ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2016
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2016
DURATA: 5 zile
prieteni
8 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Frumoasele plaje din Algarve

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Când spui Algarve, te gândești invariabil la plajele superbe cu nisip fin și auriu, la țărmurile dantelate modelate de valurile oceanului, la stâncile semețe ce răsar din loc în loc din apă și la palmierii înalți, care îi dau un aer exotic. Și așa și este! Având peste 100 de plaje, dintre care 85 distinse cu Blue Flag, fiind o zonă în care soarele strălucește peste 300 de zile pe an, Algarve este categoric o destinație perfectă pentru plajă și relaxare.

Cum Albufeira, zona în care am fost cazați, are peste 30 de km de coastă și 25 de plaje cu nisip fin (dintre care 20 cu Blue Flag) ne-am organizat programul în așa fel încât să putem vedea cât mai multe dintre acestea, atât în stațiunea noastră cât și din Olhos de Aqua, o micuță stațiune care este practic lipită de Albufeira și Vilamoura, o altă stațiune foarte căutată de turiști, aflată la aproximativ 17 km distanță.

Generalități

Primul lucru pe care trebuie să îl știe cei interesați este că în Portugalia nu există conceptul de plajă privată. Toate plajele sunt publice și sunt amenajate cu șezlonguri, ce pot fi închiriate cu 10 euro.

Începând din anul 2005, un număr tot mai mare de plaje și-au adaptat facilitățile pentru persoanele cu handicap, astfel încât sunt, în acest moment, 13 astfel de plaje.

Deși coasta algarvariană atrage turiștii pe tot parcursul anului, anumite facilități precum închirierea șezlongurilor și a umbrelelor, sporturi nautice, restaurante și baruri pe plajă sunt disponibile doar din aprilie până în octombrie. De asemenea, doar aceasta este perioada în care plajele sunt supravegheate de salvamari. Siguranța înotătorilor este luată foarte în serios, poate datorită acestui lucru plajele din Portugalia sunt unele dintre cele mai sigure din lume, neînregistrându-se nici un caz de înec pe plajele supravegheate de salvamari din anul 2011. Pe fiecare plajă există steaguri de avertizare de diferite culori: verde – atât intrarea în apă cât și înotul sunt permise, galben – înotul este interzis, roșu – interzice total intrarea în apă. Plajele care au arborat un steag cu pătrățele albe și albastre nu beneficiază de supraveghere din partea salvamarilor.

Mare atenție trebuie acordată și panourilor pe care le veți găsi la intrarea pe plajă, care semnalizează existența anumitor pericole în zonă, cum ar fi căderea de pietre în zonele în care există stânci înalte.

Majoritatea plajelor sunt accesibile cu mașina, au amenajate parcări la intrare sau undeva în apropiere, pe aproape toate veți găsi măcar câte un restaurant la care puteți să serviți prânzul sau să vă răcoriți cu o bere rece și pe cele mai multe dintre ele există posibilitatea practicării sporturilor de apă: hidrobiciclete, Banana Boat, Speed Boat, parasailing cu peste 250 m cablu și zbor la peste 100 m înălțime, Jet Boat în diverse variante și multe altele.

Pentru că plajele sunt la malul oceanului, peisajul diferă în funcție de momentul zilei în care le vizitați. În primele zile am văzut plajele doar dimineața, la momentul refluxului, când singura dovadă a trecerii apei pe acolo era nisipul ud până la aproximativ jumătatea plajei. În ultima zi, după-amiaza, am făcut o plimbare de-a lungul coastei, din centrul vechi al Albufeirei până la hotelul la care eram cazați și am avut zone prin care nu am putut trece, trebuind să ne cățărăm pe malul abrupt. Abia când am ajuns la o plajă care avea pe ea niște stânci superbe, cu care ne făcusem zeci de fotografii cu o zi înainte, am realizat că era deja fluxul, iar locul pe care dimineața te puteai plimba în voie, era acum acoperit de ape.

Așa că aveți mare grijă unde vă așezați prosopul dacă aveți de gând să stați de dimineața până seara pe aceeași plajă.

