ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 12,13

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Munchen — plimbare prin centrul orasului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Am dat GPS-ului sa ne duca in Munchen pe strada Kaufinger, care ne-am interesat dinainte si am aflat ca este aproape de centru.

Traseu:

Hart im Zillertal-Fugen (A 12) - Worgl (E 45) - Kufstein - Raubling - Holzkirchen (E 45) - Munchen.

Distanta: Hart im Zillertal - Munchen = 136 km, facuti intr-o ora si jumatate.

Era o alta dimineata, o dimineata frumoasa de 10 aprilie 2012 cand am hotarat sa mergem la Munchen. Acum fiind o zi de marti au trecut si sarbatorile de Pasti la ei si magazinele erau deschise incepand de astazi.

Si fiindca am facut o excursie doar de o zi la Munchen, am sa va povestesc tot ce am vazut noi in acea zi. Binenteles ca daca ne-am fi cazat acolo undeva si am fi stat cateva zile la Munchen as fi avut mai multe sa va spun si poate mult mai detailat, dar sper ca impresiile mele sa va poata ajuta daca aveti, ca si noi, doar o zi intreaga la dispozitie si vreti sa vedeti atat cat se poate.

Am plecat dimineata devreme de la pensiune. Cei 136 km pana la Munchen i-am parcurs f. usor. Am mers 10 km spre sensul giratoriu de la benzinaria Agip si de acolo ne-am incadrat spre directia Munchen pe autostrada A12.

Despre drumuri:

Pe autostrazi prin Austria este o adevarata placere sa mergi, fiecare il respecta pe celalalt, drumurile sunt impecabile si am cautat macar o groapa dar nu am gasit-o. Daca cel din fata ta vede ca vrei sa depasesti, se duce imediat pe prima banda si iti face loc. Daca vede ca ai gresit drumul, austriacul se opreste si iti face loc ca tu sa poti sa dai inapoi si sa te incadrezi corect. La noi se lasa cu claxonari stridente si cuvinte ,,dulci’’. Nu am vazut pe nimeni sa vorbeasca la telefon in timp ce conduce, nu am vazut taxiuri, caini vagabonzi, gunoaie, nu exista asa ceva. Si la ei ambulantele, niciuna nu urla ca si la noi. Acolo la ei sa inteleg ca nu sunt urgente? Acolo nu sunt probleme? La noi e puzderie de taxiuri in toate intersectiile, toti stau si asteapta ,,marea lovitura’’ care intr-o zi ori vine, ori nu vine, dar ei totusi stau si nu sunt numai soferi in varsta pe care ii intelegi, sunt si tineri.., gunoaiele colcaie peste tot si de caini, ce sa mai vorbesc?

Ati vazut la noi vreo ambulanta care sa nu urle strident, ati vazut vreo strada fara gunoaie sau caini? Aratati-mi si mie.

Nu ne-am dat seama cand am iesit din Austria si am intrat in Germania. Doar de pe ecranul GPS-ului a disparut limita aceea de viteza, semn ca intrasem in Germania. Ceasul arata ora 9,35. Eram acum liberi sa ,,zburam’’ pe autostrada cu cat vrem noi. Si va spun ca toti ,,zburau’’ ca si noi, in afara de tiruri si camioane, care erau o multime si ocupau de regula prima banda. Fiecare mergea cu cat il tineau caii putere. Am vazut si motociclisti, treceau razant pe langa noi, cei care aveam 140 km/ora... atunci ei??

De la Bad Aibling GPS-ul ne arata ca mai avem 56 km. Autostrada trecea prin campii verzi si Alpii se zareau frumos undeva nu prea departe, varfurile lor erau acoperite de zapada. Tin minte ca inainte cu vreo 20 km de Munchen am oprit intr-o parcare pt. mici nevoi. Daca prin Ungaria va spuneam de toaletele lor de pe autostrada, aici erau alte dracovenii.

Toaletele - nu mai trebuie sa va spun ca erau impecabile, erau atat de curate, aveau hartie si puteai sa te asezi pe jos langa toaleta daca vroiai, asa curate erau. Curios lucru, nu era niciun buton de tras apa. M-am gandit ca trebuie sa fie ceva, altceva, am tot cautat. Si am aflat secretul cand am iesit de acolo si usa s-a inchis dupa mine. Atunci s-a declansat apa. Stiu ca tare ne-am amuzat, mai ales fetele mele.

