ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2018
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI
PREȚ 196 euro ?
FĂRĂ transport

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 6 MIN

Vienna Pass — garantat cea mai bună opțiune

TIPĂREȘTE URM de aici

În martie anul acesta, înainte de a ajunge la întâlnirea AFA de la Alba Iulia, am căutat pe site să văd cine dintre cei care vin acolo au review-uri despre Viena pentru a cere mai multe informații despre această locație de la ei.

Am descoperit că multe articole despre această minunată capitală europeană îi aparțin lui @mishu și ajuns la Alba Iulia, atunci când am putut, am abordat-o pe aceasta. Ce pot să spun despre @mishu este faptul că eu o consider cea mai organizată și pregătită persoană, când vine vorba despre excursii, pe care am cunoscut-o până acum. Am primit de la aceasta „mură în gură” tot cea ce trebuie să ști despre obiectivele turistice din Viena și mai mult decât atât mi-a trimis pe e-mail și planul ei de vizitare a Vienei (de unde am dedus ce spuneam mai sus).

Am citit și un articol al acesteia despre Vienna Pass sau Vienna Card și studiind mai mult despre acestea am ajuns la concluzia că un Vienna Pass ar fi ceea ce ne-ar ajuta pe noi, în timpul scurt de numai trei zile pe care le aveam disponibile, să vedem cât mai mult din Viena.

La sfârșitul lunii martie am primit un e-mail de la @mishu în care ne anunța că este o reducere destul de bună la Vienna Pass și am achiziționat și noi două pass-uri pentru 3 zile la prețul de 196 euro, oferta fiind valabilă doar până la 31 martie. Mulțumim lui @mishu pentru tot ajutorul oferit.

Cineva, într-un articol de pe AFA, spunea că nu recomandă Vienna Pass deoarece oferă doar niște reduceri mici de câțiva euro la unele obiective. Din păcate persoana aceea a scris niște lucruri înainte de a fi total informat sau a confundat Vienna Pass cu Vienna Card. Am citit acel articol și am fost puțin derutat de aceea am și decis să scriu acest articol pentru că acum pot să povestesc fapte și nu vorbe auzite de la altcineva.

După ce am intrat pe site-ul viennapass.com și am hotărât să achiziționăm 2 pass-uri pentru 3 zile la prețul de 196 euro față de 238 euro cât ar trebui să fie, le-am plătit online cu cardul și aveam trei variante de a intra în posesia lor: să le primim acasă prin curier achitând un cost suplimentar de 9 euro pentru transport, să le ridicăm personal și gratuit de la ghișeul Vienna Pass din aeroportul Vienei sau să le ridicăm personal și gratuit de la ghișeul Vienna Pass aflat în pasajul subteran de la metrou de la stația Operei din Viena. Am optat pentru cea de a treia variantă pentru că ajungeam în Viena cu mașina. Dacă ajungeți cu avionul cea mai bună opțiune este bineînțeles cea de a doua.

După ce am optat pentru această variantă de intrare în posesie a pass-urilor am primit pe e-mail un voucher cu care trebuia să ne prezentăm la ghișeu pentru a intra în posesia lor.

Așa că ajunși la Viena am mers la ghișeul din zona Operei, pe care l-am găsit foarte ușor, și cu voucher-ul primit și actul de identitate am ridicat cele două pass-uri. Acestea au pe spate o rubrică unde a trebuit să ne trecem numele de familie și o rubrică unde am trecut perioada pentru care le-am achiziționat. Tot aici este și codul de bare pe care trebuie să îl scanați la turnicheți sau vă este scanat de către casier la intrarea în obiectivele turistice unde aveți accesul cu acest pass.

Pass-ul este pus într-o husă de plastic care are și cordon pentru purtarea la gât și vă este înmânat împreună cu un ghid referitor la toate obiectivele la care aveți intrare gratuită, un ghid cu traseele autobuzelor Hop On Hop Off cu care la fel vă puteți plimba gratuit (doar cu autobuzele galbene) și primiți și câte o broșură, pentru fiecare persoană, cu vouchere de reducere la diferite chestii.

