ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2015
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 17 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ Fără masă
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Gambrinus Hotel2

Hotel Gambrinus: de la ”Execrabil”, la foarte bine!

TIPĂREȘTE

De obicei eu îmi aleg unitățile de cazare cu mult timp înainte de a pleca într-un sejur. Anul acesta am mai adăugat la sejurul programat, încă din luna noiembrie, un obiectiv turistic și cum distanța până acasă mi s-a părut cam mare a trebuit să caut o cazare de tranzit cam pe ”ultima sută de metri”.

Am ”răsfoit” site-ul Boking.com și am găsit acest hotel, Gambrinus, apreciat de turiști, prin notele acordate (8,6), ca fabulos. Am făcut rezervarea fără ezitare, m-am cazat la data stabilită și la final am fost foarte mulțumit. Ba chiar am pus pe FB niște imagini cu subsemnatul în care mă relaxam pe un fotoliu nou din piele în livingul camerei.

Ajuns acasă și primind un mail de la site-ul respectiv, în care eram rugat să apreciez hotelul, am intrat din curozitate și pe AFA și ce am citit nu mi-a venit să cred: trei review-uri și toate cu titluri nefavorabile, ”Execrabil”, ”De evitat” și ”Jegos din cale-afară”. M-am uitat apoi la data postării review-urilor, am observat că sunt mai vechi de trei ani și m-am mai liniștit un pic.

Atunci mi-am adus aminte că nu întâmplător regulamentul AFA retrage notele acordate unităților de cazare la review-urile scrise după o perioadă ce depășește 3 ani. Se consideră că multe din aceste locații pot evolua (sau involua) și după un timp impresiile nu mai sunt de actualitate. Este și cazul acestui hotel pe care eu l-am găsit schimbat în bine, cel puțin din punct de vedere al curățeniei, față de ce au descris colegii mei în review-urile postate.

M-a gândit la un moment dat că mi-a fost repartizată o cameră superioară față de ce am plătit, tocmai pentru a face impresie și a aprecia favorabil șederea mea la acest hotel. Modificările aduse fațadei, mulțimea de flori de la balcoane, curățenia camerei, scărilor și a holurilor de intrare, toate acestea mă fac să cred că între timp lucrurile au evoluat în bine la acest hotel. Sper ca pozele adăugate review-ului să-mi întărească convingerea.

Descrierea hotelului

Hotelul Gambrinus este situat într-o zonă liniștită la marginea orașului Aninoasa, chiar la intrarea în Defileul Jiului. Pentru mai multă exactitate, după ieșirea din oraș se trece un pod și după câteva sute de metri se urcă un mic drum la dreapta. Hotelul este situat pe un platou, într-un cadru natural deosebit de frumos. Construit înainte de ’89 pe trei etaje, are 41 de camere, a fost înbunătățit și pus pe site-ul Booking.com în 2013. Proprietar este o doamnă, care a lucrat la acest hotel în perioada când aparținea statului.

Așa cum se vede și din poze, este înconjurat de verdeață, iar balcoanele au frumoase ghivece de flori. Scările ce duc la etajele superioare, ca și balustradele, sunt din marmură albă, coridoarele de intrare în camere mochetate. Pârtia de schi Straja, pârtia de schi Parâng și Mănăstirea Lainici sunt la 20 de minute de mers cu mașina. Are un restaurant propriu deschis non-stop, iar la aproximativ 500 de metri sunt magazinele și restaurantele din orașul Aninoasa.

Camera

Deși noi am optat pentru o cameră dublă, pentru care am plătit 17 euro, ni s-a oferit o cameră tip suită fără să plătim nimic în plus. Și chiar dacă ni s-ar fi cerut să plătim diferența, am fi făcut-o fără să stăm pe gânduri la cât de bine arăta această suită. Este mochetată în întregime, nou mobilată și foarte curată.

Suita are un dormitor cu pat dublu încadrat de două noptiere și un living mare dotat cu o canapea și două fotolii din piele. Lenjeria, prosoapele, perdelele de la balcon sunt noi și foarte curate. Suita are televizor cu ecran plat, un minibar, frigider și balcon. Dulapul de haine este nou, curat și destul de încăpător. Hi Fi este gratuit și la etajul 1 unde ne-am cazat noi a funcționat ireproșabil.

Baia

Baia, deși nu prea mare, este ornată cu marmură neagră, foarte curată și dotată cu articole de toaletă gratuite. Pe lângă baia propriu zisă suita mai are și un grup sanitar suplimentar dotat cu un wc și o chiuvetă cu oglindă. Instalațiile sanitare sunt noi și în bună stare de funcționare. Apă caldă la orice oră din zi și din noapte.

Parcarea

Parcarea se află în fața hotelului, este pavată cu piatră cubică și este atât de mare încât pot parca aici și mașini de mare gabarit. La data când ne-am cazat noi în parcare se aflau mașini și utilaje ce se foloseau la lucrările de modernizare a defileului Jiului. În treacăt fie spus, la cum se lucra în acel moment în defileu, cred că nici în 2017 nu va fi gata.