La începutul lunii aprilie, când am fost eu, era deja cald, se făcea plajă, însă apa oceanului era rece, avea aproximativ 17 grade. Dar asta nu ii împiedica pe unii temerari să facă baie și trebuie să recunosc că, dacă am fi avut la dispoziție câteva ore pentru plajă, m-aș fi alăturat și eu curajoșilor. Așa....i-am privit doar cu invidie și m-am mulțumit să intru în apă până la genunchi, pentru că era de neconceput pentru mine să ajung la malul oceanului și să nu îi simt, măcar puțin, atingerea.

Iar acum este timpul să ne plimbăm pe câteva frumoase plaje, începând din Albufeira și până în Vilamoura, mângâiați de soarele blând de aprilie și răcoriți de briza oceanului. :)

Plaje din regiunile Albufeira și Loule

Pentru a ne deplasa de la o plajă la alta am folosit o mașină închiriată, iar pentru a ne orienta ne-am ajutat de gps, care ne-a dus până în parcările aflate la marginea plajelor. Oricum, așa cum am mai spus, plajele sunt bine semnalizate, există multe indicatoare, deci nu se pune problema să nu le găsiți, eventual vă veți învârti puțin, dar și asta face parte din farmecul unei vacanțe într-un loc necunoscut. :)

O să vă povestesc în continuare despre cele câteva plaje pe care le-am văzut în timpul vacanței mele în Albufeira și sper ca cei interesați să își poată face o idee asupra acestora.

Praia de Falesia, este o plajă ce se întinde pe o distanță de aproximativ 6 km, între localitățile Olhos de Aqua și Vilamoura. Flancată de un perete înalt de stâncă colorat în multe nuanțe, de la alb la diferite tonuri de maro-roșcat, având nisip fin și auriu și intrare lină în apă, Praia de Falesia își merită pe deplin renumele (ocupă locul 21 în topul celor mai bune plaje din Europa).

Venind cu mașina dinspre Albufeira, am ajuns pe străduța care duce la baza scărilor pe care cobori la plajă, unde am găsit o mică parcare, un snack-bar, închis la acea oră și toalete. După ce am parcat ne-am întors pe străduță pentru a vedea plaja de sus. Imaginea pe care o aveam în fața ochilor era absolut superbă. Coasta este foartă înaltă în această zonă a plajei, pe marginea ei creșteau pini cu coroană bogată, iar florile sălbatice, mov și galbene ajungeau în apropierea scărilor până la marginea nisipului. Am ajuns aici dimineața, puțin după ora 9, când apa nu se retrăsese complet de pe plajă. Am avut surpriza să vedem foarte multă lume care se plimba pe nisipul umed, oameni de toate vârstele care, priviți de la înălțimea la care eram noi, păreau niște furnici grăbite.

Dacă vreți să mergeți până la margine pentru a vedea și fotografia Praia da Falesia de sus și sunteți însoțiți de copii, vă recomand să nu îi lăsați să alerge înaintea voastră, pentru că locurile de belvedere sunt la mare înălțime și nu există nici un fel de bară de protecție.

Merită însă să vă opriți pentru a vedea această frumoasă plajă și de sus, pentru că imaginea pe care o vezi de acolo te face să realizezi cât de mic ești în fața naturii.

Praia dos Olhos de Agua, plaja micuței localități Olhos de Aqua, m-a surprins prin frumusețea și sălbăticia peisajului. Aici, între nisip și apă se întindeau, pe o suprafață mare, bucăți plate de stâncă, unele dintre ele acoperite cu mușchi de un verde crud. Cu siguranță, dacă am fi venit după amiaza, în timpul fluxului, aceste stânci verzi ar fi fost înghițite de ape și nu am fi știut de existența lor.

