ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.03.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR

2018 Întâlnire AFA - hotel Parc, ALBA IULIA

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)

Mi-e drag să trăiesc!

TIPĂREȘTE

Despre Întâlnirea AmFostAcolo de la Alba Iulia s-a scris mult mai mult decât despre întânirile din anii trecuţi! S-a pornit o avalanşă de impresii despre petrecere, despre seara degustărilor de produse tradiţionale, despre fascinanta Alba Carolina şi despre Ţara Vinului dar şi despre restaurantele din oraş şi despre pensiunile şi hotelurile de pe traseu care i-au găzduit pe participanţii la acest mare eveniment al familiei AmFostAcolo. De ce mai scriu şi eu?! Ca să spun simplu „Mulţumesc! ” Doar atât aş fi vrut să spun la festivitatea de premiere dar singurul meu regret este că am ratat cel mai aşteptat moment de la Alba Iulia. Recunosc, am adormit după Drumul Vinului şi am ajuns abia la finalul festivităţii de premiere. Am primit diploma de la Cornel, înainte de plecarea spre casă, dar mi-aş fi dorit să fiu în acele momente împreună cu voi toţi.

Plănuisem, împreună cu soţul meu, să venim la Alba Iulia cu autocarul care pleacă din Autogara Militari. Când Cornel a anunţat că va exista un microbuz gratuit pe traseul Bucureşti-Alba Iulia, m-am înscris pe lista posibililor pasageri. Mi-a plăcut ideea de a călători alături de prieteni de pe AmFostAcolo, cunoscuţi sau încă necunoscuţi, spre mult aşteptatul eveniment de la Alba Iulia. Spre marea mea bucurie, am fost printre cei care au beneficiat de transportul gratuit Bucureşti-Alba Iulia şi retur. Mulţumesc, Cornel! Nu m-aş fi supărat indiferent de hotărârea ta, am fi ajuns oricum la Alba Iulia dar, trebuie să recunosc, am fost fericită că am primit în dar cele două locuri din microbuz!

Mi-a părut tare rău că @doinafil şi @msdn au renunţat în ultima clipă din pricina unor probleme de sănătate care i-au impiedicat să fie alături de noi la Alba Iulia. Le doresc, din tot sufletul, multă sănătate şi sper să ne revedem sănătoşi, cât mai curând! Am călătorit spre Alba Iulia alături de @dianamea, @diacrys şi fiul ei Răzvan iar la întoarcere s-a alăturat micului nostru grup, Daniela.

Ne-am întâlnit vineri dimineaţa la ora 9 în parcarea din faţa hotelului Horoscop, pe bulevardul Dimitrie Cantemir, foarte aproape de Piaţa Unirii. Ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald proprietarul microbuzului, domnul Daniel. Nici n-ai fi bănuit că trecuse cu puţine zile în urmă printr-o intervenţie chirurgicală şi fugise practic din spital pentru a ne încredinţa şoferului care ne-a dus în siguranţă la Alba Iulia. M-a impresionat grija pentru fiecare detaliu, astfel încât drumul nostru spre Alba să fie cât mai plăcut, microbuzul nou, modern, elegant, scaunele aşezate faţă în faţă ca să putem conversa cu uşurinţă, apă şi sucuri din partea casei. Am glumit între noi, spunând că ne simţim ca adevărate VIP-uri care se îndreaptă spre un mare eveniment! Duminică, la întoarcerea spre casă, microbuzul a fost condus chiar de Daniel care a făcut efortul să vină după noi la Alba, pentru a-şi respecta promisiunea. Un om deosebit, căruia trebuie să-i spun şi aici, în faţa voastră: Mulţumesc! Drumul a fost o plăcere pentru toţi călătorii din microbuz, am povestit despre întâlnirile din anii trecuţi, despre vacanţele noastre, despre copii şi viaţa noastră de zi cu zi, am glumit... timpul a trecut pe negândite, prea scurt parcă pentru câte aveam a ne spune.

