74421 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Lovech și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
18.10.2016
DE
Avatar irinad
--- F ---
vârsta 40-50 ani
DIN Târgoviște
înscris/ă în 02.05.10
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
100 %
 
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Parcul Natural Maarata (Cascadele Krushuna), paradisul verde de lângă Lovech


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Urmare de aici

Una dintre atracţiile de netăgăduit ale regiunii Lovech este această mirifică oază de vegetaţie luxuriantă, denumită Parcul Natural Maarata sau cascadele de la Krushuna în care, în peisajul pitoresc, împădurit, se împletesc grote şi cascade frumos aşezate pe coama Balcanilor de Nord. Distanţa faţă de localităţile Lovech şi Letnitsa, ar fi cam de 34 km, respectiv 8 km, iar suprafaţa sa de cam 5,7 ha. De fapt, înainte să plecăm la Lovech, eu auzisem doar de cascada Krushuna, însă, la o mai atentă informare, mi-am dat seama că e vorba de o zonă întreagă împânzită de căderi de apă şi fenomene carstice ce poartă numele de parc natural, bine protejată de lege/autorităţi şi amenajată spre a fi vizitată de turişti, însă la capitolul amenajări ar mai fi de lucru, încă.

Intrarea în parc dinspre şoseaua care vine de la Lovech şi duce la Ruse trecând pe lângă satul Krushuna, e bine semnalizată de un indicator ce ne-a trimis fix într-o parcare încăpătoare în care am fost taxaţi cu 2 leva/autoturism şi 3 leva/ persoană vizita. Lângă parcare există şi o mică tavernă unde poate mânca şi bea ceva, pe nume (cum altfel?), Maarata. De-acolo am pornit-o per pedes pe-o alee destul de largă, pavată, lăsând pe partea stângă un complex cu restaurant, bar, piscină mare, şezlonguri pentru relaxare, plajă şi cu un spaţiu larg destinat copiilor, numit Kid’s Corner. Ne gândeam că ar fi fost ideal ca la final de incursiune pe potecile urcânde, umede şi alunecoase ale parcului să te poţi răsfăţa un pic lenevind pe şezlong, dar ne-a trecut repede, că nu era timp şi mai aveam multe de făcut până acasă.

După câteva zeci de metri, dăm de un hotel în construcţie, aproape finalizat şi de un indicator ce ne arăta că drept înainte mergeam către cascadele Krushuna, iar în dreapta am fi luat-o către Green Waterfalls. Am ales calea din faţă, mai mult din instinct. În două sute de metri, într-o poiană mai largă, ne apare înaintea ochilor în dreapta punctul de informare turistică şi closetul, iar pe stânga o bodegă cu mese şi băncuţe scoase afară unde la acea oră matinală doi lucrători se pregăteau să aprindă focul la grătar, semn că la întoarcere am fi putut mânca ceva. La chioşc am găsit o tânără de la care am primit câteva informaţii şi câte o hartă a arealului ce s-a dovedit foarte utilă. La o privire atentă, distingem două trasee marcate: unul cu roşu ceva mai scurt, celălalt cu albastru; stăm un pic să cugetăm cum să facem să cuprindem cât mai mult din ambele în program.

