ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.08.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 18.04.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
PREȚ 1400 € cu DP + 338 € tururi orase ?
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
87.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Bella Italia - un circuit de anduranță și de... neuitat!

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE

  Salutare, tuturor!

  Am considerat că merită să vă împărtășesc experienţa personală pntru aceia dintre Dvs. care intenționați să achiziționați un astfel de pachet turistic. O să îmi permit să dau şi sfaturi pe care, bineînţeles, le puteţi urma sau nu. Decizia vă aparţine.

  Eu am achiziționat un circuit numit "Bella Italia" cu plecare şi întoarcere cu avionul (şi la el mă voi referi în cele ce urmează) propus de către o agenţie ce prestează servicii turistice inclusiv către o multinațională "de top" din România ce activează în domeniul...comerţului (!) încântat fiind de obiectivele propuse spre vizitare. Credeam că acest aspect (cu multinaționala...) ar putea cântări greu în decizia de a achiziționa pachetul turistic de la agenția respectivă. M-am înşelat, faptul că multinaționala foloseşte "infrastructura" agenției românești, nu-i asigură acesteia din urmă niciun dram de... bonitate.

  Deci, am făcut achiziţia în perioada Târgului de turism din primăvară; ca să faceţi o comparație, un bilet early booking (unul!) achiziționat atunci a fost cu circa 150 € mai ieftin decât unul achiziționat în apropierea plecării.

  Înclin să cred că și locurile în autocar se rezervă în ordinea înscrierii. Recomand achiziția din vreme a pachetelor turistice însoţită de o asigurare storno; nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla în timpul rămas până la plecare... Sunt unul dintre cei care au păţit-o, am rămas cu avansul dat şi nerecuperat...

  Acum, referitor la perioada de timp când efectuaţi excursia: perioada de vară e cea mai scumpă, e de preferat să mergeți primăvara sau toamna când pachetele turistice sunt mai ieftine și, în plus, evitați confruntarea cu un inamic redutabil: căldura! În Florența şi Roma, în august, am "prins" 37 grade iar în Napoli chiar 38! (wheather.com sugera că se simt, de fapt, 40 de grade!). Numai că primăvara şi toamna sunt perioade de concedii pentru europenii vestici şi atunci aglomerația e maximă. Foarte aglomerat a fost şi acum în Roma, Florența şi Veneţia, îmi dau seama cum va fi atunci... ! Ca să nu mai vorbesc de faptul că chinezii și indienii vin tot timpul anului... Puneţi totul în balanţă însă mi-e teamă că nu veţi avea de ales: noi, esticii, ne putem lua concediul de odihnă, în general vara... Eu, doar în august!...

  Înainte de plecare, cu ceva timp înainte, cereți agenției să vă pună la dispoziţie lista cu hotelurile unde veţi înnopta şi mânca. Folosiţi "amfostacolo.ro" şi INTERNET-ul ca să obțineți referinţe; măcar o să ştiţi la ce să vă așteptați...

  Sau, poate, reușiți să îi determinați pe cei de la agenţie să schimbe hotelul dacă pe listă apare "Squarciarelli", hotel despre care găsiți review-ul complet aici - vezi impresii - şi este de evitat.

  Referitor la mijlocul de deplasare, autocar sau avion? Chiar dacă e ceva mai scump, transportul cu avionul are avantajul de a vă duce până în Milano în 2 ore şi ceva; mai puneţi la socoteală transportul până la aeroport și cele 2 ore pentru check-in, în total vreo 5 ore. Cu autocarul veţi face mai mult de 20 de ore. Transformaţi-le în efort, (cazare pentru o noapte, eventual) plus mese şi cred că, în final, veţi opta pentru calea... aerului.

  Luaţi referinţe de la agenţie şi din alte review-uri din INTERNET despre ghidul însoţitor; noi am avut ghinionul să avem un ghid (o doamnă în jur de 60 de ani) care habar nu avea de menirea sa la bordul autocarului ce ne-a plimbat prin Italia de la nord la sud și înapoi... Nici măcar nu avea bunăvoința să citească materiale dinainte pregătite (de fapt nici nu le avea...). Poate am fi acceptat să ne citească chiar şi de pe telefon numai că, stupoare, doamna nu avea "date mobile"!... Probabil nici nu știa că poate folosi “resursele” contractului de telefonie mobilă din țară în tot spațiul UE, deci și în Italia, fără costuri suplimentare.

