ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.09.2009
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 04.09.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Corfu insula verde

TIPĂREȘTE

Dupa experienta mesei din Mykonos, pofta de mancare traditionala greceasca era crescuta pe masura ce urma debarcarea in Corfu. La revenirea de la plaja aflam si vestea: excursia in Corfu se anuleaza, ghizii din Grecia fiind in greva generala. Asa ca vom cobori pe cont propriu in oras.

Kerkyra, capitala insulei Corfu, inglobeaza mai mult 30% din populatia de 100. 000 de locuitori permanenti ai insulei, dar si atrage cea mai mare parte a turistilor. Din informatii certe media de turisti care calca in Corfu anual este de 1 milion de persoane. Inainte de a vedea Corfu nu aveam o imagine asa de buna despre insula, in sensul ca la Bucuresti, fiecare agentie de turism are vara o oferta cel putin in Corfu, iar preturile sunt foarte mici. Aveam impresia ca este ceva gen Paralia Katerini unde supravietuiesti zilnic cu 10 euro.

Din port se vede cel mai mult Albania, Corfu fiind situata la granita Greciei cu albanezii, dar lungimea insulei catre nord se intinde numai in dreptul tarmului albanez. Relieful insulei este deluros-muntos, insa totul este verde. Corfu are o clima propice pentru dezvoltarea abundenta a vegetatiei.

Langa noul port se afla excelent conservat un vechi fort de aparare a insulei care in secolele trecute a functionat pe post de inchisoare. Inca se observa canalele, acum pe post de culoare pentru salupe, care inconjurau constructia. Fortul se poate vizita, dar nu afli nimic, pentru ca nu are cine sa iti explice, ghizii nefiind prezenti la treaba.

Orasul Kerkyra (regasit Corfu Town in unele atlase) este foarte frumos. Intre port si zona falezei, sau zona pietonala, se intind cateva parcuri inverzite si bine intretinute. Pe marginea strazilor si chiar in squaruri este plin de arbori verzi si flori ceea ce ii confera orasului un parfum placut la propriu si la figurat. E bine ca reusim sa vedem din nou vegetatie, dupa parjolul din Mykonos. Orasul este atipic pentru Grecia din punct de vedere al constructiilor. Cladirile sunt inalte pana la 5-6 etaje, nu foarte ingrijite, dar cu un stil aparte de constructie care nu apartine grecilor. As spune ca seamana foarte mult cu coasta estica a Spaniei, mai precis cu Alicante pe care l-am vizitat, dar are si influente venetiene puternice ce se regasesc in arhitectura unor cladiri, influente normale avand in vedere ca a fost circa 400 de ani sub ocupatie venetiana. Ne plimbam prin oras, facem mici cumparaturi dupa care ne asezam la o terasa. Visul culinar se implineste abia azi. Sunt la restaurant grecesc si comand souvlaki, feta la cuptor si caracatita la gratar. Feluri multe, dar si asteptarea a fost indelungata. Reusesc sa dovedesc antreurile care au fost absolut delicioase, dar la souvlaki ma incurc pe la jumatate. Si ca sa nu se supere grecul ca nu mi-ar fi placut souvlakiul care era de-a dreptul excelent, ii mai comand si o inghetata asa ca sa ma umflu complet. In privinta notei, va spun ca am platit cam 50 de euro de cuplu, foarte putin in comparatie cu abundenta si calitatea mesei. Chelnerii foarte serviabili si comunicativi au contribuit la un pranz excelent.

Pentru urmatoarele doua ore ne-am plimbat prin magazine si prin tot orasul, dar spre final caldura ne-a tras la umbra unei terase dintr-un parc, pentru o noua sesiune de inghetata. Desigur excursia noastra nu trebuia sa cuprinda vizite in magazine de bijuterii la „special price” de exemplu, ci Palatul reginei Sissi a Austriei si manastirea Paleokastritsa dupa un tur de oras in prealabil. Cu toate ca nu le-am vizitat o sa astern o descriere gasita pe siteurile unor agentii de turism.

