Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Amplasare excelentă în centrul orașului vechi din Malaga / impresii Downtown B&B Studio Apartment, MALAGA #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR EUR?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ FĂRĂ MASĂ

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 8 MIN

Amplasare excelentă în centrul orașului vechi din Malaga

TIPĂREȘTE URM de aici

După ce am ales Sevilia și Malaga pentru vacanța noastră de primăvară, cu cazarea a fost simplu pentru că știam un lucru și bun. Cum ambele aveau un centru istoric destul de mic și toate obiectivele se concentrau în acea zonă sau împrejurimi (accesibile cu piciorul), singura condiție la căutare, a fost amplasarea cât mai în centrul orașului vechi. Mă rog, în afară de curat și preț pentru buzunarul nostru, condițiile permanente.

La Sevilia a fost chiar simplu cu Nool pentru că a fost dragoste la prima vedere și n-am mai căutat. La Malaga am încercat inițial la hoteluri, pentru că ne oferă mai bine aerul de vacanță, dar mi s-a părut prea scump în buricul târgului, iar să mă depărtez nu prea voiam. M-am orientat din nou spre apartamente și primul care mi-a ieșit în cale a fost și câștigător.

Downtown B&B era un apartament studio inclus oarecum recent pe booking (sfârșitul anului 2017, eu căutam în 2018), iar prețul bun (sub 50 de EUR/noapte, față de peste 70 la Sevilia), amplasarea ideală și nota 9 m-au făcut să-l aleg fără să ezit.

Apartamentul tip studio a costat 285 EUR pentru 6 nopți, incluzând 30 EUR taxa pentru curățenie, fără nici o masă. Banii ne-au fost luați din card integral cu două săptămâni înainte să ajungem și știam acest lucru de la rezervare.

La Malaga am ajuns de la Sevilia cu trenul. Gara și autogara din Malaga sunt vecine și destul de aproape de centrul orașului, așa că am ajuns pe jos, de la gară la apartamentul nostru, în 15-20 de minute.

În bloc am intrat sunând la interfon, iar ulterior cu cheia noastră. Nu știu dacă blocul este nou dar sigur este renovat pentru că arată foarte bine și cred că primele etaje sunt sedii de firmă. Clădirea are 7 etaje, studioul nostru a fost la etajul 6, dar etajele 1,2 și 3 lipsesc de pe panoul liftului. Blocul foarte curat și liniștit, este deservit de două lifturi.

Ne-a primit gazda noastră, Lorenzo, cu care am comunicat foarte bine și anterior, pe WhatsApp. Ne-a făcut niște recomandări, ne-a arătat prin casă una-alta și nu l-am mai văzut niciodată. La plecare Lorenzo ne-a spus să lăsăm cheile pe masă și să tragem ușa după noi, după ce a fost extraordinar de amabil și ne-a permis un check-out întârziat, pentru că aveam avionul spre seară.

Îi mai suntem recunoscători lui Lorenzo pentru set-ul de informații despre principalele obiective din Malaga, pe care le avea agățate pe perete la intrare, deasupra mesei. În spaniolă și engleză erau făcute itinerarii cu ce poți face 3 zile în Malaga cu descrierea sumară a obiectivelor, adresă, gps și cum ajungi de la unul la altul, timpi, grupate organizat, astfel încât să folosești timpul cât mai eficient.

De asemenea, pe ușa de la intrare era o hartă a zonei și indicații despre unde să mănânci, 5-6 taverne recomandate de el, un top al obiectivelor din Malaga și diverse locuri pentru plăceri omenești.

Downtown B&B se află situat excelent, chiar în centrul orașului vechi din Malaga. Foarte aproape de port, de arterele principale, de obiective, ajungi ușor la gară, la mall, oriunde. Principala stradă a orașului vechi este Larios care se întinde de la port până la Plaza de la Constitución, una din piețele principale ale orașului, unde au loc procesiuni sau alte evenimente. Strada Larios este o arteră pietonală largă, numai bună pentru plimbare și shopping, iar noi ieșeam într-un minut în această arteră.

Paralel cu Larios este o altă arteră pietonală principală, Nueva, iar între ele mai multe intrări și alei printre care și Marin Garcia pe care se afla blocul nostru, la numărul 5. Intrarea Marin Garcia este destul de îngustă și este plină de restaurante, unul lângă altul, unele și cu mese afară. N-am avut nici o îndoială că totul o să fie bine din punct de vedere al mâncării, dar aveam să ne înșelăm, pentru că terasa din fața blocului nostru pe care pusesem ochii era veșnic închisă. Ne-au înnebunit și spaniolii cu siesta lor.

