ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.03.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.04.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 6 nopți
team-building

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiune mica si draguta

TIPĂREȘTE

De felul meu sunt din Bucovina (Campulung) dar acum stau in Bucuresti (and it sucks).

Prin natura job-ului meu (dar si a pasiunii pentru calatorii) m-am plimbat destul de frecvent prin tara.

Am sa incerc sa dau acum cateva detalii despre mai multe pensiuni din Comuna Manastirea Homorului aflata la 6-7 km de Gura Humorului (si evident destul de aproape de locul meu natal:)).

Incep cu Pensiunea Collada la care am avut placerea sa stau in mai multe randuri.

Pensiunea este situata pe o straduta, mai bine zis o "ulitza" cam la 2-300 m de Manastirea Humor - una din cele 5 manastiri incluse in Patrimoniul UNESCO, cunoscuta pentru culoarea predominant rosie din picturile sale exterioare si care a primit premiul "Marul de Aur" din partea FIJET premiu acordat pentru 5 manastiri in 1975: Voronet, Moldovita, Sucevita, Arbore si Humor.

Buuun, sa revin la pensiune pana va plictisiti.

Pensiunea Collada este o cladire micuta cu:

- subsol (cu o crama in viitor),

- parter (cu un living unde se poate servi masa, va puteti uita la TV, puteti asculta muzica, puteti dansa, va puteti relaxa pe o canapea din piele puteti juca table, remi sah, etc),

- etaj (cu 4 camere duble si un apartament cu 2 camere, fiecare cu baie proprie, TV, incalzire centrala si balcon).

In curte puteti parca 2-3 masini.

Am inteles ca mai recent au bagat si internet wifi.

De ce a aprimit 2 stele (sau margarete) ?

Probabil pentru ca sunt camerele mai micute. Altfel ar fi mers 3 stele/margarete.

In spatele pensiunii aveti o mica curte cu vedere directa catre biserica satului si manastire. In curte exista o masa mare si 2 banci unde iarasi puteti petrece timpul, ori la masa (vara) ori sa va relaxati la vre-un joc sau un paharel de afinata, in timp ce copii se tavalesc prin iarba.

Cu exceptia duminicilor, a sarbatorilor cu cruce rosie si a evenimentelor gen - moartea vreunui consatean, clopotele bisericii sau manastirii nu va vor deranja.

Nu ma intelegeti gresit - poate nu sunteti genul care doarme pana la amiaza si atunci "muzica" clopotelor o veti privi ca pe ceva placut:).

Oricum clopotele se aud in tot satul dar oamenii nu par a fi stresati de zgomot:).

Cum sunt gazdele?

Cu mana pe inima va zic ca atata daruire si atentie fata de oaspeti no sa va intalniti prea des. Familia Corlatan este mereu la dispozitia dumenavoastra iar domnul Dan este, sa zicem, "front office-ul" familiei.

Cum e mancarea?

Eu unul nu prea sunt carnivor. Branzeturile si lactatele in schimb sunt preferatele mele. Iar aici nu veti duce lipsa de aceastea.

Evident veti gasi si mancare de pui, vita sau porc (a propos la orice pensiune ati sta, cereti sa vi se faca o ciorba radauteana - un fel de ciorba de burta care in loc de burta are pui - si care e preferata mea, specifica dupa cum ii zice numele, Radautiului si acum si Bucovinei).

Domnul Dan - gazda dumnenavoastra nu creste animale dar rudele si vecinii da. Asa ca oricand puteti manca ecologic si proaspat.

Nu in ultimul rand sa vorbesc de

Tarif.

Cazarea e undeva in jur la 70-80 lei camera iar daca ocupati toata pensiunea si / sau ramaneti mai mult de 4-5 nopti aveti toate sansele sa obtineti discounturi suplimentare.

Masa, in functie de ce doriti sa comandati (dar retineti ca nu e ca la restaurant si e bine sa anuntati din timp ce ati dori sa serviti ca sa se poata aproviziona oamenii).

Ce puteti face in zona?

Manastirea Humor este obiectiv din categoria "obligatoriu".

Pe drumul drept dinaintea manastirii aveti un "bazar" cu tot felul de suveniruri.

Apa fantanii din curtea manastirii este proaspata, rece si buna (veti observa asta in special vara cand va ingheata dintii).

