Daca ajungeti la Bursa merita sa faceti o excursie cu telefericul. Traseul este lung, are statii pe parcurs iar destinatia finala e o mare statiune de ski.
Insa chiar daca e vara, merita facuta excursia, peisajele sunt deosebite.
Biletul e in jur de 10 euro pt adulti, eu am urcat intr-o zi de Sambata si nu a fost deloc aglomerat. Cabinele se succeda foarte des niciodata nu am stat la coada mai mult de un minut.
La a doua statie este o alee de promenada, cu localuri cu ceai, suveniruri, cabane: frumos.
La ultima statie, la "resortul" de schi sunt o multime de hoteluri, sunt si magazine cu preturi rezonabile este chiar si o moschee.
Cele mai spectaculoase peisaje dupa parerea mea sunt cele din prima parte a traseului, cand incepi sa vezi Bursa din ce in ce mai de sus.
Bursa e cam asa: imaginati-va un oras cam cat Bucurestiul de mare, poate chiar si mai mare, dar care e situat la poalele unui munte de peste 2000 de metri, si la nici 20 de minute de mare... nu are cum sa nu va placa.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de Trank in 23.09.16 15:27:16
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "O zi în Bursa, BURSA" (nou-creată pe sait)
@Trank: Foarte scurt si pentru asta te-as fi taxat cu jumatate de vot insa spectaculos datorita pozelor si atunci ai primit maxim .
Felicitari, votat cu mare placere.
@Trank: Un articol scurt si la subiect☺... cu poze superbe.
Felicitari pentru descriere.
Votat cu placere☺.
@Trank:
Faina descrierea ta! Abia astept sa vizitez si eu orasul sultanilor, vechea capitala a otomanilor! Ma gandesc de pe acum la bazarul istoric, hammam-ul traditional (ca la Bursa, nicaieri), Marea Moschee Ulu Camii si la privelistea care se va asterne sub ochii mei cand voi urca spre Uludağ...
@Sakiz*: Enjoy! ai ce vedea, ma bucur pentru tine. Este si un fel de mancare local ce merita incercat, am uitat din pacate cum se cheama, dar e foarte bine promovat, imposibil sa-l ratezi. E kebab la farfurie de fapt, din miel (evident), picant si cu mult iaurt, ei zic ca se face doar acolo... ma rog, nu stiu, insa e delicios, merita!
- Apr.2022 Bursa Verde — scris în 19.06.22 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Bursa Uludag — o destinatie de neratat — scris în 24.01.22 de IGM din SLOBOZIA (IL) - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Türk kahvesi la Iznik — scris în 10.04.22 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Iznik — orașul încărcat de istorie — scris în 03.04.22 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jan.2020 Uludag - la munte in Turcia — scris în 12.01.20 de RelyaV din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Un satuc desprins din alte timpuri - Cumalikizik — scris în 05.08.18 de Sakiz* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