ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.04.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Pantelimon [IF]
ÎNSCRIS: 09.07.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2014
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 250 lei ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Piatra Craiului Hotel [Complex Cheile Grădiştei]3

8 Martie de neuitat la Fundata

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Este 8 Martie. Plouă încetișor. Cerul plânge, dar nu cu ochii, ci cu norii lui cetoşi. Soțul meu îmi face o surpriză și mă duce la Complexul Fundata, locul unde sufletul meu își găsește întotdeauna liniștea. Luată pe nepregătite nu am timp decât să-mi fac bagajele, urmând ca în mașină să sun la recepție pentru a rezerva o cameră. Bineînțeles că în Hotelul Bucegi (vezi impresii) nu găsesc cameră disponibilă, așa că rezerv una la Hotel Sport. Drumul pâna în localitatea Cheia este destul de placut, însă de-aici pâna la Cheile Grădiștei suntem zgâlțâiți bine de drumul plin de gropi și denivelări. De la Cheile Grădiștei însă totul se transformă. Drumul este asfaltat, iar noi pășim în împărăția zăpezii. O iarnă pura ni se ivește în fața ochilor, totul e inundat de această sărbătoare argintie: griji si necazuri. Mângâi cu privirea oceanul alb, ce îmi strecoră în suflet atâta bucurie. Pe măsură ce ne apropiem de Complex, ceața groasă și lăptoasă învăluie totul. Ne simțim ca într-un film de groază. Ceată, vânt și tăcere. Ceața se rostogolește peste munții Piatra Craiului și Bucegi, pune stăpânire pe întreg complexul Fundata, dând ușor tîrcoale vilelor si hotelurilor. Brațele ei diafane se strecoară prin lucrătura simplă din lemn a viluțelor ce alcătuiesc complexul, acoperindu-le.

La recepție mi se spune că au găsit o cameră în Hotelul Piatra Craiului, hotel ce se află în imediata vecinătate a hotelului Bucegi, atât de râvnit de noi datorită faptului că la subsolul lui se află piscina. Am primit o cameră la parter, balconul cu vedere la parcare aflându-se la intrarea în hotel. Camera spațioasă, mochetată, curată, patul matrimonial imens, așternuturile miros frumos a liliac. Baia impecabilă, prosoapele imaculate, consumabile destule pentru 2 persoane.

Domnișoara de la recepție ne informează că în sala de Conferințe a Complexului Gheile Grădiștei va avea loc un spectacol dedicat femeilor. Celor care vor să bea un pahărel și celor care nu vor să meargă cu mașina, conducerea hotelului le pune la dispoziție manibusuri ce asigură legătura între Fundata și Cheile-Grădiștei. Foarte tare, mi-am zis, gândindu-mă, nu știu de ce, la un spectacol gen Piața Constituției cu formații de muzică, dansatori, sărituri pe loc, frig și vin fiert. Plătesc 120 de lei de persoană, întreb la ce oră începe și plecăm grăbiți la masă. După masaje (70 lei/pers), saună și câteva ore petrecute la piscină (50lei/pers adulta), despre care v-am povestit atunci când am scris despre hotelul Bucegi, mergem să ne pregătim pentru spectacol. Eu, friguroasă de fel, pun pe mine cam toate hainele luate de-acasă.

SURPRIZĂ... în sala de Conferințe de la Cheile-Grădiștei este o atmosferă de mare sărbătoare. Toată lumea îmbrăcată elegant, cu rochițe de seară și pantofi sclipicioși, domnii imbrăcați în costume, mesele si scaunele frumos împodobite cu saten și fundițe... eu îmbrăcată cu geacă groasă, cizme cu blăniță, soțul meu în trening. Suntem din alt film, clar. La intrarea în restaurant un domn îmi dăruiește o floare, apoi suntem conduși la masa ce ne este repartizată. Două cupluri din Brașov, special venite pentru petrecere si pentru trupa Mandiga și un cuplu super simpatic de pe undeva din Moldova sunt comesenii noștrii în această seară. Se servesc aperitivele, apoi pastrama cu mămăliguța, plăcintă de mere cu înghețată, cafea, vin alb, roșu, afinată la discreție. Pentru mine, care țin post, pregătesc un meniu special. Distracția este asigurată de trupa Mandinga. Pe lângă celebrele hituri Mandinga, băieții din trupă pregătesc un moment special pentru doamne - cântă un colaj din cele mai fredonate hituri! Trupa Mandinga încinge atmosfera și ne face pe toți să dansăm pe ritmuri latino. Versuri și ritmuri care te prind, dansuri care ți se întipăresc în minte și o explozie de energie asta este trupa Mandinga. Plini de voie bună, cei din trupă încântă prin mișcări de dans și strădania de a cânta chiar și muzică populară. Noi, sărbătoritele pline de energie și cu mare chef de distracție dansăm neobosite până aproape de miezul nopții, când cireașa de pe tort, numărul de striptease, trebuie să înceapă. Deși sunt obosită nu ma dau plecată.

