ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2019
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 235 EUR ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Apartament Nool3

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O casă și o îmbrățișare care îți pot desăvârși un sejur

TIPĂREȘTE

Eva a fost cea mai caldă gazdă a mea, din toate timpurile. Când am ieșit pe ușa ei primul gând a fost că mă voi întoarce la Sevilia pentru orașul însorit care ne-a fermecat, dar și pentru îmbrățișarea ei.

După ce am convenit că 3 nopți din cele 9 ale vacanței de Paște le alocăm Seviliei, prima opțiune care mi s-a afișat când am început căutarea pentru cazare a fost Nool, un apartament situat în Orașul Vechi din Sevilia, care era cotat la 9,6 iar din ultimile 10 impresii scrise, opt erau de nota 10 și două de 9,6.

M-am uitat și la preț și mi s-a părut cam mare, dar când am mai răsfoit să văd scorurile din Sevilia pentru perioada aceea, m-am liniștit și am rezervat pe loc, chiar dacă un apartament ni se părea cam mult doar pentru noi doi și stilul pe care îl avem în vacanțe.

Pentru 3 nopți am plătit 235 EUR (cu mic dejun și 30 de EUR taxă pentru curățenie inclusă), în următoarele condiții: jumătate chiar la rezervare iar cealaltă jumătate cu 7 zile înainte de check-in. Banii ne-au fost retrași din card chiar așa și de la început până la sfârșit am avut o comunicare perfectă cu Eva.

La Sevilia am ajuns de la Malaga, acolo unde am zis initial că ne petrecem toată vacanța de Paște. Dar după ce am văzut că există un transfer bun, ne-am rezervat primele 3 nopți la Sevilia și am ajuns cu un autobuz/autocar ultramodern al companiei ALSA, cursă rapidă, fără nici o oprire până în Sevilia, care ne-a costat 24 EUR de persoană.

Drumul a fost o excursie în sine, cu peisaje frumoase, printre livezi de măslini, iar condițiile impecabile din autobuz (scaune ca de masaj, monitor pe fiecare scaun și puteam alege filme, muzică, radio, sau să urmărim ruta pe care mergeam, am avut căști, priză pentru încărcat telefonul, WiFi gratuit, coș de gunoi, măsuță…), au făcut ca transferul să fie foarte plăcut.

Eva mi-a scris de câteva ori ca să-mi ofere ajutorul și să-mi spună cum ajungem iar când am fost în impas am abordat-o noi și ne-a ajutat cum nici nu visam.

Printre altele, la Sevilia voiam să participăm la un spectacol de coridă. Am citit noi pe unde sunt cele mai frumoase arene și cele mai interesante spectacole și am aflat că la Sevilia, în fiecare an după Paște, anul acesta pe 28 aprilie, se desfășoară una dintre cele mai faimoase coride din Andaluzia și chiar din întreaga Spanie.

Am căutat să ne rezervăm bilete pe net dar ne-a cam picat fața când am văzut cât costă un bilet modest. După ce ne-am dumirit cum e cu corida asta și că biletele sunt diferențiate ca preț, în funcție de zona cu soare sau cu umbră, primul sau rândurile mai din spate, balcoanele acoperite…. s. a. m. d., am încercat să ne luăm unul nici prea scump, dar nici dintre cele mai ieftine.

Așa, ca pentru noi, ne-am oprit până la urmă la biletele de 100 de EUR. Până ne-am gândit noi și ne-am răzgândit, până am făcut terapie zilnică ca să ne obișnuim cu prețul ăla, a cam trecut timpul și când am vrut să rezervăm ferm, na belea, că biletele veneau cu UPS-ul doar cu o zi înainte să plecăm noi. Nu era nici o altă posibilitate să le achităm și să le ridicăm de la fața locului și ni s-a părut cam riscant să mai rezervăm online.

Atunci ne-a venit ideea să o rugăm pe Eva și să dăm adresa ei de corespondență ca să primească și să ne păstreze ea biletele până ajungeam. Bașca mai economiseam și 37 de EUR cât erau cheltuielile poștale.

