ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 11 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Coreea de Sud, țara dimineților liniștite…

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

O altă țară care era pe lista mea scurtă a fost Coreea de Sud, țară pe care o aveam în plan dar anul viitor. Mi-am propus să văd o țară mai îndepărtată și una mai apropiată, eventual un city break în fiecare an.

În mijlocul lunii mai a sosit o ofertă nemaipomenită de la Qatar, atunci, de a merge la Seul dus întors cu 980 euro două persoane. Nu am mai stat pe gânduri și m-am hotărât să merg la sfârșit de august, început de septembrie, cu plecare pe 30 august și întoarcere pe 12 septembrie, seara târziu. În august a venit o ofertă și mai bună pentru Seul de 890 euro tot două persoane pentru că se pregătesc intens pentru promovarea evenimentului din septembrie 2017 când Seul este capitala Congresului Mondial al Arhitecturii, așa cum în 2010 a fost desemnată Capitala Mondială a Designului.

Am stat în Seul 9 nopți după care am mers la Gyeongyu și am stat 2 nopți, cu plecare o zi la Busan. Dacă mai aveam două nopți în plus ideal era să vizitez și Insula Jeju considerată minune a naturii la care se poate ajunge cel mai ușor din Seul cu avionul, cu low cost Jeju Air sau Korean Air la prețuri foarte bune, dar cu posibilitate de plată doar prin PayPal și cu comision. Nu a fost să fie pentru că programul a fost destul de încărcat pentru cele 11 zile de Coreea de Sud.

Despre compania aviatică Qatar s-a mai scris și consider că este o companie aviatică foarte bună. Timpul de zbor a fost bine împărțit, 5 ore până la Doha pe Hamad International Airport și 9 ore până la Seul pe Incheon International Airport. Plecarea este seara din București ceea ce pe noi nu prea ne-a avantajat preferând plecările dimineața chiar dacă trebuie să ne sculăm și la 2 sau 3 noaptea. Venim de la Pitești și noaptea este așa de bine să conduci, este liber și se merge bine și prin București.

La Doha am avut o supriză neplăcută, avionul de Seul avea 3 ore întârzâiere fiind singurul cu probleme ce era afișat pe monitoarele din aeroport. Până la Doha au fost și la ducere și la întoarcere destui români însă spre Seul au fost doar 2 tineri cu care am vorbit la sfîrșitul călătoriei noastre, unul din Cluj, altul din Deva. Am ajuns în Seul în jurul orei 20:00 în loc de 17:00. Formalitățile vamale au decurs leger, mă obișnuisem deja din călătoriile anterioare cu amprentarea celor două degete arătătoare de la mâini și cu amprenta pupilară. Am mers în zona de bagaje și aici nu am avut probleme și am trecut discret de această zonă fiind mirosiți de un câine mic dar tare jucăuș ce era ținut în lesă de un vameș vigilent. Aveai impresia că te distrezi văzând-ul, oare?...

De acasă am făcut rezervările la hotel pe arhicunoscutul Booking și la Korail pentru 3 zile care au fost ultimele din sejur, pentru trenurile lor de mare viteză numite KTX. Korailul Pass, se activează și se achiziționează ca un voucher în aeroport la un oficiu ce este deschis între 9:00 – 21:00. Korail Travel Center este în aeroport la nivelul B1, chiar înainte de zona de plecare cu metroul. Până am ajuns la el trecuse de ora 21:00 și a trebuit să mergem în altă zi la altă stație de tren pentru a obține voucherul, timp pierdut. Korail Pass este exclusiv pentru uzul călătorilor străini. Poate fi utilizat numai în perioadă de timp determinată, de la o singură zi, până la maximum șapte zile. Pentru 3 zile am plătit 102.000 won de persoană, în jur de 81 euro (1 euro = 1260 won). Korailul este un pass similar cu cel din Japonia dar nu ca acolo deoarece implică activarea lui la o gară sau în aeroport după care se cumpără bilete de la ghișeu. Eram îngrijorată pentru că în Japonia am văzut cum se sta la coadă la bilete la ghișeu sau chiar la automatele de bilete. Nu am avut probleme pentru că această țară este toată în era internetului și la ghișeu eram de regulă doar noi doi. În tren controlorul avea afișat pe un mic ecran locurile ocupate și nu te deranja nimeni să te întrebe de bilete, dar verifica permanent la fiecare oprire. Coreenii nu se grăbeau de loc și veneau în ultimul moment la tren. La sfârșit sau început de traseu trenul se află tras în gară și cu 30 de minute înainte de plecare. Mergând 3 zile cu KTX am făcut de fiecare economie circa 30.000 won, deci se merită achiziționat passul Korail.