La momentul rezervării Casa Evei din Sevilia avea nota 9,6 iar apartamentul lui Lorenzo din Malaga avea nota 9. Este drept că nici prețul nu se compară, dar nici condițiile și diferența de notă mi se pare prea mică pentru că, prin comparație, văd puțin cu alți ochi studioul mai modest al lui Lorenzo.

Găsiți studioul Downtown B&B disponibil pe booking pentru 2, maxim 4 persoane, dar mare atenție la persoane. El se pretează pentru un cuplu sau o familie cu un copil, chiar doi mici, sau tineri care sunt obișnuiți cu hostelurile, dar nu 4 persoane adulte, cu tabieturi. Studioul nu este chiar așa mare și nu este foarte bine împărțit pentru a acomoda mai multe persoane, dar pentru 2 este un loc excelent. Este de tip vagon, destul de îngust și are o singură baie cu acces nepotrivit pentru mai multe persoane dar pentru noi a fost exact ce trebuia, chiar dacă veneam din casa superbă a Evei din Sevilia și am tot făcut comparații.

De afară, de pe palier, se intră direct în zona de living și nu într-un hol, oricât de mic. Masa cu 4 scaune dintre care 2 sunt absolut blocate și nefuncționale este chiar la ușă, apoi pe aceeași parte este o comodă cu TV-ul iar vis-à-vis o canapea. Și la Lorenzo am găsit casa plină de mesaje, încă de la intrare.

Pe latura cu canapeaua este frigiderul și apoi un mobilier de bucătărie. În fața lui este un fel de bibliotecă/comodă cu mai multe alveole după care este un pat între această poliță și geam. Practic acesta este dormitorul. Oarecum izolat de intrare, dar cumva în bucătărie, nu este o cameră de sine stătătoare. În fața patului este un dulap de haine și încă unul mai mic, cu rafturi.

Patul nu mi-a plăcut deloc pentru că 3 laturi sunt blocate și ai acces doar dinspre un capăt. Dar nu pot să spun că n-am dormit bine în el, ci că nu ai acces cum trebuie. Fără veioze, mai îngust decât suntem obișnuiți, dar noroc că living-ul era aproape și acolo ne petreceam puținul timp pe care îl aveam acasă.

În schimb, dulapurile din cameră au fost suficiente și am găsit acolo prosoape și lenjerie de rezervă, inclusiv pilote pentru serile mai răcoroase.

Am avut aer condiționat dar la vremea aceea nu l-am folosit deloc. Chiar dacă peste zi era foarte cald, noaptea era de-a dreptul răcoare și chiar ne-am învelit tot timpul cu pilota.

Studioul nu a avut balcon iar vederea pe singurul geam din casă era undeva pe acoperișurile caselor și spre catedrală. Pe la geamul nostru zburau permanent porumbei și dacă îl deschideam dădeam nas în nas cu vecina, care veșnic întindea rufe. Noroc că noi am plecat foarte devreme în fiecare zi și am ajuns întotdeauna foarte târziu, așa că micile inconveniente nu aveau când/cum să ne afecteze.

Baia simplă, cu cabină de duș, o chiuvetă mică și mașină de spălat care a fost pe post de poliță, în lipsa uneia, că rufe nu am spălat nici la Malaga.

Bucătăria a avut tot ce-i trebuie ca două persoane să se descurce, dar nimic în exces ca la Eva. Plită cu 2 ochiuri, filtru de cafea, microunde, prăjitor, frigider mare cu congelator și dulapuri cu veselă. Foarte puține, sau deloc mărunțișuri de care ai fi avut nevoie, un zahăr, un ceai, o sare…, cum am mai găsit prin alte părți. Nu ca ne-ar fi trebuit dar a fost bine când am mai dat de ele chiar dacă nu am folosit ceva neapărat. Am găsit niște nes și niște ceai verde, nici unele folositoare pentru noi. Iar în masca de la chiuvetă erau produse de curățenie, dar de asemenea nu ne-au folosit pentru că plătisem taxa de curățenie și oricum suntem ordonați. Am lăsat aproape cum am găsit.

Nu am avut nici o masă dar ne-am descurcat foarte bine pentru că am avut supermarket destul de aproape și am pus în frigider câteva chestii pentru diminețile noastre.

