ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.07.2016
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: slatina
ÎNSCRIS: 01.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un hotel OK

TIPĂREȘTE

Dupa sapte ani de all inclusive bulgaresc, sejurul la Aristoteles Hotel a fost un pic bulvesant.

In primul rand, hotelul este de fapt un resort situat in trepte. Din acest motiv, revenirea de la plaja catre camera presupunea un urcus destul de indelungat, avand in vedere ca am avut camera in cea mai inalta parte a acestuia. Noroc ca, prin prisma serviciului, sunt obisnuit si cu astfel de situatii, desi in concediu, sincer, as fi vrut sa fac altceva.

Am incercat la receptie o solutie romaneasca, dar ori nu luau spaga, ori suma a fost prea mica (10 euro). Am luat-o ca atare si am mers la camera, care, prin rezervare, a fost din categoria superior.

Interesant a fost ca am mers trei familii, dintre care doua am facut rezervarile in acelasi timp, in dec. 2015 (beneficiind de earlybookig), iar a treia mult mai tarziu. Ei bine, cea de-a treia familie ”a fost recompensata”, pentru faptul ca a platit mai mult, cu o camera mai aproape de plaja, iar celelalte doua familii ”am fost pedepsite” cu avantajul de a face miscare.

Cu privire la locurile de parcare, cei situati in partea de jos aveau unele probleme in a-si gasi, insa noi, cei de sus (arogantii) gaseam mai usor.

Camera era foarte spatioasa si dispusa pe doua niveluri. Conditia este ca atunci cand se face rezervarea, este sa se faca pentru camera superiora. Jos era un pat matrimonial si unul single, iar sus doua paturi single. Atat sus cat si jos era cate o instalatie de aer conditionat, dar acestea nu erau bine reglate intrucat nu au facut fata.

Baia curata, avand cada cu jacuzzi (sic!). Au lipsit cu desavarsire gelurile de dus si sapunelele acele de hotel (nu ca le-as fi dus lipsa, dar ma obisnuisem cu existenta lor).

De la balcon am vazut si partea plina a paharului in sensul ca aveam un sea view de exceptie.

Dulapul a avut doar patru umerase si doua polite pentru haine, motiv pentru care acestea au ramas, majoritatea, in geamantane. Lucru benefic la plecare.

Televizorul, pana in ultimele doua zile, fara posturi tv romanesti (a fost introdus TVR International). Wi-fi exista doar in receptie si la restaurant, dar semnalul era foarte slab, incat renuntai repede.

Cu privire la restaurantul hotelului, mi s-a parut un pic subdimensionat fata de numarul de turisti. Deasemenea, desi se putea merge pe doua parti catre zona unde era asezata mancarea, din considerente stiute numai de ei, una dintre cai era restrictionata. Astfel se crea o imbulzeala, avand in vedere ca intrarea si iesirea din bucatarie se facea in cel mai ingust loc al singurei cai de trecere.

Mancarea, muuuult mai putin diversificata decat la bulgari, iar apa (!), sucul si cafeaua le puteai consuma gratis doar dimineata. Si asta fiind la dozator. Existau, e drept, posibilitati sa consumi cat vrei. Contra cost. Am preferat sa o fac, insa la tavenele din Ouranopolis. Dar, nefiind niste mofturosi, nu pot spune ca ne-am ridicat flamanzi de la masa. Tzatiki si musacaua, in top. Un plus fata de bulgari : dulciurile. Nu aveau asa multa crema.

Accesul pe plaja se facea pe sub soseaua catre Ouranopolis, printr-un tunel. Doua sezlonguri si o umbrela au costat 3 euro pe zi. Un pret de bun simt. Se putea anexa, gratis, si un al treilea sezlong.

Plaja relativ curata, dar mai gaseai cate o doza de bere uitata sau alte resturi de genul asta.

Apa – foarte limpede si fara alge. Intrarea in apa se facea pe o portiune de pietricele, deranjante la inceput, insa mai tarziu ne-am obisnuit augustele picioare cu ele. Din punctul meu de vedere, nu se impune achizitionarea acelor papuci speciali. Apa crestea in adancime mult mai repede decat fusesem obisnuit. In larg, inotatorii profesionisti care ne insoteau, eu nefacand parte din aceasta categorie, au gasit arici de mare.

