ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 124 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 28 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Daphne Hotel Apartments3

În vizită la îndrăgita nimfă Daphne (Δάφνη): Daphne Hotel Apartments din Paphos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am căutat-o pe nimfa Daphne în Paphos și am dat destul de repede de ea în Kato Paphos, zugrăvită la intrare în recepția Daphne Hotel Apartments, acolo unde aleseserăm cazarea pentru cele trei nopți de minivacanță cipriotă de aprilie (vezi impresii). Era așa cum ne-o imaginaserăm: frumoasă, grațioasă și delicată, cu o eşarfă peste cap şi umeri, la picioare cu ramuri de dafin, plantă în care a fost transformată mai apoi.

Acum, lăsând gluma și jocul de cuvinte deoparte, pot să afirm că în alegerea acestei unități au contat mult amplasarea foarte bună, aproape de malul mării, castel, situl arheolgic și de port, de faleza cu promenadă, de plajă, lângă multe magazine, taverne, dar și prețul destul de prietenos: 124 €/trei nopți cu mic dejun inclus pentru un studio cu vedere la uscat, așa cum era definit pe booking. Notele sale erau bunicele, peste 8,5, însă cel mai mult a înclinat balanța spre Daphne articolul colegei @aurici scris în urmă cu doi ani (vezi impresii). Știam că pot avea încredere absolută în ea și m-am bucurat să am parte de o recenzie bună mergând pe urmele sale, exact ca la Roma.

Am rezervat cu plata la hotel și anulare gratuită, dar înainte cu o săptămână de data de cazare, proprietatea mi-a preautorizat cardul cu o treime din contravaloarea cazării, diminuându-mi-se soldul existent pe măsură.

Adresă: str. Alkminis, nr. 3, Kato Paphos, Paphos City 8041, Cipru

Telefon: +357 26 933500

Website: hoteldaphneapartments.com

Acces de la aeroport: cu autobuzul 612, cel care face legătura între aeroportul din Paphos şi portul vechi. Am coborât la capăt de linie, în parc, acolo unde se află terminalul, după ce zăriserăm hotelul din autobuz, în timp ce am trecut pe lângă acesta. După coborâre, ne-am întors o sută de metri, până la recepţie.

La recepţie am ajuns în jur de orele 11,30 şi ne aşteptam să ne cazeze imediat după cum îmi scrisese pe e-mail o persoană abilitată că este posibil, la cererea mea expresă. Nu s-a întâmplat, aşa că am lăsat bagajele la recepţie şi am plecat în recunoaştere pe faleză împreună cu o pereche de conaţionali în aceeaşi situaţie ca şi noi. Am primit camerele fix la orele 14,00, ca la o cazare normală. Pe de altă parte, e important de zis că recepţia funcţionează non-stop. Un alt lucru pe care vreau să-l menţionez este faptul că în cinci minute după ce am achitat cei 124 €, banii reţinuţi de pe card mi s-au deblocat, fiindcă am primit un sms în acest sens pe când intram în cameră cu trolerele.

Generalităţi

Complexul Daphne Hotel Apartments pare că a fost construit în jurul unei piscine generoase şi constă în patru blocuri distincte de studiouri şi apartamente şi, separat, o clădire destul de mare ce include recepţia, zona de lounge, barul, restaurantul, bucătăria, o aripă administrativă. Desigur, de jur-împrejur totul pare încorporat într-o mare grădină fiindcă florile, verdeaţa şi copacii ornamentali înconjoară locaţia. Fiecare clădire nu depăşeşte P+2 şi are o arhitectură la modă în anii‘80 ai secolului trecut, însă arată încă binişor pe-afară. Piscina este foarte curată, bine întreţinută, are şezlonguri şi umbrele dispuse pe margini, apa se adânceşte treptat, pornind de la 1,20 m, dar şi o porţiune separată dedicată copiilor. Este gratuită pentru cei cazaţi aici. Dar, nimic nu compensează, după părerea mea, poziţia faţă de mare pe care o zăreai chiar din faţa intrării, iar până la cea mai apropiată plajă amenajată, pe nume Alykes (cost: 2,5 euro/şezlongul şi 2,50 euro/umbrela) nu erau mai mult de 200 m, aşa că poate ceva mai rece decât scăldatul în piscină, o baie în mare este incomparabilă. Desigur că n-am rezistat ispitei şi am experimentat de câteva ori baia în mare, cu o mică grimasă la intrare.