WiFi-ul însă a funcționat excelent, singurul lucru care a fost deasupra Evei.

Per total apartamentul este ușor învechit, gresia este puțin ciobită în zona bucătăriei, lucrurile din interior sunt ușor uzate și cu toate că am găsit foarte, foarte curat, a fost locul unde simțeam nevoia să mai spăl o dată cana pe care o foloseam. Mi s-a mai întâmplat și în alte locuri fără să pot justifica acest lucru. Pur și simplu.

Cred că tonul articolului este ușor defavorabil acestui studio dar nu din cauză că este rău la B&B, ci pentru că n-am scăpat de comparațiile cu casa Evei din Sevilia. Dar să știți că recomand din toată inima acest studio, situat excelent în Malaga, care a avut un preț foarte bun și o gazdă amabilă.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 26.08.19 20:08:27
Validat / Publicat: 26.08.19 21:40:06
VIZUALIZĂRI: 1579INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Notice: Undefined variable: bImpresiiSterse2 in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 3771
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Principala stradă a orașului vechi, Larios. Aleea studioului nostru este o intrare din această stradă.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX [26.08.19 21:39:35] »

Mutat în rubrica "Downtown B&B Studio Apartment, MALAGA" (nou-creată pe sait)

kmy [26.08.19 22:37:09] »

Malaga e superba. Pentru mine a ramas destinatia mea de top, a doua dupa Insula Capri si toata Coasta Amalfi.

Ai descris foarte bine acest mini apartament, dar se vede clar ca ai fost influentata de cealalta locatie.

Tinand cont de pretul platit eu zic ca pentru Malaga n-a fost asa rau.

Felicitari!

webmaster [27.08.19 00:19:55] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Aurici [27.08.19 07:35:46] »

@kmy:Acum niște ani cineva îmi spunea că pe Costa del Sol să nu mă obosesc să merg pentru că sunt alte locuri mult mai frumoase în lumea asta. Că acolo ar fi ca pe litoralul nostru și că au și ei o Mamaie dar restul sunt Eforii. Cum pe vremea aia nici nu zburam nu-mi făceam griji că o să ajung, dar mi-a rămas în cap părerea aceea și Malaga nu a fost pe lista mea, chiar și după ce am început să zbor.

La un moment dat am început să citesc și să văd poze și mi-am dorit să ajung ca să văd cu ochii mei cum este.

Mi-a plăcut foarte mult și mie și am fost fericită să găsesc atâtea oportunități. Malaga este o destinație de mai multe ori pentru că sunt multe de făcut în zonă, prea multe. Sper să mai ajung și eu.

Studioul în care am stat a avut ghinionul să vină după cazarea foarte bună din Sevilia, dar așa cum spuneam a fost foarte bun pentru noi și mult mai ieftin.

Mulțumesc mult pentru ecou, călătorii frumoase și mai spune-ne și tu pe unde ajungi.

@webmaster: Mulțumesc mult, zi faină!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dana2008 [27.08.19 08:41:37] »

@Aurici: Bună, @Aurici!

Nu mă pot abține să nu comentez ceva de patul cu trei laturi blocate😂... este special aranjat așa pentru siguranța pe timpul nopții. Știi că copiilor li se blochează părțile libere ale patului ca să nu cadă.

Mie mi-a plăcut cazarea voastră mai ales la prețul acela. Și strada pe care se află, îmi place.

Călătorii plăcute!

Numai bine!

Aurici [27.08.19 11:03:37] »

@Dana2008:Bună! Știi că odată cu vârsta începem să dăm în mintea copiilor. Poate nouă a început să ne trimită Doamne-Doamne semne... Glumesc, m-a amuzat comentariul tău.

Dacă ar fi după mine, eu aș scrie numai articole de cazare de bine. Stau atât de puțin prin camerele pe unde ajung că efectiv nu apuc să văd inconvenientele, sau nu apucă ele să mă deranjeze. Dacă este curat pentru mine este suficient. Când nimeresc cazări bune, mă bucur, normal, dar nu beneficiez aproape niciodată de facilități.

Odată cu AFA însă am început să fiu mai atentă și să mai semnalez una-alta, dar nu că pe mine m-ar fi deranjat neapărat.

Mulțumesc de vizită, călătorii plăcute și ție!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, kmy
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.10034894943237 sec
ecranul dvs: 1 x 1