ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.06.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
PREȚ 3900 HUF ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Croaziere pe Dunăre

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

O croazieră de Legenda[ă] pe Dunăre

TIPĂREȘTE URM de aici

Budapesta mi-a plăcut încă de la prima întâlnire de acum doi ani și mi-am propus o vacanță de mai mare amploare în capitala Ungariei și în împrejurimi. Până atunci am ajuns din nou în orașul de pe malul Dunării pentru scurt timp și am dorit să încerc una din atracțiile de neratat: o croazieră pe Dunăre.

Studiind Internetul cu câteva zile înainte am hotărât să alegem o croazieră cu navele companiei Legenda. Deși prețul este mai ridicat au cântărit mult următoarele aspecte: vase mai noi și mai arătoase, servicii de calitate, audioghid în limba română, oprire pe Insula Margareta.

Parcarea pe malul Dunării. Primul pas pe care trebuie să îl faci când ajungi pe faleza Dunării este să cauți un loc de parcare pentru autoturism. Având în vedere faptul că adresa companiei Legenda (locul de unde pleacă navele) este Vigardó tér Dock 7 (Jane Haining rkp.) trebuia să găsim un loc de staționare cât mai apropiat de acest doc, preferabil deci pe malul fluviului. Între linia de tramvai și faleză există spații de parcare amenajate cu plată (când pe dreapta, când pe stânga – atenție e linie continuă). Fiind trecut bine de orele după-amiezei, dar și început de sezon turistic, încă mai se găseau pe ici colo câteva locuri libere. Am reușit să găsim unul pe partea noastră de deplasare și am început „calvarul” plății. Automatele au și text în limba engleză, dar situat prea sus, cu scris mic care nu prea este lizibil în soare puternic. Există o soluție de a plăti prin sms, dar și cash. Problema este că automatele înghit doar monede – stai și caută bani mărunți. Tariful pentru un autoturism este de 265 forinți/oră. Programul cu taxă al parcărilor este între orele 08.00-20.00, existând se pare o limită de 3 ore. În zare a apărut supraveghetorul care verifică tichetele de parcare, s-a oprit tacticos în fața unei mașini fără tichet, a fotografiat-o și i-a plasat o hârtie roz (amendă) pe parbriz. El ne-a sfătuit să schimbăm banii la o filială a unei bănci aflate în apropiere; așa am procedat, casierul fiind probabil obișnuit cu astfel de operațiuni. Revenind, am introdus monedele de 200 de forinți în automat și am primit un tichet pe care este imprimată data, ora și suma plătită; tichetul se amplasează pe bord pentru a fi vizibil supraveghetorului parcării din zona respectivă.

Servicii oferite pe vas. Am prins penultima cursă a zilei, cea de ora 16.00, fără a avea bilet rezervat. Vă recomand ca în plin sezon turistic să rezervați (online) locurile deoarece vin mulți turiști cu rezervări online, prin agenții etc. și riscați să nu găsiți loc direct la casierie. Docul 7 se află între Podul cu Lanțuri și Podul Elisabeta, pe un ponton găsiți casieria și o mică, dar cochetă, sală de așteptare. Biletul frumos colorat conține o reducere de 20% pentru o viitoare croazieră pe Dunăre, așa că îl puteți păstra pentru o revenire sau îl puteți dona unor prieteni care au de gând să petreacă câteva zile la Budapesta. Noi am găsit bilete disponibile la cursa de ora 16.00 direct la casierie. Prețul unui bilet pentru un adult a fost de 3900 HUF. În acest tarif au fost incluse: croaziera de circa 1 oră și 10 minute, audio-ghid în limba română (existau 30 de opțiuni), 1 pahar de băutură la dus (șampanie, vin, bere, apă minerală, băuturi răcoritoare), 1 pahar de limonadă la întors, wi-fi gratuit la bord (cu înregistrare adresă de email). Domnișoarele asistente de pe vas au contribuit la reușita croazierei. Se mai adaugă drept servicii suplimentare gratuite: oprire pe Insula Margareta (în funcție de programul vaselor), harta gratuită a insulei, taloane de reducere pe insulă (de exemplu: -25% închiriere biciclete).

Croaziera „Duna Bella”. Sub această denumire se desfășoară minunata călătorie de-a lungul Dunării, trecând pe sub grandioasele poduri centrale și urmărind frumoasele clădiri și monumente de pe mal. Pe vas poți ocupa ce loc dorești: la parter, la etaj, locurile descoperite de la pupa navei, sau compartimentul cu geamuri panoramice din prova vaporașului. Audio-ghidul pornește imediat după plecarea de la chei, câteva minute ascultând o melodie frumoasă în căști. Prezentarea începe aproximativ atunci când vasul ajunge în mijlocul fluviului: două voci care poartă un dialog încântându-ne cu date istorice, scurte descrieri sau legende privind obiectivele de pe maluri. Vocea feminină se prezintă a fi „Pesta”, iar vocea masculină reprezintă „Buda”. Suntem sfătuiți ca atunci când vorbește Pesta să ne uităm spre un mal, când auzim cealaltă voce privim spre malul opus. Un mod drăguț de a prezenta atracțiile care durează circa 25-30 de minute, atât cât ține deplasarea până la Insula Margareta.