Am ajuns la hotel Parc pe la ora 15, am primit imediat camera 414, la etajul 4, cu balcon şi vedere spre parc. Nu am niciun reproş, am avut căldură (prea multă), e drept că nu suntem friguroşi, cartela nu s-a demagnetizat, micul dejun putea fi mai variat dar pentru noi a fost suficient. Aşa cum am mai spus şi altă dată, pentru mine este foarte important să am o cameră curată, spaţioasă, luminoasă, cu ferestre mari şi cu balcon, departe de orice sursă de zgomot iar camera de la Parc a întrunit toate aceste condiţii. Prin urmare, m-am declarat mulţumită şi este posibil să revenim la Parc la vară, împreună cu toată familia. Din ce am văzut în poze, hotelul Transilvania este mult mai elegant dar are ferestre şi balcoane mici, prin urmare l-am tăiat de pe listă.

După ce ne-am lăsat bagajele în cameră, ne-am grăbit spre Cetatea Alba Carolina ştiind că ziua de sâmbătă este rezervată excursiei în Ţara Vinului şi marii petreceri. Am renunţat la masa de prânz, mulţumindu-ne cu nişte plăcinte calde la o patiserie, ca să petrecem mai mult timp în cetate. Deşi am zărit turlele catedralei şi zidurile cetăţii de pe balconul camerei şi am intuit că una dintre porţile cetăţii trebuie să fie în aproapierea hotelului nostru, am urmat sfatul unei doamne de pe stradă şi am luat un autobuz care urma să ne lase cât mai aproape de Catedrala Încoronării. Am crezut că este vorba de două-trei staţii dar am înconjurat jumătate de oraş după care am mers cam zece minute pe jos. Nu-i nimic, aşa am văzut şi noi Alba Iulia din autobuz…

Am păşit cu emoţie în Catedrala Încoronării şi am asistat o vreme la slujba de vineri seara, ţinută de arhiepiscopul Albei împreună cu şapte preoţi. Am vrut să intrăm apoi în vechea catedrală romano-catolică dar uşa principală era închisă şi n-am nimerit intrarea laterală despre care ne-au povestit a doua zi @mireille şi @diacrys. Începuse o ploaie măruntă şi rece, am întâlnit doar câţiva bunici cu nepoţii la plimbare… Am rătăcit de mână cu soţul meu prin bătrâna cetate pustie, o plimbare romantică, la ceas de seară, prin locuri încărcate de istorie. Ne-am pozat cu statuile care aşteaptă neclintite în cetate, soldaţi, doamne şi domni eleganţi din alte vremuri şi am admirat hotelul Medieval în care mi-ar plăcea să stau cândva, într-o vară, deşi este cam scump pentru noi. Cetatea ne-a fascinat şi ne-am propus să revenim spre sfârşitul verii sau poate într-o zi călduţă de toamnă. Am nimerit poarta cea mai apropiată de hotelul Parc şi ne-am întors înfriguraţi dar nerăbdători să degustăm bunătăţile pregătite de prietenii noştri din toate zonele României.

Seara de vineri a fost senzaţională! Cred că cei mai mulţi dintre noi se aşteptau la o banală degustare cu câteva sortimente de prăjituri, sărăţele, un pic de slăninuţă, brânză şi câţiva cârnaţi stropiţi din belşug cu multe feluri de ţuică, palincă şi vin de casă. Ei bine… nici vorbă de aşa ceva! Nu a fost o simplă degustare, a fost un regal gastronomic demn de cel mai premiat restaurant cu specific românesc. Sunt convinsă că niciun restaurant, nicio pensiune din România n-ar fi putut să ofere atâtea specialităţi în care cel mai preţios ingredient a fost sufletul bucătarilor, entuziasmul cu care au fost gătite. Ce de bunătăţi, ce arome, câtă fantezie în aranjarea platourilor cu bucate! Am să le fac totuşi un reproş, prea multe preparate, prea gustoase, cum să le încerci pe toate? Am rămas cu gândul la mesele întinse de dragii noştri moldoveni, bănăţeni, ardeleni, munteni, bucureşteni, le visez şi noaptea mai ales că eu sunt tare pofticioasă dar mă satur repede.

