele 13,00, ne gândeam să ne permită să ne lăsăm rucsacurile, și să ne cazăm efectiv mai după-amiază când ne vom fi întors din oraș. Dar, am fost foarte bine primiți, ne așteptau, erau ospitalieri din cale-afară, dar nu știau o boabă de engleză, așa că mâinile și norocul de a semăna limba noastră cu italiana ne-au făcut să ne descurcăm cumva. Ne-au dat camera, le-am explicat cum am putut că în dimineața următoare aveam avionul devreme și trebuie să ajungem la aeroport la 05,30. Asta după ce văzuserăm că era afișat că proprietatea asigură, contra sumei de 5 €, și transfer la aeroport. Bineînțeles că au fost de acord, am achitat cei 42€, încă 3€ taxa de oraș (1,5€/zi/persoană), plus cei 5€ transferul la aeroport, în total 50€.

  Am răsuflat ușurată că am primit camera Torre, situată la parter, considerată cea mai importantă dintre toate. Ni s-au înmânat cele două chei ale locației: una de la cameră, alta de la intrarea în clădire, în caz că ne-am fi întors seara târziu și nu am fi găsit pe nimeni la recepție.

  La parter, se mai află recepția cu o canapea mică alături, apartamentul proprietarilor, camera tehnică unde se află centrala termică care ține loc și de cameră de bagaje, un hol de acces decorat cu niște sticle de vin puse într-un suport, dar și cu afișe despre locație, harta orașului Pisa. O hartă turistică de buzunar am primit și de la proprietari.

  Camera Torre este spațioasă, curată, frumos decorată și intimă. De cum am intrat, am remarcat pe peretele de lângă pat, povestea celebrului (însoțită de fotografii) turn din Pisa, astfel că am avut posibilitatea de a băga bine la cap toate amănuntele, chiar înainte de a pleca către el să-l vizităm. :)

  De cum intram, în stânga se făcea ușa spre baie, în față se desfășura camera propriu-zisă care avea în mijloc patul matrimonial ce s-a dovedit a fi foarte confortabil. Acesta era încadrat de noptiere la capete, iar pe acestea se aflau veiozele. Dulapul de haine, foarte încăpător, cu oglinzi lipite pe uși, se afla lângă pat, iar mobilierul camerei era completat de un corp cu sertare pe care era așezat televizorul cu ecran plat, de dimensiuni rezonabile și tava cu ustensile de bucătărie: espressorul de cafea cu pastile aferente, pahare de unică folosință de două mărimi, pliculețe de ceai, zahăr, ness, două croasante, două pachețele cu biscuiți crocanți, lingurițe de unică folosință. Erau până și instrucțiuni de folosire a espressorului, care, se pare, că era aproape nou, după spusele proprietarei. Deasupra, pe perete mai aveam o oglindă, mai mică, dar utilă. Lângă corpul acesta, se mai găsea minibarul care era umplut cu ceva băuturi și dulciuri, ale căror prețuri erau detaliate pe o hârtie lipită de el, iar pe acesta se afla cana electrică de încălzit apa.

  Pe peretele din fața patului se găsea o masă pliantă, prinsă în perete, care se putea extinde la nevoie în față, iar scaune pliante erau vreo două. Pe același perete aveam caloriferul și telefonul fix, suspendat.

  Balcon nu există, în schimb ușa care credeam eu că dă într-un patio, de fapt dădea spre o incintă unde era așezat un bazin circular fie un jacuzzi, fie un soi de piscină, cred că pentru copii, nu știu cît de folositoare ar putea fi. Oricum, era acoperit, deci nefuncțional.

  Pardoseala era de gresie, dar nu pot spune că a ținut rece în cameră deoarece căldura de la calorifer a fost suficientă, nu a fost nevoie să pornim aparatul AC.

  Baia, potrivită ca dimensiune, foarte îngrijită, era dotată cu obiecte sanitare, inclusiv bideu, curate, instalațiile funcționale, cabina de duș etanșă, nu lăsa să se scurgă nicio picătură de apă în afara ei. Am găsit consumabile: hârtie igienică, săpun, gel de duș în recipiente specifice la chiuvetă sau în cabina de duș, uscător de păr.

  Wi-fi-ul a funcționat foarte bine, iar parola am primit-o încă de la check-in, dar am găsit-o şi în cameră, pe noptieră.

  A doua zi de dimineață, proprietarul a început să se foiască pe hol în preajma orei de întâlnire, ca să ne dea de veste că el este pregătit, dar și noi eram „cu arma la picior”. A fost foarte parolist, ne-a dus la aeroport în câteva minute, iar în mașină am încercat să înjghebăm o discuție politicoasă de ambele părți, care ne-a ieșit relativ bine. Ne-am salutat foarte cordial la despărțire.

