ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.07.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 10 nopți
prieteni
PREȚ SEJUR 200 euro ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Mouraki Stella Studios4

Stela Mouraki Studios

TIPĂREȘTE

Dacă doriţi o cazare ieftină, curată şi aproape de Golden Beach, vă recomand Stela Mouraki Studios. Nu este pentru cei foarte pretenţioşi pentru că, pe lângă plusurile pe care le are, ei vor descoperi aici şi mici neajunsuri. Dar, să le luăm pe rând!

Aşezată în Skala Potamia, în centru, chiar lângă şoseaua care face înconjurul insulei, Stela Mouraki Studios este o construcţie cu parter şi două etaje - dacă o priveşti din faţă - sau cu parter şi un etaj - dacă o priveşti din spate, dinspre munte. Avantajele celor care ocupă camerele din faţă, orientate spre est, sunt acelea că au privelişte spre mare şi mai mult soare în timpul zilei. Zgomotul scuterelor care circulă pe şosea, uneori prea ambreiate, poate fi însă deranjant. Cei care ocupă camerele cu orientare spre munte se bucură (sau nu, după caz) de mai multă umbră, de vederea unei livezi în pantă, de multă verdeaţă, de apropierea de grătar, dar şi de mirosuri (supărătoare în special pentru cei cazaţi în camerele superioare).

La Stela Mouraki Studios există două grătare - unul în spatele clădirii, altul în lateral - fiecare cu chiuvetă şi cu arzător cu două ochiuri alimentate de la butelie. Datorită utilizărilor repetate, precum şi a paletelor care sunt metalice, tigăile de teflon prezintă multiple zgârieturi. Lângă lavetă şi detergentul pentru vase, în engleză şi în română, este scris: "După fiecare utilizare curăţaţi bucătăria! "

Gazdele, doamna Stela şi soţul ei, prea puţin cunoscători de engleză, sunt persoane foarte agreabile. Mereu cu zâmbetul pe buze, salutau - când pe greceşte, când pe româneşte - ori de câte ori ne întâlneau. În două rânduri, venind de la plajă, am găsit pe masa din terasă câte o movilă de caise.

În curte pot fi parcate patru maşini, spaţiile dintre ele fiind delimitate de pomi fructiferi, umbroşi. În foişorul cu două mese mari, cu bănci lungi, de lemn, cu televizor la care se puteau urmări meciurile din Campionatul Mondial de Fotbal, am găsit mai multe pliante de reclamă pentru magazinele de bijuterii, foarte folositoare turistului mai ales pentru hărţile detaliate de pe verso. În special cei veniţi pentru prima oară în Thassos, pentru orientare, nu mai au nevoie să cumpere o hartă a insulei. Dacă totuşi vor s-o facă, informez că preţul unei hărţi variază între 1,5 - 4,95 euro, ultima cuprinzând şi informaţii turistice în limba română.

Tot lângă şosea, în partea stângă, la câteva zeci de metri, se află supermarket NIKI de unde se poate cumpăra la preţuri rezonabile cam tot ceea ce este necesar într-o vacanţă (alimente, băuturi, suveniruri, articole de plajă), iar în partea dreaptă se află o pescărie bine aprovizionată, dar cu program scurt (8.30 - 13.30).

Vis-à-vis se află staţia de autobuz cu traseul şi orarul afişat, iar pe străduţa din imediata apropiere, printre vile cochete şi tot felul de magazine (inclusiv un Carrefour foarte bine aprovizionat), taverne şi un centru de închiriere scutere şi ATV-uri, se coboară până la plajă. Golden Beach este o plajă cu nisip fin, cu intrare lină în mare, foarte indicată familiilor cu copii mici sau persoanelor care nu ştiu să înoate. Dar, despre Golden Beach poate că voi relata în viitor. Acum revin la cazare!