Turnul manastirii are o scara interioara mai abrupta si ingusta decat pasajul secret de la Bran (aviz claustrofobilor si celor ce se tem de cazaturi desi daca te pricepi la catarat, nu exista nici un pericol).

Picturile exterioare ale manastirii sunt pastrate cel mai bine pe peretele Sudic (valabil si la alte manastiri pentru ca din Nord bate vantul umed, in general iarna).

Puteti urma drumul pe langa manastire, pana in padure (la cules de fragi si ciupercute gen galbiori, rascovi, creasca cocosului, hribi, vinetele, popincute, evident daca va pricepeti, sau in compania domnului Dan daca are timp sa vina cu dumneavoastra).

Nu va temeti de ursi. Desi sunt suficienti, inca nu s-au obisnuit sa puna semnul egal intre oameni si mancare (asa cum e cazul pe Valea Prahovei, zona Brasovului si vaile Fagarasene Sudice).

Eu unul am balaurit prin Obcini ani la randul inca de cand eram copil si n-am vazut picior de urs (decat in urme). Mai fluierati din cand in cand, mai radeti zgomotos sau faceti galagie cum va vine ca sa va faceti simtita prezenta. Asa animalele salbatice vor avea timp sa va evite (cum o fac de obicei).

Puteti traversa Obcina Mare si sa coborati la Cacica sau puteti merge prin paduri pur si simplu de placere (daca va place, fireste).

Daca sunteti cu masina, Gura Homorului este punctul cel mai echilibrat pentru a face plimbari la celelalte manastiri, cetati sau munti, din zona Bucovinei.

Ah, era sa uit!

Puteti sa vizitati una din femeile satului, mestere intr-ale incondeiatului, ca sa vedeti cum se face munca asta sau sa va lasati copii acolo sa practice meseria si sa vina acasa cu propria "opera" (contra unor taxe modice), puteti sa va plimbati cu caruta sau sa calariti (tot contra unor taxe)...

Acestea fiind zice, va doresc calatorii placute!


[fb]
---
Trimis de markator in 19.03.10 16:44:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4317 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (markator); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Collada vazuta dinspre strada.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1800 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

Costi
[19.03.10 17:46:25]
»

markator, toată aprecierea mea pentru această prezentare de nota zece (motiv pentru care îţi acord votul meu).

Mi-ai stârnit dorinţa de a reveni în acele locuri şi cu siguranţă o voi face curând.

Apoi, prezentarea ta conţine o mulţime de informaţii concentrate şi utile.

Mulţumesc şi felicitări, se simte că ai scris acest review cu sufletul copilului ce ai fost odată, dar şi cu mintea orăşeanului ce ai devenit.

Şi deşi te-ai făcut bucureştean este evident că nu te numeri printre "miticii" capitalei.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterXY*
[19.03.10 18:55:24]
»

Am validat cele 2 poze desi sunt la (de fapt, sub) limita de acceptare pe site doar pentru ca nu sunt alte imagini. Daca totusi sunt si cateva poze de dimensiuni macar duble, ar fi foarte apreciate...

dannek
[19.03.10 19:10:28]
»

O prezentare demna de invidiat, ca ma face sa ajung cit mai curind in zona. Si un vot!

PS. de unde numele pensiuniii

markatorAUTOR REVIEW
[19.03.10 21:41:18]
»

Multumesc pentru aprecieri Costi si dannek!

Webmaster nu stiu de ce dar nu am fost atent si nu am vazut dimensiunile minime acceptate.

Apoi pentru pensiunea asta si altele din zona si din toata tara, am avut vreo 5 giga de poze la 2-3 megapixeli, sortate pe destinatii, excursii si cu titluri descriptive (inclusiv pensiuni din Bucovina) dar... s-a stricat hardul acum ceva vreme.

Am reusit sa recuperez marea majoritate a lor dar sunt redenumite gen recovered00001, recovered00002... si amestecate.

Am inceput munca de refacere macar a folderelor cu excursii separate dar e o munca de sisif si mai fac asta cand am timp. Sper sa gasesc si poze mai mari sau poate pana atunci reusesc sa mai ajung odata sau poate ajunge altcineva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, dannek, markator

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035738945007324 sec
    ecranul dvs: 1 x 1