ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 19.07.13
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Undeva departe…

TIPĂREȘTE

Initial, am intitulat articolul ‘Rasfat culinar, relaxare si odihna’. Insa mi-am dat seama ca suna banal si – cel mai grav – nu exprima nimic din linistea si uitarea de la Gura Portitei. Pentru ca, revenind aici dupa 3 ani, am pasit din nou pe un taram parca atemporal, din care orice amintire a vietii de dinainte se dilueaza si dispare.

Asadar, am revenit in vara 2016 la Gura Portitei. Mai fusesem in urma cu 3 ani si fusesem extrem de incantata de linistea locului si de amabilitatea oamenilor. Cu toate acestea, aveam oarecare emotii din cauza review-urilor negative… La final de sejur insa am parasit Gura Portitei cu tristete in suflet si cu angajamentul de a reveni.

Final de iulie. Am ajuns in portul Jurilovca la 12:00, cu 2 ore inainte de ora de plecare a vaporului. Am fost ghidati sa descarcam bagajele intr-un foisor pe marginea apei si apoi sa parcam masina in parcarea rezervata pentru turistii de la Gura Portitei. Apoi am primit bratari (3 culori, despre care am dedus ca au urmatoarele semnificatii: albastru – casute, verde – cazare normala fara acces la piscina, roz – cazare de lux cu acces la piscina). Doua ore au zburat cu un tur al micutului port si leneveala pe bancutele din foisor. Apoi ne-am imbarcat (bagajele intr-o ambarcatiune separata) si am pornit spre destinatie, cu emotie si indoiala…

Traversarea lacului Golovita dureaza o ora jumatate cu vaporasul inclus in pret, dar timpul zboara si plutirea pe apa e cat se poate de placuta. Ajungem. La receptie, repartizarea turistilor se face foarte repede: primim cheia si telecomenzile de la televizor si aer conditionat. Noi suntem in Vila Delfinul, direct pe plaja. Stiam ca sunt cateva camera cu vedere la mare, dar sincer n-am sperat sa avem norocul… si iata ca atunci cand nu te-astepti, se intampla! Parter, camera 6: fereastra – sub o salcie si cu flori sub geam – da spre plaja si e minunat.

Revenind mai cu picioarele pe pamant, sa va spun despre camera: asa cum stiam deja, baia nu este prevazuta cu cadita de dus. Asta ar fi cam singurul inconvenient, faptul ca dupa dus trebuie asteptat un pic sa se usuce pe jos. Insa daca faci curent cu geamul din dormitor, se rezolva rapid. Este usor vechi – dar plin de farmec. Faianta alba are un brau ce reprezinta casute cu acoperisuri albastre, ca in Grecia. Foarte mediteranean!

Camera este mica (in Vila Delfinul exista si camera mari, dar fara vedere spre mare) dar perfecta pentru 2 persoane. Pat confortabil, frigider foarte incapator, televizor, aer conditionat. Prosoapele ne-au fost schimbate zilnic + o sticla de apa plata de 2l zilnic. Nici nu am consumat toata apa cu care venisem de acasa (da, se vine cu provizii: apa, bere, sucuri). Mobilierul este intr-adevar vechiut, dar pentru noi face parte din farmecul locului. Aici la Gura Portitei nu este lux, dar este ceva muuult mai important: o lume atemporala, izolata de tumultul vietii cotidiene si presarata cu rasfaturi culinare.

Plaja si marea: ei bine, aici marea nu este cea mai frumoasa de pe litoralul romanesc. Pentru mine, cea mai minunata apa o are Vama (o bordura de un verde laptos fosforescent – datorita unor alge cred – care te duce cu gandul la strainatate) apoi plaja Corbu unde intrarea este foarte lina, nisipul fin si sunt mereu valuri! La Gura Portitei insa, fiind golfulete, foarte rar se formeaza valuri. Am avut o singura dupa-amiaza cu valuri. Pentru familiile cu copii insa acesta este un avantaj.

Sezlongurile sunt incluse in pret, unele sub umbrele mari de panza, altele sub umbrelute exotice de stuf. Desi satul de vacant era ocupat la capacitate maxima, nu am avut nicio clipa senzatia de aglomeratie sau furnicar de oameni. Departe de atmosfera obisnuita a litoralului romanesc! Aici se respira, ai loc pe plaja, ai loc in apa.

Restaurantul si mancarea: exista acum pensiune complete la Gura Portitei, insa pentru noi 3 mese bogate pe zi este mult, asa ca am optat pentru a la carte. Luam micul dejun la 8 dimineata si un pranz intarziat pe la 15-16. Dupa-amiaza restaurantul nu era deloc aglomerat.

