Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Locuri de luat masa in York / impresii Unde mâncăm în York / North Yorkshire, YORK #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.09.2012
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 10.08.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 4 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE REZULTATĂ
90.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

Locuri de luat masa in York

TIPĂREȘTE URM de aici

Pe durata a patru zile am mancat in oras de doua ori de fiecare data in pub, deoarece au preturi mai accesibile si o oferta generoasa de bere. Acum nu va ganditi ca am baut asa multa…dar am avut de unde alege si evident ne-am orientat catre cele ce nu se pot gasi in Romania.

Sunt pub-uri in UK care isi fac propriul sortiment de ale (bere mai dulceaga cu gust fructat) insa nici unul din cele doua nu facea.

The Postern Gate-face parte din grupul Wetherspoon, unul din cel mai mare lant de pub-uri si hoteluri din UK. Pub-ul se afla aproape de Fishergate Bar (una din portile de intrare pe ziduri), este deschis intre 7 si 23 de luni pana duminica.

Are o oferta diversificata de mancare, incepind cu celebrul English breakfast si terminind cu fripturi (steak) si salate. Pentru pranz in schimb ies in intampinarea potentialilor clienti cu oferte tentante, de altfel acesta fiind motivul pentru care am si intrat la ei. In anumite zile aveau oferte la steaks in altele la burger&beer, noi am nimerit-o pe cea din urma. Ce m-a distrat e ca scriau la preparatele din carne de vita ca este 100% provenita din fermele englezesti, asa ca am zis sa vedem si noi cum e.

Comanda pentru mancare si bautura se face la bar, spui numarul mesei la care te asezi ca sa stie unde sa ti-o aduca iar bauturile ti le iei singur.

Atmosfera in pub foarte OK, oameni de toate varstele, multi dintre ei erau in pauza de masa, dar si familii cu copii. Chiar aveau si un afis prin care incurajau clientii sa vina insotiti de copii.

Am servit la ei un beef burger, un fish&chips (mult mai bun decat cel din Londra) o bere (large pint bineinteles) si o limonada zic ei, eu zic Sprite cu 8,98 GBP. Reducerea din pretul initial 5,85 GBP.

Nu este pranzul ideal, dar a fost gustos, cu toate ca noi nu prea ne axam pe astfel de preparate acasa, dar fiind in vacanta ne-am permis cateva calorii in plus.

Site-ul oficial al celor de la Wetherspoon jdwetherspoon.co.uk.

Charles XII al doilea pub in care am mancat este complet diferit. Localizat in apropierea universitatii este frecventat in deosebi de studenti. Ca si standard este mai jos decat Postern Gate, lucru de altfel vazut si la preturi. Plusul a fost in schimb faptul ca are si terasa, foarte utila deoarece inauntru se simte un miros pregnant de bere. Si aici comanda se face tot la bar, numai ca pentru a sti numarul mesei ti se inmaneaza o sticla. Sticla este etichetata cu un numar si se lasa pe coltul mesei pentru a fi vizibila de ospatar. Meniul destul de variat si aici, preturi modice, bere pe alese, toate parca facute sa indulceasca si mai mult viata studentilor.

Am mancat 4 oameni cu 24 de GBP (aripioare, diverse preparate din pui, bere si suc), evident ca aveau si ei oferte pentru pranz de genul doua feluri principale la pret de unul sau aripioare, 50 la numar cu 8 GBP, foarte convenabil as zice eu.

Site-ul pub-ului charlesxiiyork.co.uk.

Acum nu ca vreau sa fiu critica dar bucataria englezeasca propriu-zisa nu prea m-a incantat, carnea este la putere insotita de tot felul de sosuri, nu stiu cate din ele facute din ingrediente naturale si cate din prafuri (am vazut in magazine granule pentru tot felul de sosuri in care mai adaugai doar apa fierbinte si gata), cartofi prajiti aproape la orice fel principal. Mai au si niste placinte cu carne si legume sau doar din legume si spanac nu rele dar nici foarte bune.

Arhicunoscutele fasole, fara de care nu poti sa zici ca ai mancat English breakfast si tot felul de lucruri cu care nu suntem noi obisnuiti. Ahh si sa nu uitam de Cheddar cheese si cottage cheese si o mare varietate de puddings&pies.

La capitolul bauturi sa zicem ca au fost mai pe gustul nostru mai ales ca aici am descoperit punch-ul (alcoolizat sau nu). Principalele ingrediente: o sticla de vin roze sau alb (preferabil primul), o cutie de suc (coacaze sau alte fructe de padure), citrice taiate felii, capsuni si zmeura pisate si multa gheata. La cel nealcoolizat lipseste vinul evident. Punch-ul asa cum l-am descris eu a fost facut de prietenii nostril din Londra, or mai fi si alte modalitati…

Pimm’s facut aproximativ la fel ca punch-ul dar in loc de vin se foloseste o bautura alcoolizata numita chiar Pimm’s (este de mai multe feluri si se diferentiaza prin numere) la care se adauga limonada (1 parte acool si 3 parti limonada), menta, castravete, portocale si capsuni. Este o bautura foarte populara in UK, fiind “atestata documentar de prin 1840” si se serveste in toate pub-urile si restaurantele (reteta asa cum v-am descris-o eu a fost preparata in York de catre un englez).

Five O’clock tea-dupa cum am mai zis in York erau foarte multe locuri unde se servea ceai (ceainarii si cafenele), de obicei negru peste care se poate pune lapte, obligatoriu insotit de o gustarica (un sandwich sau un snack) sau ceva dulce (briose, biscuit, fursecuri).

Un alt obicei pe care l-am observant si in York si in Londra este acela de a manca sandwich-ul insotit de chips-uri, in special la pranz si de obicei atunci cand nu poti manca in oras. Chiar am urmarit intr-o zi sa vad cata lume face asa si trebuie sa va spun ca este o regula bine impamantenita.

Sper ca nu v-am plictist prea mult, mai ales ca am plecat de la idea de a scrie despre doua pub-uri si m-am intins la povesti despre obiceiuri culinare.

See you cu ultimul capitol despre Londra.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de elena_iasi in 06.09.12 00:34:03
Validat / Publicat: 06.09.12 07:50:36
VIZUALIZĂRI: 2237
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elena_iasi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Guiness-ul meu (large pint) extra cold insotit de 2 beri mai mici la CharlesXII
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 7 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX [09.10.17 10:23:12] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica «Unde mâncăm în York / North Yorkshire» (nou-creată, între timp, pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

    [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
    pagină generată în 0.066864967346191 sec
    ecranul dvs: 1 x 1