O luăm pe poteca „roşie” ce părea că ne va dezvălui forme spectaculoase şi într-adevăr după vreo două sute de metri de urcuş prin pădurea deasă de foioase, traversând din loc în loc pe podeţe suspendate, însoţiţi de susurul apei ce lăsa să se înţeleagă că vine o supriză, descoperim The Blue Pool, în bulgară Синия Вир, o „aglomerare” de apă căzută deloc domol de pe trepte de travertin care nu prea e albastră, dar are o culoare splendidă: un verde mai degrabă, cu tonuri slabe de albastru şi de o claritate incredibilă. În preajma ei, zgomotul apei nu mai e chiar de neglijat, iar tot ceea ce-ţi rămâne de făcut e să admiri mut de uimire şi să fotografiezi ca să iei imaginile şi-n memoria camerei, că-n minte şi-au făcut deja loc. Ne desprindem de-acolo şi-n maximum o sută de metri depărtare, ne apare în toată spledoarea ei, cascada principală, cunoscută simplu, ca Водопада, tradus (adaptat?!) în engleză, aşa cum am văzut pe hartă sau pe panou Bogonaga, o minunăţie de cădere de apă de la circa 15 metri, de-a lungul unora dintre colţii calcaroşi ai Starei Planina. Se spune că ar fi cea mai frumoasă din Bulgaria. Deja ne simţeam ca-ntr-un film de aventuri, având în vedere că în multe locuri cărările erau închise, fiind marcate ca periculoase, la fel şi urcatul pe scările din lemn sau podeţe nesigure. Am aflat, mai târziu, că acest lucru a fost determinat de faptul că în noiembrie anul trecut, în parcul natural au murit doi turişti (o femeie bulgăroaică de 45 ani şi un bărbat britanic de 57 ani) îngropaţi de vii de o avalanşă de pietre. Atunci s-a desprins aproape un perete întreg de stâncă prăvălindu-se peste cei doi ghinionişti care se aflau prin preajmă.

De-acolo poteca roşie coboară pe o cale aproximativ parelelă cu cea pe care veniserăm, spre punctul de informare turistică în apropierea căruia s-a ridicat o mică pensiune cu posibilitate de a mânca ceva şi pentru cei necazaţi în ea.

Noi, de la Водопада, am trecut pe traseul albastru către peştera cu acelaşi nume pe o potecă strâmtă şi cam alunecoasă. Trebuie să ştiţi că datorită umezelii specifice, toată zona e înţesată de muşchi, care, după ploaie, aşa cum eram şi noi, fiindcă în urmă cu două zile plouase abundent, devin o suprafaţă extrem de nesigură, aşa că se impune mare atenţie! Neapărat e necesară încăţăminte adecvată şi grijă la păşit. Пещера (Peştera) Bogonaga sau Vodopada Cave, ca atare, nu am vizitat-o, însă am văzut pe un panou, mai bine zis, am intuit că are 1.995 metri lungime, din care în numai primii150 metri se poate pătrunde.

Tot traseul albastru ne-a aruncat pe o potecă urcândă şi alunecoasă, destul de greu accesibilă, cu multe obstacole de genul rădăcinilor groase ale copacilor scoase la suprafaţă, uneori mai erau balustrade de care te mai puteai ţine. Ea ne-a condus în final la Cascada Misterioasă, în bulgară Тайнствения Водопада, o cădere de apă atât de delicată, aproape ca o prelingere, judecând după zgomotul redus din preajma ei, că realmente, „face pe misterioasa”. Înălţimea de la care apa vine de sus lipindu-se de peretele stâncos îmbrăcat în muşchiul verde al pădurii, nu e de neglijat, iar debitul său aşijderea, abia la baza sa sesizezi că nu e deloc slab precum pare, ci considerabil. Am zăbovit şi noi un pic în preajma ei, pentru poze şi să ne mai tragem sufletele. Apoi am luat-o încă vreo sută de metri în sus, la peştera Maarata (пещера Маарама) care mai degrabă pare o înşiruire de cavităţi mai mici, la fel n-am vizitat-o, din lipsă de timp. Toată zona aceasta, ca o inimă în cadrul întregului parc, este marcată pe hartă ca fiind Maarata Natural Landmark, adică partea sa reprezentativă. În văzduh se puteau observa dând târcoale, din când în când, şoimi Korshun, o specie de demult care, pare-se a dat şi numele satului din apropiere.