Să fie clar pentru toată lumea care citește, nu m-am dat plecată, de curiozitate, deși așteptăm încă o ora și jumătate până să apară băieții. Băieți care arata super bine: bicepsu, biceps, tricepsu, triceps, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Dansează binișor, cred că sunt începători sau, mă rog, poate au emoții. Mișcările le pun în evidență fiecare mușchi și cred că asta este chestia pur fizică a spectacolului, că în rest, mimarea unei partide de sex pe podea, nu-mi stârnește vreun gând latent. Muzica aleasă este super bună și partea efectivă de dans, chiar foarte dragută.

Însă, trupa este formată din doar doi băieți, iar lunga așteptare este răsplătită cu doar 15-20 minute de spectacol. E ca și cum mi-ai da de mâncare fasole și scrii pe farfurie că e pilaf. Pot să spun în schimb că mă amuz teribil. Râd evident de băieții ăia. Pentru că sunt epilați total, pentru că poartă tanga, pentru că se dau cu autobronzant, pentru că le strălucesc fundurile ca două…. pană de inspirație. Le strălucesc fundurile și gata. După primele 2 numere individuale, băieții încep să arate din ce în ce mai mult. Numai că, la final, după ce îsi dau chiloțeii jos și rămân în poponeatza goală, îsi țin frumos bijuteriile familiei în mână. Adică, stati să mă exprim cum trebuie. Problema nu este că ascund ce trebuie ascuns, dar este super amuzant să vezi un tip super, bine făcut rămânând în fundul gol pe scenă și acoperindu-se cu mâna ca un copil mic, alergând de pe scenă ca să vină următorul...

Cel mai interesant a fost numărul în care o domnișoară tânără a fost luată pentru exemplificare, pe scena improvizată. Numai că, o doamnă trecuta de prima tinerețe și puternică, fizic si psihic, s-a supărat, a gonit domnișoara de pe scaun, i-a smuls casca extraterestrului (sau ce-o fi fost el) și l-a luat la... trânte, i-a aplicat câteva scheme de judo, după care i-a arătat dânsa cum trebuie să se miște. Adică l-a făcut de tot râsul. Săracul nu știa cum să fugă, nu mai nimerea ieșirea. Așa ca, ladies, o dată merită să mergeți la striptease. Clătiți ochii, stimulați imaginația, vă duceți acăsică și apreciați bărbatul pe care îl aveți și care nu poartă tanga.

Plecăm spre hotel în jurul orei două și jumătate, dar aflăm că petrecerea a continuat pâna la ora 6 de dimineață. Bineînțeles că am ajuns la micul dejun când ospătarii se pregătesc să strângă, dar sunt amabili și ne aduc câte ceva de mâncare și cafea. Cerul larg, înalt, brăzdat de nori îmi zâmbește la fereastra restaurantului. Ceața s-a mai subțiat, ridicându-se peste munți, dar este în continuare mohorât.

Aici, la Fundata, sufletul meu vine, de obicei, să își găsească liniștea, acum însă a găsit și multa voie bună și o petrecere de neuitat.


---
Trimis de danamandache in 29.04.14 11:04:54
Validat / Publicat: 29.04.14 16:46:23
VIZUALIZĂRI: 2850
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danamandache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64750 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 48.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  16 ecouri scrise, până acum

  le_maitre [29.04.14 19:29:11] »

  @danamandache:

  ... pentru că le strălucesc fundurile ca două… pană de inspirație

  ... picături de ploaie mângâiate de razele calde ale soarelui, ițit în spatele unui curcubeu văratic, pe după cușmele muntoase semețe.

  Acum, după faza cu striptease-ul mi-e ca don'șoarele/doamnele să nu vină acasă și să ne ia la bătaie cum că nu arătăm precum vajnicii cefați, plini de musculatură până și-n urechi

  Mulțumesc pentru lectură, m-am amuzat copios

  danamandache [29.04.14 21:00:02] »

  @le_maitre: Mulțumesc, maestre! Inspirată comparația! Stați fără grijă, doamnele au alte așteptări de la soți. Un pachet de mușchi nu poate fi bun decât pentru câteva... fripturi la grătar!

  Eugenia55* [30.04.14 09:51:05] »

  E clar ca nu te-au impresionat prea tare" Mr. Proper" din moment ce primele cuvinte venite in minte au fost "fasole" si "pilaf", deci erau... varza )))

  Ca sa raman in zona gastronomica, am gustat povestea!

  Cristicop [30.04.14 10:52:17] »

  Buna dimineata, frumos scris, eseistic chiar, mi-a placut! Dar, exista si un dar, observ ca mini sejurul tau a avut loc pe 8 Martie, chiar de ziua femeii si tu chiar pe 8 Martie esti la munte intr-o locatie de vis, la o petrecere de vis, la un hotel de vis... Esti singura cumva, nuuuu esti cu sotul tau care a avut maaare grija sa-ti ofere un sejur de vis chiar de Ziua Femeii si tu nu spui nimic laudativ despre el? Asta e ti-sa facut o surpriza si gata cu laudele la adresa lui, nu-i asa?