La masa bănăţenilor m-am îmbrăţişat cu vechea mea prietenă @andreea_c şi l-am remarcat desigur pe @ungureanica (oare este mai înalt decât Înălţimea Sa Dragoş?). Bune bucate, am mâncat găluşti slovăceşti, chec aperitiv şi cel mai bun ştrudel cu dovleac din toate timpurile! M-am cam săturat la bănăţeni, am mai gustat vreo două sarmale şi o plăcintă grozavă cu mere de la moldoveni şi am luat în zbor o prăjitură cu cremă de la munteni. Soţul meu a petrecut mai mult timp decât mine în preajma meselor cu bunătăţi, mai că nu se dădea dus de acolo, a degustat desigur şi feluritele băuturici şi a descoperit pentru mine minunata socată de la moldoveni, adusă de @crismis de la Galaţi.

Am votat cu plăcere la toate mesele, am “cotizat” la toţi cei care au trudit pentru un scop nobil, sprijinirea unui centru pentru copiii cu probleme din Alba. Vouă, tuturor celor care aţi muncit zile întregi ca să ne întindeţi nouă mesele pline cu bunătăţi vă spun acum: Mulţumesc! Sărut mâna pentru masă! Aţi fost minunaţi cu toţii, ne-aţi câştigat inimile! Poate ar fi bine ca seara degustărilor să devină o tradiţie a întâlnirilor noastre. Dacă aşa va fi, mă ofer de acum să bucătăresc alături de bucureşteni sau poate vor şi avea şi oltenii masa lor.

Sâmbătă am călătorit în în Ţara Vinului cu microbuzul cu care venisem de la Bucureşti, condus de astă dată de o şoferiţă curajoasă, draga noastră @roth, pe care am simţit-o la început un pic emoţionată. Mulţumesc Cami, ai fost ca de obicei la înălţime! Mi-a plăcut tare mult excursia pe Valea Târnavelor. Impresionantă degustarea de la Jidvei din pivniţa Castelului Bethlen-Haller, cu mese din lemn masiv, veselă din porţelan personalizată cu emblema Jidveiului, sfeşnice şi fructiere grele din alamă argintată, platouri încărcate cu brânzeturi şi mezeluri de cea mai bună calitate, pâine ardelenească gustoasă. Am coborât cu emoţie treptele din bârne groase de stejar, vechi de vreo 400 de ani, de aceeaşi vârstă cu bătrânul castel din Cetatea de Baltă şi m-am gândit că n-aş fi ajuns niciodată acolo fără voi, cei care aţi organizat această excursie. Vă mulţumesc, în numele meu şi al lui Costel!

Recunosc, nu mă pricep deloc la vinuri, dar la Jidvei şi la Aiud am băut mai mult vin decât beau într-un an… Cei care mă cunosc bine ştiu că eu beau, chiar şi la petreceri, doar apă şi cafea dar alături de voi am gustat din toate acele vinuri cu gust minunat şi am descoperit, la 49 de ani, că îmi plac vinurile albe seci. Ce să mai vorbim de vinul spumant roze Mărgăritar care se află alături de români la multe nunţi, botezuri, aniversări, Revelioane! Te pomeneşti că voi începe să beau vin de acum încolo, în jumătatea de viaţă care mi-a rămas…