Munchen - prima intalnire:

Nu peste multa vreme am intrat in Munchen. Undeva la periferie am oprit pe o strada dreapta plina cu magazine si terase frumoase si am vizitat putin si zona aceea. Am intrat intr-un supermarket sa luam apa si sucuri. Aici era f. elegant si intr-un colt inauntru am zarit un aparat. M-am documentat si am aflat ca apa plata la ei costa 0,25 E (apa) + 0,5 E sticla de plastic goala-in total 0,75 E. Deci sticla goala e mai scumpa decat continutul. In acel aparat daca bagai sticla goala cu fundul inainte primeai pe loc contravaloarea sticlei, de 0,5 E. Ce ziceti de asta? Poate aude cineva. Sa stiti ca nu merge aparatul pt. orice sticla, nu poti sa il pacalesti, de exemplu pe o sticla Borsec a scuipat-o imediat, dupa o ,,analiza amanuntita’’.

Aparatul merge deci pt. un anumit tip de sticle din plastic, sticle care se gasesc din belsug la ei acolo la supermarket-uri. Cand ma gandesc la miile de pet-uri care plutesc pe toate raurile noastre, ce de bani aruncati!

Ne-am intors inapoi la masina cu sticlele sub brat, nu inainte de a observa ca prin Munchen bicicleta e considerata un mijloc de transport f. iubit si adorat atat de femei cat si de barbati, in egala masura. Daca cu barbatii pe bicicleta ne-am obisnuit, ei bine, aici in Munchen mi-a fost dat sa vad doamne elegante cu fuste, dresuri si pantofi, cu pardesie si posete elegante care treceau linistite pe langa noi calare pe bicicleta. Si nu am vazut una, erau multe, femei de afaceri, femei de toate varstele. La noi daca am vedea vreo doamna eleganta si pe bicicleta ne-ar apuca rasul, nu-i asa? La ei mersul pe bicicleta nu este o rusine, este o reala placere.

Munchen - capitala Bavariei:

Localizat in campia Bavariei, la 50 km nord de Alpii Bavarieni, Munchen este al treilea oras ca marime dupa Berlin si Hamburg. Situat pe malul raului Isar, Munchen te incanta la tot pasul cu obiective turistice care nu trebuie deloc ratate. Avand o vechime de 800 ani, Munchen este vestit in primul rand pentru festivalul anual Oktoberfest, festival care tine cateva saptamani si la care se mananca bine chiar si bivoli pusi intregi in frigarui dar se bea si bere din belsug. Primarul orasului este cel care da cep primului butoi cu bere. Este un festival cu traditie si in ultima vreme festivalul a devenit unul international deoarece f. multi turisti dornici sa fie si ei prezenti la festival si sa bea un metru de bere, sunt prezenti acolo si umplu toate campingurile din zona. La acest festival muzica este de fanfara si defilarea porneste chiar din Marienplatz. Tot cu ocazia acestui eveniment are loc si o defilare a costumelor populare germane, austriece dar si ale altor popoare.

Principalele obiectice turistice ale orasului sunt:

Marienplatz (Piata Maria) in care putem admira cladirile celor 2 primarii - Primaria Noua cu renumitul ceas si Primaria Veche, Peterskirche (Biserica Sf. Petru) - cea mai veche biserica din centru, catedrala Frauenkirche (a Fecioarei Maria) - cea mai renumita biserica din centru care are 2 turnuri inalte de 99 m; Olympiaturn (Turnul Olimpic) - este situat intr-un parc deosebit pe care am avut ocazia sa il vedem si noi, in zona in care se afla si vestitul muzeu BMW (vezi impresii), muzeu la care am ajuns si noi si doresc sa va scriu separat. In turnul inalt de 291 m al Olympiaturn se urca cu un lift rapid. La aproape 200 m este o platforma de unde se poate admira orasul iar putin mai jos exista un restaurant; Muzeul BMW, reprezinta o alta atractie a orasului. Alte obiective interesante sunt Alianz Arena - aflat in nordul orasului, este primul stadion din lume a carui fatada isi poate schimba culorile si care are cea mai mare parcare din Europa.

Mai merita vizitate Palatul Schleissheim, Palatul Nymphenburg - aflat la 8 km de centru, cele 3 Pinacoteci - Veche, Noua si Moderna, Gradina Engleza, Biserica Teatina Sf. Cajetan din centru, Parcul cu caprioare (Hirschgarten), Muzeul National de arta egipteana, Muzeul National bavarez si Resedinta regala.

