ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Călăraşi
ÎNSCRIS: 12.09.15
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 60 euro (doar cazare) ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTA MEDIE REZULTATĂ
80.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Bisser Hotel2

Hotel Bisser din Balcic sau pe litoral la low-cost

TIPĂREȘTE

Nu mi-am propus să dau sfaturi nimănui, fiecare putând greşi şi singur, astfel că review-ul de față prezintă doar varianta aleasă de noi pentru a petrece câteva zile plăcute la mare, dar cu preț redus. Patriotismul meu păleşte când este vorba de a suporta umilița într-un hotel sau restaurant administrat de indivizi hotărâți să-şi însuşească banii munciți de mine contra unor servicii de calitate îndoielnică, astfel că am optat, chiar şi pentru un weekend, tot la un hotel de pe alte meleaguri. Fiind vorba de o perioadă scurtă, am ales Balcic, în Bulgaria, care pentu mine este mai accesibil decât orice altă stațiune de pe litoralul nostru. Alegerea s-a oprit asupra hotelului Bisser, ornat cu două steluțe.

Hotelul Bisser este amplasat pe strada (mă rog, ulița bulgărească) Magnolia, în locul de unde coboară aleea spre Castelul Reginei Maria, alee care trece şi pe lângă Grădina botanică. Aşa că urmărind indicatoarele din oraş "spre Grădina botanică" se ajunge repede în zonă. Se pătrunde printr-o poarta care atât prin dimensiuni, cât şi prin aspect, ar fi demnă de oricare instituție bugetară de la noi. Trecând peste aceasta prima impresie nefavorabilă, se intră într-o clădire care mă duce cu gândul la aceleaşi sărăcăcioase imobile construite în anii când eram eu copil. Aici este recepția, unde două domnişoare se ocupă cu cazarea, se plăteşte (atenție, nu se poate plăti cu cardul bancar), se cer informații, se fac reclamații, etc. Domnişoarele glăsuiesc în limba engleză şi formalitățile se desfăşoară rapid.

Hotelul propriu-zis este cam la o sută de metri mai departe, înspre est. Fără a excela la capitolul impresie artistică, are totuşi un design plăcut, fiind asemănător cu hotelurile noastre. Este renovat proaspăt, dar probabil cu concursul unor muncitori mai puțin talentați, căci zugravii şi zidarii nu au fost prea îndemânatici şi aceasta se vede şi cu ochiul unui necunoscător. Camerele sunt de trei categorii, noi alegând-o pe cea inferioară. Deci varianta low-cost presupune o cameră spațioasă şi o baie care merită acelaşi adjectiv. Aerul este condiționat doar de deschiderea ferestrei sau a uşii de la balcon. Dar dacă fereastra posedă o plasă protectoare, uşa este un veritabil bulevard pentru țânțari. Mobilierul este nou, aveam televizor şi un mic frigider. Baia nu strălucea în privința dotărilor, căci două stele nu luminează prea puternic. Am avut din partea casei două săpunuri mici, gen hotel, prosoape şi atât. Adevărul este că pe site-ul booking.com eram încunoştiințat, dar eu am uitat să citesc cu atenție până la sfârşit. Curățenie se făcea zilnic, fără exces de zel, dar nu am avut motive să ne plângem.

Liniştea nu ne-a deranjat, la noi în cameră nu se auzea nimic, nici măcar vecini gălăgioşi, copii plângăcioşi sau amorezi înfocați. Piscina se află în apropiere, este destul de mare şi cu spațiu pentru prunci neînvățați cu înotul. Sunt paturi şi umbrele, iar undeva la umbră tronează un automat pentru cafea. Un copac falnic accentuează senzația de protecție contra soarelui, iar o persoană sau două din angajații hotelului stau cu ochii pe înotători, mai mult sau mai puțin atent. Un delfin gonflabil este la dispoziția doritorilor de fotografii sau a celor mai neobişnuiți cu sporturile acvatice. Până la plajă sunt, conform frumoasei expresii întâlnită pe litoralul din Bulgaria, "circa o sută de metri". Cei care cunosc Balcicul ştiu însă că "o sută de metri" reprezintă distanța pe verticală, în cădere liberă, până la mare trebuind străbătute mai multe trepte. Pentru unii chiar foarte multe. Dar şi caloriile se ard puternic. Mai trebuie amintit că treptele sunt în mijlocul unei vegetatii luxuriante şi luminile lipsesc cu desăvârşire. Evident, după coborârea înserarii este romantic, luna devenind farul călăuzitor. Dar cum toți copiii au telefoanele mobile permanent deschise, este creat un splendid decor nocturn. Locuri de parcare sunt în incinta complexului, gazdele ocupându-se de asigurarea unui spațiu unde să-ți laşi limuzina.

Nu am avut parte de mic dejun, dar terasele din apropiere iți oferă posibilitatea de a alege dintr-un meniu variat. La aceste terase am găsit de cuviință să verificam calitatea produselor şi serviciilor şi din nou am rămas multumiți. Am mâncat la Ariciu (unde aveam un discount de 10% din partea hotelului), la restaurantul de vizavi (pe care-l ştiam de mulți ani) şi la o cofetărie învecinată (fresh, cafea şi bulgărescul ice-nectar).