  Mai barbate mai!!!

  danamandache [30.04.14 13:53:24] »

  @Eugenia55: hahahaaa! Mr. Proper! Ati inteles perfect ce-am vrut sa spun! Nu puteau fi prajituri istete daca atitudinea lor era sfaramicioasa!

  Multumesc de vizita!

  danamandache [30.04.14 14:12:38] »

  @Cristicop: Nu trebuie sa il laud! Trebuie sa ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu, ca l-a adus langa mine, ca mi-a daruit doi baieti minunati, ca ma suporta chiar si atunci cand eu nu ma mai suport, ca ma iubeste cu defecte si calitati, ca imi aduce bucurie in fiecare zi si ca suntem sanatosi si impreuna!

  Ii multumesc de multe ori oferindu-i spre ascultare melodia Adrianei Antoni -Iubire. Versurile acelea arata intocmai ce simt eu pentru el.

  Webmaster daca nu cer prea mult, va rog sa atasati aceasta melodie reviewului! Va multumesc!

  webmaster [30.04.14 14:23:54] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  danamandache [30.04.14 14:35:36] »

  @webmaster: multumesc din suflet!

  alinaro [30.04.14 17:57:38] »

  Draga Dana, sa stii ca abia m-am abtinut sa rad (stiu eu ce stiu). Ce weekend frumos ai/ati avut! Ce seara de… poveste ! Cu toate comparatiile gastronomice sau ne (gastronomice), cu toate corecturile aplicate de doamna karatista…, te sustin cand afirmi/indemni doamnele/domnisoarele sa mearga la streaptease macar o data in viata. “Data” mea a fost acum multi ani, intr-o discoteca din Sankt Petersburg. De ce imi aduc aminte?? De faptul c-am raaassss, Doamne ce-am mai ras!! Nu-mi mai aduc aminte de muschi si miscari lascive, imi aduc aminte c-a fost o seara de pomina, pe care uite, n-am mai repetat-o. Mai am s-o duc pe mama (era cat p-aci anu’ trecut, de Ziua Mamei, si facea scandal, da’ tot o duc eu intr-o zi). Aici e foarte la moda la petrecerile de burlaci si burlacite. Nu va mai zic cum se mascheaza domnisoricile la aceste petreceri si cum se prezinta pe strada, c-o luati la fuga.

  Am ras, Dana, mi-a placut weekendul tau, si-ti felicit sotul. Sa fiti sanatosi si fericiti!

  danamandache [30.04.14 19:10:11] »

  @alinaro: Multumesc mult Alina! M-as bucura mult sa aud ca ai putut sa o convingi pe mama ta sa mearga la un show de striptease! Sant curioasa ce reactii ar avea! Ati rade mult sunt sigura! Cand am plecat spre Fundata nici prin gand nu-mi trecea ca voi avea ocazia sa particip la un astfel de spectacol. Insa a fost super amuzant, am ras de ne-am strambat, eu si sotul!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Cristicop [01.05.14 11:02:10] »

  @danamandache: Am glumit!!! Dar stii cum e... mai si lauda-l, asa ca sa nu-si ia lumea in cap, si sa stie cine e seful!

  danamandache [01.05.14 12:41:44] »

  @Cristicop: Asa am sa fac, Cristi! Stiu ca ai glumit, am apreciat intotdeauna glumele tale! Esti un om deosebit, ai grija sa o faci fericita pe sotia ta, doar in felul acesta poti fi si tu foarte fericit! O zi minunata sa aveti si multe vacante de vis!

  Cristicop [02.05.14 11:17:49] »

  @danamandache: Din fericire sant foarte fericit alaturi de sotia mea, din fericire sant un om foarte glumet de felul meu, altfel cu greu am sparge stresul acestor vremuri. Cat despre vacante, au fost mereu super, din pacate nu pot fi mai dese de 2-3 pe an, dar noroc ca exista weekend-uri si o mai stergem asa strengareste de acasa prin alte locuri ca la noi in zona e jale. O zi buna sa aveti si voi!

  AleDia [01.02.15 12:25:10] »

  O poveste grozava, colorata si amuzanta. Mi-a facut multa placere sa citesc acest review si nu mi-am putut dezlipi ochii de pe ecran pana nu am terminat tot

  danamandache [01.02.15 12:54:42] »

  @AleDia: Ma bucur ca ti-a placut! Multumesc de vizita!

  calatorul [27.09.16 14:27:43] »

  @danamandache: Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite, alegeri inspirate si vacante frumoase!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  AleDia, alinaro, calatorul, Cristicop, danamandache, Eugenia55*, le_maitre
  Alte impresii din această RUBRICĂ:
  NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.087259054184 sec
  ecranul dvs: 1 x 1