Delimitată în ambele părți de pereți stâncoși, acoperiți de o pădurice bogată de pini, cu stânci înalte ce răsăreau din loc în loc, având în apropiere o multitudine de terase și restaurante, plaja din Olhos de Aqua mi-a plăcut foarte mult. Plimbându-ne în partea dreaptă a plajei am avut surpriza să vedem, între doi pereți de stâncă, un restaurant absolut superb, Passaro. Construit pe piloni de lemn, flancat pe trei părți de pereți de stâncă, locul mi s-a părut perfect pentru o cină romantică pe malul oceanului Atlantic.

Praia do Barranco das Belharucas (de fapt, extremitatea vestică a Praiei da Falesia), este una dintre plajele care mi-au plăcut cel mai mult, poate și datorită faptului că nu am mers cu mașina până la marginea ei, ci pe un drum forestier care, datorită unei păduri de pini aflată de o parte și de alta a lui, precum și a păsărelelor care ne-au însoțit cu ciripitul lor, te făcea să simți că ești undeva la munte, nu pe malul oceanului. După o scurtă și frumoasă plimbare, am ajuns într-o parcare mare aflată la marginea plajei, am trecut pe lângă terasa restaurantului pe care oamenii își beau deja relaxați cafeaua și am ajuns pe nisipul fin. Partea dreaptă a plajei este mai mică, mai intimă, cu câteva șezlonguri și cu peretele de stâncă împădurit destul de aproape de acestea. Partea din stânga, însă, este mult mai mare, mai întinsă.

Celor care doresc să mănânce sau să bea ceva la restaurantul de pe plajă le pot spune că puteau găsi aici cafea între 1,1 (expresso) și 2,5 euro (capuccino), bere de la 2 euro (200 ml) până la 8 euro (1 l), diverse cocktailuri la aproximativ 5 euro, sandwich-uri la aproximativ 4 euro, aperitive pornind de la 3 euro și diverse feluri de mâncare cu carne care costau în jur de 10 euro. Existau și porții pentru două persoane, de la caracatiță, care costa 18 euro până la renumita cataplana cu scoici și carne de porc, care costa 38 de euro.

Praia do Forte de S. João este situată în Albufeira, mai aproape de centrul orașului și aici peisajul deja se schimbă. Coasta își pierde din înălțime, încep să apară dune de nisip înverzite, pline de flori iar de pe plajă se văd hotelurile construite pe marginea acesteia și, în partea dreptă, clădirile albe, frumos terasate, din centrul vechi. Mult mai lată decât plajele mai sălbatice din vest, având nisip fin și intrare lină în apă, această plajă mi s-a părut foarte potrivită pentru familiile cu copii mici, care pot fi lăsați să se joace în voie.

Praia de St. Eulalia, situată în apropierea unui hotel de 5* ce poartă același nume, este o altă plajă superbă care are deja un aer mai exotic datorită palmierilor înalți ce se întind de-a lungul ei. Fiind situată într-un golf mai mare, în ambele părți ale plajei se păstrează decorul sălbatic cu coasta frumos acoperită de o pădure deasă de pini, iar în centru avem palmieri, aloe vera și flori sălbatice frumos colorate care cresc pe dunele de nisip.

După ce am lăsat mașina în parcarea mare de la marginea plajei, ne-am apropiat de mica promenadă de lemn și am rămas plăcut surprinsă că am găsit și aici, ca și la alte plaje, bănci pe care lumea se putea relaxa având în față o priveliște superbă.

Intrarea pe plajă se poate face direct pe nisip sau pe podețul de lemn ce străbate o parte a plajei și care vă duce în partea dreaptă a acesteia, în dreptul restaurantului construit cumva la înălțime, în aceeași manieră ca celelalte restaurante pe care le-am văzut aici.

Praia de Oura, este plaja cea mai animată pe care am văzut-o, deși era abia începutul sezonului. Fiind situată în Albufeira, aproape de zona centrală și având în apropiere multe hoteluri, această plajă este puțin diferită de ceea ce văzusem până atunci. Sus, de-a lungul ei, în partea centrală se întind numeroase terase mărginite de palmieri înalți și există în apropiere și câteva magazine. Accesul pe plajă se face pe niște scări de lemn și există și un podeț care ajunge până pe nisip, ceea ce face ca accesul persoanelor cu dizabilități să fie posibil.