Prima dată am mers Seul – Singyeongju, aflat lângă Gyeongju, vechea capitală a Sillei și a Sillei unificate, regat ce a condus Coreea mai bine de 1000 de ani, (57 î.H- 935 d.H), unde am ajuns în 2 ore. De aici am vizitat a doua zi Busan la care se ajunge tot cu tren KTX, în circa 30 minute. Tot de la Singyeongju am plecat direct cu KTX la Aeroportul Incheon și am ajuns în circa 3 ore, pentru că de la Seul Station până la aeroport a avut mers de tren normal. A fost avantajos că nu a mai trebuit să schimbăm în Seul Station însă în ultima zi am făcut mai puține obiective decât cele pe care le aveam în plan.

Dar să revin și să vă spun că deplasarea în Seul am făcut-o doar cu metroul și cu alte trenuri care merg și folosesc tot infrastructura de metrou. Din Seul am mers și în împrejurimile lui în trei zile diferite: la Suwon, la Gapyeong și la Korean Folk Village. De aceea am achiziționat fiecare câte un card T-Money care poate fi folosit pe orice autobuz public, metrou, taxiuri, și chiar la mai multe magazine convenabile. Suma minima este de 2500 won. Noi l-am achiziționat a doua zi la un mic magazin din stația de metrou pe care se află scris T-Money. Am depus mai mulți bani și pentru că ne-am deplasat și în împrejurimi am folosit circa 55.000 won în tot sejurul de persoană, adică circa 44 euro.

În documentarea mea care a fost destul de lungă și minuțioasă pentru a găsi deplasări convenabile și rapide am folosit foarte multe site-uri:

visitseoul.net

english.visitkorea.or.kr

info.korail.com/mbs/english/index.jsp - pentru înscriere on-line și e-bilet. Călătorii pot achiziționa un voucher Korail Pass (e-bilet) de pe site-ul oficial al lui Korail. Rezervarea călătorilor on-line se face prin printarea unui e-bilet, care trebuie să fie schimbat pe un voucer la sosirea în Coreea la o stație de tren.

letskorail.com/ebizbf/Ebi ... 6100.do?gubun=1 - pentru detalii pass Korail în engleză

letskorail.com/ebizbf/Ebi ... TicketSearch.do - pentru bilete tren rezervare

english.visitkorea.or.kr/ ... &eclang=english - carte e book pentru hărți

kobus.co.kr/web/eng_new/main.jsp - rezervare autobuz

smrt.co.kr/program/cyberS ... ain2.jsp?lang=e - simulare timpi metrou

seoulwelcome.com/en - zone de vizitat pe jos, printate

english.seoul.go.kr/life- ... portation/1-bus - despre autobuze, culori, prețuri și despre T-Money card dar și despre Shuttle (Town) Bus care este foarte convenabil și pe care noi l-am mai folosit. Voi povesti despre el acolo unde am fost.

kccro.ro/ro/top-cinci-muzee-seoul - site turistic românesc despre Koreea

kpopro.wordpress.com - site românesc despre Koreea

saranghanguk.ro/index.php ... 2016/07/21/2378 - site românesc despre Koreea foarte bun

Am mai folosit și site-urile obiectivelor turistice pe care le-am vizitat. Au coreenii niște site-uri foarte prietenoase și foarte frumoase, ușor de citit și de căutat informații, timp să fie!