La micul dejun exista variantele clasice (omlete, mezeluri, cascaval, telemea, unt, gem – in fine, meniul este pe site, cu preturi cu tot, deci stii dinainte la ce sa te astepti) + poti comanda salata de icre, vinete, zacusca, batog de crap. Extraordinar de bune au fost icrele de crap, recomand! Micul dejun ne-a costat cam 50 lei pentru 2 persoane, cu cafea cu tot.

Pranzul a fost intr-adevar un rasfat. Intai si-ntai, servirea ireprosabila! Amabilitate, comunicare, promptitudine. Ne-am sfatuit cu personalul care servea la mese, am cerut recomandari si nu am regretat deloc! Am asistat la o scena in care un cuplu reprosa ca au dat 100 lei pe un peste si nu am inteles cum s-a ajuns la problema asta. Cand comanzi carne care in meniu are pretul la 100g, eu zic ca precizezi orientativ cam cat vrei sa aiba portia ta. La peste, la fel, intrebi cam ce gramaj are X peste inainte de a comanda.

Noi cat am comandat ca gramaj la peste, atata am primit. Se pot lua fie pesti mai mici, unul pentru o persoana, fie un peste mai mare la 2 persoane. Asadar, am testat: salau in crusta de ierburi aromate, chefal la tabla, zargan la tabla (asta a fost pentru mine descoperirea verii! Zarganul este un peste minunat, cu o carne elastica si consistenta, nu molateca), somn prajit, saramura de crap, scoici cu sos de vin. Mancarea a fost delicioasa, prezentarea si serviea ireprosabile. Ca aranjare pe platou, nivelul a crescut fata de acum 3 ani. Am incercat si cam toate deserturile: cea mai buna mi s-a parut placinta cu mere. Pranzul (cu o carafa de vin rose, o apa 0,5l si desert) ne-a costat cam 150 lei pentru 2 persoane.

Toata experienta culinara a fost un rasfat! Singurul minus este lipsa fructelor din meniu (platoul cu fructe din 2013 a disparut). Asadar, fructele trebuie aduse de acasa.

Ca si data trecuta, satul de vacanta este foarte ingrijit. In partea de receptie exista luntre cu flori colorate, insula este un paradis verde. Este incredibil la Gura Portitei si acest amestec de mare si Delta: ai de-o parte plaja, de cealalata canalele si lacul. Te plimbi prin nisipt sau prin iarba. Noi cu tantarii nu am avut probleme (am avut la noi Autan si pastile Raid anti-tantari, insa nu le-am folosit deloc). Am inteles insa de la niste cunostinte care au fost si ei acolo ca seara era totusi atac masiv de tantari cand ieseai la restaurant.

Ca si activitati, am mers de 2 ori cu hidrobicicleta (1h zilnic/camera inclusa in pret). Foarte placut si relaxant. Miercuri la pranz vin copii din Tulcea cu dansuri si cantece populare. Au fost minunati! Am inteles ca sambata seara sunt organizate foc de tabara si dansuri lipovenesti pe plaja, dar noi nu am prins.

Vom reveni cu mare drag la Gura Portitei, un loc care a ramas in inima noastra!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de @lexandra in 07.09.16 23:52:42
Validat / Publicat: 08.09.16 00:36:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA PORTIȚEI. A mai fost în/la: Gura Portitei (2013, am si postat review), Maramures, Dubova, Bucovina, litoral.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6669 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (@lexandra); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Casutele cu ponton
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8550 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[08.09.16 00:37:25]
»

Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

Zoazore
[08.09.16 08:34:13]
»

@@lexandra: Atât de frumos i descris totul, încât parcă și eu AmFostAcolo, cu voi! Bravo!

elviramvio
[08.09.16 09:56:59]
»

@@lexandra:

Ai descris foarte frumos un loc, deosebit prin ce ofera ca privelisti. Desi parerile sunt impartite in ceea ce priveste cazarea, frumusetea locului merita efortul unui drum acolo. Iar cu descrierea restaurantului si a meniurilor de peste, iti faci pacate, prea multe bunatati odata! Cred ca m-ai convins sa ma interesez si sa fac in viitor o rezervare acolo, oricum doream sa ajung candva iar in zona, pentru peste si pentru lipovenii care au ceva aparte.

Vacante frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂSat de vacanță Gura Portiței (ex Complex Eden) :

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045667886734009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1