Vienna Pass oferă intrări gratuite la peste 60 de obiective mai mult sau mai puțin importante din Viena, dar pot să vă spun acum sigur că marile obiective ale Vienei sunt incluse și asta face să merite acest pass cu prisosință.

Problema este că nu ai timp suficient pentru a te bucura de toate obiectivele turistice la care beneficiezi de gratuitate și acum sunt sigur că cel mai bine ar fi să optați, dacă se poate, pentru pass-ul de 6 zile pentru că acela chiar își merită toți banii. Vienna Pass poate fi achiziționat pentru 1,2, 3, sau 6 zile.

Noi achiziționând unul pentru 3 zile a trebuit să ne gândim bine ce putem vedea în acest scurt timp pentru ca pass-ul să merite.

Până la urmă am ajuns la concluzia că a meritat cu prisosință și am să vă exemplific mai jos pe concret acest lucru.

Am hotărât ca o zi să o alocăm obiectivelor din centru, una celor din zona Prater și ultima celor de la Palatul Schonbrunn. Nu am reușit, din păcate, să ajungem la toate obiectivele alese acasă pentru că majoritate se închid la orele 17 - 18, iar altele erau închise pentru renovare.

În prima zi am reușit să vizităm: Palatul Hofburg (Muzeul Sisi, Apartamentele Imperiale și Colecția de argintărie imperială) - 27,8 euro/2 adulți; Tezaurul Imperial - 24 euro/2 adulți; Muzeul de istorie a artei - 30 euro/2 adulți; Plimbare cu autobuzul Hop On Hop Off - 78 euro/2 adulți/ 3 zile.

A doua zi am reușit să vedem: Croazieră cu vaporul pe Canalul Dunării - 46 euro/2 adulți; Roata Mare a Vienei - 20 euro/2 adulți; Muzeul Madame Tussauds - 46 euro/2 adulți; Plimbare cu autobuzul Hop On Hop Off.

A treia zi am vizitat: Palatul Schonbrunn - Grand Tour - 35 euro/2 adulți; Muzeul Caleștilor Imperiale - 19 euro/2 adulți; Apple Strudel Show - 12 euro/2 adulți; urcare pe Gloriette - 7,6 euro/2 adulți; Grădinile Private - 7,6 euro/2 adulți; Orangeria - 7,6 euro/2 adulți; Casa cu palmieri - 12 euro/2 adulți; Muzeul copiilor - 17,6 euro/2 adulți; Grădina Zoologică - 40 euro/2 adulți; Plimbare în sistem hop on hop off cu trenulețul din curtea palatului - 4 euro/2 adulți/1 plimbare.

La toate aceste obiective am avut intrarea inclusă în Vienna Pass și aproape la toate am avut avantajul că nu a trebuit să mai stăm la nici un rând și am avut intrare rapidă ori cu scanare a pass-ului direct la turnicheți ori ți-l scana persoana care se ocupa de acces.

Am trecut prețurile în dreptul fiecărui obiectiv pentru a putea să vă faceți o idee dacă merită sau nu un Vienna Pass. Noi am plătit 196 euro și am vizitat obiective care ne-ar fi costat 434,2 euro. E adevărat că se pot obține și bilete combinate și mai scădeți din această sumă dar tot nu ajungeți la prețul pass-urilor.

În zilele următoare o să detaliez fiecare zi din cele trei și fiecare obiectiv dar acum am vrut doar să fiu de ajutor celor care vor să viziteze Viena cu Vienna Pass. Sper că nu am omis nici o informație și că articolul vă va fi de ajutor.

Vacanțe plăcute și liniștite.