Despre Coreea de Sud se poate citi de pe atâtea surse. Am să fac o mică recenzie. Este o țară ca suprafață de 3 ori mai mică decât țara noastră dar cu populație de 3 ori mai mare. Am vizitat-o de la nord la sud și din tren am văzut că este o țară cu dealuri împădurite și cu văi unde se economisește orice bucățică pentru agricultură, cu lanuri irigate de orez, minunate, de verde crud, cu multe solarii…

Istoric este de aceeași civilizație cu cea a Chinei și a Japoniei, fiind o țară așezată între 2 mari puteri care a știut mereu să-și negocieze statutul. Are mai multe perioade istorice dintre care cele mai importante sunt: Cele trei regate (sec. 4 – 676 d.H), Silla Unificată (676 – 935), Goryeo (918 – 1392), Joseon (1392 – 1910). Apoi a fost până în 1948 sub ocupație crâncenă japoneză și de aceea am vizitat Închisoarea Seodaemun și a urmat războiul fraticid până în anul 1953 și am vizitat Muzeul Războiului care m-a impresionat foarte mult. Să vezi cum Seulul este nimicit și să-l vezi acum reclădit din cenușă, cu palate minunate, cu grădini, cu zone cu clădiri înalte.

Am făcut peste 3500 de poze. Specific acestei țări, așa am văzut și în Busan, fiecare clădire mare și deosebită are lângă ea o reprezentare statuară, de regulă modernistă.

M-au impresionat oamenii acestei țări foarte blajini, calzi, gata oricând să te ajute. Își iubesc copii și nu a fost zi cu excepția sâmbetei și a duminicii să nu mă întâlnesc cu grupuri de copii de la 3-4 anișori până la 14 - 15 ani însoțiți de profesori la toate obiectivele pe care le-am vizitat. De fapt fiecare muzeu are o secție intitulată Muzeul Copiilor. Își iubesc și bătrânii pe care îi respectă și am văzut oferindu-le locul în metrou chiar dacă au și locuri rezervate pentru ei. De fapt poporul coreean și tot ce a făcut el și a suferit el m-a impresionat la maxim. A renăscut mereu, și mereu, din propria cenușă….

M-au impresionat satele lor numite Hanok, unele încă locuite, altele refăcute pentru a nu se pierde tradiția. Gardurile se fac din cărămidă frumos ornată, casele se fac din lemn cu temelie de cărămidă și cu acoperiș tot din ceramică glazurată. M-a impresionat încălzirea prin podea, numită ondol, specifică coreenilor și coșurile frumos ornate.

M-a impresionat mult dancheong care se referă la colorarea decorativă tradițională coreeană pe clădiri din lemn și artefacte. Ea se bazează pe cinci culori de bază; albastru (est), alb (vest), roșu (sud), negru (la nord) și galben (centru). Dancheong are diferite semnificații simbolice și a reprezentat, de asemenea, statutul social și rangul prin utilizarea diferitelor modele și culori. Au multe obieceiuri specifice acestei țări înscrise în patrimoniul mondial de la muzică, arirang, pansori, gagok la Taekkyeon, artă marțială tradițională coreeană, la Kimjang care înseamnă efectuarea și partajarea Kimchi, mâncare tradițională și veche coreeană păstrată în vase de lut speciale, mari.

În Coreea cele şase simboluri culturale sunt numite ”Stilul Han”: Hangul - alfabetul., forma scrisă a limbii coreene utilizează hangul, un sistem de scriere inaugurat de regele Sejong (1397 – 1450) în timpul dinastiei Joseon, coreenii fiind extrem de mândri de această realizare remarcabilă, hangul fiind un alfabet foarte eficient și ușor de învățat și utilizat, Hansik - mâncarea, Hanbok - îmbrăcămintea tradițională, Hanok - case tradiţionale, Hanji - hârtie tradiţională și Hanguk Eumak -muzica.

Coreea de Sud este una dintre cele mai dezvoltate ţări din Asia şi chiar şi la nivel mondial economia acesteia este printre cele mai bune. Ea face parte din ceea ce mulţi numesc „Cei patru tigri asiatici”, în care se regăsesc Taiwan, Hong Kong şi Singapore. Punctele forte ale Coreei în economie sunt aduse de eficienţa educaţiei şi sănătăţi, mărimea pieţei, eficienţa forţei de muncă, tehnologizare şi mediul macroeconomic. În ceea ce priveşte businessul şi inovaţia aceştia o duc din ce în ce mai bine. Samsung Electronics, Hyundai Motor şi Posco sunt top 3 cele mai mari companii din Coreea de Sud.

