ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.08.11
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2012
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

O surpriza placuta

TIPĂREȘTE

Am ales initial Pensiunea Vanatorul din Durau, ca pe o locatie unde sa petrec o seara de respiro pe drumul intre Tinutul Secuiesc si Bucovina, insa odata ce am ajuns acolo, mi-a parut rau ca nu pot sa mai stau o zi doua in plus…Iar asta e un sentiment care nu ma incearca des :)

Sa incepem cu inceputul: drumul catre Durau. Superb.

Am ales sa vin din Praid, via Gheorgheni, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, Bicaz si Poiana Teiului.

Bucata intre Praid si Gheorgheni: drum de munte adevarat, numai printre brazi, dificil dar practicabil. Intre Gheorgheni si Lacul Rosu, iarasi drum de munte, insa de data aceasta mai liber, cu vaste vai intr-o parte si brazi in cealalta. Depre Lacul Rosu si Cheile Bicazului nu cred ca mai trebuie sa precizez ca sunt o destinatie obligatoriu de vizitat. Drumul de la Bicaz la Poiana Teiului iarasi este spectaculos, destul de inalt, cu multe serpentine, avand mai tot timpul in partea stanga panorama lacului de acumulare Bicaz. Great for pictures;) Trecand peste viaductul bifurcat de la Poiana Largului se ajunge pe un drum ca in palma pana la marginea statiunii Durau, unde dupa un drum cu panta de min 15% (nu stiu cat de accesibila este iarna) descoperim Complexul Turistic Vanatorul. Care chiar isi merita aceasta denumire, dupa cum veti vedea mai jos.

La prima vedere te surprinde placut peisajul din jur, mult mai impadurit decat iti poti da seama din poze. Apoi tema vanatorii este arhiprezenta, de la animalele impaiate prezente pe pereti pana la tema designului cladirii, rustic, cu finisare din busteni mari de lemn. Sunt prezente si cateva caprioare intr-un tarc langa pensiune. Alte teme rurale sunt cojoacele de oaie care imbraca scaunele, ghioagele de vanatoare atarnate de peretii casei scarii precum si altele pe care le veti descoperi singuri. Camerele pastreaza tema si ofera o panorama impresionanta. Baile din complex sunt destul de curate, nimic evident de obiectat.

Mancarea este delicioasa, avand si ceva specific moldovenesc. Nimic care sa nu se mai faca prin alte parti, insa ceea ce se face se face bine si in portii mari. Recomand ciorba de burta, cea mai reusita din cate am mancat pana acum precum si platourile. Micul dejun este de tip buffet suedez, avand si preparate traditionale (zacusca, zacusca de pastrav, mamaliga, branza de stana etc). Singura problema este ca mancare tinde sa fie mai grasa, de exemplu la micul dejun erau oferite si niste felii de sunculita prajita si cartofi prajiti, chestie pe care nu am mai vazut-o in alta parte, dar nah…nimeni nu se duce in concediu sa slabeasca… :)

Si surprizele au continuat si dupa masa. Complexul dispune de o piscina interioara si de o sauna incalzite permanent, de care cei cazati in complex beneficiaza gratis, care au fost o placuta desfatare si care banuiesc ca sunt un adevarat deliciu iarna.

Televizoarele, daca mai conteaza, sunt mici dar prind suficiente canale.

In zona apropiata poti sa faci drumetii pe Ceahlau, daca te sui in masina poti sa mergi cu masina pe Drumul spre Targu Neamt sa vizitezi manastirile Agapia, Varatec, Sihla, Sihastria, Rezervatia de Zimbri, Cetatea Neamtului, HUmulestiul. Ai ce face pentru cateva zile. Se pot face si excursii organizate de pensiune la ferma lor.

Complexul era aproape plin (si e destul de mare) dar in rest nu sunt prea multi turisti prin zona.

Probabil ca dupa ce se va reface drumul direct dintre Bicaz si Durau (DJ 155F), pe la Poalele Ceahlaului, afluxul de turisti va creste. Prin zona am vazut aproape explusiv masini de Neamt si e pacat, ar trebui incercat si de cei din alte zone, poate ca parte a unui tur mai larg in acea parte a tarii.

De la Durau am plecat pe un drum foarte pitoresc desi mai stricat inspre Vatra Dornei. Dar asta, intr-un alt episod :)

Per total, am fost o experienta placuta, pe care mi-o doresc sa o repet cat mai curand.


[fb]
---
Trimis de dxcsx in 12.06.12 17:40:51
Validat / Publicat: 12.06.12 18:47:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în DURĂU.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3301 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dxcsx); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2250 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

iulian catalin
[12.06.12 21:44:29]
»

Din pacate, nu e deschis non-stop. Poate ca o sa va mirati, dar luna trecuta pe 21 eram in fata complexului, in soseaua principala, si, cand am sunat la unul din nr. de telefon afisate pe un panou la intrare sa intreb daca au o camera libera, mi s-a spus ca e inchis in ziua respectiva pt. ca va veni un grup a doua zi. SE MAI iNCURCAU CU MARUNTIS!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulian catalin
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Vânătorul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055213928222656 sec
    ecranul dvs: 1 x 1