Pentru un weekend hotelul Bisser este o variantă demnă de luat în seamă. Iar persoanele nepretențioase îşi pot planifica aici şi intreaga vacanță. Atât doar, prețul reflectă calitatea .

Să aveți un drum frumos în față.


---
Trimis de Radu Tudoran in 02.08.16 14:59:49
Validat / Publicat: 02.08.16 15:32:32
VIZUALIZĂRI: 2801INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Castelul Reginei Maria. Nu are legatura directa cu review-ul meu, dar am vrut sa incep cu o fotografie mai atragatoare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  10 ecouri scrise, până acum

  NAZARICA [02.08.16 17:04:29] »

  “Patriotismul meu păleşte când este vorba de a suporta umilița într-un hotel sau restaurant administrat de indivizi hotărâți să-şi însuşească banii munciți de mine contra unor servicii de calitate îndoielnică, astfel că am optat, chiar şi pentru un weekend, tot la un hotel de pe alte meleaguri”

  Ca bine zici! ADEVARAT! Nici chiar eu nu puteam zice mai bine! -

  Dar Castelul Reginei Maria, florile de prin gradina, marea si albastrul cerului erau de 5 stele! Nu-i asa? Si bucuria din suflet a fost, presupun, IMENSAAAAAAAA!

  Dan-Ioan [02.08.16 17:24:25] »

  În principiu (adică de obicei), nu citesc reviewuri despre hoteluri, cu gândul că le voi căuta atunci când va fi cazul. Dar n-am rezistat semnăturii R. T. și bine-mi pare acum! Trecând peste stilul cald, irezistibil, informațiile s-au potrivit cu pensia mea și, pentru mai noua și inexplicabila (!) lipsă de ”dor de ducă”, ar putea fi o variantă pentru septembrie. Mi-ar fi de folos și prețul camerei, varianta low-cost; ca să nu deranjăm ”auditoriul”, ai putea să mi-l trimiți pe firul scurt.

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / BULGARIA [02.08.16 17:55:07] »

  @Dan-Ioan -

  Mi-ar fi de folos și prețul camerei, varianta low-cost; ca să nu deranjăm ”auditoriul”, ai putea să mi-l trimiți pe firul scurt.

  De obicei, şi auditoriul este cel puţin la fel de curios ca şi tine.

  În acest caz nu este niciun secret, preţul este afişat în caseta tehnică: 60 euro pentru două nopţi.

  Mai neplăcut este faptul că nu mai au nimic disponibil pentru weekend-urile din august.

  Dragos [02.08.16 18:53:54] »

  Văd că de acum 8 ani și până acum, au reușit să se mențină la un standard foarte bun pentru omul de rând.

  Mă bucur că amfostacolo și am putut să dau de știre despre acest hotel „proletar”.

  Zoazore [02.08.16 20:03:29] »

  @Radu Tudoran - Radule, ca mulți de pe aici, și tu știi să te bucuri de vacanță! Asta-i superb! Să vă fie de bine! Nu sună rău și-i de luat în calcul și varianta asta!

  Cei care cunosc Balcicul ştiu însă că "o sută de metri" reprezintă distanța pe verticală, în cădere liberă, până la mare trebuind străbătute mai multe trepte.

  nu doar in Balcic! Cam în toată Bulgaria.

  Radu Tudoran [02.08.16 20:22:08] »

  @NAZARICA: Adevarat, bucuria a fost imensa. Dar si la noi as admira din nou edificiul cu mozaic sau picturile din Muzeul de arta din Constanta. Insa ma simt inconjurat de mult kitsch, de multa reclama, iar la un hotel de pe litoralul romanesc inca am retineri sa ma cazez. Poate pe viitor, cand vor fi majoritare review-urile pozitive.

  Cat despre restaurante, sincer verific mereu daca am si cardul la mine inainte de a intra si studiez meniul ca pe un contract cu clauze ascunse. Nu de altceva, dar traiesc din salariu. Nici in Germania, nici in Italia sau Spania, nici macar in Elvetia n-am avut problema asta. Stiu ca restaurantul in care intru nu-i pentru seici arabi sau miliardari rusi, deci nota de plata mi-o pot permite

  Pacat, caci si la noi marea este albastra si nisipul fin.

  Radu Tudoran [02.08.16 20:25:24] »

  @Zoazore: Totusi nu-i reclama falsa, doar ca n-au specificat in ce directie este dimensiunea.

  Si pana la urma este foarte spectaculos, daca ma gandesc la Sozopol. La noi se surpa falezele.

  Radu Tudoran [02.08.16 20:28:45] »

  @Dragos: Chiar asta-i cuvantul care-l caracterizeaza cel mai bine, dar "proletar" in sensul de muncitor cinstit, nu in cel propagandistic, cu care eram invatat in copilarie.

  Radu Tudoran [02.08.16 20:32:09] »

  @nicole33: Da, a fost doar 60 de euro, doua nopti, doua persoane, in weekend, in iulie. Luat de pe booking.com. Mai incearca, mie nu mi s-a parut plin. Iar la piscina eram cam singuri. Nu ca ma deranja.

  Dragos [02.08.16 20:32:48] »

  @Radu Tudoran - nici nu mă gândeam la altceva, mai ales că mă consider și eu unul!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Dan-Ioan, NAZARICA, Radu Tudoran, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0574009418488 sec
  ecranul dvs: 1 x 1