M-a impresionat florea lor națională, care se găsește și la noi, trandafirul lui Sharon numită și mugunghwa, floare tenace și rezistentă ca și poporul coreean. “Mugung” înseamnă nemurire, floarea care nu se ofilește. M-a impresionat steagul lor care pe un fundal alb ce reprezintă poporul pașnic coreean are în mijloc forma yin de culoare albastră, semn feminin și yang de culoare roșie, semn masculin și patru figuri formate din căte trei linii diferite care reprezintă cer, apă, pământ și foc. Iar revin la poporul coreean de care am rămas fascinată!!!

Oare o să mai ajung acolo?

Vreau să închei cu o parte din imnul lor național care spune așa:

“Până în ziua când apele Mării de Est vor seca, iar muntele Baekdusan se va eroda
Dumnezeu să păzească și să ne apere poporul; Grăbiți-vă spre Coreea
Trei mii de râuri minunate și munți acoperiți cu boboci de mugunghwa,
Brav popor coreean, nu te abate niciodată de la măreața cale coreeană!”

Rog pe webmaster să pună melodia minunată ce este cântată de întreg poporul coreean:

https://www.youtube.com/watch?v=gkM_LXUCMeA


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 18.09.16 20:33:35
Validat / Publicat: 18.09.16 22:03:33
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 9952 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Seoul, Palatul Gyeongbok, Poarta Gwanghwa, Schimbarea gărzii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 58 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[18.09.16 21:44:17]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

adri-nico
[18.09.16 22:15:28]
»

Felicitari pentru calatorie si pentru informatiile din articol!

Am o intrebare : cite zile/saptamini/luni, a durat documentarea pe toate aceste site=uri?

mishu
[19.09.16 08:52:48]
»

@mprofeanu: Cred ca nu ami are rost sa spun cum am asteptat acest articol cu sufletul la gura, insa ieri cand l-am vazut nu l-am putut citi in tihna asa ca l-am lasat pe azi dimineata.

M-am delectat cu fiecare cuvintel, daca o sa am ocazia sa ajung acolo pot sa-l iau ca si minighid, iti ofere toate informatiile necesare planificarii dar si imagini de la fata locului. Minunat totul, articol, poze.

Cand am facut cursul de chineza aveam o colega (o tinerica) care in acelasi timp mergea la chineza, japoneza si coreeana si mi-a spus ca limba coreeana I-a placut cel mai mult si acum cateva saptamani am vazut ca in sfarsit a ajuns si ea in Coreea asa cum isi dorea.

Mai am insa o intrebare, te-am vazut cu o inghetata in mana insa la modul general atat in China, Japonia, Coreea cam ce mancati (in afara de micul dejun la hotel)?

Felicitari inca o data, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maryka
[19.09.16 09:15:06]
»

O, dar ce frumos! Ce destinaţie! Foarte frumos articol şi poze! felicitări!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 10:19:01]
»

@webmasterX: Mulțumesc frumos!

Aurici
[19.09.16 10:26:09]
»

@mprofeanu: Păi nu mi-ar trebui decât biletele de avion că informațiile le am. Și un pic de pregătire că atâtea ore de zbor sunt cam multe pentru capul meu încă firav d. a. p. d. v.

Cum faci cu avionul? Ai o alertă de preț pe o destinație pe care o urmărești sau te uiți tot timpul? Adică cum "a sosit o ofertă nemaipomenită"?

Felicitări pentru alegerile pe care le faci. Cât mă mai țin picioarele și eu aș vrea să mă axez pe destinații mai îndepărtate și să mă apropii de casă când nu s-o mai putea... Dar mai este mult până atunci... să sperăm.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 10:26:57]
»

@adri-nico: Mulțumesc pentru vizită!

Am căutat destul dar am avut și noroc pentru că am avut vacanța de vară la dispoziție. Altfel era complicat. Am pus aceste site-uri pentru că aș fi bucuroasă dacă aș ajuta pe altcineva. Documentarea a durat cam 6 săptămâni, adică circa 120 de pagini scrise, pe zile, pe obiective de văzut zilnic și cu poze explicative.