M-a dat gata proprietarul Jidveiului, domnul Necşulescu, deţinătorul celei mai mari podgorii din Europa cu proprietar unic şi al unei fabrici dotate cu cele mai moderne utilaje care există în lume la aceast moment, un domn plin de viaţă, fermecător, exuberant ca un vin spumos la cei 88 de ani, împliniţi chiar în ziua vizitei noastre la Jidvei. Am aflat de la doamna care ne-a prezentat istoria Castelului Bethlen-Haller despre faptul că domnul Necşulescu susţine financiar mulţi studenţi din satele învecinate, oferă zilnic hrană caldă copiilor din mai multe grădiniţe şi tuturor angajaţilor săi, fiecare om care lucrează la Jidvei pleacă în fiecare zi acasă cu o pâine proaspătă iar de Paşte, Crăciun şi ziua de naştere primesc vin, şampanie şi coniac. Mulţumesc, domnule Necşulescu, pentru primirea călduroasă, pentru darurile primite şi pentru lecţia de viaţă!

După Cetatea de Baltă ne-am îndreptat spre micii producători de vinuri din Aiud, călătorii din cele două microbuze fiind oaspeţii Pivniţei Papp Peter. Am participat la degustare în vechea locuinţă a familiei Papp, pe strada Avram Iancu, aproape de centrul Aiudului. Foarte amabili doamna şi domnul Papp, minunate vinurile degustate… ne-am cumpărat la plecare şi pentru acasă. Am ajuns înaintea autocarului la Crama Plebanos, aflată în subsolul Colegiului “Bethlen Gabor” din Aiud. Aici a fost un moment mai puţin plăcut pentru cei care n-au mai avut loc la mese dar noi, pasagerii lui @roth, am mâncat cât am putut de repede şi am plecat spre Alba-Iulia, eliberând câteva locuri pentru colegii noştri care aşteptau.

Trebuie să vă spun că noi n-am avut ghizi oficiali ca autocarul dar am avut bucuria să călătorim pe Drumul Vinului împreună cu soţul @Ioanei74, un ardelean de toată isprava, vorbăreţ şi vesel, care a fost ghidul perfect pentru noi. Drumul a fost condimentat cu glume, povestiri, explicaţii… o mare plăcere să călătorim împreună. Te rog @Ioana 74, mulţumeşte-i soţului tău din partea noastră, a fost un ghid de excepţie, ne-a vorbit cu dragoste şi emoţie despre familia sa frumoasă, despre gospdăria lui de ardelean vrednic, despre locurile frumoase în care s-a născut şi trăieşte!

La întoarcerea din excursie mi-am propus să mă odihnesc “doar un pic” dar am adormit buştean şi am ajuns abia la finalul festivităţii de premiere. Doamne, cât de rău mi-a părut dar mi-a trecut după ce am citit impresiile şi am privit pozele voastre. La masă am povestit împreună cu @mireille din Râmnicu Vâlcea, cu Doina şi soţul ei din Sinaia (@doinac24), cu Cristina şi fiul ei Florian de la Sighişoara (@kikiritzi), a mai venit alături de noi colega noastră de drum din Bucureşti, @diacrys. Am primit la tombolă cadoul de la @Zlatna. Costel îţi mulţumeşte pentru coniacul din Basarabia iar magnetul din Zadar s-a aşezat cuminte pe frigider.

Foarte buni soliştii de la Crai Nou, muzica aleasă cum nu se poate mai bine! Balada lui Ciprian Porumbescu a adus lacrimi în ochii multor oameni iar muzica populară ardelenească mi s-a părut întotdeauna încărcată de patriotism adevărat ce vine din istoria acestei provincii româneşti, îndelung încercată de-a lungul secolelor. Am văzut lacrimile soţiei lui @icata24 şi-am înţeles din nou că nu este uşor să trăieşti printre străini, departe de locul în care te-ai născut şi de toţi ai tăi.

Foarte înţeleaptă propunerea lui Cornel de a ne îmbrăca în haine tradiţionale româneşti! Mă aşteptam ca doamnele să fie frumoase, să poarte vechi costume populare moştenite şi păstrate cu sfinţenie sau să caute cu înfrigurare cele mai frumoase ii dar, trebuie să recunosc, domnii au fost pentru mine adevărata surpriză a serii. Tare mândri am fost cu toţii, poate ar trebui să purtăm mai des hainele neamului nostru… Costumul autentic oltenesc din zona Vâlcei, moştenit de la bunica, mi-a rămas mic, l-am purtat în tinereţe dar am comandat cu mare drag o ie pentru mine şi o cămaşă pentru soţul meu, la un atelier din Bucureşti. Abia aşteptăm o ocazie potrivită să le îmbrăcăm din nou.