Pe Praia de Oura erau deja instalate mult mai multe șezlonguri decât pe alte plaje, existând mai multe puncte de închiriere a acestora. Este, de asemenea, prima plajă pe care am văzut-o pe care se practicau deja sporturile nautice. Pentru cei interesați o să scriu aici și câteva prețuri: hidrobiciclete erau 3 tipuri, unele pentru maxim 4 persoane, la prețul de 12 euro/oră, alte două tipuri pentru maxim 5 persoane, care costau 15, respective 18 euro pe oră; canoe pentru 1 persoană - 6 euro pe oră, iar pentru două persoane 12 euro pe oră, tot felul de colace trase de barca cu motor 15 euro/10 minute, banana – 15 euro/10 minute, sky nautic – 30 euro/10 minute, paraseiling individual – 45 euro, iar pentru două sau 3 persoane 35 euro/10 minute. O plimbare cu barca de mare viteză costă 25 euro pentru 30 minute, iar 20 de minute de plimbare cu jet sky-ul costă 50 euro. De asemenea, tot de aici, de pe plajă, se puteau achiziționa o croazieră care dura 2 ore, în care erai plimbat prin grotele aflate pe coastă și, probabil și cu puțin noroc, puteau fi văzuți și delfinii înotând în larg. Această croazieră costa 30 de euro.

Frumusețea acestei plaje constă în faptul că este una pentru toate gusturile, pentru fiecare tip de turist. Cei care preferă animația, atmosfera aceea de vacanță la mare, cu freamăt și veselie, pot opta pentru un loc în partea centrală. Cei care preferă liniștea, trebuie să se deplaseze în partea stângă a plajei, unde sunt mai multe golfulețe liniștite, străjuite de stânci maro, împădurite de pini de un verde închis. Aici nu existau șezlonguri, dar veți găsi nisip fin, intimitate, peisaj superb și multă liniște.

În partea dreaptă a plajei, locul care pe noi ne-a atras ca un magnet, datorită frumuseții sale, există niște stânci absolut superbe și câteva plaje foarte mici, acoperite cu nisip fin și auriu, pe care puteți sta în liniște. Pe această parte a plajei veți găsi o stâncă mare prin care apa a săpat un tunel, iar dacă treci prin acesta ajungi la ocean. Este, categoric, un loc potrivit pentru a face poze frumoase.

Praia da Rocha Baixinha Nascente, extremitatea estică a Praiei da Falesia, este situată în apropiere de stațiunea Vilamoura. După ce am părăsit drumul asfaltat, am mers o distanță scurtă pe un drum forestier bun, care traversează o pădure de pini. Pe acest drum am întâlnit o mulțime de oameni care se plimbau cu bicicletele sau alergau, dar am mai spus că am văzut foarte mulți oameni activi în Algarve.

După ce am lăsat mașina în parcarea aflată la capătul drumului forestier am plecat spre plajă, la care se poate ajunge fie continuând drumul și intrând direct pe nisip, fie folosind podețul de lemn care trece pe lângă restaurantul aflat la marginea acesteia.

Fiind în apropierea stațiunii, această plajă nu mai are peisajul acela sălbatic pe care l-am regăsit pe plajele dintre Albufeira și Vilamoura. Aici există doar câteva stânci maro-roșcat de înălțime mică și dune de nisip acoperite de iarbă și de nelipsitele floricele colorate. Atuul acestei plaje îl reprezintă însă nisipul extrem de fin, cel mai bun și afânat nisip pe care l-am găsit în zonă și vederea frumoasă asupra Albufeirei, cu casele albe cocoțate pe coastă.

Trebuie să fac o mică precizare: Albufeira și Vilamoura sunt aflate într-un mare golf, ambele fiind situate la extremele acestuia. Eu, de pe balconul hotelului din Albufeira, vedeam Vilamoura, cu hotelurile albe, înalte, iar de aici, de pe plajă, se vede Albufeira în depărtare.