Dar draga de Eva, nu numai că a fost de acord, dar când a auzit cât ne costau biletele, adică 237 de EUR pe amândoi (cu tot cu taxe), ne-a zis să o lăsăm să ne caute și ea, singura condiție fiind să-i spunem locurile pe care le voiam noi ca să se orienteze și ea tot în zona aceea. A doua zi ne-am trezit cu mesaj din partea ei că ne-a cumpărat biletele, le-a plătit din banii ei, sunt locuri mai bune decât alesesem noi și ne costă 86 de EUR amândouă. De la 237 la 86 de EUR era o diferență considerabilă. Ce să zic, poate în momentul ăla s-a făcut un click și Eva a devenit și a rămas până la final un om deosebit pentru noi.

V-am spus toată povestea asta ca să știți că dacă o alegeți vreodată pe Eva vă puteți baza pe ea pentru orice, cu toată încrederea.

Ajunge cu generalitățile, acum și despre casa ei. Eva locuiește la Cadiz, la 90 de km de Sevilia, dar are acest apartament în Sevilia pe care îl închiriază. Mă gândesc că nu i-o fi ușor să facă drumul acesta de câte ori îi vine sau îi pleacă musafirii și să mai și aștepte după ei, pentru că poți să-i dai o oră aproximativă când ajungi, dar prea rar una exactă. În fine, pe noi ne-a așteptat împreună cu partenerul ei, care ne-a întâmpinat în fața blocului și ne-a condus sus, ajutându-ne la bagaje.

Acolo am găsit-o și pe Eva, un om vesel și deschis, care ne-a îmbrățișat de parcă ne cunoștea de când lumea. Asta a fost cum a fost, dar îmbrățișarea de la plecare, după ce ajunsesem să vorbim și să ne cunoaștem puțin, a fost atât de caldă că am știut și știu că mă voi întoarce la Sevilia.

Eva ne-a prezentat fiecare locușor din casă, ne-a făcut un mic instructaj, ne-a răspuns la întrebări, ne-a arătat unde găsim materialele informative în casă, dar ne-a dat și o schiță simplă, făcută cu mâna ei, cu principalele locuri din jurul apartamentului și direcțiile către obiectivele importante, care ei i se părea mai potrivită decât orice hartă.

Știam de la rezervare că vom plăti un depozit de 100 de EUR la check-in, bani pe care Eva i-a pus într-un plic în fața noastră, l-a sigilat și așa ni l-a dat înapoi la plecare, după ce a constatat că toate sunt în regulă. De fapt nu a făcut nici un control, și-a dat ea seama că n-am făcut noi prea mulți purici prin casa ei. Nu că nu ne-ar fi plăcut, dar n-a fost timp, ca întotdeauna.

Apartamentul se află situat în Orașul Vechi, cum spuneam, la câteva minute de mers pe jos de orice. Piazza Santa Maria Blanca, una din piețele importante ale Seviliei, plină de terase, este la 2-3 minute de mers pe jos.

Se află la etajul 2 într-o clădire cu parter și 3 etaje, în formă de U, iar laturile U-ului formează o curte interioară su-per-bă. Cu flori, pomi, balcoane îmbrăcate în flori, o curte tipică din Andaluzia, la care oamenii se opreau să facă poze ca la un obiectiv. Strada îngustă, cât să aibă loc o singură mașină, nici aia prea bine, este puțin retrasă, așa că am avut parte de o liniște deplină, dar la 2-3 minute de mers ajungeam în forfota orașului.

Nool este un apartament cu 2 camere, foarte bine împărțit și este ideal și pentru 4 persoane dacă ele sunt familie cu copii, tineri sau prieteni buni. Și asta pentru că, din păcate, are doar o baie.

Tot apartamentul este destul de încărcat cu mobilier și decorațiuni multe dar nu te sufocă pentru că spațiu este suficient.

Dormitorul a avut un pat super, plin de perne, dulap pentru haine, două comode mari și aer condiționat de care nu a fost nevoie, chiar dacă afară au fost 35-37 de grade. Casa este răcoroasă și nu am dat nici un moment drumul la aer.

Living-ul era o încăpere aglomerată dar cu destul spațiu. O canapea mare, una de două persoane, un fotoliu, toate pline de perne multe și aici, TV, o bibliotecă cu cărți și tot felul de obiecte de décor, inclusiv pe pereți, masă cu 6 scaune, oglinzi, măsuță de cafea… ce să mai, exact casa de acasă.

