ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.06.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 04.08.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 10 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Cetatea Corint, rivala Atenei

TIPĂREȘTE

In drumul nostru dinspre Atena spre Patras, imediat ce am trecut peste magnificul canal Corint, se profileaza in zare un munte impozant, cu o cetate imensa cocotata in varf: Akrocorinth, vechea acropola a corintienilor.

Este de mentionat ca in antichitate Corintul a fost rivala dar si complementara cu cetatea Atena, prima asigurand comertul cu vestul mai slab dezvoltat iar cea de-a doua exceland in comertul cu estul, nordul si Egiptul. A castigat de cele mai multe ori Atena, inclusiv in razboaiele directe.

Cateva lucruri despre cetate: pentru a ajunge acolo va ajutati de indicatoare, de GPS dar in special de obsevatia directa a cetatii. Prima data veti strabate oraselul Corintul Vechi si veti trece pe langa ruinele templului lui Apollo, noi le-am vizitat la intoarcere, poposind si la una dintre tavernele de aici.

Construita din antichitate ca refugiu din calea piratilor si a altor dusmani, ea a fost locuita pana in sec XIX si stapanita pe rand si de franci (sec XIV), venetieni, bizantini si turci. Fiecare corintian avea doua case, una in port si alta in cetate. Perimetrul zidurilor este de 3 km si puteti vizita, pe langa cele trei porti impozante, templul Afroditei si ramasitele a doua moschei. Intrarea este gratuita, totul este linistit, panorama de 360 de grade face concurenta clara Akropolei din Atena.

La final: perceptia este ca desi cele doua akropole erau rivale egale, cvasi-identice ca pozitie strategica, comerciala si militara, una s-a dezvoltat intr-un oras imens cu aproape 4 milioane de locuitori iar cealalta intr-un foarte cochet orasel linistit. Ai parca pe repede inainte un film de 3000 de ani in care retragerea marii (sau avansul uscatului) au decis soarta oamenilor.

Akrocorinth: o istorie veche, impunatoare, zbuciumata dar si usor cam trista. Pentru a incheia intr-o nota pozitiva va spun doar atat: Ooo, ce panorama!!


[fb]
---
Trimis de Radix7 in 08.06.14 09:00:25
Validat / Publicat: 08.06.14 10:42:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2542 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radix7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Prima poarta (in ordinea construirii) si, sus, templul Afroditei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Peloponez:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048822164535522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1