O colegă a soțului meu de la servici din București i-a spus că preferă să meargă prin agenție și să plătească triplu decât să muncească atât.

Mie îmi place pentru că rețin mult mai bine ce văd. Trec prin ele de 3 ori: prima dată când mă documentez, a doua oară când le văd și a treia oară sper eu când scriu și văd pliantele și pozele.

adri-nico
[19.09.16 10:32:11]
»

@mprofeanu: Stiu ce inseamna timpul alocat pentru documentare. Noi ne pregatim pentru o vacanta exotica si din aprilie am platit rezervarea. Saptamini in sir am cautat excursii optionale, ponturi si alea... alea... iar acum, dupa 6 luni de cind am cercetat internetul, am capul varza. Ma duc la GHICI. N-am nimic concret in cap.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 10:39:12]
»

@mishu: Mulțumesc pentru vizită!

În Coreea nu am avut mic dejun. O să scriu la cazare despre mâncarea lor. De regulă mâncam o dată pe zi la restaurant în jurul orelor 17-18. În rest am băut niște ceaiuri reci, o minune și multe fructe și bineînțeles înghețata lor cu ace...

Dimineața și foarte rar seara mâncam în cameră ce luam de la magazin. În stația de metrou era un magazin destul de scump cu produse de patiserie și cofetărie franțuzească.

Mergeam mult și nu prea aveam poftă de mâncare.

O să scriu la cele două cazări și despre mâncare care ca și preț a fost aici mai permisivă dar și mult mai bună...

mariana.olaru
[19.09.16 10:44:35]
»

Un review perfect, minunat ilustrat de fotografii! Admir tenacitatea cu care, alături de soţul tău, ai continuat un proiect pe care puţini şi-l asumă : să vizitaţi Asia în integralitatea ei şi să descoperiţi diversitatea şi originalitatea culturii de pe acest îndepărtat continent. Şi pentru că nu aţi trecut încă toate hotarele, nădăjduiesc ca şi în viitor, în pas cu review-urile tale şi cu puterea imaginaţiei, să ne oferi şansa de a "vedea" şi India, Nepalul, Vietnamul, Cambodgia, Iranul, Laosul, Kazahstanul, Uzbekistanul, ţările din Peninsula Arabică şi pe cele din insulele sud-estice! Nu, nu glumesc, chiar îţi doresc să vizitezi toate aceste tărâmuri îndepărtate, la care eu nu aspir a ajunge decât prin lectură, fotografii sau documentare.

Cât despre poporul coreean şi eu pot spune că-l preţuiesc la superlativ. Nu numai pentru că fan fiind al serialelor sud-coreene am descoperit vizionându-le valori umane demne de aprecierea tuturor, ci şi pentru că fără resurse coloniale, fără a beneficia de un teritoriu foarte întins, ba chiar pe nedrept înjumătăţit, au reuşit să devină o naţiune puternic dezvoltată, un lider al competenţei şi performanţei economice, fără a se dezumaniza.

Abundenţa de fotografii ilustrînd aproape tot sejurul, vrea să însemne că acesta este singurul articol în care ne povesteşti despre Coreea de Sud? Ar fi păcat să nu mai adaugi alte amintiri, alte detalii, alte descrieri, care sigur ne vor capta atenţia şi interesul căci nu ni se întâmplă des să "călătorim" în Coreea .

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 10:58:25]
»

@Aurici: Mulțumesc pentru vizită!

Sunt înscrisă la noile informații la mai multe companii aeriene și primesc automat ofertele lor.

În funcție de ofertă și cam de ce vreau eu să vizitez mă hotărăsc apoi pentru bilete pentru că acestea sunt cele mai scumpe pe distanțe mari.

Din Coreea întoarcerea până la Pitești a fost un tur de forță pentru că nu am mai stat în pat 2 zile. Mai precis am lăsat bagajele la hotel în ultima zi pentru că mai aveam măcar 2 obiective de făcut și am plecat din Gyeongju la Seul cu KTX-ul în jurul orei 17:00 și am ajuns la aeroport în jurul orei 20:00, cam devreme pentru că plecam noaptea la 1:30, dar la Qatar nu se face check-in on line și am stat circa o oră pentru că a fost full la întoarcere și nu aveam chef să găsim locuri dispersate.