În ceea ce priveşte „vecinii” proprietăţii, ţin să menţionez supermarketul Papantoniou către care aveam vederea din studio, mare şi foarte aprovizionat cu tot felul de produse, de unde ne-am luat ce-am avut nevoie în cele trei zile: bere, apă, fructe, etc. De asemenea, barul Rosa Pub cu muzică live era vecin cu alt corp de hotel, unii apreciindu-i „concertul” de muzică rock, alţii condamnându-l că n-au avut parte de linişte noaptea. Iar, până la Panagia Chrysopolitissa, biserica simbol a Paphosului, nu aveam mai mult de 80 metri.

Tot la capitolul facilităţior, aş aminti faptul că în complex există trei maşini de spălat automate mari care funcţionează cu succes, chiar am văzut pe cineva care aştepta să-şi termine programul şi să-şi ia rufele curate din ea. Există şi un mic loc de joacă pentru copii, precum şi o parcare gratuită pentru clienţii hotelului, dar n-a fost cazul pentru noi.

Restaurantul poate asigura şi mesele de prânz şi seară dacă se optează pentru acestea, iar lângă lounge există şi o masă de biliard, o cameră de bagaje şi chiar un cântar de bagaje.

Aleile de acces ca şi toată zona verde, sunt îngrijite şi zilnic curăţate, aşa încât totul are un aspect plăcut.

Angajaţii hotelului, indiferent de funcţie, sunt amabili şi respectuoşi. Printre ei am regăsit şi români.

Studioul şi baia

Pentru că rezervaserăm un studio cu vedere la uscat, acesta se afla în corpul situat cel mai în spate. Dacă la început am crezut că ar fi un dezavantaj faptul că mergeam mai mult cu vreo câteva zeci de metri faţă de alţii cazaţi mai aproape, am înţeles după prima noapte că era un mare avantaj în ceea ce priveşte liniştea de care aveam parte în timpul nopţii în comparaţie cu cei care aveau cazarea mai spre stradă.

Am avut camera (studioul) nr. 109 situat la etajul al doilea, accesul fiind posibil doar pe scări, neexistând lift. De cum am intrat, am avut plăcuta surpriză să constatăm că sudioul era altfel, mult mai spaţios faţă de ceea ce ştiam noi că se cheamă un studio, adică avea living cu chicinetă şi, separat, dormitor. Tot din living o uşă ducea spre baie, după cum o alta se făcea către balcon. Aspectul general: foarte curat.

Livingul, destul de larg, era mobilat cu canapea şi fotolii, măsuţă în zona de relaxare, masă pentru bagaje, masă şi scaune pentru luat masa. Lângă aceasta, pe perete era lipită o oglindă mare, foarte utilă, nimic de zis. Aveam şi tv cu ecran plat aşezat pe un corp cu sertare pe care am găsit telefonul fix şi foaia cu regulile aparthotelului pe care am văzut şi parola de la wi-fi, dar de când cu aplicarea în ţările comunitare a aceloraşi reguli ca în ţară la abonamentul de telefonie şi internet, nu l-am folosit.

Într-un colţ era organizată chicineta cu blat înalt şi corpuri în care se găseau veselă, tacâmuri, ustensile, oale, apoi la vedere, plită electrică cu cuptor, cană de încălzit apa, prăjitor de pâine, frigider mediu. De mare folos ne-au fost frigiderul şi cana de încălzit apa. Restul mai puţin, fiindcă în cameră n-am mâncat mai nimic în afară de pepene şi de halloumi (specialitate de brânză cipriotă) pe care am luat-o special ducându-i dorul.

De reţinut este şi faptul că în Cipru sistemul prizelor este cel britanic, cu trei picioruşe, aşa că este nevoie de adaptor, cei de la hotel nu ne-au pus la dispoziţie, prietenii noştri şi-au cumpărat loco, noi aveam de-acasă unul pe care îl luaserăm cu ocazia vacanţei în Malta.

Balconul era modest ca suprafaţă, dar foarte util, avea un uscător de rufe şi două scaune pentru cei ce ar fi vrut să zăbovească la o pauză de ţigară sau cafea.