Praia de Vilamoura, care se întinde din apropierea marinei din Vilamoura până aproape de Quarteira, este o plajă tipică de stațiune, lată, cu nisip fin, amenajată cu șezlonguri și baldachine. În apropierea plajei există numeroase parcări. Pe plajă și în apropierea acesteia veți găsi multe restaurante și terase, precum și diverse magazine. Plaja este supravegheată de salvamari și există numeroase facilități pentru practicarea sporturilor nautice.

Praia dos Pescadores, despre care am vorbit puțin și în articolul precedent, este plaja orașului Albufeira, situată la marginea centrului vechi al stațiunii. Celor care au ajuns în Albufeira le recomand să nu rateze sub nici o formă această plajă, care are deasupra ei un loc de belvedere de unde pot face fotografii frumoase cu orașul vechi.

Cred că este plaja cea mai lată pe care am văzut-o în zonă și este practic lipită în partea dreaptă de alte plaje identice. În partea stângă începe să se înalțe coasta și veți găsi câteva plaje mai mici, mai liniștite. Tot în partea stângă este amenajat și un mic dig, pe care vă puteți plimba pe lângă pescarii care așteaptă răbdători să prindă pește și de unde puteți să surprindeți în fotografii, din alt unghi, frumoasele clădiri din centrul vechi.

Fiind situată atât de aproape de centrul vechi veți găsi în apropiere foarte multe restaurante și terase frumoase, unele dintre ele situate pe plajă, altele puțin mai sus, pe promenada aflată deasupra acesteia.

Bineînțeles că veți găsi pe această plajă tot felul de facilități: șezlonguri și umbrele, sporturi de apă, volei pe plajă, precum și excursii cu barca.

Acestea sunt plajele pe care le-am văzut noi în aceste patru zile și sper că această scurtă prezentare, împreună cu fotografiile atașate, să vă ajute să vă faceți o idee despre ce are această zonă de oferit din acest punct de vedere.

Și pentru că suntem la capitolul mare și în primul articol am povestit doar despre Albufeira, voi continua prin a spune câteva cuvinte și despre celelalte două stațiuni ale căror plaje le-am prezentat: Olho de Aqua (regiunea Albufeira) și Vilamoura (regiunea Loule).

Olhos de Aqua este o mică localitate situată între Albufeira și Vilamoura, al cărui nume, ochii apei, vine de la izvorul de apă proaspătă situat pe plajă. Apa izvorește prin nisip și fenomenul poate fi văzut doar la momentul refluxului. În momentul în care am fost pe Praia dos Olhos de Aqua nu am știut acest lucru, deși mi-ar fi plăcut, dar am văzut un filmuleț pe youtube la întoarcerea acasă și mi s-a părut un fenomen interesant.

Construită în ușoară pantă, micuța localitate are atât case albe, construite în stil mediteranean, cât și hoteluri mai înalte. Veți găsi nenumărate magazine, terase de tot felul, bănci, agenții de turism și diverse restaurante. La fel ca în restul zonelor pe care le-am văzut există și aici multă verdeață, grădini frumos aranjate și copaci înfloriți.

În Olhos de Aqua prețurile mi s-au părut mai mici decât în celelalte stațiuni, o porție de fructe de mare costa la o terasă de lângă plajă între 4,5 și 10 euro, Sangria era 5 euro un litru și 1,5 euro paharul.

Mi-a plăcut mult și micuța promenadă care se află în vecinătatea plajei stațiunii, de-a lungul căreia erau bănci, palmieri înalți și terase.

Vilamoura, situată la 25 de km de aeroportul din Faro și la aproximativ 17 km de Albufeira, este o stațiune cosmopolită din zona Algarve, regiunea Loule. Având hoteluri luxoase de 5 și 4 stele, 6 terenuri de golf, două plaje, cluburi de noapte, un cazino cu un spectacol extraordinar, cluburi și terenuri de tenis, școală de călărie și multe alte posibilități de petrecere a timpului liber, Vilamoura atrage turiști tot timpul anului.