În Doha am ajuns la ora 4:50 și am stat la coadă pentru turul free în Doha până la ora 6:00 cînd s-a deschis și am fost poziția 5 și 6. Voi scrie despre tur...

Apoi am revenit în țară în jurul orei 19:00 după care am plecat spre Pitești. Cam mult... Sper să mai scriu...

krisstinna
[19.09.16 11:32:00]
»

@mprofeanu: Cum adică "sper să mai scriu"? dacă tu crezi că noi vom ajunge vreodată acolo... eu una nu credAștept cu interes amănunte. Ai povestit cu mult drag, emoția transmisă prin cuvinte a fost maximă pentru mine, mi s-a făcut pielea de găină, parcă ai povestit despre o țară cu oameni de pe altă planetă, oameni care-și iubesc țara și-și respectă bătrànii. O țară în care educația și sătătatea oamenilor e importantă? Hmm... n-ai să vezi așa ceva la noi, dar suntem în UE, existăm totuși. Îți aștept cuvintele, eu nu scriu multe ecouri, mai mult citesc. Iar ceea ce așterni tu aici, pe sait este de-a dreptul interesant, emoționant și important. Păcat câ citim doar noi, oamenii de rând

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 12:34:59]
»

@maryka: Mulțumesc pentru vizită și pentru urări și încurajări!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 12:52:41]
»

@mariana. olaru: Mulțumesc pentru vizită și pentru cuvintele frumoase!

Mi-am propus să scriu tot ce am văzut în Coreea, știu că este destul de greu dar dacă promit ceva de regulă și realizez. Nu am timpul necesar la dispoziție și de aceea când mai scriu câte un review pentru mine este o bucurie că am reușit să mai adaug ceva la amintirile scrise și împărtășite afaiștilor.

Pentru mine poporul coreean este o revelație de care am rămas profund și definitiv impresionată. Sunt de o căldură extraordinară care se manifestă și între ei dar și cu cei din altă lume... Sunt foarte cinstiți, de multe ori soțul meu care greșea și plătea mai mult era imediat corectat. Și la taxi erau foarte corecți...

Mergeam la diferite obiective și fiind singuri eram discret salutați...

Dacă ar fi după mine aș merge peste tot dar nici timpul nici alte lucruri nu țin cu mine. Voi mai încerca...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 16:36:17]
»

@krisstinna: Mulțumesc pentru vizită!

Am hotărât să mai scriu atunci când îmi voi face un timp liber. Scriu destul de încet, îmi găsesc destul de greu cuvintele. Am și un mare handicap, nu știu limba engleză și îmi este foarte dificil mai ales când trebuie să și traduc de pe pliante. Am venit din Coreea cu un mare teanc de pliante și cu multe de spus...

Cum să nu ajungi acolo, îți trebuie doar dorință și se rezolvă totul. Îți doresc din suflet să ajungi în destinații cât mai exotice, cred eu că te și prind...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alinaro
[19.09.16 17:24:29]
»

@mprofeanu: Și eu aștept cu mare interes detaliile, cu atât mai mult cu cât nu mă văd în următorii ani acolo... Poate când o părăsi fi-miu cuibul, vorba lui Aurici. Și mai e destul până atunci...

Mă bucur că aveam șansa de a vă avea aici, pentru că dvs. călătoriți în locuri mai puțin obișnuite.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 19:16:08]
»

@adri-nico: Aștept cu interes impresiile din vacanța ta exotică. Să ghicesc, pot?

Să fie India sau Indochina, sau alte insule îndepărtate?

Oricare ar fi destinația îți doresc să ai vreme bună, să vezi cât mai multe, tinerețea este de partea ta, să scrii cât mai multe reviewuri și eu să mă bucur de pozele tale...

Dar care este destinația că sunt curioasă rău?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[19.09.16 19:26:42]
»

@alinaro: Sunt perioade în care este mai greu să pleci dar trec...

Și eu am plecat cu copiii când erau mai mici, apoi a fost o perioadă în care nu am mai plecat în afară, acum, când copiii sunt la casele lor, când nepoții sunt încă foarte mici am început să plec din nou.