  Un ghid care a "tăcut" aproape tot timpul călătoriei de 2000 km, iar atunci când a vorbit, ne-a comunicat NUMAI generalități și platitudini... Şi ne-a spus că a fost ghid BTT, adică activează "în branșă" încă din vremurile trecute, înainte de 1989, când asigura relaţia cu foştii prieteni comunişti ai României... Poate că o fi un ghid bun pe acea relaţie, însă pe această relație, a fost un DEZASTRU!... O bilă, mare, neagră, pentru agenție!...

  Norocul nostru au fost ghizii locali; am subliniat cuvântul, ghizii locali au fost persoane plecate din țară și stabilite în Italia de ani buni. Am avut asemenea ghizi în Florența, Roma şi Veneţia; 3 românce şi un român, persoane tinere, erudite, cu o cultură vastă în domeniu şi nu numai (în special, româncele...) amabili, dornici să îți împărtășească cât mai mult din ceea ce se perinda prin faţa ochilor noștri. O BUCURIE!... Şi în Pompei am avut un ghid foarte bun, vorbitor de spaniolă (chiar cu traducere din 2 în 2...) Aici, o bilă albă pentru aceeași agenție...

  Numai că transportul până la obiectivele de vizitat şi informaţiile primite de la ghizi au fost taxate, în plus, după cum urmează: Roma şi Florenţa - 49 € / persoană, Veneţia - 59 € / persoană şi Pompei - 39 € / persoană. Cine achiziționa toate tururile plătea 169 € / persoană. Sume deloc de neglijat însă, personal, nu am regretat nici măcar un singur eurocent plătit.

  O problemă a fost şi aici pentru cei care nu au achiziționat toate tururile de oraș; ghidul însoțitor a considerat că acele persoane trebuie lăsate acolo unde parchează autocarul, adică la periferia orașelor, de regulă, de unde acestea erau nevoite să se descurce singure (cu transportul în comun!). De neacceptat! Nu s-a specificat faptul că acele persoane trebuie duse PÂNĂ LA OBIECTIVUL DE VIZITAT şi de acolo era treaba lor unde vor merge, dacă nu au achiziționat turul orașului (care tururi s-au făcut "pe jos", toate, să nu se înțeleagă altceva). Trebuia dată o oră de întâlnire la plecare, DIN ACELAŞI LOC și problema ar fi fost rezolvată. În caz că nu veți achiziționa toate tururile de oraș, puneți ”pe tapet” această problemă, SPINOASĂ, agenției. Înainte de plecarea din țară!

  Apropo de ghizi, solicitați dinainte ghidului însoţitor, adică până ajungeți la obiective, să ia legătura cu ghidul local şi să vă pună la dispoziţie aparate de recepţie wireless cu căști pentru a putea auzi explicaţiile. E un lucru de foarte mare ajutor mai ales în aglomerația existentă în centrul orașelor de vizitat. Noi am fost un grup restrâns de 24 persoane şi tot a fost greu. Asta şi pentru că nu am ştiut că se pot închiria lejer aceste aparate (la mai puțin de 2 € / persoană). MERITĂ! Am beneficiat de ele doar în Roma şi Veneţia; ar fi trebuit să le avem şi în Florența, Verona şi Pompei! Ghidul însoțitor ştia acest lucru dar nu a considerat oportun să ne informeze...

  Am avut cazare la hoteluri de 3 stele cu mic dejun inclus. Am optat şi pentru supliment demipensiune (99 € / persoană pentru 7 cine). A fost o opţiune asumată gândind într-o logică simplă: vom fi extrem de obosiți ca să mai căutăm un local seara, pentru cină. Chiar aşa a fost; am avut meniu fix, ok în general; apă de la automat, cafea şi suc la mic dejun, apă la dispoziţie la cină, în rest se plătea în plus: o bere de 330 ml - 2,5 €, una de 0.5 l - 5 €, o sticlă de vin de 750 ml - de la 10 € la 23 €, un pahar de vin de 100 ml - 2,5 €. Două feluri de mâncare (primul, invariabil, paste) şi desert (înghețată, de regulă).