Palatul Achilleion a fost resedinta de vara a imparatesei Austriei, Sissi. Clasica cladire a fost proiectata de arhitectul italian Rafaelo Carito si a fost decorata pe interior si pe exterior cu statui neo-clasice. Insusi Sisi a dat denumirea palatului dupa eroul sau clasic preferat Achille. Dupa moartea reginei Sisi fiica sa Gisela a mostenit palatul si l-a vandut imparatului german Wilhelm al II-lea. Dupa cel de-al doilea razboi mondial Palatul a devenit parte a teritoriului grecesc.

In zilele noastre Palatul Achillion este muzeu. Sunt cateva ramasite ale vremurilor reginei Elisabeta si ale regelui Wilhelm al II-lea care se mai pot zari inca in interiorul palatului. Remarcabila este diferenta dintre figura lui Achille expusa in palat de catre Sisi si cea expusa de catre Wilhelm. Sisi a ales intruchiparea muribunda a lui Achille in timp ce incerca sa-si scoata sageata din calcai. Wilhelm in schimb a expus o imensa statuie a lui Achille stand mandru ca un erou, puternic si indestructibil.

Manastirea din Paleokastritsa - Punctul principal de atractie al Paleokastritsa este manatirea localizata pe culmea dealului. Construita in secolul al XVII-lea ii atrage pe turistii care vor sa experimenteze si sa descopere o adevarata biserica traditional greceasca care a ramas neatinsa sute de ani.

Este un loc recomandat a fi vizitat pentru privelisti unice asupra ruinelor antice ale Angelokastro inaltate pe culmea stanciilor indreptate spre mare sau pur si simplu pentru frumusetea golfului din Paleokastritsa.

Muntele Pandokrator este una dintre cele mai renumite atractii turistice de pe insula. De pe culmile lui poti admira o priveliste superba a golfului pana in orasul Corfu, Albania si cateva insule mici. Pe laturile muntelui cresc orhidee si alte tipuri de flori, si poti gasi fluturi si multe specii de pasari rapitoare, precum vulturi, soimi. Poti de asemenea catara muntele din oraselui Pirgi sau de pe un drum laturalnic aflat la jumatatea distantei dintre Kassiopi si Acharavi. Nu este un traseu usor. Este recomandabil sa parcurgeti ultima parte a calatoriei pe jos. In varful muntelui se afla o veche manastire si un turn de radio. In afara de toate acestea sunt o multime de broaste testoase, serpi si soparle in Corfu. Pentru a ajunge pe culmile muntelui trebuie ca treci prin satele Spartilas si Strynilas.

Oraselul Palia Perithia merita vazut, privelistea pana sus este minunata si vechiul oras de ruine este foarte interesant. Orasul pe vremuri avea in jur de 1000 de locuitori si a fost conceput drept un refugiu de catre pirati ca deseori atacau orasele de pe coasta.

Vechiul Perithia este un oras abandonat la poalele Muntiilor Pantokrator, care in ultimii ani a devenit o atractie turistica pentru Corfu. Este un oras fantoma care a fost abandonat si pana in zilele noastre este inca nelocuit. Iarba, copaci si flori de toate culorile formeaza imprejurimile acestor devastate si pe alocuri renovate case ale orasului.

www.bloggo.ro - povestire de vacanta


[fb]
---
Trimis de adrian76 in 05.09.09 15:39:43
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2619 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrian76); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 850 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[06.01.10 11:16:56]
»

pentru o organizare mai eficienta - review mutat la sectiunea "Vacanta in Corfu" unde incercam sa adunam toate review-urile care se refera la Corfu in general ca destinatie de vacanta (si nu la un hotel anume).

corinka
[19.02.10 19:36:50]
»

Alte doua locuri frumoase din Corfu, pe care nu le-ai mentionat, poate nu ai ajuns acolo, sunt golfurile Agios Gordis, in sud-vest, si Agios Giorgios, in nord-vest. In general, partea nordica este de recomandat, peisajele sunt superbe!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corinka
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Corfu:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075550079345703 sec
    ecranul dvs: 1 x 1