Ce a urmat ştiţi cu toţii… tortul cu harta României, artificii, confetti şi o mare horă în care s-au prins aproape toţi cei prezenţi. Cornel, în mijlocul nostru, ne privea fericit. Mulţumim, Cornel, ai transformat un vis în realitate, ai adus bucurie atâtor oameni, din întreaga ţară!

Bunica mea spunea, rar este adevărat, în zi de sărbătoare sau când vreunul dintre noi avea o realizare:”Mi-e drag să trăiesc! ” Atât aş spune şi eu, după Întâlnirea de la Alba Iulia: Mi-e drag să trăiesc alături de voi! Am descoperit lumea AmFostAcolo în urmă cu câţiva ani, într-un moment în care, înghesuite între cifre, raportări, dobânzi, cuvintele mele îngheţau, se înţepeneau neputincioase. Datorită vouă, cuvintele mele s-au reîntors, dau viaţă emoţiilor şi bucuriilor mele… Vă mulţumesc!


---
Trimis de Floria in 25.03.18 17:23:18
Validat / Publicat: 25.03.18 19:35:32
VIZUALIZĂRI: 1277
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Alba-Iulia. Cat pe ce sa ma fure un domn prin cetatea pustie...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61 PMA (din 61 voturi)

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

mishu [25.03.18 19:47:26] »

@Floria: Start vot! Atat de frumos povestesti incat parafrazandu-te spun: Mi-e drag sa te ascult! Mie mi-a fost frica sa nu adorm sambata dupa Drumul vinului si sa ratez festivitatea asa ca am preferat sa fac orice doar sa nu intarzii.

Felicitari pentru aceasta radiografiei a unei intalniri memorabile, felicitari, votat cu mare drag.

elviramvio [25.03.18 20:04:38] »

@Floria:

Emoționant articol, așa ca sufletul tău!

Să ne vedem cu bine anul viitor, probabil Cornel ne va surprinde iar cu cine știe ce locație deosebită. Cât despre degustările pe zone, deja unii fac planuri, m-am amuzat teribil de o colegă care-și face liste de pe acum!!

Si da, ne e drag să trăim așa!

Zoazore [25.03.18 20:05:59] »

@Floria: Ce pot să mai spun? Ai spus tu tot! Și-atât de frumos...

Mai pot să spun doar MULȚUMESC!

Testosu [25.03.18 20:39:37] »

@Floria: Ce sa mai zic, cuvintele-s de prisos!

Ce emotie transmit "vorbele" acestui articol-radiografie al Intalnirii AFA de la Alba!

Suberb articol, pentru un superb eveniment.

Felicitari autorului articolului, toata admiratia pentru "regizorii" acestui eveniment, dar nu in ultimul rand si pentru "actorii" ce au pus in scena/au participat la acest eveniment!

Jos palaria!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
krisstinna [25.03.18 21:22:55] »

Draga mea bucuresteancă, avem gusturi comune, și eu am tăiat de pe listă hotelul Transilvania, nu merită banii ceruți, dacă ar fi sa revin in Alba aș alege fără ezitare hotelul Parc tocmai pentru că “mi-e drag să trăiesc”, iubesc viața și călătoriile, iubesc simplitatea și complicitatea vieții, ador soarele și vântul, culorile, frunzele și florile, iubesc oamenii așa cum sunt ei.

Mulțumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
Floria [25.03.18 21:25:48] »

@mishu: Mulţumesc, Mişulica! Peste ani vom povesti nepoţilor că AmFostAcolo, la Alba Iulia, la 100 de ani de la Marea Unire, alături de atâţia oameni minunaţi...