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de ungureanica in 31.05.18 16:23:47
Validat / Publicat: 31.05.18 18:15:51
VIZUALIZĂRI: 10539INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

krisstinna [31.05.18 22:12:20] »

@ungureanica: Are și Viena asta niște scoruri de-ți vine să te bați singur

Și eu am profitat de bunătatea domnului Lucinel sau Lucian, l-am stresat rău, nu cred că mă va uita

Am stat la hotelul administrat de el, mi-a făcut și reducere, a fost foarte bine.

Vă salut cu drag, și eu dar si domnul C fiorosul

abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA [31.05.18 22:43:34] »

Bună analiza aia comparativă a prețurilor, arată clar că dacă ești pus pe vizitat, merită pass-ul respectiv.

elviramvio [31.05.18 22:54:55] »

@ungureanica:

Foarte bun articolul tău și spun asta pentru că și eu, acolo unde se poate, caut aceste city pass. În vacanța ce din păcate s-a încheiat, am folosit două, în două orașe diferite și pot spune că unul cel puțin și-s scos banii cu brio, al doilea puțin peste limită din calculele mele și asta doar pentru faptul că programul vizitelor s-a dat puțin peste cap din cauza unor evenimente locale pe care nu doream să le ratăm. Eu zic că și dacă nu faci economie cu aceste city pass și ieși la același preț ca și când ai plăti fracționat vizitele, tot merită, practic odată cu cardul cumperi și timp pentru vizite!!

webmaster [31.05.18 22:57:36] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu [01.06.18 07:48:47] »

@ungureanica: Nu puteam rata un SB mai als ca m-ai pomenit atât de laudativ aici, nu știam eu zilele astea de ce sughit 😂 și îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase însă cred ca exista multe persoane mult mai organizate decât mine.

Ma bucur mult de tot ca ți-a ieșit organizarea și ai putut sa te bucuri de atât de multe locuri frumoase in atât de puțin timp.

Felicitări, votat cu mare drag și calde îmbrățișări soției.

mihaelavoicu [01.06.18 21:38:52] »

Frumos, dragă Ung. Dar făcând o comparație cu Florența, acest pass a fost totuși scump. Bine, vei zice că e diferență de țară. Acolo un pass a fost 72 euro pentru 72 ore, deci 3 zile, cu intrare la 72 muzee plus transport pe toate mijloacele.

ungureanica [02.06.18 11:53:14] »

@krisstinna:E adevarat ca preturile sunt mari dar unele chesti merita pentru ca le vezi poate o singura data in viata. Si noi va salutam cu drag.

ungureanica [02.06.18 11:57:11] »

@elviramvio: Da, aveti mare dreptate. In primul rand scapi de cozile de la intrare.

ungureanica [02.06.18 12:02:11] »

@mishu: Multumim, inca o data, pentru tot sprijinul. A iesit o excursie perfecta. Salutari si numai bine din artea noastra!

ungureanica [02.06.18 12:07:13] »

@mihaelavoicu: Un lucru bun de retinut. O zi faina.

RoxanaGRS [04.06.18 09:07:07] »

E bună analiza aia comparativă a prețurilor. Depinde și de fiecare ce anume dorește să viziteze. Eu recunosc că în nici una dintre vizitele noastre la Viena, nici măcar prima oara când am stat o săptămână, n-am reușit să cheltuim 400 de euro pe bilete la atracții + transport.

Multe dintre muzeele/atracțiile alea eu nu le-aș recomanda, mai ales la o primă vizită la Viena (pe unele nici la a 5-a vizită), dar, cum am spus, depinde de fiecare. Ce mi se pare un must, din tot ceea ce ai enumerat tu acolo sunt Schonbrunn, doar palatul + gradini, fără tot spanacul ăla comercial din jurul lui (17.5 euro/pers), Hofburg-ul 13.5 euro/pers, Schatzkammer (tezaurul) - vreo 12 euro de persoană, Belvedere - grădinile (gratis), un tur de Operă sau de Musikverein (în jur de 10 euro/pers), Muzeul de istorie a artei, doar dacă ești mare fan artă, o plimbare pe Ring (gratis), bisericile (gratis). Se adună foarte puțin ca bani și mi se pare destul de vizitat în 3 zile.