Masa de pranz am luat-o in Ouranopolis, de regula la taverna Ta Kymata. Sotia patronului era o romanca, Simona. Nu este o tavena de fite, chiar modesta ca aspect, dar raportul pret – calitate era echitabil. Unul dintre chelneri era un roman din Constanta. Zicea ca lucreaza acolo de 6 ani. Desertul a fost tot timpul din partea casei : halvaua greceasca (care e un fel de gris special cu diverse arome si coaja de portocala – delicioasa!) si pepene rosu. O masa de pranz pentru trei persoane era in jur de 35-40 euro. Am incercat apoi si alte doua taverne de langa turn (Pyrgos – chiar prima de langa turn si inca una), mai fitoase, insa am revenit tot la ei.

Din punctul meu de vedere, in mod cert Grecia nu este o destinatie pentru a lancezi la plaja ci pentru a calatori. Serviciile turistice au fost sub cele bulgaresti, dar peisajele sunt net superioare. De aceea, aproape zilnic am facut cate o escapada : Salonic, Nea Roda si Ierissos (fiind foarte aproape de Ouranoupolis), Pyrgadikia (pe bratul Sithonia), croaziera pe Athoss.

Comparativ, Bulgaria este strict pentru relaxare, iar Grecia este pentru plimbare, explorare.

La intrebarea daca as reveni acolo, raspunsul ar fi mai degraba nu deoarece doresc sa vad si alte locuri. Raspunsul negativ nu este din cauza hotelului sau conditiilor de acolo. Am redescopertit Grecia dupa 12 ani si sunt tentat sa vad si alte locuri. Cat timp copilul a fost mic, am preferat linistea si relaxarea oferita de bulgari, dar acum altele sunt asteptarile.


[fb]
---
Trimis de stefi16 in 07.07.16 19:23:26
Validat / Publicat: 07.07.16 21:14:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3759 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (stefi16); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[07.07.16 19:48:34]
»

@stefi16 -

Aproape zilnic am facut cate o escapada : Salonic, Nea Roda si Ierissos (fiind foarte aproape de Ouranoupolis), Pyrgadikia (pe bratul Sithonia), croaziera pe Athoss.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

stefi16AUTOR REVIEW
[07.07.16 19:59:27]
»

@webmaster26 - Acolo este intersectia cu straduta pe unde se face accesul in resort. E ok. Voi reveni si cu opinii legate de locatiile mentionate

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ebirsan
[07.07.16 21:35:06]
»

Va inteleg disconfortul legat de revenirea de la plaja in cameră, pt. că si eu am aceeasi problemă.

Dar pt că ați fost cu mașina și văd că ați călătorit zilnic mult, cu toate că ați avut regim DP (ceea ce nu prea este indicat in Grecia, tocmai pt că explorăm mult împrejurimile), îmi permit să vă dau un sfat.

Am intrat și m-am uitat pe site-ul hotelului și pe pozele de acolo. Eu m-aș fi dus la plajă cu mașina, coborând pe alee până jos pe drumul care mărginește plaja.

As fi făcut același lucru (mers cu mașina) și la masa de seara și dimineață dacă restaurantul ar i fost amplasat la nivelul de jos.

In privința poziției camerei, la toate resorturile în pantă, camerele cele mai bine cotate sunt cele de sus pentru că au o priveliște mai cuprinzătoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ebirsan
[08.07.16 09:37:32]
»

@ebirsan - Ma vad nevoit sa vin cu o precizare ca sa nu creada STEFI16 că am luat-o peste picior cu coborârea la plajă cu mașina.

Eu sunt cardiac și mai am și o problemă cu piciorul stâng. Ca urmare sfaturile mele veneau pur și simplu din propria experiență. Eu îmi aleg cu cea mai mare grijă locațiile de cazare tocmai din această cauză și de mult ocolosec aceste resorturi mari construite pe panta dealului (mai ales dacă nu am certitudinea că se poate ajunge și parca mașina (personală) în apropierea camerei).

Si da, a fost o situație în care dimineața/seara mergeam cu mașina la masă (Porto Galini Resort - Lefkada))

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[08.07.16 19:23:13]
»

@stefi16 - Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite, cu atata minutie si detalii utile si lamuritoare. Felicitari si pentru regasirea Greciei, cre da aveti dreptate in concluziile de final, pe care le impartasesc si eu despre Grecia, o destinatie de explorare si noi descoperiri turistice, istorice etc. Am stat si noi cuminti la plaja cat au fost copilele mici, dar de la 10 ani incolo am inceput sa umblam de voie. Am vazut Ouranopolis dar am dormit pe Sithonia, nu stiu exact unde e hotelul asta dar dupa 10 vacante grecesti am inceput sa alegem tocmai asemenea pensiuni rasfirate prin gradini, cu o panorama frumoasa asupra marii.