Balconul plin de flori era comun cu al apartamentului vecin, care nu știu dacă era tot al Evei, dar am avut cheie pentru ușa de la balcon și trebuia să închidem întotdeauna când plecam de acasă. Vederea din balcon era în curtea interioară, plină de flori, dezavantajul a fost că era cam îngust.

Bucătăria era dotată cu ce vrei și ce nu vrei. Frigider mare, veselă, plită, cuptor, microunde, expresor, inclusiv pastilele de cafea, mașină de spălat, o grămadă de veselă, produse de curățenie, fier și masă de călcat. Niște mesaje simpatice am găsit și la intrarea în casă dar și pe frigider.

Micul dejun a fost inclus în preț dar nu a însemnat că cineva ne-a servit în fiecare dimineață, ci că Eva ne-a lăsat chestii care să ne ajungă pentru cele 3-4 zile cât urma să stăm la ea. Am găsit pe blatul din bucătărie un coș mare plin cu fructe (7-8 mere, 4 portocale, pere… nu am putut să le dovedim până am plecat), în alte coșuri patiserie multă, nici pe alea nu le-am dovedit, cereale, pâine, pâine prăjită, cafea, ceai, ambalate multe (unt, gemuri, sosuri, miere, maioneze… nu le-am gustat), iar în frigider ne-a lăsat o cutie cu lapte, o cutie cu suc de portocale bun și o sticlă de vin de Cadiz din partea casei, foarte, foarte bun. Nu ne-am omorât după toate chestiile alea ambalate dar nici n-am dus lipsă de ceva și am mai completat cu câte ceva din oraș.

Baia cu cabină de duș și o chiuvetă cu blat mare pe care am reușit să-mi etalez toate cele și tot a mai rămas loc. O grămadă de articole de toaletă, săpun, șampoane, geluri de duș, foehn, loțiuni de corp… tot ce ai fi putut avea nevoie. Și baia era aglomerată cu rafturi pe care erau puse diverse decorative sau chestii mirositoare.

Alte facilități la Nool: WiFi a funcționat foarte bine, sunt umbrele în holul de la intrare în caz de nevoie, imediat lângă proprietate este un club unde se dansează flamenco, iar intrarea este gratuită dacă consumi ceva, chiar și o bere (oriunde în oraș se plătesc biletele pentru flamenco), sunt destule supermarket-uri mici la câteva minute de mers pe jos, farmacie, restaurante și terase cu duiumul, la mai toate toate obiectivele ajungeți pe jos, gara este la distanță de o jumătate de oră pe jos, lejer, dar este și un autobuz până acolo care are stație aproape de Nool, iar autogara este la aprox 20 de minute de mers pe jos.

Check-out-ul a fost destul de devreme (11) și știam asta de la rezervare. N-am vrut să abuzăm de bunătatea Evei și să forțăm nota, chiar dacă ne propusesem să ne transferăm la Malaga spre seară. Știam de la ea că în împrejurimi este un loc unde puteam să lăsăm bagajele dar aveam și gara la îndemână, pentru că urma să plecăm cu trenul, numai că n-a mai fost cazul pentru că ne-am hotărât să ne transferăm la Malaga direct de la Nool.

Cred că mai sugestive sunt pozele decât ce v-am spus eu, așa că uitați-vă la casa Evei și dacă vă place ce vedeți vă recomand din suflet să o alegeți pentru o escapadă la Sevilia, orașul cel mai plin de viață pe care l-am văzut în viața mea.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Aurici in 30.07.19 21:01:43
Validat / Publicat: 30.07.19 22:41:06
VIZUALIZĂRI: 971INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64400 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [30.07.19 22:40:45] »

Mutat în rubrica "Apartament Nool, SEVILLA" (nou-creată pe sait)

webmaster [31.07.19 10:03:51] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Aurici [31.07.19 11:52:32] »

@webmaster: Mulțumesc, zi frumoasă!

mprofeanu [31.07.19 12:10:12] »

@Aurici: Bună cazarea așa cum precizezi și tu mai ales dacă sunt 4 persoane!

Off! Sevilia văzută într-un circuit de 14 zile în Spania în anul 1996, atunci am mers printr-o agenție foarte cunoscută azi, aveam nevoie de vize și pașaport.