De aici, poteca albastră, într-o stare relativ bună, îngustă tare în anumite porţiuni, coboară independent de cea roşie, câteva sute de metri către intrarea în parcul natural. Totuşi, pe la jumătatea ei, există o joncţiune cu cea roşie pe o distanţă foarte scurtă pe o cărăruie foarte abruptă, că imediat am început să regret că o luaserăm pe-acolo. Nici nu prea am avut de ce să ne ţinem, noroc că în câteva zeci de metri se sfârşeşte. Şi de-aici până la poiana cu bodegă, nu era decât o aruncătură de băţ. Ne-am dus întinşi la grătarul ce fumega cu carnea sfârâind pe el, noi cu nările dilatate de mirosul îmbietor şi cu burţile cam golite după ceva efort urcând şi coborând de zor prin parc. Ne-am ales ceva ce aducea cu pleşcaviţa sârbească cu cartofi prăiţi, că altă garnitură nu era. Am udat totul cu bere rece, mai puţin şoferul care s-a mulţumit cu suc şi se uita cu jind la berile celorlalţi.

Ca o recapitulare, turul cascadelor durează o oră-două ore şi pe parcurs este recomandabil să se poarte ţinute confortabile şi pantofi de trekking. Iar în eventualitatea că vizitatorii ar putea obosi, în tot arealul, din loc în loc, acolo unde a fost posibil, au fost instalate băncuţe de odihnă unde aceştia pot lua pauze admirând peisajele de poveste.

În imediata apropiere ar mai fi de vizitat ruinele fortificaţiilor de pe vremea romanilor numite Kaleto şi Daran-Baran, rămăşiţele unei mănăstiri vechi datând din vremea celui de-al doilea Imperiu Bulgar pe care la o altă vizită nu le vom mai rata.

Aceasta a fost aventura noastră prin parcul natural Maarata, şi aş mai repeta-o, numai pe vreme bună, fără să stau prea mult pe gânduri, în ciuda întâmplării nefericite de anul trecut. În fond, dacă e să ţi se întîmple ceva, se poate oricând, oriunde. Am trăit o experienţă grozavă, am privit nişte culori superbe ale apei năvalnice pe stâncile de travertin, ale pădurii care se pot modifica în funcţie anotimp. Natura a făurit locuri de-o frumuseţe răpitoare peste tot în lume, numai că noi avem datoria să le apreciem şi să le îngrijim pe măsură. Eu vă invit, dacă aveţi drum prin zonă, să vă „rupeţi” o oră-două pentru o încărcare de baterii şi pentru niscai’ adrenalină ridicată, veţi vedea că merită!

Vă rog ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de irinad in 18.10.2016 07:07:20

Validat / Publicat: 18.10.16 11:34:43


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în BULGARIA.
VIZUALIZĂRI: 11297

Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 4 useri

NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  76000 PMA (din 61 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
NOTĂ 2: Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de irinad? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- webmaster26
[18.10.16 08:17:12]
» mesaj pers

   Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[18.10.16 09:11:55]
» mesaj pers

   @webmaster26: Mulțumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mishu
[18.10.16 11:45:46]
» mesaj pers

   @irinad: Minunata recomandare care impreuna cu celelalte recomandari ale zonei reprezinta o posibilitate buna a unui concediu. Totusi cat de aglomerata este zona? , din moment ce se punea de gratar e clar ca erau si turisti, mi-ar placea insa sa nu fie lume acolo ca la promenade sa nu ai cum sa te misti sau cu diferite persoane care vor sa-si arate muschii si-si striga din toti plamanii nevasta sau puradeii.

   Pentru o persoana pe care picioarele o ajuta intr-o oarecare masura doar exista o zona macar in care se poate misca cat ii asteapta pe cei care pot parcurge traseul?

   Felicitari, votat cu mare placere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- calatorul
[18.10.16 12:15:31]
» mesaj pers

   @irinad: Frumoase locuri, o sa le caut si eu, multumim pentru semnalare si pozele convingatoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ioana74
[18.10.16 13:25:16]
» mesaj pers

   Minunata excursie! Felicitari pentru articol si pentru pozele superbe :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- irinad
[18.10.16 14:28:08]
» mesaj pers