Eu ocolesc marile resorturi de relaxare de la bulgari si de la turci caci am copii mari si ne miscam lejer, in hotelurile alea uriase ma simt ca acasa la bloc in cartierul orasenesc. Insa in micile pensiuni si vile individuale ma simt in vacanta, in parc, langa piscina sau pe terasa pensiunii. Am descris cateva astfel de cazari, unele chiar abrupte in Creta si Thassos, dar unde eu nu plecam din balcon decat la plaja, pozele arata si de ce. Si va dau dreptate si va incurajez, acum cand puteti umbla oriunde, sa cautati mereu alte noi destinatii, desi e mai putin comod dar avem atatea lucruri de vazut ca e pacat sa mergem mereu doar intr/un singur loc.

Si cat ma mai tin picioarele si punga, prefrer sa strabat in voie, adica la pas ori pe sosea, cat mai multe drumuri, asa cum am haladuit si prin alte destinatii europene, de unde am amintiri minunate. CAnd oi fi batran si bolnav o sa ma proptesc intr/un hotel all/inclusive si o sa ma limitez la mancare, bauturi si lancezeala probabil. Alegeri inspirate si vacante frumoase!

stefi16AUTOR REVIEW
[09.07.16 00:39:46]
»

@ebirsan - Luand in calcul ca ati fost bine intentionat si excluzand orice ironie din partea dumneavostra, precizez ca ideea plimbarii cu masina in interiorul resortului nu este sustenabila. Alei foarte inguste, in rampa multe dintre ele, lipsa locurilor libere de parcare, iar pentru a ajunge la plaja era mai avantajos sa merg prin resort decat sa ies cu masina in strada si sa gasesc acolo un loc de parcare. Oricum atat printre corpurile ce compun resortul, cat si pe marginea aleilor in rampa sunt si scari, tocmai pentru a face mai usor urcusul sau coborasul, dupa caz.

Referitor la restaurant, precizez ca este pozitionat in corpul central, unde este si receptia, fiind chiar deasupra ei. Initial am vrut sa iau masa in regim allinclusive, dar la recomandarea agentiei si in urma celor citite aici pe site, am luat aceasta decizie, in regim DP. Personal cred ca este cea mai buna solutie, dar sunt deschis la orice sugestii, avand in vedere experienta dumneavoastra. Precizez ca inca nu ma simt pregatit sa incerc un circuit in care sa-mi asigur doar cazarea, iar masa sa o iau pe unde apuc. Am preferat stabilitatea unei baze de plecare, iar destinatiile le-am ales si in functie de felul in care m-am simtit in ziua respectiva. Daca am vrut sa plec, am facut-o. Daca am vrut sa lenevesc, am facut-o.

ebirsan
[09.07.16 01:30:40]
»

Daca n-ar fi drumuri inguste si cu rampe accentuate nu ar fi Grecia.

Marea majoritate a impatimitilor de Grecia isi iau sejoururi doar cu MD, tocmai pt a avea libertate deplina de miscare restul zilei.

In special Grecia insulară, mai ales dacă ai un mijloc de transport propriu sau inchiriat permite ceea ce numim "one day - one beach". Asta nu te leagă de plaja din fata hotelului ca in Turcia sau Bulgaria si de aceea masa de prinz/seara se ia acolo unde o tavernă îți face cu ochiul.

Din păcate prima dvs. alegere de hotel in Grecia a fost cam excentric poziționată, în sensul că plaje de vizitat aveați numai către vest (la est era zona Athos inchisă), iar zona de litoral de pe partea nordică a golfului (Agiou Orous) este destul de liniară și nu foarte spectaculoasă.

Plajă cu nisip fin și fără pietre în apă nu este specific Greciei și de aceea incălțările de intrat în apă nu ar trebui să lipsească din bagaj. mai mult decât atât, în Egee (spre deosebire de Marea Ionică) aricii de mare sunt în număr foarte mare.

stefi16AUTOR REVIEW
[09.07.16 16:08:44]
»

@webmaster26 - Despre Salonic

Din Ouranopolis am facut vreo 2 ore pana in Salonic. Mers lejer si admirat peisajele. Distanta este de 125-130 km. Recomand celor ce pleca din Ouranopolis catre Salonic sa mearga pana in Ierissos si la unicul semafor din acest orasel sa faca stanga catre Gomati - Poligyros (care am inteles ca ar fi capitala regiunii) si de aici pana la intersectia cu Prodromos si apoi indicatoarele de Salonic. Oricum exista indicatoare pe tot traseul. Este un fel de DN de-al nostru (DN 16A).