Cum trece timpul dar Spania mi-a rămas în suflet, oare voi mai ajunge acolo!?

maryka [31.07.19 13:24:35] »

Fără îndoială aţi avut o cazare foarte reuşită, într-un loc pitoresc. Curtea interioară este parcă un obiectiv turistic în sine. Foarte frumos, aţi avut parte de toate cele, iar pe deasupra şi căldura Evei. Ce mult contează un cuvânt bun, o primire atât de prietenoasă.

Rezultatul? voi v-aţi simţit bine şi deja vă gândiţi să reveniţi!

Abia aştept să citesc impresiile despre un oraş atât de viu, cel mai plin de viaţă, pe care l-am văzut în viaţa mea.

Felicitări pentru alegere, dar că mi-am adus aminte, vreau să citesc şi despre coridă.

Aurici [31.07.19 14:49:39] »

@mprofeanu: Eu zic să mai ajungem. Andaluzia, atât cât am apucat să văd, mi s-a părut extraordinară, iar Sevilia un oraș încântător.

@maryka: Da, oamenii fac minuni cu o vorbă caldă. Până la urmă ne trebuie atât de puțin, ne zbatem pentru chestii lipsite de importanță și trecem pe lângă altele care ne-ar face viața mai bună.

Sevilia este orașul cel mai animat pe care l-am văzut în viața mea. Cel mai vesel, cel mai plin de viață, așa cum am zis. Când cântă andaluzii ăștia, din toți plămânii, pe la procesiunile de stradă, se zburlește pielea pe tine. Mi-a plăcut mult de tot, chiar sper să revin, cât mai repede.

O să zic și despre coridă dar nu mai am timp să scriu un articol dedicat așa cum aș fi vrut. O să amintesc de ea la articolul despre Sevilia. O să-mi pară foarte rău de poze, dar asta e...

Mulțumesc, fetelor, pentru vizită și ecou, vă pup, zi ușoară

Cati62 [31.07.19 17:06:51] »

@Aurici: " Bine ati venit in casuta noastra. Acum relaxati-va si fiti fericiti" Ce frumos!

Aurici [01.08.19 09:41:14] »

@Cati62: Da, frumos! Ne-au plăcut și nouă mesajele Evei aruncate prin toată casa. Și a ajuns să ne placă foarte mult casa ei, chiar dacă atunci când a deschis ușa ne-a luat de cap atâta mobilier, decorațiuni și perne...

Aș vrea să revin la Sevilia, ne-a plăcut mult de tot orașul ăsta. Și sperăm tot în casa Evei.

Mulțumesc pentru vizită, zi faină!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
cristina47 [09.08.19 22:50:17] »

Foarte frumoasa locatia! Eu, cu siguranta o voi cauta.

In Saptamana Sfanta, este foarte scump totul in Sevilla, fiindca e sarbatoare de interes mondial. Sunt vreo 57 de procesiuni.

Poza nr. 23 m-a facut sa zambesc!

Frumoase flori! Dar, floarea de la baie, el geranio amarillo, era adevarata?

Aurici [20.08.19 12:58:54] »

@cristina47: Frumoasă, da, locația. Și casa Evei. Dacă ajungi acolo garantez că o să-ți placă.

Mi-au plăcut mult manifestările de stradă, mi s-a părut că trăim o sărbătoare continuă. După cum am spus, cel mai animat oraș în care am fost eu, cu oamenii cei mai veseli și relaxați.

Din păcate floarea de la baie nu era naturală. Nu este o casă locuită permanent și atunci ar fi greu cu florile.

Mulțumesc pentru ecou, numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
roth [05.09.19 21:53:38] »

@Aurici: Draga mea draga, ai un stil de a face din fiecare calatorie o minunatie de clipe faine incat imi doresc sa fiu cu tine in fiecare vacanta.

Nu este posibil, insa tu ai grija sa ma porti cu tact pe drumuri umblate de tine prin povesti frumoase.

Vacante minunate

Aurici [09.09.19 13:41:54] »

@roth: Scuze pentru întârziere și mulțam că ai trecut pe aici. Nu știi cât călătoresc și eu, inclusiv cu tine.

Te pup, vacanțe minunate și ție.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Cati62, cristina47, maryka, mprofeanu, roth

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0976269245148 sec
ecranul dvs: 1 x 1