Restaurantul

Nu am servit masa la restaurantul aflat în parcarea hotelului, dar mi-a plăcut cum arată din exterior. Terasa este amenajată în stil rustic și ornată cu numeroase ghivece de flori. Din câte am înțeles este deschis non-stop doar pe perioada verii.

Recepția

Recepția se află la parter pe stânga, imediat după intrarea în hotel. Lângă recepție se află o sală de așteptare frumos mobilată și curată. La sosirea noastră am fost întâmpinați de două domnișoare tare amabile cu care am schimbat multe informații turistice. Una din ele ne-a condus în cameră și s-a arătat foarte interesată de site-ul turistic AFA.

Ca o concluzie, mie mi-a plăcut la hotelul Gambrinus și recomand camera de tip suită.

Vacanțe cât mai frumoase!


---
Trimis de traian.leuca in 19.10.15 18:01:14
Validat / Publicat: 19.10.15 19:19:40
VIZUALIZĂRI: 2110INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PETROȘANI [HD]. A mai fost în/la: Aproape în toate regiunile.
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Anglia, Austria, Turcia, Franţa, Italia, Slovenia, Slovacia, Germania, Croaţia, Muntenegru, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Grecia, Polonia, Bosnia-Herţegovina., Cehia, România, Elveţia, Macedonia, Albania.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 82300 PMA (din 69 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  9 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [19.10.15 18:47:23] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Mulţumesc.

  traian.leuca [19.10.15 18:50:52] »

  @webmasterX - Sunt ok.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  ms65 [20.10.15 00:02:45] »

  "M-a gândit la un moment dat că mi-a fost repartizată o cameră superioară față de ce am plătit, tocmai pentru a face impresie și a aprecia favorabil șederea mea la acest hotel"

  +

  "La sosirea noastră am fost întâmpinați de două domnișoare tare amabile cu care am schimbat multe informații turistice. Una din ele ne-a condus în cameră și s-a arătat foarte interesată de site-ul turistic AFA"

  ... sa inteleg ca atunci cand ati facut rezervarea ati anuntat de posibilitatea unei aprecieri pe AFA? poate daca v-ati fi dus ca un turist oarecare nu ati mai fi beneficiat de asa camera sau primire. Din cate am vazut doar etajul 1 are camere cu balconase. Oricum arata foarte bine si cred ca si restaurantul era OK.

  Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [20.10.15 08:29:42] »

  @ms65 -

  ... sa inteleg ca atunci cand ati facut rezervarea ati anuntat de posibilitatea unei aprecieri pe AFA?

  Îmi permit să răspund eu, cel puțin parțial la întrebarea ta; dacă ai citit textul atent, ai vedea că Traian a spus clar:

  Am ”răsfoit” site-ul Boking.com și am găsit acest hotel, Gambrinus, apreciat de turiști, prin notele acordate (8,6), ca fabulos. Am făcut rezervarea fără ezitare, m-am cazat la data stabilită și la final am fost foarte mulțumit.

  Pe booking.com nu poți să scrii cam nimic în momentul rezervării. Dar e posibil ca pentru contractul acela, hotelul să ofere camere superioare/renovate/whatever.

  traian.leuca CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [20.10.15 10:12:39] »

  @ms65 - Vezi răspunsul lui Dragoș și mulțumesc pentru vizită!

  @Dragoș, mulțumesc!

  ms65 [20.10.15 18:25:29] »

  @Dragos - Buna seara... din fericire, stiu cum se fac rezervarile pe booking dar stiu si ca, daca doresc, pot lua legatura prin mail, fax, telefon cu receptia pt confirmare sau alte doleante... ma bucur ca dl Traian s-a simtit bine si voi retine hotelul pentru o eventuala optiune cand voi fi prin zona. O seara buna,

  dartax [21.10.15 10:13:11] »

  Pot sa afirm ca mancarea este foarte buna!

  Michaell [21.10.15 11:13:40] »

  @Dragos -

  Pe booking.com nu poți să scrii cam nimic în momentul rezervării.

  EXISTA aceasta posibilitate. Am foslosit-o eu, de mai multe ori. Am folosit aceasta posibilitate pentru a cere o camera linistita sau un check-in mai devreme.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [21.10.15 16:11:23] »

  @Michaell - mai citește te rog odată: „cam nimic” nu este echivalent cu „absolut nimic”!

  E drept, poți scrie două-trei vorbe, dar legate strict de rezervare și NU la toate hotelurile/pensiunile etc. Dacă te apuci să scrii că vrei nu-ș ce cameră că altfel îi faci de ocară pe nu știu unde, sigur acel comentariu va fi moderat.

  Dacă nu mă crezi, încearcă...

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  dartax, Michaell, ms65
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  • Jul.2012 Execrabil — scris în 15.07.12 de kromm din BUZIAş [TM] - nu recomandă

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0719239711761 sec
  ecranul dvs: 1 x 1