Noi am fost cazaţi în cele două camere de la parter, cu vedere spre munte. Aleile mărginite de muşcate înflorite, pomii încărcaţi cu fructe încă verzi, stratul cu căpşuni, pătrunjel şi busuioc, toate amintesc de vacanţele petrecute la bunici.

Terasa Ambele camere au câte o terasă cu masă şi câteva scaune, iar discret, într-un colţ, un mop, o mătură şi un făraş pentru cazurile în care - pregătind de mâncare - mai cade câte ceva pe jos. Faptul că aveam grătarul şi arzătorul de gaz atât de aproape, ne-a încurajat să le folosim în câteva rânduri. Pescăria, magazinul de peşte situat lângă Stela Mouraki Studios, oferă atât de multe specialităţi încât am fost tentaţi să încercăm nu doar somonul şi dorada, ci şi caracatiţa, calamarul şi creveţii. Pentru că veni vorba, informez pe cei interesaţi că o maşină cu peşte proaspăt face ture prin staţiune, şoferul strigându-şi oferta la megafon. Deşi nu sunt adepta grătăritului, pentru variaţie, pentru distracţie şi nu în ultimul rând pentru economie, recomand şi o experienţă de acest gen.

Camera Intrarea în cameră se face fie prin holul central, fie direct din terasă. Pentru plusul de intimidate pe care ni-l oferea, dându-ne impresia că suntem în propria curte, această a doua intrare a fost folosită cel mai adesea.

Un pat dublu, proaspăt primenit, pe care aştepta câte un set de prosoape pentru fiecare persoană, ocupa cea mai mare parte a încăperii. Din păcate, pentru că este necesar spaţiu pentru patul suplimentar (care se trage cumva de dedesubt), lângă pat nu există decât o singură noptieră. Poate că în alte situaţii acesta este un beneficiu. Eu însă am simţit acut lipsa unui mic suport aproape de pat. Am rezolvat problema aducând din terasă un scaun pe care am depozitat tot felul de lucruri.

Mobilierul este din lemn natur, foarte simplist. Un dulap cu sertare şi bară pentru umeraşe (de sârmă, ca cele pe care ni se livrează hainele de la spălătorie), un scaun şi o mică masă lângă oglinda fixată în perete..., cam atât!

Televizorul fixat şi el în perete, a fost deschis doar o dată pentru a constata că prinde doar câteva posturi, toate greceşti. În cameră există şi aer condiţionat de care însă nu am făcut uz deoarece umbra şi vegetaţia abundentă din jur ne-au asigurat climatul potrivit.

Într-un colţ se află chicineta cu chiuvetă şi plită electrică cu două ochiuri, cu frigider şi dulap în care am găsit o oală de inox cu capac şi o strecurătoare. Pe rafturile superioare am găsit veselă, tacâmuri, ceşti, pahare şi un ibric.

De menţionat că cheile de acces în cameră trebuie să stea în suportul lor de lângă uşă altfel nu se poate face contactul la curentul electric. E şi bine, dar şi rău pentru că nu se poate lăsa nimic în priză, la încărcat, atunci când eşti plecat.

Prizele sunt cam puţine în opinia mea. Una pentru TV - inaccesibilă fiind amplasată foarte sus, alta la frigider - inaccesibilă fiind permanent ocupată şi alta la plită - singura la care ne puteam încărca, pe rând, telefoanele şi acumulatorii aparatelor foto.

Baia - mică, asemenea majorităţii băilor greceşti, are boiler şi un duş fără perdeluţă, aşa încât trebuie să fii atent să nu stropeşti totul în jur. Pe etajera de plastic de sub oglindă aşteptau două săpunele tip turist, destul de modeste calitativ. Pe lângă toate celelalte dotări, în baie se afla un lighean de plastic pentru spălat rufe.

În final menţionez că lenjeria de pat şi prosoapele au fost schimbate la trei zile. De asemenea trebuie spus pentru cei interesaţi că atunci când am fost noi (a doua jumătate a lunii iunie) nu existau ţânţari în zonă. Doar câte o muscă, o furnicuţă şi vreo patru pisici atunci când se gătea.