V-am enumerat cam ce puteti vedea in Munchen din ce am aflat si eu, deoarece m-am gandit ca pot sa va dau o mana de ajutor in cazul in care stati mai multe zile acolo. Sa nu va ganditi ca toate aceste obiective turistice le puteti vedea intr-o zi, va trebuie macar cateva zile. Noi, fiindca eram intr-o excursie de cateva ore la Munchen, am dorit sa vedem centrul si cel mai vestit loc - Marienplatz.

Parcarea in Munchen:

Stiu ca din acel loc din care admirasem doamnele acelea elegante mergand pe bicicleta am mers spre centru, urmarind indicatorul de centru dar si GPS-ul. Am ajuns pe o strada unde am parcat langa o biserica frumoasa din caramida rosie. Eram pe strada Herzog Wilhelm. In fata noastra o masina descarca marfa. Inainte de a ne indrepta spre aparatul de taxat am intrebat daca acolo e bine sa lasam masina. Norocul nostru a fost ca am intrebat. Pe jos am observat ca erau pe o parte a strazii o banda albastra intrerupta si unde eram noi era o banda rosie intrerupta. Aceasta era doar pt. urgente, puteai sta un timp limitat, cateva minute, cat sa descarci o masina de exemplu, nu mai mult. Pe banda cealalta, albastra, puteai sta mai mult timp, cateva ore, daca plateai la acel aparat de taxat. Dar nu era loc nicaieri sa lasam masina. Suparati am pornit sa cautam alt loc de parcare. Asa am mers pe unde s-a putut, deoarece sunt strazi cu sens unic, altele aveau interzis. De acolo tin minte ca am mers in stanga. Asa am am ajuns la o benzinarie Agip unde in fata langa o cladire moderna am zarit cu greu un loc de parcare pe o banda din aceea albastra.

Am mers spre aparat si cand am vrut sa bagam fise am constatat ca trebuiau multe fise pentru 4 sau 5 ore cat doream noi sa stam. Aparatele acelea primesc fise de 0,5, 1 si 2 E.

Am facut un calcul scurt, nu ieseam deloc bine. Acum eram chiar suparati. Noroc ca am intrebat pe cineva si ne-a aratat ca in spate la acea benzinarie Agip era o parcare subterana.

Asa am avut noroc. Fiindca am mai avut de-a face cu parcari subterane, aici pot sa va spun ca pretul parcarii a fost cat de cat convenabil in comparatie cu parcarea afara pe banda albastra. Am platit 12 E pentru 3 ore de plimbare prin centru.Mai trebuie sa va spun ca in toate parcarile subterane exista o limita de inaltime a masinilor de 2 m. Deci nu toate masinile pot parca acolo.

Am vrut sa va spun toate acestea ca sa aflati ce inseamna sa parchezi intr-o tara straina. Nu este ca si la noi, sa lasi masina unde vrei si daca ,,poti’’ sa blochezi si pe altul sau sa nu lasi o masina utilitara sa isi faca treaba. Acolo daca nu parchezi unde trebuie vei plati- si platesti scump. Am inteles si ca daca iesi din parcarea subterana si nu platesti, esti filmat de camerele video si te trezesti la granita cu surprize. Atentie deci.

Acum eram linistiti, masina era in siguranta si puteam incepe sa vizitam orasul. Scapasem de cea mai mare grija, aceea de a gasi un loc de parcare. Stiu ca am pozat numele strazii de langa acea benzinarie Agip. Ne-am gandit ca in cazul in care ne ratacim sa intrebam pe cineva unde este strada aceea. Pana la urma orientarea omului a invins si am gasit relativ usor acea benzinarie.

De acolo, de la parcare am intrebat o doamna unde este Marienplatz (Piata Maria) si ne-am indreptat spre acea piata renumita a Munchen-ului. Pot sa va spun acum ca toti au fost politicosi cu noi si ne adresam in engleza ori de cate ori vroiam sa aflam ceva. Asa ne-am descurcat peste tot si am iesit cu bine din f. multe situatii placute sau mai putin placute. Si asta nu numai in Munchen.

Marienplatz (Piata Maria)

Spre Marienplatz peste tot era un mare santier, tot drumul spre centru si chiar si in Marienplatz se lucra de zor. Dar oricat de mare era acel santier, oricat zgomot,totusi turistii erau f.multi peste tot,toata acea piata era plina de oameni.