Din discutiile purtate cu d-na Simona de la taverna Ta Kymata (care locuieste cu sotul ei in Salonic si vin doar pe perioada turistica in Ouranopolis), am inteles ca DN 16 pe ruta Ierissos - Stratoni - Prodromos este mult mai greoi si de aceea ne-a recomandat itinerariul sus prezentat. Intr-adevar drumul indicat a fost abordabil. Pe acesta am vrut sa-l folosesc si pentru revenirea in tara, dar fiind in minoritate, a trebuit sa urmez majoritatea. (Fac o mica paranteza pentru a mentiona la venirea in Grecia, pe drumul catre Salonic, de la Lagyna am intrat pe Egnatia Odos sau A2 si mers pana la iesirea catre Asprovalta sau Vrasna, apoi ruta Stavros – Stratoni – Ierissos, care are o lungime de circa 70 -75 km, dar este foooarte sinuoasa. E drept ca si peisajele sunt superbe, dar oricum soferul nu se poate bucura de ele, iar ceilalti, daca au rau de masina...).

In Salonic am patruns pe b-dul Egnatia si am mers pe acesta pana in zona Arcului lui Galeriu si am cautat un loc de parcare pe o straduta situata la N de bulevard. Aici am aflat de la un localnic ca nu trebuie platita taxa de parcare. Am mers pe jos catre Rotonda, Arcul lui Galeriu, si prin fata Ekklesia Panagia Acheiropoietos (cred ca am copiat corect) am urcat catre N, spre Biserica Sf Dumitru.

Apoi am revenit la masina si mers catre Turnul Alb. In zona am bantuit circa trei sferturi de ora pe la toate parcarile cu plata, fiind refuzati pe motiv ca toate erau full. Aici sunt parcarile cu plata din Salonic : xo.gr/dir-az/P/Parking/Th ... loniki/?lang=en.

Asa ca, in timp ce toata lumea cauta infrigurata, am gasit un loc de parcare public, la 10 minute de turn si am lasat masina acolo. Bineinteles, inainte de a lua acesta decizie, am verificat si aici la 4 surse diferite daca este reala informatia obtinuta anterior cum ca in weekend locurile publice de parcare sunt gratuite.

Fiind aproape, ne-am indreptat catre turn si intrucat tot de acolo pleca si autobuzul turistic, l-am luat pe acesta pentru a da un tur complet. Taxa este 10 euro pentru adult si 5 euro pentru copii. Aici sunt toate liniile de transport in comun din Salonic : oasth.gr/#el/limenas-thessalonikhs. Linia 50 este cea urmata de catre autobuzul turistic.

Am ajuns si in cea mai inalta zona a Salonicului, cartierul Ano Poli, despre care am aflat ca ar fi cel mai fotografiat din tot orasul. Acesta are niste stradute pe care a incaput cu greu autobuzul, fiind foarte inguste si in panta (deja specific Greciei), pe care te poti rataci cu usurinta, fiind un adevarat labirint. Am avut o senzatie deosebita si pe care nu o pot descrie. Placuta oricum!De sus, Salonicul se deschide si se poate admira orasul in toata splendoarea lui.

Tot traseul ar fi trebuit sa dureze circa o ora, insa cred ca a fost mai putin. Sau poate, fiind furati de peisaje, nu ne-am dat noi seama cum a zburat timpul.

La intoarcere am coborat cu o statie inainte de turn, langa muzeul fotografiei si am mers de-a lungul falezei pana in Piata Aristoteles.

Apoi am mai zabovit pe strazi comerciale, unde sunt aproape toate magazinele de interes (de evitat daca aveti bugetul limitat) si ajuns din nou la turn. Am vrut sa mergem si prin bazar, pe care l-am vazut din autobuz, insa apoi nu am mai dat de el. Nici de intrebat n-am mai intrebat.

La turn am avut parte de o surpriza neplacuta, acesta fiind inchis de la ora 11. Mi-as fi dorit sa mai urc (mai mult pentru copil), asa cum am facut-o si acum 12 ani si sa admir panorama.

Chiar de langa turn, prin golful Salonicului pleaca doua vapoare, costul calatoriei fiind de fapt consumatia facuta la bord. Din cate am inteles nu era o limita minima. Personal cred ca nici nu era obligatorie consumatia intrucat, tot de la localnici, am inteles ca acestea sunt subventionate de catre primaria Salonicului. Desi, grecii si cadourile... Fiind tarziu, am renuntat la a mai face aceasta croaziera, aspect pe care il regret enorm in prezent. Croaziera dura circa 30 minute.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, stefi16
Alte impresii din această RUBRICĂAristoteles Holiday Resort & SPA Hotel:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040282011032104 sec
    ecranul dvs: 1 x 1