Mulțumesc pentru vizită și îți doresc să comprimi timpul și să ajungi cât mai repede în destinațiile care te tentează!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[19.09.16 22:34:53]
»

@mprofeanu:

Superbe articole, felicitari!

Astept urmatoarele povestiri, sunt sigura ca vor fi la fel de captivante.

adri-nico
[20.09.16 07:50:52]
»

@mprofeanu: Ohooo, te-ai dus cu gindul prea departe.

Mergem abia pina in Dominicana. Este singura mea dorinta de dupa noua casatorie. Aniversam acolo "nunta de hirtie"

Sint sigura ca voi avea parte de o excursie super-mega-hiper-romantica!

Mi-a luat ceva pina l-am convins pe sotul meu care tragea intr-una cu Muntenegru si Croatia. pentru poze am pregatit 2 aparate (in caz ca cedeaza vreunul), doua carduri de 64 giga... si ma mai gindesc daca sa luam o camera de filmat subacvatica. Asa ca la intoarcere, ma rog sa am timp pentru a scrie si a descrie. . AMR 40 de zile!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robert
[20.09.16 09:29:03]
»

@mprofeanu: Doar un nou articol în nota cu care ne-ați obișnuit.

Destinație absolut deosebită, documentare temeinică, un articol cursiv și frumos si util, poze minunate. Parcă mi s-a părut mie că ați încercat să-mi urmați sfatul. Am zărit un zâmbet timid în colțul gurii!!! Soțul în schimb înca se ține tare!

Multe felicitări pentru destinația aleasă și pentru modul cum ne-o povestiți. Aștept cu mult interes continuarea!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[20.09.16 20:35:35]
»

@adri-nico: AMR 40, pardon 39, trec repede. Aștept cu nerăbdare impresiile tale...

Mi-am readus aminte de locația inedită din trenul hotel de la Vișeu după căsătoria ta. Cred că după Republica Dominicană vor mai fi și alte aniversări tot atât de interesante!

mprofeanuAUTOR REVIEW
[20.09.16 20:42:32]
»

@robert: Mulțumesc frumos pentru vizită!

Am încercat să țin cont de sfaturile tale, soțul ținând cont și mai mult: pe aeroportul din Doha a fost echipat cu hanorac, scurtă de vânt și s-a putut odihni mai ales la ducere când am avut întârzâiere 3 ore și am plecat la 5:30 în loc de 2:30.

La zâmbet mai lucrăm...

Călătorii frumoase și deosebite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
vgaby
[26.09.16 20:11:24]
»

Buna, va felicit pentru destinatia aleasa si ma bucur ca ne-ati impartasit din experientele traite. Intrebarea mea este: ati facut vreun vaccin inainte de plecare? Este necesar sau obligatoriu vreun vaccin, daca se merge pe perioada scurta (10 zile). Multumesc anticipat pentru raspuns si astept noi impresii.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[30.09.16 20:26:52]
»

@vgaby: Mulțumesc pentru vizită și interes.

În Coreea de Sud ca și în celelalte țări din Asia unde am fost nu sunt necesare vaccinuri.

Dacă aș mai merge ceea ce nu se va repeta nu aș rata Insula Jeju care este deosebită din ce am văzut eu, măcar 3 zile...

Am un mare regret că nu am ajuns acolo, asta este, nu poți să le faci pe toate...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
vgaby
[30.09.16 22:09:20]
»

@mprofeanu: Multumesc pt sfaturi!

adrianaglogo
[29.12.16 14:19:26]
»

@mprofeanu: Ce locuri minunate ati vazut! Si noi, prin articolele si pozele voastre.

Felicitari.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[30.12.16 10:43:39]
»

@adrianaglogo: Mulțumesc pentru vizită și pentru ecou!

Mă bucur dacă ți-a plăcut ce am scris și îți doresc să ajungi acolo!

La mulți ani, un An Nou 2017 mai bun, cu sănătate și excursii cât mai frumoase, oriunde ar fii ele!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adrianaglogo, alinaro, Aurici, elviramvio, mariana.olaru, maryka, mishu, mprofeanu, robert, vgaby
Alte impresii din această RUBRICĂTurist în Coreea de Sud:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.105229139328 sec
  ecranul dvs: 1 x 1