  Cazarea a fost o problemă serioasă într-o singură locaţie (acolo unde ar fi trebuit să stăm cele mai multe nopți -3- de fapt aici s-a gândit agenţia să "dea lovitura"... pe banii noștri, ai turiștilor, desigur). "Aventura" numită hotel Squarciarelli am tratat-o pe larg, aici vezi impresii.

  Celelalte hoteluri, Meridiana din Tabiano Terme pentru o noapte - vezi impresii, Palladio din Montecatini Terme pentru o noapte -vezi impresii - , şi Borghetti de lângă Verona pentru două nopţi - vezi impresii - au fost ACCEPTABILE. Două locații au avut aer condiţionat însă zona fiind împădurită (la trei dintre ele) nu s-a simțit nevoia. S-ar fi simțit nevoia de frigider (doar în două locaţii am avut) şi cea mai acută (poate e un punct de vedere subiectiv) - nevoia de a avea un balcon (terasă) - a fost îndeplinită doar de două dintre hoteluri.

  Traseul turistic a fost alambicat din start, asta ducând implicit la scurtarea perioadelor de vizită la obiectivele turistice şi a timpului liber la dispoziţie.

  Am plecat de pe aeroportul Malpensa spre Milano apoi am "coborât" spre Pisa, a urmat Roma, Napoli şi Pompei în sud apoi am "urcat" spre nord, spre Florența, apoi Verona şi Veneţia, pentru că în final să ajungem din nou la aeroportul Malpensa de lângă Milano.

  Cred că mult mai indicat ar fost să facem întâi nord-ul (Milano - Pisa - Florența - Verona şi Veneţia) apoi să "coborâm" spre Roma, Napoli şi Pompei pentru ca îmbarcarea, la întoarcere, să o facem de pe aeroportul de lângă Napoli. Aşa, am mers de două ori pe aproximativ acelaşi traseu din rațiuni care îmi scapă... Mai ales că verificasem, compania cu care am zburat spre Milano opera zboruri şi spre Napoli.

  În schimb, drept consolare pentru faptul că am petrecut atât de mult timp în autocar, pot spune că am admirat câteva din cele mai frumoase regiuni ale Italiei: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Lazio, Toscana și Umbria, care sunt de o frumusețe aparte. O încântare a ochiului şi o bucurie a sufletului: Italia este o țară ce MERITĂ A FI VIZITATĂ! Cei 2000 de km i-am parcurs, aproape toți, pe nişte autostrăzi IMPECABILE pe care asfaltul părea turnat cu două săptămâni în urmă iar marcajul cu una... Nu am văzut nici măcar un indicator care să avertizeze că urmează o porțiune cu denivelări... Trei sau patru benzi pe sens în nord şi mai puţine (2) înspre sud: infrastructură auto şi feroviară, de excepție!

  Perioada fiind foarte călduroasă, apa minerală a fost la mare căutare: 1 € sticla de 0,5 l la bordul autocarului (scumpă, dar era la îndemână...), 1 € la automatele cu autoservire, aproape 2 € în locațiile turistice. Cea mai ieftină o găsiți în supermarket-uri (dacă vă ies în cale, în oraşe; nu e vorba despre cele situate pe autostradă...): 1 € un bax de 6 x sticle de 0,5 l. Trebuie să aveți cremă de protecție solară la dvs., umbrelă (de soare sau de ploaie - o puteți cumpăra și de pe traseu la 3 €, de la comercianții ambulanți de origine africană prezenți peste tot) şi să vă protejați capul cu pălărie sau șapcă.

  Alte prețuri: benzina - de la 1,550 € până la 1,730 €, motorina: 1,549 € (în Roma), un sandwich: 5 - 6 €, o sticlă de Coca - Cola de 450 ml: 2,5 - 3 €, o porție de spaghete: 8 - 12 €, o pizza medie 8 - 12 €, o bere de 0,5 l: 5 - 6 €, o porție de lasagna: 10 €, o porție de fructe de mare (nu foarte bună, servită lângă Turnul din Pisa, 12,5 € - acolo unde o halbă de bere ajunge la 10 € și un pahar la 4 € - atenție!), o pizza în Napoli: 8 - 12 €, înghețata: de la 2 € cupa. Prețul depinde de zonă, de oraș și, bineînțeles, de local. Italienii percep o taxă de masă (coperta) de 2 - 4 € însă aceasta nu ni s-a perceput peste tot, numai în anumite localuri.