Floria [25.03.18 21:28:20] »

@elviramvio: Mulţumesc, Elvira! Sper să ne vedem mai devreme decât anul viitor!

Floria [25.03.18 21:37:37] »

@Zoazore: N. am spus eu tot, cum aş putea să cuprind în cuvinte bogăţia de arome, de culori, de emoţii de la Alba Iulia? Eu vă mulţumesc tuturor pentru că aţi intrat în viaţa mea!

Floria [25.03.18 21:42:08] »

@Testosu : Mulţumesc, atâtea cuvinte frumoase mă emoţionează şi mă duc cu gândul iarăşi la Alba Iulia!

Zoazore [25.03.18 21:42:17] »

@Floria: Niciodată nu vom putea cuprinde tot! Oricât am vrea, scapă câte ceva: un sentiment, o aromă, o culoare, o lacrimă...

Iar AFA e în inima mea din 17 iunie 2009, când, cu emoție, scriam primul articol!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
roth [25.03.18 21:44:07] »

Ce frumos spus, "Mi-e drag sa traiesc! ", parca aduna toata bucuria acelor 3 zile.

Multumesc de apreciere, a fost o incercare si pentru mine, rar spun NU, asa ca am facut tot ce a tinut de mine sa mergem si sa venim cu bine din drumetia Tara vinului, cu ale sale popasuri pentru degustari. Votat fiindca am simtit emotia si bucuria zilelor in care am fost alaturi de AFA la propriu cu toti oamenii ei frumosi si inimosi.

Cu mare drag oricand.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Floria [25.03.18 21:44:38] »

@krisstinna: Eu vă mulţumesc tuturor... aveţi un loc special în inima mea!

doinafil [25.03.18 21:46:29] »

@Floria: Foarte frumos ai scris, Floria! Se vede că ai pus o parte bună din sufletul tău în aceste rânduri! Te felicit și-ți mulțumesc că m-ai dus, pe aripile gândului, să fiu acolo, lângă voi toți!

Și nouă ne-a părut tare rău că n-am putut veni, dar, ... ce puteam face?! Ni s-a părut mai cuminte să rămânem acasă, să ne doftoricim unul pe altul.

Datorită vouă, celor ce ați scris despre întâlnire, datorită pozelor puse de Ovidiu pe „face book”, dar și a celor postate de voi toți, ne-am bucurat și noi de bucuria voastră.

Dl. Cornel s-a întrecut pe sine cu organizarea asta. Nu-mi amintesc care din colegi (e) a scris că organizarea a fost mai laborioasă decât aceea a trei nunți (sau botezuri?!) reușite!

Îi mulțumim și noi pentru că a reușit să mulțumească pe toată lumea! (mai rar așa ceva la noi, la români!)

Felicitări încă odată, am votat cu drag!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
Floria [25.03.18 21:56:48] »

@roth: Tu faci totul cu entuziasm, cu drag de viaţă şi de oameni. Te-ai născut să faci mai frumoasă viaţa celor din jurul tău. Sunt fericită că te-am cunoscut!

Floria [25.03.18 22:00:05] »

@doinafil: Mulţumesc, Doina! V-am simţit pe amândoi alături de noi în microbuzul de Alba. Sănătate multă vă doresc, să ne revedem sănătoşi şi voioşi!

ungureanica [26.03.18 13:34:01] »

Mă bucur că v-au plăcut bunătățile bănățenești. Ștrudelul cu dovleac a fost făcut de către soția mea după o rețetă pe care tot mai puțini o știu. Toate cele bune.

Floria [26.03.18 16:41:26] »

@ungureanica: Mi-au plăcut bunătăţile din Banat, felicitări soţiei pentru ştrudelul delicios! Felicitări şi pentru costumele populare autentice, superbe... Aţi fost tare frumoşi!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
kikiritzi [28.03.18 08:01:01] »

Minunata 'zicere' a bunicii tale'! Si eu am simtit ca mi-e drag sa traiesc alaturi de oameni frumosi la chip si la suflet.