Chiar ne-am gandit sa nu ne ratacim pe acolo noi intre noi. De aceea ne-am stabilit un program si o ora de intalnire si am stabilit si un loc de intalnire.

Asadar copilele s-au dus la shopping si noi ne-am putut plimba prin tot acel centru.

Aceasta piata vestita poarta numele celebrei statui a Fecioarei Maria care se afla in mijlocul pietei si este un simbol al orasului. Statuia din bronz aurit o reprezinta pe Fecioara Maria stand pe o semiluna, avand o coroana pe cap si in maini tinand un sceptru si un copil. Statuia se afla in varful unei coloane inalte de 11 m, la baza careia in fiecare colt sunt 4 ingerasi cu aripi.

Fiecare ingeras de pe acel piedestal se lupta impotriva razboiului, foametei, ereziei si ciumei negre-cele 4 plagi ale umanitatii. Coloana Fecioarei Maria fost ridicata in anul 1638. La baza acelei coloane deosebite am admirat multe flori multicolore care dadeau un farmec aparte acelui loc.

Marienplatz reprezinta ,,inima‘’ orasului, un loc in care se intalnesc mii de turisti dar si oameni de afaceri si localnicii din intreaga zona. Inca de demult, din Evul Mediu, aici in Marienplatz se intalneau bufonii, muzicantii dar aveau loc si executiile prin spanzurare. In zilele de azi se mai pastreaza putin din acele obiceiuri de altadata: papusile din turnul Primariei Noi danseaza la fel ca si pe vremuri demult apuse, iar talentul muzicantilor dainuie peste veacuri. Daca esti in Marienplatz in zilele de azi poti asculta un concert de pian acolo, in inima orasului (vezi aici). Mie acel concert in aer liber mi-a intrat in suflet si chiar daca acel muzicant isi castiga existenta strangand bani folosind talentul sau, pt. mine a fost ceva deosebit sa am ocazia sa ascult acel pian acolo in Marienplatz.

Prima data cand am ajuns in piata am admirat cladirea aceea superba - Primaria Noua (Neues Rathaus) pe care multi dintre voi o stiu deja. Construita in stil gotic intre anii 1867-1909, aceasta cladire deosebita m-a fascinat cu arhitectura ei, cu imensitatea ei dar mai ales cu acel ceas vestit care zilnic atrage sute de turisti.

In turnul cu ceas al Primariei exista niste papusi de marime aproape naturala, care la ore fixe incep sa danseze si sa prezinte scene ale turnirurilor medievale. Papusile acelea se pot admira pe 2 nivele ale turnului si danseaza zilnic la orele 11, 12 si 17. Fiind santier in tot acel centru, am observat ca si o parte a cladirii Primariei Noi era acoperita cu schele. Dar si peste acele papusi era o plasa, asa am observat, plasa care era pusa cu scop de a proteja acele minunatii impotriva mizeriei facute de pasari.

Pe cealalta latura a pietei am admirat si Primaria Veche (Altes Rathaus) - o cladire mai mica dar si mai moderna. Aceasta cladire a servit populatia pana in anul 1874 cand primaria s-a mutat in cladirea cea noua. In zilele de azi in Primaria Veche au loc adunarile consiliului municipal.

Mergand pe o straduta inainte si lasand pe dreapta cladirea Primariei Noi am ajuns la Catedrala Frauenkiche (catedrala Fecioarei Maria), o biserica veche dar cea mai renumita biserica din centru dar si din oras. Are 2 turnuri inalte de 99 m, dintre care unul am vazut ca este in renovare. Deasupra pe cele 2 turnuri sunt cupole verzi iar cele 2 turnuri fiind atat de inalte se pot zari de departe.

Undeva in spatele Primariei Noi era o piata frumoasa in care am vazut sute de biciclete. Am admirat felul in care acesti oameni stiu sa isi pastreze conditia fizica si au gasit un mijloc de plimbare simplu si placut - acela de a merge cu bicicleta. Tot in jurul acelei piete mici sunt o gramada de magazine de tot felul.

Munchen este un oras fermecator, un oras care te cucereste inca de la prima intalnire. Ne pare rau ca nu am avut timp mai mult la dispozitie sa vedem si alte obiective turistice enumerate la inceput, dar sigur vor mai fi ocazii. Munchen este un oras pe care daca il vezi, simti nevoia sa te reintorci mereu acolo, macar doar pentru un Oktoberfest.