  Despre ce am vizitat: au fost tururi de oraş (adică centrul!) în Milano, Pisa, Roma, Napoli, Florenţa, Verona şi Veneţia şi am "atins" principalele obiective turistice (am atașat câteva fotografii). La unele am mers lejer ascultând indicaţiile ghizilor locali, la altele "ne-am scos sufletul" (exagerez, puțin) din dorinţa de a cuprinde cât mai mult în timpul liber avut la dispoziţie, de multe ori în detrimentul mesei de prânz. Vă asigur că a meritat. "Minunile" Italiei trebuie "bifate" măcar o dată în viaţă... ! Acum am impresia că aş putea scrie despre ele, la SUPERLATIV, tom-uri întregi (!); nu o să o fac pentru că au făcut-o alţii, înaintea mea, cu mult mai frumos şi elogios...

  Impresiile extraordinare despre călătoria în Italia, au fost "completate" de una proastă la finalul ei când acelaşi ghid însoţitor a distribuit în autocar două plicuri pentru tips (bacșiș), unul pentru dumneaei şi unul pentru şofer (!...) Un afront adus turiștilor pe care i-a ignorat de-a lungul celor 2000 de km. Şi, totuși, unii au "cotizat" cu câțiva euro. Deh, poate odată şi odată ne vom lecui de aceste metehne balcanice. Noi am putea să o facem, cu toții (mai greu!) însă agențiile de turism (care cunosc in mod cert FENOMENUL) ar putea face acest lucru IMEDIAT! Numai să dorească! Ar câștiga astfel respectul turiștilor, ar câștiga în prestanță și, ceea ce ar fi mult mai important pentru ele, ar câștiga noi clienți.

  Cam atât despre aventura italiană; vizitați Italia cât încă se mai poate!... Glumesc! Totuși, la presiunea localnicilor și a activiștilor de mediu, primarii orașelor sufocate de turiști vor restricționa din ce în ce mai mult turismul în aceste locuri… Nu se va ajunge, evident, la refuzul de a intra în aceste locații, însă în mod sigur se va restricționa, încet-încet, accesul în anumite zone… Se întâmplă asta, deja…

  LA BUNE CONDIȚII, ÎN CIRCUITE! , vă doresc.

  Citește și CONTINUAREA aici

  ---
  Trimis de malganis in 20.08.19 00:16:26
  Validat / Publicat: 20.08.19 09:27:36
  VIZUALIZĂRI: 699INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Anglia, Bulgaria, Egipt, Grecia, Israel, Palestina, Turcia
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (malganis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P22 Venetia - Palatul Dogilor vazut de pe apa
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  13 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [20.08.19 09:27:14] »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Hai-hui prin Italia / Circuite personalizate, DE-A LUNGUL SI LATUL ITALIEI - #EXCURSII şi CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

  webmasterX [20.08.19 09:31:39] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  crismis [20.08.19 10:36:11] »

  @malganis: Recomand circuitele organizate pe cont propriu. Am participat și noi la 3 astfel de excursii, primele 2 - Capapadocia și Creta - au fost excelente (am avut parte de ghizi pregătiți și implicați și de cazări foarte bune), dar cu a 3-a am cam dat-o în bară (Revelion în Turcia, am povestit pe site), de data asta cu altă agenție (și motivul principal al ratării au fost ghizii!) - am o bănuială că-i fix agenția voastră. De aceea, ne-am propus să nu mai repetăm o astfel de experiență și să ne organizăm singuri (așa cum, dealtfel, procedăm de obicei).

  Poate nu reușești să acoperi atât de multe obiective, dar măcar n-ai atâtea necunoscute în ecuație și, în general, lucrurile n-au de ce să nu iasă bine! Tocmai ne-am întors dintr-un circuit... turcesc (am vrut să ne scoatem pârleala🙂) de peste 2 săptămâni; a fost absolut fabulos! Încă mă scutur de senzații și de amețeala produsă, ca să mă pot apuca să povestesc despre el! (Bine, principalul motiv e lipsa acută a timpului liber; am plecat în vacanță direct de la serviciu și m-am întors la serviciu🙂.)