---
Trimis de iulianic in 05.07.14 14:36:24
Validat / Publicat: 05.07.14 15:37:39
VIZUALIZĂRI: 4600
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  Eugenia55* [05.07.14 19:51:52] »

  P11 m-a intors in timp, mileu sub geam de "cristal", flori de plastic... cosmarul tineretii mele ))

  Nostalgia merita superbonusul!

  iulianic [05.07.14 20:09:27] »

  @Eugenia55: Mulţumesc! M-ai făcut să zâmbesc. Da, şi pentru mine florile de plastic şi mileul sub geam de "cristal" au fost şi încă mai sunt un coşmar dacă le văd sau îmi amintesc de ele. La Stela Mouraki nici nu le-am văzut. Măsuţa a fost tot timpul încărcată cu cosmeticale şi mici cumpărături. Pozele ataşate au fost făcute în primele momente după preluarea camerei. Nu riscam să vă arăt cum era încăperea după desfacerea bagajelor.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  adrianaglogo [26.07.14 23:43:26] »

  @iulianic: Am citit cu interes aceata postare, pare o alegere grozava ca pret. 20 euro/noapte.

  am 2 intrebari:

  1. Cum ai facut rezervarea?

  Am incercat sa trimit un formulare de rezervare, dar nu merge.

  Am citit tot pe aici ca si o alta persoana a avut acceasi problema.

  Am gasit pe un rewiev mai vechi o adresa de mail, o s-o incerc.

  2. Sunt suficiente taverne in jur, sa ai de unde alege?

  Multumesc

  PS. pt a putea lasa ceva la incarcat , noi luam de acasa o priza tripla si o punem in priza frigiderului, la care e curent tot timpul.

  iulianic [27.07.14 10:09:58] »

  @adrianaglogo: Da, chiar este o alegere grozavă ca preţ, dar numai dacă şi aşteptările sunt pe măsură. În review am evidenţiat şi aspectele negative pe care alţii poate că nu le-ar accepta în pofida preţului mic.

  Cum ai facut rezervarea?

  Rezervarea a făcut-o nepotul meu (el s-a ocupat de organizare. Era vacanţa lor la care am fost invitată să iau şi eu parte, mai fiind un loc în maşină. Eu nu am ales nimic şi nu am impus nimic în program).

  A făcut rezervarea din februarie. A găsit pe internet adresa de e-mail, a pus întrebări privind dotările, amplasamentul şi modalitatea de rezervare. Preţul oferit atunci a fost 20 euro pe cameră, dar se cerea o plată în avans. A plătit prin transfer bancar 80 euro (echivalentul a două nopţi de cazare în două camere). Cu o săptămână înainte de plecare, a întrebat din nou dacă totul este OK.

  Deci, nu formular de rezervare prin internet, ci direct la proprietari. Nu ştiu dacă în vârf de sezon preţul a rămas acelaşi.

  Sunt suficiente taverne in jur, sa ai de unde alege?

  Da, sunt suficiente taverne pe faleza care este foarte aproape. Sunt şi magazine alimentare pentru cumpărături suplimentare. Cei care vor să-şi mai gătească ceva, au toate condiţiile la pensiune.

  adrianaglogo [27.07.14 13:46:38] »

  @iulianic: Multumesc pt lamuriri.

  Sigur ca la pretul asta nu astept lux de 5 stele, doar curatenie, liniste si locuri unde sa mancam, la preturi rezonabile. (mai ales ca va fi a doua iesire din vara asta, dupa Zakinthos)

  Probabil ca pretul nu va fi cu mult mai mare, noi vom merge incepand cu 6 septembrie.

  iulianic [27.07.14 14:43:07] »

  @adrianaglogo: Cu multă plăcere!

  Vă doresc vacanţe frumoase oriunde şi oricând!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianaglogo, Eugenia55*, iulianic, msnd
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior

  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0856218338013 sec
  ecranul dvs: 1 x 1