Dormitorul era destul de spaţios, paturile twin unite pe mijloc ca şi când era matrimonial, în capete aveam noptierele cu veioze, iar dulapul în patru uşi era foarte încăpător. Într-unul exista şi seiful al cărui uz ar fi costat 2 euro/zi, dacă l-am fi folosit. Vizavi de pat aveam o toaletă cu oglindă şi uscătorul de păr.

În dormitor, pardoseala era din parchet melaminat, în living din gresie, iar în ambele încăperi existau aparate de climatizare ce funcţionau atât pe „cald”, cât şi pe „rece”.

Baia a fost neobişnuit de spaţioasă, cu cadă şi perdeluţă care nu lăsa niciun strop de apă să se verse pe gresie. Consumabilele precum: hârtie igienică, săpun, gel de duş şi şampon la flaconaşe, se reînnoiau pe măsură ce se epuizau, iar curăţenie s-a făcut zilnic. Instalaţiile funcţionau relativ bine, însă nu le-ar strica o revizie majoră şi o modernizare pe măsură.

Prosoapele şi lenjeriile, conform politicii hotelului, se schimbă la fiecare trei zile.

Micul-dejun

Atunci când am rezervat, cazarea era disponibilă atât cu mic-dejun, cât şi fără, dar din experienţă, ne-am convins că merită luată varianta cu mic-dejun, fiind mult mai comodă şi fără a pierde timp. Acesta putea fi luat în fiecare dimineaţă în regim bufet între orele 07,30-10,30. În această situaţie, cum aveam avionul de întoarcere la orele 09,20, ne gândeam că în ultima zi pierdem masa de dimineaţă, dar au fost drăguţi şi ne-au dat-o la pachet, atunci când ne-am făcut check-out.

Ce conţinea în mod normal? De toate, dar simple. Fructe locale: portocale şi banane pitice. Două tipuri de şuncă sau salam, caşcaval, brânzeturi de vreo trei feluri, ouă fierte, omletă, ochiuri, chipsuri, ciuperci sotate, crenvurşti, bacon prăjit, fasole, cârnăciori, pentru britanici acestea din urmă. Legume: roşii, castraveţi, apoi două-trei feluri de măsline. Aveau unt şi gem la cutiuţe, miere într-un bol mare, clătite. De băut: lapte, ceai de câteva sortimente, cafea, sucuri de vreo două-trei feluri, apă plată. Pâinea era diferită, pentru mai multe gusturi, putând fi prăjită pe loc. Existau, evident, iaurt şi cereale de mai multe tipuri, cremă de ciocolată, etc.

Nu pot să spun că toate produsele erau pe placul meu, dar am avut ce să aleg în fiecare dimineaţă, aşa încât să am un mic-dejun gustos şi săţios.

Concluzie

Şederea noastră la Daphne a fost agreabilă, ne-am bucurat de multe dintre facilităţile puse la dispoziţie de proprietate, curăţenia din tot complexul este de remarcat, dar impresia mea generală este că Daphne ar mai avea avea nevoie de ceva renovări şi modernizări pe ici, pe colo. Dar, fără îndoială, recomand cazarea, mai ales dacă există doritori de self-catering, fiindcă încă mai este o variantă bună, cu raport calitate/preţ net în avantajul clientului, iar apropierea de toate punctele de interes din Kato Paphos face toţi banii!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=lLx9wM0Dh3A

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de irinad in 02.06.18 16:42:46
Validat / Publicat: 02.06.18 20:33:15
VIZUALIZĂRI: 2340INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 28.98 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  10 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [02.06.18 19:45:22] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  irinad [02.06.18 20:07:17] »

  @webmasterX: Mulţumesc!

  mprofeanu [03.06.18 19:48:33] »

  @irinad: O cazare bună cu mic dejun la un preț foarte bun! De reținut! Trecut la favorite!

  irinad [03.06.18 20:32:24] »

  @mprofeanu: Da, a fost o alegere bună, e drept făcută cu ceva timp înainte, dar ideală pentru cine vrea să viziteze oraşul vechi. Iar până în oraşul "de sus" am mers pe jos la plimbare, la întoarcere am luat autobuzul câteva staţii fiindcă eram obosiţi. Să înţeleg că vreţi să mergeţi în Paphos?

  krisstinna [03.06.18 21:56:18] »

  @irinad: Aha, pub-ul e vinovatul

  Ultima mea cazare in Cipru a fost lângă un local superb, cu karaoke, loc ce se “destrăbăla” între orele 22-03, a fost o încântare pentru noi, ne-am amintit de tinerețe. Prima seara a fost ciudat, până am intrat in atmosferă, apoi eram dependenți de ea, mi-a lipsit gălăgia aceea muzicală mult timp după ce am venit din vacanță.