A fost o zi minunata acolo la Munchen, o zi in care, dupa ce ne-am plimbat prin Marienplatz am dorit sa ajungem intr-un alt loc deosebit - muzeul BMW, un loc cu totul interesant, un loc in care chiar ne-am simtit in alta lume, pe o naveta spatiala, dar despre toate acestea am sa va povestesc in continuare.


[fb]
---
Trimis de adryana in 15.05.12 20:52:21
Validat / Publicat: 15.05.12 22:27:14
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 18786 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P45 coloana Fecioarei Maria cu statuia ei in varf.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19098 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

adryanaAUTOR REVIEW
[15.05.12 20:53:10]
»

http://youtu.be/DU2EBqKZy_E

webmaster, te rog sa atasezi sub titlu acest videoclip, multumesc anticipat.


Rezolvat.

Costi
[16.05.12 00:13:35]
»

@adryana

Să ştii că şi la noi există aparate de recuperare a PET-urilor.

De exemplu, la noi, în Piteşti, se găseşte aşa ceva la Auchan.

În Germania, aceste aparate recuperează numai PET-urile cumpărate de la lanţul de magazine respectiv. De exemplu, eu am văzut astfel de aparate la Lidl, dar să ştii că ele nu-ţi dau banii pe sticlă, ci un bon, cu care poţi cumpăra mărfuri de la acelaşi magazin.

In legătură cu parcările, nici nu poate fi vorba să pleci fără să plăteşti, pentru că la ieşire sunt bariere. Cel puţin la parcările la care am fost eu prin Germania şi sunt câteva zeci...

Aaa, dacă îţi pui mintea, poţi rupe bariera, cu propria maşină, dar nu e recomandabil din niciun punct de vedere.

Mi se pare foarte mare preţul pe care l-ai plătit pentru 3 ore, adică 4 euro pe oră, mai ales că spui că a fost mai convenabil decât parcarea stradală. Cred că undeva ai greşit, asta pentru că parcarea stradală în zona albastră (cea mai scumpă) costă 0,5 euro pentru 12 minute, adică 2,5 euro pe oră!

În general, parcarea pe stradă este mai ieftină decât cea la parcările amenajate (subteran sau suprateran), dar acestea din urmă au mai multe avantaje.

În marile oraşe europene mai este o variantă de parcare: aşa-numitele P+R (park & ride), situate la marginea oraşului şi având preţuri foarte mici (1-2 euro pe zi). De acolo se poate merge în oraş cu transportul în comun.

În München ar mai fi multe alte obiective de văzut, dintre care îmi vin în minte acum două:

- Residenz, un "Versailles" mai mic, dar cu nimic mai prejos ca originalul.

- Englischer Garten, un parc deosebit de frumos, cu multe locuri interesante.

Şi să nu uităm de numeroasele muzee...

München este un oraş care nu poate fi vizitat într-o zi-două, ai nevoie de mult mai mult timp.

Călătoria ta este însă un bun început, o introducere care, aşa cum spui, te-a făcut să doreşti să revii cât mai curând. Aşa mi se întâmplă şi mie, cam peste tot în Germania. Remarc numeroasele mici (dar utile) amănunte pe care le furnizezi în review-urile tale.

P.S. Cineva te "iubeşte" atât de mult, încât te votează negativ, am văzut şi pe la alte review-uri ale tale. Mă întreb de ce ...

adryanaAUTOR REVIEW
[16.05.12 07:22:31]
»

@costi, iti multumesc pt. aprecieri, totusi ma gandesc ca de fiecare data cand plateam undeva ne si notam in masina pe un caiet. Asta ca sa nu uitam sau sa fie folositor si altora. M-as mira sa gresesc, stiu sigur ca ne-am facut calcul de pret si afara si pt. parcarea subterana, pe care dealtfel ne-am bucurat mult ca am gasit-o.

Cat despre iesirile din parcari stiu ca sunt barierele acelea si nu poti trece fara sa platesti. Poate invatam si noi din astea.

Munchen este un oras deosebit de frumos pe care, ai dreptate, nu poti sa il vezi intr-o singura zi.

Iar despre voturi negative, ii doresc succes si la mai mare acelei persoane frustrate care se distreaza pe seama mea si ii spun sa stea pe aproape ca sa ma voteze in continuare asa dupa inteligenta lui, deoarece mai am f. multe impresii ca sa scriu.

Larissa
[16.05.12 10:05:22]
»

@adryana: De ceva vreme tot vreau sa remarc perseverenta, rabdarea si incantarea de a impartasi cu noi emotiile si multele informatii pe care le-ai strans in aceasta excursie.