   

  La final, ne-am declarat foarte mulțumiți de cazarea aceasta, poate chiar mai aproape de suflet ca cea din La Spezia, în bună parte factorul uman făcând diferența. Gazdele, care ne-au lăsat o impresie deosebită, și-au dat toată silința să ne simțim bine, chiar dacă era vorba de doar o noapte de cazare. Se pare că minivacanța asta stătuse sub semnul cifrei 5: Cinque Terre și acum 5 Keys, ce coincidență fericită!

  Citește și CONTINUAREA aici

  ---
  Trimis de irinad in 20.01.20 06:43:21
  Validat / Publicat: 20.01.20 08:47:25
  VIZUALIZĂRI: 692INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 65000 PMA (din 49 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  11 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [20.01.20 08:45:06] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "5 Keys Boutique Hotel, PISA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  --

  Pagina web nu a fost setată (ba chiar eliminată din review) - BItDefender indică acea pagină ca fiind periculoasă

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA [20.01.20 10:21:45] »

  @irinad: Super găselniță acest hotel boutique, bun și ieftin. Bravo!

  doinafil [20.01.20 11:01:47] »

  @irinad:

  Baia, potrivită ca dimensiune, foarte îngrijită, era dotată cu obiecte sanitare, inclusiv bideu, ...

  Să nu te mire că aveau și bideu! Toate casele au în baie bideu, cel puțin cele în care am stat eu, la prietena mea - în nordul Italiei - sau la Roma, la un „hotel” B&B, care era, de fapt, un apartament cu vreo cinci camere și două băi!

  De asemenea, în toate casele - mai dichisite sau nu - este gresie pe jos! (dar... nu știu de ce am scris asta, cred că și tu știai aceste amănunte!)

  Ați fost inspirați să alegeți acest „5 keys”, arată bine și, ai dreptate, factorul uman este - uneori - cel care te face să revii într-un loc!

  Felicitări, am votat cu drag - ca de obicei!

  webmaster [20.01.20 11:25:01] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad [20.01.20 12:11:42] »

  @webmasterX: Poziționarea este ok!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  irinad [20.01.20 12:19:37] »

  @Carmen Ion: Mulțumesc Carmen, cred că am avut și un pic de noroc, nu mă așteptam să găsesc ceva ieftin și bun. Iar pentru faptul că declară că nu pot oferi mic-dejun, în compensare dau croasante mici, biscuiți, cafea espresso care, până la urmă, înseamnă practic un mic dejun italian. Deci, chiar oferă, de fapt!

  Cel mai important este că sunt oameni de mare bun simț, așa ne-au demonstrat! Mă bucur că ți-a plăcut și ție găselnița mea!

  irinad [20.01.20 12:32:14] »

  @doinafil: Nu mă miră, știu că italienii dispun de așa ceva chiar și la cele mai modeste cazări, chestie de educație și obișnuință. Gresia este folosită pe post de pardoseală rece în multe țări mediteraneene unde clima e mai fierbinte și e nevoie mai mult de răcoare decât de căldură.

  Am fost încântați de boutique-hotelul ăsta fiindcă proprietarii erau foarte primitori și amabili, în ciuda barierei de limbă. Fiul lor ar fi fost responsabil cu engleza, dar era plecat cu treburi din oraș. Erau preocupați să ne simțim bine și să ne vadă mulțumiți, lucru pe care eu l-am apreciat.

  Mulțumesc mult pentru ecou, vizită, vorbe frumoase! Vă îmbrațișez cu drag!

  irinad [20.01.20 15:00:48] »

  @webmaster: Mulțumesc foarte mult!

  maryka [20.01.20 15:11:02] »

  Cu adevărat interesantă locația, ce mai spune și o poveste, aproape de gară, bine situată, preț bun.

  Ca întotdeauna, nimerești bine, ai succes la „căutări”, săpăturile repetate dau experiență!

  Oare se cazează cineva și în ultima cameră?

  Mă bucur că ați avut o vacanță frumoasă, cazările ajută mult la acest aspect, iar eu acum aștept povestea din Pissa.

  Te pup cu drag!

  irinad [20.01.20 15:44:56] »

  @maryka: Mulțumesc frumos, am nimerit bine la cazarea asta. Chestia cu povestea despre fiecare cameră este destul de interesantă și în mare parte, inspirată.

  Referitor la întrebarea ta, mă gândesc că poate nu toți turiștii or ști de la inceput ce e ăla Camposanto Monumentale, sau poate unii n-or avea vreo strângere de inimă să stea în ea. Mie nu-mi prea surâdea ideea, dar dacă n-aveam încotro, eram nevoită să accept.

  Mulțumesc de vizită, vorbe frumoase, ecou!

  mishu [29.03.20 13:52:17] »

  @irinad: O alegere inspirata, mi-a placut locul, mia-u plact si gazdele, felicitari, votat cu mare drag.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  doinafil, irinad, maryka, mishu
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0708389282227 sec
  ecranul dvs: 1 x 1