În genere cardurile astea merită în cazul în care ai incluse atracții super scumpe și din 2 sau 3 ți-ai scos valoarea cardului. Altfel începi să împuști atracții, fie că te interesează, fie că nu, doar ca să-ți scoți valoarea cardului.

Cozi la Viena? În afară de Hofburg, unde într-adevăr dacă ajungi după 10 e coadă, în rest eu n-am văzut. La Schonbrunn sunt automate fără coadă, iei bilete în maxim 5 minute (și asta în iulie), iar în rest chiar nu văd unde s-ar putea face coadă în Viena.

ungureanica [04.06.18 16:08:33] »

@RoxanaGRS: Mulțumim pentru completare. Da aveți dreptate, nici noi poate nu am fi vizitat unele obiective dacă nu erau incluse în pass. Dar acum că le-am vizitat suntem încântați aproape de toate. Poate că dumneavoastră faceți parte din oamenii care au văzut multe orașe mari, pe care noi îi admirăm și nu vă mai impresionează multe la Viena, dar pentru noi să vedem figurile de ceară, să ne urcăm în roata Vienei, să ne cărăm cu Hop On Hop Off și multe din celelalte lucruri care le-am făcut au fost o noutate și am fost încântați de ele. Toate cele bune.

RoxanaGRS [05.06.18 09:13:42] »

@ungureanica: Cum să nu mă impresioneze Viena? E un oraș pe care îl ador. E în topul preferințelor mele alături de Roma și Madrid. Am comentat la următorul tău articol că aș merge și de 3 ori pe an la Viena.

Ceea ce am vrut eu să spun este că acest card nu e întotdeauna cea mai bună opțiune pentru oricine. E scump și te poate face să alegi anumite obiective în detrimentul altora. Când îl alegi ar trebui întâi să vezi ce obiective vrei să vezi, cât costă și apoi cât te-ar costa cu cardul și dacă merită, atunci da, e ok. Adică să nu pui căruța înaintea cailor. Mulți turiști se aruncă pe asemenea carduri pentru că într-adevăr e mai simplu. E un fel de all inclusive.

Un dezavantaj ar fi faptul că e un serviciu preplătit. Dacă cumva se întâmplă ceva și nu poți ajunge, pierzi banii și nu sunt puțini.

Din păcate în era turismului global există anumite muzee în lumea asta unde nu ai ce face, trebuie să iei bilete preplătite cu riscul de a le pierde, dacă nu poți ajunge. Viena, din fericire, încă nu se înscrie în categoria unde să ai nevoie de așa ceva.

N-am vrut să sune a Gică contra răspunsul meu și îmi cer scuze dacă așa a părut, doar am vrut să vă avertizez să nu cădeți în plasa unor clișee. Aceste carduri pot fi în anumite cazuri un astfel de clișeu. Hop on Hop off-urile sunt în general astfel de clișee. Costă mai mult decât dublul unui liber pe toate mijloacele de transport și nu face decât să-ți spună ce reprezintă unele din clădirile pe lângă care treci și câteva date despre ele, pe care oricum în 3 zile le-ai uitat. La Viena de exemplu tramvaiul 1 se plimbă împrejurul Ring-ului, nu e aglomerat, are aer condiționat și poți admira liniștit. E drept că nu stai pe platformă, să-ți bată vântul prin păr, dar e incomparabil mai ieftin. Și mai sunt evident și pe alte trasee, astfel de mijloace de transport ieftine și eficiente.

Vacanțe frumoase să aveți în continuare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, mihaelavoicu, mishu, RoxanaGRS, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0738918781281 sec
ecranul dvs: 1 x 1