M-am bucurat si eu de bucatele alese si va fi greu sa apreciez ceva traditional pentru ca ceea ce am vazut si am gustat a fost la inalte standarde de calitate, greu de egalat. De fapt, m-am simtit in vizita la prieteni, atunci cand am mers la standurile cu mancare. Asa am fost primiti, asa au fost bucatele!

A fost la Alba o anume caldura sufleteasca, o solidaritate aparte, a fost ceva de care imi era dor sa simt eu, ca roman, care traieste intr-o tara in care unitatea incepe sa devina vis, iar dezbinarea regula.

M-am intors acasa cu o speranta de bine in plus. Aceea ca nu e totul pierdut si ca exista suficiente resurse si posibilitati de a fi una, noi romanii. Si atunci cand ne vom dori cat mai multi lucrul acesta si vom extinde la nivelul general 'tiparul' spiritului care a dominat aceasta intalnire de la Alba, va fi bine! Dumnezeu sa ne dea gandul bun si sa ne calauzeasca cu intelepciune!

Floria, felicitari pentru articol si calde multumiri pentru mana prieteneasca intinsa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
kelyboy [28.03.18 09:23:46] »

Și uite așa, am făcut și eu virtual excursia in Țara Vinului! Felicitări pentru rewiev! Votat cu plăcere!

Floria [28.03.18 16:53:58] »

@kikiritzi: Mulţumesc! A fost o atmosferă cu totul deosebită la Alba, de neuitat... Să ne revedem sănătoşi, prietenii adevăraţi se găsesc întotdeauna cu aceeaşi bucurie, chiar după mulţi ani de absenţă Toate cele bune fiului tău care ne-a acceptat extrem de politicos, pe noi "bătrânii", sper că nu s-a plictisit prea tare în compania noastră.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
Floria [28.03.18 16:58:12] »

@kelyboy: Mulţumesc, Campionule! Felicitări ţie şi doamnei pentru dans, costume dar şi pentru prestaţia de la masa cu bunătăţi! Vezi ce spuneam, mi-e drag să mă întâlnesc cu voi, chiar dacă n-am apucat să schimbăm decât vreo două vorbe la lift.

profesor73 [01.04.18 20:57:08] »

@Floria: Minunate amintiri relatate cu talent, dupa ce citim si impresiile celorlalti parca retraim clipele minunate petrecute la Alba Iulia in anul centenar. Mutumiri organizatorilor pentru eforturile deosebite si echipelor gastronomice!!!

Postez si eu cateva fotografii din seara festiva si din cetate.

teona [01.04.18 21:46:22] »

La multi ani, Floria! Am asteptat special acest moment ca sa iti citesc articolul pentru ca stiam ca scrii din suflet si cum astazi este o zi speciala, chiar simteam nevoia de " hrana sufleteasca". Cum ai spus si tu aceasta intalnire a fost deosebita, pentru ca toti cei prezenti au aratat tot ce este mai bun, au daruit cu marinimie produse din zonele natale, au daruit zambete si veselie, au imbracat cu placere portul popular si au cantat intr-un glas despre mandria de a fi romani. Si eu vreau sa multumesc tuturor celor care au fost acolo pentru aceste emotii, care m-au facut sa privesc cu optimism la ziua de maine si tie ca ai scris cu atata exuberanta, incat mi-ai incalzit sufletul.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Floria [01.04.18 21:54:33] »

@profesor73: Mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Pozele sunt binevenite, abia aştept să le văd.

Floria [01.04.18 21:56:46] »

@teona: Mulţumesc pentru urări! Să ne revedem sănătoşi cât mai curând!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, elviramvio, Floria, kelyboy, kikiritzi, mishu, profesor73, roth, teona, Testosu, ungureanica, Zoazore
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0885739326477 sec
ecranul dvs: 1 x 1