Schema animată a traseului o găsiți pe saitul oficial al companiei, e foarte drăguț realizată. Rând pe rând se perindă prin fața ochilor noștri:

•Podul Elisabeta (terminat în 1903, dar refăcut ulterior).

•Zona Dealului Gellért - Monumentul Episcopului Sf. Gellért (Gerard), citadela habsburgică, băile Rudas (cu rădăcini otomane), Statuia Libertății.

•Podul Libertății (structura verde este realizată la sfârșitul secolului al XIX-lea, în vârful pilonilor străjuind două păsări cu aripile întinse).

•Hotelul Gellért (cunoscut hotel dotat cu băi termale, construit în 1918 în stil Art Nouveau).

•Universitatea de Tehnologie și Economie (are o tradiție de peste 200 de ani) – următoarea clădire fiind baza sportivă a universității, o combinație între vechi și modern.

•Cea mai veche biserică din Budapesta: Inner City Parish (fondată în 1046).

•Castelul Buda (inclus în patrimoniul UNESCO, nucleul apare în secolul al XIV-lea).

•Funicularul de pe Dealul Castelului (operează de la sfârșitul secolului al XIX-lea).

•Podul cu Lanțuri (inaugurat în 1849, are peste 200 m lungime și e: faimos!)

•Bastionul Pescarilor (celebra terasă care oferă imagini panormaice asupra fluviului și orașului a fost deschisă în 1902 și refăcută după al Doilea Război Mondial).

•Biserica Mátyás (cea mai celebră biserică din Ungaria, cu sute de ani vechime, loc al încoronării regilor maghiari).

•Biserica Calvinistă (construcție de stil gotic din secolul al XIX-lea).

•Palatul Parlamentului (o bijuterie arhitecturală neogotică, punct de atracție principal al capitalei Ungariei).

•Podul Margareta (al doilea pod ca vechime al Budapestei, după Podul cu Lanțuri; superbe statuile de pe piloni).

Pe Insula Margareta vasul Legenda beneficiază de ponton propriu, aici poți poposi timp de 1 oră și jumătate (sau mai mult dacă sosești cu alte curse, mai dimineață). La coborâre îți este oferită o hartă a punctelor de atracție de pe insulă, material pe care găsești și orele de sosire a curselor Legenda. Pe drumul de întoarcere, sub lumina blândă a după-amiezii târzii care luminează în alte nuanțe clădirile istorice, personalul feminin al vasului împarte pahare cu limonadă rece. Urc la etaj lângă cabina căpitanului și privesc butoanele și manetele prin care se conduc navele moderne azi – timona a devenit istorie; pe ecranele unor laptop-uri se pot observa mișcările tuturor vaselor de pe Dunăre. Pe sensul celălalt de mers deja navighează alt vas Legenda, cel care oferă o cină la lumina lumânărilor, timp de două ore.

Recomand o croazieră pe Dunăre la Budapesta pentru imaginea panoramică asupra clădirilor istorice pe care o avem de pe fluviu, pentru farmecul unei călătorii pe apă, pentru plăcerea de a simți, vedea și gusta... Am fost mulțumit de serviciile oferite de această companie, dar Dvs. puteți alege și alte vase, mai mici sau mai mari. Există croaziere și la 2500 HUF, dar vasele sunt mai mici, nu au audio-ghid, arată mai rău fizic etc.

Încercați să includeți neapărat în planurile de vacanță din Budapesta o croazieră pe Dunăre. Este o experiență deosebită, plăcută din toate punctele de vedere. Efortul financiar nu mi se pare mare punând în balanță calitatea serviciilor de la Legenda și frumusețea Budapestei văzută de pe apele bătrânului fluviu.

Vacanțe plăcute!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de tata123 in 30.06.17 10:42:16
Validat / Publicat: 30.06.17 12:48:40
VIZUALIZĂRI: 3960INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Palatul Parlamentului: o bijuterie arhitectonică - Budapesta.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63100 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Mitica49 [30.06.17 15:33:16] »

@tata123: Minunata croaziera! Am citit cu mare placere review-ul aducindu-mi aminte ca in 1990, vara, am vizitat Budapesta, cu auto, stind acolo 3 zile la un hotel in centru 4* (rulota pe malul Dunarii langa podul Margareta).

Votat cu placere!

webmaster [30.06.17 17:30:06] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

maryka [30.06.17 18:33:39] »

Frumoasă călătoria! Frumoase pozele!

