ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.12.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
78.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

O pensiune cu nume de sfinţi împăraţi

TIPĂREȘTE

La începutul lunii octombrie, la întoarcerea din Toscana vezi impresii, am avut surpriza de a fi invitaţi în weekendul imediat următor de către o familie de prieteni să petrecem ziua ei de naştere în Deltă. Rezervarea fusese deja făcută telefonic şi achitaseră un avans, tot ce mai rămânea de făcut era să ne alăturăm grupului format din trei cupluri, bineînţeles după un apel dat proprietarilor, care ne-au confirmat că mai aveau o căsuţă liberă. În consecinţă, nu am avut timp să consult articolele de pe AFA referitoare la pensiunea aleasă de alţii, articole în majoritate negative, altfel probabil că aş fi declinat invitaţia.

În dimineaţa cu pricina – o zi de joi – am fost luaţi cu maşina de familia sărbătoritei, urmând să ne întâlnim la o benzinărie din Bucureşti cu ceilalţi patru participanţi la escapadă, care aranjaseră şi ei să vină cu o singură maşină.

Drumul pe care l-am urmat a fost următorul: Autostrada Soarelui până în apropiere de Constanţa, intrare pe A4 la stânga către Ovidiu, E87 până la Tulcea şi de acolo pe 222C, trecând prin Nufăru, Mahmudia şi Murighiol până la Dunavăţu de Jos. Şosele bune şi bunicele, fără probleme.

Spre deosebire de Adrian, care mai „fuge” cam o dată pe an de acasă „cu băieţii” la pescuit în Deltă :), eu nu mai fusesem de ceva vreme prin acele locuri şi chiar îmi era dor să revăd Dunărea şi canalele ei, dar mai ales eram curioasă să constat cu propriii ochi ce schimbări surveniseră de la ultima mea vizită (care data din 2010). Şi într-adevăr, câte ceva se schimbase în bine în Dunavăţ: apăruseră pensiuni noi, drumurile se prezentau parcă în condiţii mai bune iar la pontoane erau ancorate tot felul de ambarcaţiuni care îşi aşteptau muşteriii. Oamenii Deltei, aşa cum i-am perceput eu în cele două zile petrecute acolo, păreau însă la fel de săraci şi rupţi de lume, asta chiar dacă Dunavăţu se află aşezat într-un liman, deci pe uscat, şi ca să ajungi în sat nu trebuie să recurgi la transportul fluvial.

Dar să revin la gazda noastră, Pensiunea Constantin şi Elena, care presupun că poartă numele proprietarilor, pe care noi nu i-am găsit însă acasă – erau plecaţi cu treburi la Bucureşti. Aşa încât interacţiunea s-a mărginit a fi cu cele două tinere care se ocupau atât de curăţenie, cât şi de servirea clienţilor la restaurant. Tot lor le-am şi plătit cazarea – 100 lei/noapte, pentru care am primit chitanţă.

Pensiunea se află vizavi de biserica din sat, intrarea făcându-se pe o străduţă laterală pietruită. Curtea, de dimensiuni generoase, era goală joi la prânz, când am ajuns noi, dar sâmbătă, când am plecat, adăpostea vreo 10 maşini, semn că majoritatea turiştilor poposeau aici în weekend. (Din păcate, noi nu am stat decât 2 nopţi, pentru că soţul prietenei mele – medic de profesie – urma să fie de gardă în ziua de duminică).

După ce ni s-au repartizat căsuţele, am descărcat bagajele şi ne-am instalat. Camera noastră din căsuţă mi s-a părut suficient de încăpătoare şi dotată cu strictul necesar: două paturi de o persoană, noptiere cu veioze, un televizor vechi de mărime medie care a funcţionat bine (deşi n-am cercetat câte canale avea), o masă, frigider suficient de mare, plase de ţânţari. Nu există şifonier, doar cuier, semn că pensiunea se adresează cu precădere celor veniţi pentru sejururi scurte. Un mare plus a fost veranda, pe care am găsit instalate două scaune. Există şi instalaţie de aer condiţionat, de care nu am avut însă nevoie.

Noi am avut noroc de saltele bune dar una dintre familiile care ne însoţeau s-a plâns a doua zi. Cu toţii am remarcat însă că băile nu erau prea curate, că faianţa era ciobită pe alocuri, că unele uşi scârţâiau şi că lenjeria de pat şi prosoapele păreau „obosite” după atâtea spălări.

La plusuri aş nota apa caldă, de care am beneficiat permanent. Internetul se putea accesa doar în restaurant.

Pensiunea Constantin şi Elena dispune de 9 căsuţe, dar are şi o vilă cu etaj unde am înţeles că oferă 6 camere, pe care nu le-am văzut şi despre care nu pot, prin urmare, să ofer relaţii.

Punctul forte aş zice că este curtea – foarte mare, amenajată ca un părculeţ, cu iarbă şi alei cu criblură. Aveau un leagăn dar mult mai important pentru noi a fost foişorul cu mese şi bănci din lemn unde am stat cel mai mult la „un pahar de vorbă” :), barbeque cu grătar, cuptor şi pirostrii. Aţi ghicit, nu-i aşa, că ne-am pregătit singuri mâncarea...