  Vacanțe minunate și cât mai ne-stresante pe viitor!

  mihaelavoicu [20.08.19 10:36:19] »

  Felicitări pentru excursia efectuată în Italia! Indiferent de cât a costat, indiferent de nepriceperea ghidului și alte inconveniente, rămâne partea frumoasă a lucrurilor. Italia merită văzută în orice condiții, dar nu ”pe repede înainte”.

  Ai niște poze excepționale, una și una, mai ales P33 cu Pala d' Oro, care este foarte greu de fotografiat.

  Felicitări și numai bine!

  mprofeanu [20.08.19 13:36:04] »

  @malganis: Foarte bun reviewul cu multe informații utile! Despre poze ce să mai zic, minunate!... și ai prins prin ele cele mai elocvente obiective turistice!

  Da, Italia este minunată, am văzut-o și eu acum mai bine de 20 de ani dar sunt lucruri ce nu se pot uita niciodată...

  Cu bune și cu mai puțin bune, acest circuit te-a făcut să-ți faci o impresie despre Bella Italia cum bine afirmi în titlu...

  malganis [20.08.19 20:40:59] »

  @webmasterX: Merci, webmaster!

  malganis [20.08.19 20:50:15] »

  @crismis: Ai dreptate, crismis. Sunt avantaje dar si dezavantaje la o plecare cu grupul. Cred ca, in cazul in care agentiile romanesti ar da dovada de mai multa SERIOZITATE (sau, altfel spus, mai mult RESPECT fata de turist...) am fi incurajati sa le cumparam serviciile si a doua oara, si a treia...

  Cum, la ora actuala, nu prea vad (!) in piata astfel de agentii, e clar ca solutia la care ai recurs, plecarea pe cont propriu, este mai avantajoasa...

  Serviciu usor si cat mai putin stresant pana la urmatoarea vacanta!

  malganis [20.08.19 21:06:32] »

  @mprofeanu: Ma bucur ca lectura review-ului nu te-a plictisit. Ma bucur ca ti-au placut si pozele; " continutul" lor e acelasi ca si acum 20 de ani in urma... Asta inseamna ca ti-au amintit de clipele minunate petrecute atunci.

  Cat priveste bunele si mai putin bunele, prefer sa raman cu primele... Cele din urma le-am evidentiat pentru a incerca sa schimbam ceva (fiecare dintre noi...) in mentalitatea celor ce organizeaza astfel de circuite. Adica sa ii tragem putin de maneca... SA REACTIONAM!

  Cele bune!

  malganis [20.08.19 21:19:44] »

  @mihaelavoicu: Multumesc, Mihaela. Asa e, raman lucrurile frumoase, cele mai putin frumoase le-am si uitat... Le-am evidentiat si pe acestea, insa, pentru ca e normal sa reactionam in fata incompetentei, a nesimtirii si a lipsei de respect fata de TURIST!...

  Toate cele bune iti doresc!

  malganis [20.08.19 21:34:32] »

  @webmasterX: Webmaster, te rog sa faci urmatoarele corecturi:

  1. sa elimini randul de sub poza de youtube adica " Te rog, webmaster, sa inserezi la început: youtube " si

  2. in dreptul pozei P10 sa stergi comentariul meu cu " te rog webmaster să inserezi link-ul" si sa inserezi " vezi impresii" cu link-ul catre Hotel Meridiana din Tabiana Terme;

  Cu multumiri!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmasterX [20.08.19 21:45:20] »

  @malganis: s-a rezolvat, sper complet

  Pe viitor poți folsi linkul ”SESIZEAZĂ” (e afișat cu roșu, sub review) -- se rezolvă mult mai operativ

  gregorio [17.09.19 18:54:58] »

  Foarte bun articol... multumesc. Ca turist din categoria " de capul lui" ce tocmai a viztat Roma 6 zile pot spune ca urasc grupurile... din tot sufletul. 50% din oboseala si nervii acumulati sunt din cauza grupurilor intalnite la tot pasul. Noroc ca s-a inventat berea... rece.

  Felicitari inca o data si multumesc!

  malganis [17.09.19 21:00:31] »

  @gregorio: Multumesc, " gregorio" ! Iti doresc sa ajungi (in caz ca nu ai facut-o) cat de curand si in Florenta, Venetia, Verona etc, etc...

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, gregorio, malganis, mihaelavoicu, mprofeanu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0909588336945 sec
  ecranul dvs: 1 x 1