Principala atracție o constituie marina din Vilamoura, care este câștigătoarea premiului ,, Best International Marina” în 2015 și a fost numită marina anului 2016 de către Yacht Harbour Association la London Boat Show. Prestigiosul premiu este acordat de către proprietarii de iahturi care au vizitat marina în anul 2015. Marina din Vilamoura, care este clasificată la 5 ancore de mulți ani, are o capacitate de peste 1000 de iahturi și este cea mai mare și mai veche marină din Portugalia.

Am fost de două ori în Vilamoura, o data noaptea, pentru cină și pentru a urmări spectacolul de la cazino și în altă zi, la prânz, dorind să vizităm marina și plaja stațiunii.

Parcare am găsit ușor, în fața hotelului Vila Gale Ampalius, un impozant hotel de 5 stele, iar de acolo am plecat spre plajă, pe strada mărginită de palmieri. După ce am ocolit un alt elegant și luxos de 5 stele, Tivoli Marina, care se află situat între plajă și port, am ajuns pe promenada plină de magazine, restaurante și terase.

Am admirat îndelung iahturile frumoase ce erau ancorate în port, am studiat magazinele și restaurantele care se întind de-a lungul falezei și am căutat un loc în care să mâncăm. Pe latura opusă hotelului Tivoli există multe restaurante care au terasele situate chiar pe marginea apei. Pentru că era început de sezon și nu era deloc aglomerat am găsit ușor o terasă pe gustul nostru, Sete Café, restaurant aparținând celebrului fotbalist portughez Figo.

Ca în toate restaurantele la care am mâncat în Portugalia și aici meniul era foarte bogat așa că am avut de unde alege, comandând de la pește și fructe de mare până la friptură de porc, servită cu un delicios sos de ciuperci. Încheiată cu un pahar de Sangria rece și aromată, masa a fost una delicioasă și, deși eram într-o stațiune de lux, nu mult mai scumpă decât în altă parte, maxim 0,5-1 euro diferență/produs.

Pe drum spre parcarea în care am lăsat mașina nu am rezistat tentației și ne-a cumpărat și înghețată (5 euro) de la una dintre magazinele ce se găsesc în număr mare pe promenada din jurul portului.

Recomand o vizită sau un sejur aici, este o stațiune elegantă, liniștită, frumoasă, potrivită celor care doresc mai multă liniște și servicii de super clasă.

Cam asta a fost plimbarea noastră pe plajele însorite din regiunea Albufeira. Am văzut plaje frumoase, peisaje superbe, am făcut sute de fotografii și ne-am întors acasă cu amintiri plăcute. Și, nu în ultimul rând, am înțeles de ce această frumoasă și însorită zonă a Portugaliei, Algarve, atrage un număr atât de mare de turiști: pentru că are clar ce să ofere! :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Cris in 09.05.16 21:46:42
Validat / Publicat: 10.05.16 00:09:16
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA

VIZUALIZĂRI: 12417 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Praia da Falesia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67450 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmaster
[10.05.16 06:19:21]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

CrisAUTOR REVIEW
[10.05.16 06:39:01]
»

@webmaster - Mulțumesc frumos!

CrisAUTOR REVIEW
[13.05.16 08:15:18]
»

@webmaster - Rog atașarea următorului videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=wycvYxFkeaA

webmaster
[13.05.16 08:18:03]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

CrisAUTOR REVIEW
[13.05.16 08:22:02]
»

@webmaster - Mulțumesc mult!

andreea_c
[10.06.16 10:52:38]
»

@pacurarcris - De cate ori am timp liber (e drept cam rar) citesc si recitesc ce ai scris despre aceasta destinatie si de fiecare data aflu ceva nou, ceva ce ma intereseaza. Felicitari si pentru acest articol. Foarte bine structurat si foarte detaliat.

Incerc sa-mi dau seama cum ai reusit sa vezi asa multe lucruri in asa de putin timp si ma gandesc ca mie imi va fi imposibil sa le vad pe toate fiind impreuna cu copiii, desi am mai mult timp la dispozitie...