Am venit pregătiţi cu de toate, minus peştele, pe care l-am cumpărat direct din barcă de la un localnic. Borşul a ieşit nemaipomenit, aşijderea şi mămăliguţa la ceaun, somonul prăjit şi saramura de şalău. De voie - de nevoie am mâncat şi eu, care nu sunt prea mare amatoare de peşte de apă dulce, dar nu ştiu cum se face că în Deltă parcă are un gust mai bun... :D

Toate ustensilele necesare gătitului le-am găsit în bucătăria de lângă foişor, dar pensiunea are şi un restaurant unde serveşte – cum altfel? – preparate din peşte. Deoarece nu l-am frecventat nu mă pot pronunţa asupra calităţii şi preţurilor bucatelor, dar presupun că materia primă fiind proapătă, n-aveau cum să dea greş.

Vizavi de pensiune, în lateral faţă de biserică, se coboară câteva trepte largi şi se ajunge la ponton. Din câte am înţeles, proprietarii pensiunii nu au barcă dar pot aranja închirierea unor bărci cu motor şi însoţitor. Noi am apelat la o cunoştinţă din Dunavăţu de Sus a soţului prietenei mele, care ne-a plimbat a doua zi preţ de 2-3 ore pe canalul Dunavăţ. O splendoare! Las fotografiile să „vorbească” în locul meu. Băieţii au aruncat undiţa din barcă, aşa, mai mult „de amorul artei”, fără să prindă nimic. Nu că ne-am fi aşteptat la vreo captură... :D

Adevărul e că altceva decât să te plimbi cu barca nu prea ai ce face la Dunavăţ. Şi dacă nu eşti pescar sau nu te dai în vânt după peisajele cu nuferi şi păsări, nu ai ce căuta acolo. Nu e cazul meu, cu toate că mărturisesc că dacă nu aş fi fost cu un grup de prieteni şi într-o companie mai mult decât plăcută, probabil că după vreo 3 zile m-aş fi plictisit.

Aşa că data viitoare voi merge în Deltă neapărat cu însoţitori. Şi voi căuta condiţii de cazare mai bune decât cele de la Pensiunea Constantin şi Elena. Că doară ştiţi şi voi că mă pricep...


[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 30.12.16 19:25:22
Validat / Publicat: 30.12.16 19:59:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DUNAVĂȚ.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2922 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Cu barca pe canalul Dunavăţ.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43850 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmaster26 [30.12.16 19:44:35] »

@Carmen Ion: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Carmen Ion [30.12.16 20:20:57] »

@webmaster26: Da, poziţia este OK, mulţumesc.

Adresa pensiunii este Strada Dunăreni nr. 52.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore [30.12.16 23:34:07] »

@Carmen Ion: SB! Drept recompensă, lămurește-mă și pe mine:somonul prăjit l-ai adus de-acasă?

La mulți ani fericiți! Și lui Adrian! Vă pup!

Carmen Ion [31.12.16 08:47:54] »

@Zoazore: Tot peştele a fost achiziţionat loco şi îngurgitat cu ajutorul câtorva soiuri de licori bahice.

La Mulţi Ani şi ţie şi lui Ştefan! Să aveţi un An Nou bun!

mishu [31.12.16 21:13:24] »

@Carmen Ion: Asa ca inainte de a intra in noul an ma mai delectez si eu cu ultimele articole ramase necitite, si aici am avut ce citi, si mi s-a facut o foame de nedescris. Ai dreptate in ceea ce priveste delta si cred ca cel mai bine te simti cand esti alaturi de prieteni.

La Multi Ani! Cu bucurii si impliniri dar si multe calatorii frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion [31.12.16 21:26:13] »

@mishu: mulțumesc de urări numai bine si tie

Carmen Ion [01.01.17 11:42:28] »

@Zoazore: Aha! Am înţeles cu întârziere unde baţi. Evident, e vorba de SOMN, nu de SOMON! Mea culpa!

adri-nico [08.04.17 00:56:53] »

Si eu ma pregatisem sa intreb de somon, dar vad ca zbanghia a ost la fel de vigilenta ca mine. Insa, daca primul raspuns m-a neumerit, al doilea m-a lamurit ca a fost o greseala de tiparnita. Altfel, imi cumparam undita si ma duceam la pescuit de somoni, ca numai din astaia maninca ala micu'.

Imi aduc aminte de prima mea iesire in Delta, cu ocazia AFA, zile in care nu am vazut decit apa in stinga, apa in dreapta... apa in jos si apa in sus... ca pe la urma ne-a si plouat. Dar am fost cu prieteni si ne-am ocupat timpul intr-un mod foarte placut!

Carmen Ion [08.04.17 09:50:55] »

@adri-nico: Of, şi tu te-ai prins de greşeală. Mi-am pus deja cenuşă în cap, a doua oară n-o mai fac, că n-are rost.

Delta e într-adevăr apă în stânga, apă în dreapta, şi, aşa cum am scris în review, dacă nu eşti pescar, la Dunavăţ prea mare lucru n-ai de făcut decât să admiri peisajele într-o plimbare cu barca. Ceea ce nu e puţin lucru...

Aşa că şi mie îmi place să merg acolo într-o companie cât mai numeroasă pentru a sta la poveşti în jurul unui ceaun. Şi mă repet: deşi nu mă dau în vânt după peştelele de Dunăre, acolo parcă are alt gust abia scos din apă. Iar dacă ţi-l pregăteşte un localnic, aşa cum ni s-a întâmplat în alte dăţi, poţi să ai parte de un adevărat festin culinar!

Mulţumesc pentru vot şi ecou.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Carmen Ion, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Constantin şi Elena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059232950210571 sec
    ecranul dvs: 1 x 1