  Să vă fie de bine, frumoasă plimbare prin Cipru ați făcut!

  Vacanță frumoasa vă doresc

  irinad [03.06.18 22:23:08] »

  @krisstinna: Pub-ul a fost "vinovat" de a fi avut o muzică excelentă, dar unii au gustat-o prea puţin sau nu au gustat-o deloc, a depins de dispoziţia fiecăruia. În Paphos a fost distracţie în fiecare dintre serile de weekend, chiar şi în cea de luni, semn că acolo viaţa de noapte vibrează...

  Cipru a fost gura de aer mediteraneean pe care am vrut s-o luăm înainte de vacanţa mare. Foarte mult mi-a plăcut în peninsula Akamas despre care sper să spun câteva cuvinte în două-trei zile.

  Mulţumesc frumos pentru urări, avem emoţii deja!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  maryka [04.06.18 16:30:00] »

  Mi-a plăcut nimfa! Pe bune! Ce locație bună, așa aproape de mare, preț bun zic eu! Chiar mi-a plăcut!

  Nu știu cum se face, dar eu abia azi am zărit articolul, ce-i drept, am avut o mică-mare viroză, ce mi-a dat planurile puțin peste cap, de 1 iunie, apoi sâmbătă am fost pe un pic de recuperare, pentru că ieri, am plecat hai-hui pe munte, munte mai mic, conform dispoziției, dar am umblat. Iar azi, doar ce am venit de la serviciu, când am constatat că am foarte multe de citit, de recuperat.

  Voi ține minte, e interesant, de ajung în zonă! Eu așa sper!

  irinad [04.06.18 20:43:29] »

  @maryka: Păi, te înţeleg foarte bine, fiindcă eu abia acum ce-ţi pot răspunde, deşi ţi-am văzut ecoul un pic mai devreme, dar m-am adunat acasă foarte târziu. Ce chestie ciudată: şi eu am răcit în plină vară (nasol), aşa că iar sunt pe aceeaşi lungime de undă cu tine! Am avut un weekend prelungit cu... tratament!

  Mă bucur că ţi-a plăcut Daphne, iar dacă vei merge în Paphos cândva, e bună de luat în considerare, ştiu că şi voi aveţi cam aceleaşi preferinţe în materie de cazare.

  Din câte ţin minte (sper să nu mă înşel) vi se apropie şi vouă vacanţa în Lesbos, aşa că îţi doresc să te însănătoşeşti cât mai repede!

  Mulţumesc de vizită şi ecou!

  Aurici [09.06.18 08:39:50] »

  @irinad: Sigur Daphne are nevoie de o revizie capitală. Pentru noi a ales Daphne prietenul cu care am fost în Cipru și care lucrase în Paphos vreo 10 ani. Așa am și ajuns, din cauza dorului lui de Paphos. Dar el are mai mult de 10 ani de când e în țară, iar la construcția lui Daphne a avut o contribuție importantă în primii lui ani acolo. Termopanele sunt puse de firma lui iar asta înseamnă vreo 20 de ani.

  Așa că sunt de acord cu tine. Daphne a fost gândit foarte bine și dacă ar avea parte de o modernizare ar fi un loc extraordinar. Din păcate Cipru a trecut printr-o criză nu tocmai ușoară, dar să sperăm că Paphos-ul își va recăpăta strălucirea de altădată și noi vom mai ajunge acolo ca să ne bucurăm. Cel puțin din poveștile prietenului nostru reiese că acolo era un paradis prin anii '95-2000.

  Ma bucur dacă impresiile mele au contat în alegerea ta. Și eu aș merge cu toată încrederea pe urmele tale. Vreme bună și vacanță frumoasă!

  irinad [10.06.18 07:56:04] »

  @Aurici: Sunt de acord cu tine, Daphne ar merita mai multă atenție pentru a fi strălucitoare ca altădată, însă nu e chiar era nici acum.

  Mulțumesc pentru urări, vremea este din cale-afară de generoasa!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, irinad, maryka, mprofeanu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0880479812622 sec
  ecranul dvs: 1 x 1