Am vazut ca ati inchiriat masina. De la ce companie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[10.06.16 12:09:30]
»

@andreea_c - Mulțumesc frumos pentru apreciere, mă bucur mult să aflu că ceea ce am scris îți folosește.

Noi am reușit să vedem atât de mult pentru că doar asta am făcut. Luam micul dejun fără grabă, la ora 9 plecam de la hotel și ne întorceam câteodată seara târziu, în funcție de planurile pe care le aveam pentru cină. La mesele de prânz și seară ne relaxam fără grabă și ne mai opream pe o terasă pentru o cafea sau o bere după amiaza. A fost extrem de obositor, dar aș face același lucru oricând, fără ezitare. Dar când nu ai copii este ușor să faci asta.

La tine se schimbă lucrurile, copiii sunt pe primul plan, iar ei s-ar plictisi și ar obosi dacă i-ai plimba non stop.

Cum aveți de stat atât de multe zile puteți să vedeți destul de mult și dacă alocați plimbării câte o după-amiază din când în când, pentru zonele apropiate (Albufeira, Vilamoura, Silves, Faro-eventual) și pentru câteva plaje care vă atrag. Pentru a merge mai departe aveți nevoie de o zi întreagă sau poate alegeți o excursie opțională, care ar fi mai distractivă și pentru copii.

Mașina am închiriat-o de la Avis, o să vezi că sunt multe centre de închiriere în stațiuni.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
andreea_c
[10.06.16 12:19:06]
»

@pacurarcris: da, noi ne axăm in primul rând pe distracția celor mici. Vrem sa mergem in câteva aquaparkului, intr-o croaziera si pt noi vrem neaparat sa vedem Benagil-ul.

Întrebam de unde ati închiriat mașina pt ca nu am reușit încă sa găsim o opțiune rezonabila. Am vrut sa închiriem pentru 15 zile, dar ce am găsit depășește 1000 euro pt luna August si îmi pare exagerat de mult. Acum ne gândim sa închiriem pe mai putine zile, doar cele in care avem neapărată nevoie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[10.06.16 12:38:39]
»

@andreea_c - Și eu cred că e scump și că nu merită să închiriați mașina pe toată perioada. Veți mai avea și zile în care stați doar în Quarteira și chiar nu merită să plătiți mașina ca să stea în fața hotelului. Închiriați pe 2-3 zile, de două ori eventual și vă grupați atunci plimbările.

Pentru Benagil veți găsi atât croaziere simple cât și croaziere combinate cu ceva vizite la țărm.

Vacanță plăcută îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
andreea_c
[10.06.16 12:41:11]
»

@pacurarcris - multumim frumos.

Walkoff
[01.07.16 04:57:16]
»

Multumesc pentru detalii, intr-o saptamina plec cu camperul catre Lisabona nu stiu pentru cit timp. Am la dispozitie 6 saptamini.

Singura omisiune ce o regasesc peste tot sunt lipsa coordonatelor GPS.

CrisAUTOR REVIEW
[01.07.16 05:42:17]
»

@Walkoff - Cu drag!

Îți doresc o vacanță de vis, o să ai șase săptămâni minunate!

Despre coordonate nu știu ce să îți spun, nu am fost șofer, dar noi ne-am descurcat bine cu ajutorul GPS-ului, așa am găsit majoritatea plajelor și localităților. Sunt sigură că te vei descurca fără probleme, căutând eventual după nume.

Eu am niște broșuri în format PDF, dacă te interesează zona Algarve și crezi că te ajută, trimite-mi prin mesaj privat o adresă de mail și ți le trimit ca să le citești până pleci.

Și te rog să ne povestești și nouă la întoarcere cum a fost, o vacanță atât de lungă în Portugalia cu camperul mi se pare un vis frumos. Mie mi-a plăcut mult de tot această țară micuță care are atât de multe de oferit.

Vacanță frumoasă, drum bun și să te întorci cu multe amintiri frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andreea_c, Walkoff
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Algarve şi sudul Portugaliei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084089040756226 sec
    ecranul dvs: 1 x 1