   @mishu: Mulțumesc, zona nu este foarte aglomerată, nu te „calci pe picioare” cu alți turiști, ce-i drept, noi am ajuns acolo aproape de miezul zilei, așa că după un pic de efort, ni s-a făcut foame. De asemenea, parcul are poteci pentru toată lumea, unele mai dificile, altele aproape deloc. Firește că cei care dețin picoare bune, ar fi păcat să nu le încerce pe cele mai dificile, însă și pentru ceilalți se găsesc trasee mai facile, bănci de relaxare prin tot parcul. Se poate petrece cu succes o zi întreagă în parc în scop de odihnă și „spălare” de creier, așa cum îmi place să spun.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 600 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[18.10.16 14:55:43]
» mesaj pers

   @calatorul: Într-adevăr, foarte frumoase locuri, și eu le-am descoperit cu ajutorul altor colegi de pe AFA, în speță @Testosu' care mi-a atras atenția asupra lor prin articolele sale.

   De-aia e bine ca înainte să plecăm la drum pe undeva, să consultăm AFA, ne inspirăm și decidem în consecință. Zona are și avantajul că este destul de aproape de noi, cei din sud.

   Vacanțe frumoase îți doresc în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
- irinad
[18.10.16 15:18:51]
» mesaj pers

   @ioana74: Excursia a făcut parte dintr-o ieșire „mai amplă” din minivacanța de Sf. Mărie Mare și a fost, alături de celelalte obiective, o adevărată încântare. Mulțumesc, mă bucur că și ție ți-a plăcut.

   Zi frumoasă în continuare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Utube
[19.10.16 11:14:12]
» mesaj pers

   Bună ziua, scriitorule!

   Foarte frumoasă descriere dar şi plimbare. Cascadele sunt totdeauna un peisaj fascinant care inspiră frumuseţe şi măreţie.

   Mai există un astfel de parc, pe care l-am vizitat, dar este situat în Croaţia, la Plitvice, unde printre altele s-au realizat filmele din seria cu Winetoo. La fel ca şi aici şi acolo sunt mai multe cascade iar peisajul este superb.

   Foto de la P14 este foarte utilă iar o foto cu vedeta parcului este spectaculoasă.

   Felicitări pentru articol.

   O zi deosebită!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 2 voturi)]
- irinad
[19.10.16 18:29:29]
» mesaj pers

   @Utube: Mulţumesc mult, aşa este, cascadele reprezintă mereu un spectacol minunat al naturii pe care noi avem şansa să-l urmărim în direct.

   Am auzit de parcul de la Plitvice, nu am fost în Croaţia, sper să ajung şi eu într-o bună zi să-l vizitez, dar am văzut fotografii. Ştiu că nu este acelaşi lucru, din ce mi-am dat seama, e grandios.

   În ceea ce priveşte P14, exact aşa cum este panoul, aşa era şi harta primită de la chioşcul de informaţii turistice, evident la o scară mult mai mică. Fără ea, e aproape imposibil să te descurci în hăţişul de poteci şi potecuţe, chiar dacă marcajele sunt destul de clare.