Michi [01.07.17 07:39:34] »

Frumos review. Mi-a adus aminte de croaziera pe care noi am făcut-o seara. Nu am vizitat insula Margareta dar clădirile luminate aveau un farmec aparte.

tata123 [03.07.17 09:25:10] »

@webmaster: Mulțumesc.

@Mitica49: Amintirile rămân cu noi pentru totdeauna. O croazieră pe Dunăre privind clădirile istorice ale Budapestei constituie o asemenea amintire neprețuită. Ca în orice capitală europeană, și nu numai, problema parcărilor în zona centrală este prezentă și în capitala Ungariei. Să fiți pregătiți cu monede...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
tata123 [03.07.17 09:28:51] »

@maryka: Mulțumesc pentru aprecieri. Dilema e mare în timpul croazierei: să te bucuri de peisaje, să faci fotografii ori să asculți liniștit pe scaun audio-ghidul.

@Michi: Sărut mâna pentru aprecieri. La următoarea incursiune în Budapesta voi încerca și croaziera pe Dunăre la ceas de seară - am văzut fotografii de noapte superbe. Parcă aș încerca și o cină pe apă în acorduri de muzică și legănat de val

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
mishu [04.07.17 16:31:25] »

@tata123: Am mers in croaziera pe Dunare atat ziua cat si noaptea si mi-au placut la fel de mult, ziua vezi detaliile iar noaptea vezi o feerie de lumini si desi am facut croaziera vara pot spune ca seara era chiar racoare.

Mi-ar fi greu sa aleg una singura, dar daca ar fi asa probabil ca as alege o croaziera ziua.

Ai facut o alegere potrivita si in privinta vasului si cand vei putea nu rata si croaziera seara.

Felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
tata123 [05.07.17 11:53:44] »

@mishu: Mulțumesc pentru aprecieri, voi încerca cu siguranță și o croazieră pe Dunăre atunci când noaptea se îngână cu ziua. În ceea ce privește alegerea companiei de navigație, nu m-am uitat neapărat la preț ci la calitatea serviciilor, aspectul navei și facilitățile oferite. Contează mult mai mult decât 10-20 lei în minus la bilet.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Lucien [05.07.17 14:48:25] »

Excelent scris, documentat și fotografiat. Aș vrea să văd așa ceva și pe la noi...

tata123 [10.07.17 09:39:46] »

@Lucien: În privința fotografiatului în timpul croazierei: e greu de ales între a privi cu nesaț clădirile istorice ce se înșiră pe mal (eventual ascultând explicațiile audio-ghidului) sau a alerga pe punte în diferite zone ale vasului pentru a surprinde digital imagini cât mai frumoase. Timpul desfășurării croazierei pe Dunăre (o oră și 10 minute) trece atât de repede. Cred că la fiecare călătorie turistică în Budapesta e ideal/frumos să parcurgi cu vaporașul zona istorică a capitalei Ungariei.

În ceea ce privește existența și la noi a ceva asemănător experienței din Budapesta... probabil va curge multă apă pe Dunăre.

Mulțumesc pentru aprecieri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
DOINITA [08.08.17 16:36:10] »

Foarte frumos review-ul, foarte frumoasa plimbarea.

Data viitoare cand ajung in Budapesta e musai sa fac si croaziera, ziua, noaptea sau si ziua si noaptea. Numai croaziera sa fie... Felicitari si vacante frumoase!

tata123 [09.08.17 08:58:38] »

@DOINITA: Mulțumesc pentru aprecieri! Croaziera pe Dunăre este un fel de „must do” în capitala Ungariei. Trecerea fluviului prin Budapesta este mană cerească pentru turismul din oraș. Plimbarea cu vaporașul pe Dunăre e superbă, atât ziua, cât și pe înserat - este alt mod de a vedea monumentele Budapestei. Călătorii frumoase!

roth [18.02.18 22:42:16] »

Am fost intr-o croaziera, insa niciodata nu am oprit pe insula Margareta. Acum am 2 si 1/2 zi (aproximativ), tema este cumparaturi haine dar si putina vizita. De aceea caut sa vad ce pot face incepand cu ~16,30/17 si inca 1 ziaproape plina.

Multumesc pentru informatii si vacante minunate

tata123 [19.02.18 08:40:38] »

@roth: Croaziera pe Dunăre este o alegere bună în orice anotimp. Cred că firmele care oferă astfel de servicii operează și iarna, dar după un program mai scurt/curse mai puține (bineînțeles dacă nu e Dunărea înghețată, și nu e cazul acum). Cei de la Legend au doar 1 sau 2 curse pe zi în Ianuarie și Februarie (legenda.hu/en/timetable). Mulțumesc pentru lectură și vot.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Lucien, maryka, Michi, mishu, Mitica49, roth, tata123
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0750868320465 sec
ecranul dvs: 1 x 1