ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Plaje în zona Budva

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Plajele Budvei

TIPĂREȘTE URM de aici

Muntenegru, ca și Croația, sunt țări muntoase, cazările sunt cocoțate, plajele sunt îmbrăcate cu pietre, în marea lor majoritate. Nisipul are farmecul lui, e drept că-ți intră și-n alte alea dar e preferat de familiile cu pitici dar și de pretențioșii cu tălpi sensibile.

Astfet încât am să povestesc despre câteva plaje vizitate de noi în Budva, am fost îndrumată de @Nasshu și Admin pentru două dintre ele, le mulțumesc frumos.

Slovenska este plaja orașului Budva, are porțiuni nisipoase dar și pietroase, noi am ales să facem plajă în dreptul restaurantului Tropico (deci totul se leagă de restaurante în vacanțele mele ).

De-a lungul golfului larg din Budva, la marginea întinderii plajei sunt înșirate numeroase terase/restaurante. Fiecare dintre acestea a primit în administrare o bucățică de plajă, a amenajat-o cu șezlonguri și umbrele, o curăță și o întreține. Setul de două șezlonguri cu umbrelă costă 10 euro, noi nu am plătit nimic, când a venit ospătarul nu prea l-am lăsat să vorbească, am început să comand diverse. Și tot așa s-a desfășurat repriza de plajă și de bălăceală, cum venea omul, cum comandam ceva.

Porțiunea de plajă Tropico este acoperită cu nisip grosier și urme de scoici pisate, intrarea în apă este lină dar se adâncește destul de repede, perfectă pentru scăldat. Nu e nevoie de șoșonii de apă, poate doar până la intrarea în apă deoarece nisipul e foarte fierbinte și arde tălpile. În apă este nisip în acea zonă, mie mi s-a părut perfect.

Slovenska are multe porțiuni pentru prosopiști dar și destule „parcele” acoperite cu pietroaie, deranjante la tălpi. De-a lungul plajei sunt destule cabine de duș dar și wc-uri (0.50 euro). Iubitorii de sporturi nautice nu se vor plictisi, ofertele sunt multe și tentante, prețurile prietenoase.

Plaja Pizana se află în stânga zidurilor cetății, este acoperită cu pietre, intrarea în apă este lină și se adâncește destul de departe. Sunt câteva șezlonguri și umbrele, e o plajă micuță, am văzut mulți prosopiști, am bănuit că sunt localnici. N-am zărit niciun restaurant în zonă dar plaja este între port și ziduri, adică foarte aproape de magazine.

Plaja Ricardova Glava este acoperită cu pietriș, o găsiți după cetate, în drum spre Mogren Beach. Esta administrată de un restaurant-bar, are șezlonguri și umbrele vietnameze, un ponton lung ce înlesnește intrarea în apă, aceasta fiind cu pietre.

Plaja Mogren 1

De la Marija la Mogren am făcut 15 minute, normal că pe jos. Cu tot cu bombăneli pentru „efortul uriaș depus”, am admirat drumul care este absolut încântător. Pe lângă cetate, pe o alee curbată, la poale de stânci și pietre zidite de natură, poteca amenajată înaintează către Balerina orașului, unii erau atât de nervoși încât nu au văzut nici balerina . Razele fierbinți ale soarelui se scăldau în apa Adriaticii dar și pe plăcile zidite alte muntelui, din loc în loc câte o grotă ne apărea în fața ochilor, culorile erau amețitoare.

Victorie, când am ajuns domnul s-a mai îmbunat, s-a proțăpit la primul rând de sezlonguri, nici un pas nu mai dorea să facă, era liniștit că aveam restaurant. Bine, să nu credeți că s-a deplasat până la terasă, nuuu, nici vorbă, venea ospătarul la noi, mereu.

Așa, țineți-vă bine, la Mogren, primul rând de șezlonguri costa 30 euro 2 bucăți plus 4 umbrele, soțul meu s-a bucurat nespus, era la VIP, nu s-a mai mișcat de-acolo toată ziulica.