   Vacanţe frumoase pe mai departe îţi doresc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[28] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2016] Vedeta de necontestat a parcului:cascada principală de la Krushuna, Водопада -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802371">Şterge vot</a></div><span id="v9802371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2016] Vedeta de necontestat a parcului:cascada principală de la Krushuna, Водопада
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2016] Cascada Misterioasă (Тайнствения Водопада) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802372">Şterge vot</a></div><span id="v9802372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2016] Cascada Misterioasă (Тайнствения Водопада)
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2016] Terase frumoase de travertin pe care apa curge năvalnic -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802373">Şterge vot</a></div><span id="v9802373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2016] Terase frumoase de travertin pe care apa curge năvalnic
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2016] Într-un luminiş: Синия Вир (The Blue Pool) -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802374">Şterge vot</a></div><span id="v9802374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2016] Într-un luminiş: Синия Вир (The Blue Pool)
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2016] Natura, lăsată în voia ei! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802375">Şterge vot</a></div><span id="v9802375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2016] Natura, lăsată în voia ei!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2016] Un pârâu nehotărât! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802376">Şterge vot</a></div><span id="v9802376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2016] Un pârâu nehotărât!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2016] Nuanţe de verde... -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802377">Şterge vot</a></div><span id="v9802377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2016] Nuanţe de verde...
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2016] ... şi ceva nuanţe de turcoaz! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802378">Şterge vot</a></div><span id="v9802378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2016] ... şi ceva nuanţe de turcoaz!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2016] Aceeaşi Водопада -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802379">Şterge vot</a></div><span id="v9802379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2016] Aceeaşi Водопада
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2016] Turist încercând gustul apei 'misterioase'! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802380">Şterge vot</a></div><span id="v9802380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2016] Turist încercând gustul apei "misterioase"!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2016] Apă învolburată! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802381">Şterge vot</a></div><span id="v9802381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2016] Apă învolburată!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2016] Podeţe suspendate, vegetaţie superbă! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802382">Şterge vot</a></div><span id="v9802382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2016] Podeţe suspendate, vegetaţie superbă!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2016] Un altfel de 'tirolianaă'! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802383">Şterge vot</a></div><span id="v9802383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2016] Un altfel de "tirolianaă"!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2016] Harta Parcului Maarata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802384">Şterge vot</a></div><span id="v9802384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2016] Harta Parcului Maarata
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2016] Verde cât vezi cu ochii! -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802385">Şterge vot</a></div><span id="v9802385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2016] Verde cât vezi cu ochii!
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [AUG-2016] Stânci din Stara Planina -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802386">Şterge vot</a></div><span id="v9802386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [AUG-2016] Stânci din Stara Planina
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [AUG-2016] The Blue Pool sau Синия Вир -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802387">Şterge vot</a></div><span id="v9802387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [AUG-2016] The Blue Pool sau Синия Вир
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [AUG-2016] Intrarea în Пещера (Peştera) Bogonaga sau Vodopada Cave -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802388">Şterge vot</a></div><span id="v9802388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [AUG-2016] Intrarea în Пещера (Peştera) Bogonaga sau Vodopada Cave
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [AUG-2016] Despre Пещера (Peştera) Bogonaga sau Vodopada Cave -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802389">Şterge vot</a></div><span id="v9802389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [AUG-2016] Despre Пещера (Peştera) Bogonaga sau Vodopada Cave
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [AUG-2016] Către cascade -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802390">Şterge vot</a></div><span id="v9802390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [AUG-2016] Către cascade
foto irinad [18.10.16]
# [50 PMA, fara bonus]

P21 [AUG-2016] Un indicator, mai multe direcţii -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802391">Şterge vot</a></div><span id="v9802391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [AUG-2016] Un indicator, mai multe direcţii
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [AUG-2016] M-am uitat după şoim, dar nu l-am prins... -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802392">Şterge vot</a></div><span id="v9802392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [AUG-2016] M-am uitat după şoim, dar nu l-am prins...
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [AUG-2016] O potecă destul de sigură, din moment ce are balustradă -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802393">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802393"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802393">Şterge vot</a></div><span id="v9802393" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802393)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802393Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802393MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [AUG-2016] O potecă destul de sigură, din moment ce are balustradă
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [AUG-2016] Dar şi poteci închise -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802394">Şterge vot</a></div><span id="v9802394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [AUG-2016] Dar şi poteci închise
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [AUG-2016] Loc de popas lângă peştera Maarata -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802395">Şterge vot</a></div><span id="v9802395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [AUG-2016] Loc de popas lângă peştera Maarata
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P26 [AUG-2016] Bodega din poiană -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802396">Şterge vot</a></div><span id="v9802396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P26 [AUG-2016] Bodega din poiană
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P27 [AUG-2016] Păstăi în soare -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802397">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802397"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802397">Şterge vot</a></div><span id="v9802397" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802397)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802397Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802397MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P27 [AUG-2016] Păstăi în soare
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

P28 [AUG-2016] Panoul de la intrarea în parc -- foto by <b>irinad</b> [uploaded 18.10.16] - <span class="allrVotedi" id="av802398">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv802398"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=802398">Şterge vot</a></div><span id="v9802398" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(802398)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f802398Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e802398MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P28 [AUG-2016] Panoul de la intrarea în parc
foto irinad [18.10.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[28] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.133190155029 sec