Următoarele rânduri de șezlonguri costau 20 euro iar ultimul rând costa normal, 10 euro setul, două șezlonguri și o umbrelă.

Am comandat diverse băuturi, doar eram VIP-uri =)), dar și o pizza uriașă care a costat 9 euro și a fost foarte gustoasă. Prețurile la lichide au fost normale, sub cele din Creta, de ex.

Pe Mogren 1 nisipul este granulat dar și extrem de fin, intrarea în apă este lină, fundul mării este cu nisip, apa se adâncește destul e repede, e bună pentru bălăceală. Culoarea și claritatea apei sunt de apreciat, dar și peisajul oarecum inedit. Dușuri, toalete (1 euro), cabine de schimb, magazin cu diverse cronțănele și sucuri, colace și jucărioare, pe toate le găsiți acolo. În plus, zona pentru prosopiști e generoasă iar dacă doriți un masaj pe plajă vă puteți răsfăța în cortul cu pricina.

Între cele două Mogren sunt câteva grote, acolo-și fac veacul turiștii dornici de umbră stâncoasă.

Mogren 2 este mai micuță, am fost doar la plimbare până acolo, singurică, așa cum fac mereu. Se poate ajunge pe o cărare sâncoasă, alunecoasă, anevoioasă, se trece printr-un scurt tunel al muntelui, uneori se așteaptă ca la semafor, sunt porțiuni în care nu încap doi oameni. Slavă Domnului că am fost singură, nu m-a înjurat nimeni.

Plaja e acoperită cu mulți bolovani, pe alocuri este și nisip, o terasă e cocoțată lângă pini, intrarea în apă e cu pietre, e deranjantă.

Menționez că la ora 18 umbra muntelui pune stăpânire pe cele două plaje.

Insula Hawaii sau Sf Nikola este accesibilă doar de pe apă, un bilet dus-întors costă 4 uro/persoană, din portul Budva. Plajele au șezlonguri și umbrele, au terase dar și bolovani. Din cauză de apă și vaporaș, nu s-a dorit vizitarea insulei.

Indiferent de gusturi, Budva are de toate, pentru toți, eu o recomand din tot sufletul, cu inima deschisă.

Am să vă scriu și despre plajele de lângă Budva, la 3 km distanță, aparțin tot de Budva dar pozele sunt numeroase și astfel am împărțit articolul în două gândindu-mă că cei interesați de plaje vor avea posibilitatea să le studieze mai bine, eu n-am avut acest noroc, n-am avut ce studia.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de krisstinna in 06.08.19 20:32:52
Validat / Publicat: 06.08.19 21:10:40
VIZUALIZĂRI: 1232
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52700 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  5 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [06.08.19 21:09:40] »

  Mutat în rubrica "Plaje în zona Budva, BUDVA" (nou-creată pe sait)

  webmaster [06.08.19 21:51:22] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

  krisstinna [06.08.19 22:03:19] »

  @webmaster:

  Dana2008 [07.08.19 08:06:28] »

  @krisstinna: Felicitări pentru articol si fotografiile minunate!

  Mulțumim frumos pentru prezentarea plajelor... ce bine că nu stai locului😆 aflăm mai multe din plimbările tale.

  Muntenegru a fost în discuție pentru concediu, dar ne-am reorientat pentru că am auzit tot felul de vorbe, cum că apa e rece, plajele si marea numai stânci, etc.

  Citit si vizionat foto cu mare drag!

  Vară plăcută! 😘

  krisstinna [07.08.19 08:43:47] »

  @Dana2008: Da, recunosc, Adriatica e mai răcoroasă un pic, la fel ca Ionica, părerea mea. Eu sunt foarte friguroasă, nu pot face baie in apa rece, nu îmi permite sănătatea

  Dacă eu m-am putut bălăci in Adriatica, fii convinsă ca oricare om normal poate face asta.

  Am sa scriu și despre plaja mea preferata, era una pietroasa dar cu apa foarte calda și cristalina.

  Vacante frumoase va doresc!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
 • Niciun abonat la acest review, încă...
 • Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0861659049988 sec
  ecranul dvs: 1 x 1