In ceea ce priveste votul minus eu nu m-as hazarda sa consider persoana ca fiind frustrata, mai ales ca stiu cine este si nu mi-a lasat niciodata impresia asta. Mai degraba e vorba de o incompatibilitate a stilurilor personale, ceea ce ni se intampla frecvent fiecaruia dintre noi.

Iti doresc vacante frumoase in continuare!

adryanaAUTOR REVIEW
[16.05.12 12:51:21]
»

@larissa2012, sincer iti multumesc pt. aprecieri. Si eu stiu cine este persoana, mai ales ca ,,nu e la prima abatere''. Noi cei care scriem suntem cei care le tragem pe toate si bune si rele, dar mergem inainte.

Pami* CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[18.05.12 11:06:18]
»

la sondajele facute in Germania (unde ti-ar place sa traiesti) - orasul München a ocupat primul loc ca si cel mai frumos si indragit oras al Germaniei :-). Din pacate este pe primul loc si la cheltuieli, fiind si cel mai scump (vezi si preturile pt. parcare).

Am de facut o singura remarca in legatura cu sticlele PET (ca vad ca va intereseaza :-) )

Sticlele au pe eticheta un cod cu ajutorul caruia aparatul de recuperare sau reciclare (exista doua feluri de sticle - de unica folosinta si reutilizabile - se simte dupa calitatea plasticului) le recunoaste ca sint din Germania, deci sa aveti grija sa nu deteriorati etichetele de pe sticla! Sticlele se pot inapoia la orice magazin - nu conteaza unde le-ai cumparat - si se primeste un bon pe care il poti schimba la casa in bani cash (nu este necesar sa cumperi ceva in magazinul respectiv).

adryanaAUTOR REVIEW
[18.05.12 14:23:40]
»

observ ca nu am ales bine titlul rw. meu. Trebuia mai bine sa pun titlul ,,Cum e cu pet-urile la nemti si pretul parcarii interioare'' -suna, zic eu, mai bine. Multumesc pt. ecouri.

Mihai18
[10.10.15 22:46:19]
»

@adriana. Vă mulțumesc pentru excursia virtuală la Munichen pe care mi-ați oferit-o. Prima mea excursie a fost în anul 2010, când am mers cu soția și tot numai o zi (păcat). Am citit review-ul dv. cu nesaț, m-am revăzut și eu acolo și foarte mult mi-a plăcut cum ați descris Marienplatz. Cu toată convingerea l-am votat cu +FB. Înclin să scriu și eu un review despre acest frumos oraș, pentru că am ce povesti. Cât privește mersul pe bicicletă prin orașele germane, chiar aveți dreptate. Am mai întâlnit femei cu fuste și pantofi cu toc, dar pe biciclete, în Berlin. Însă mare atenție pentru șoferii care circulă pe banda 1, pentru că între ei și bordură poate fi un biciclist, aflat în unchiul mort al oglinzii exterioare. Cât privește eleganța șoferilor, ce să mai vorbesc. Dacă de pe un drum lateral voiam să intru în drumul principal și pe banda unu din urmă venea vreun autoturism, acesta sesiza și trecea el pe banda doi ca să pot intra eu. Am imagini video cu asemenea situații (vă recomand o cameră auto, de fapt este o cameră video care se fixează pe parbriz ca și un GPS) Aceasta este „martorul tău în circulație” și poți dovedi multe cu ea. Dacă vreți detalii, vă pot spune multe despre ea, dar să nu mă întrebați prețul ei. Cu parcările, din nou aveți dreptate. In zonele aglomerate din Munichen, nici să oprești nu ai unde, dar să staționezi. De aceea, eu alegeam hotel cu parcare sau parcare foarte aproape (cca. 100 m.) de hotel. În Munichen am fost de 2 ori și m-am cazat la hoteluri diferite (Ekelmann și Drei Loven) dar ambele la sub 100 m. de o parcare supraterană acoperită. Tariful era 2 euro/1 oră dar cei care se cazau aproape de parcare, plăteau 15 euro/zi dacă dovedeau cu o ștampilă a hotelului pusă pe versoul tichetului de intrare în parcare. Regret că nu am văzut cât trebuia în acest oraș. Prima dată am avut rezervată o zi iar a doua oară, a fost oraș de tranzit, venind atunci tocmai de la Koln. Am simțit o nostalgie văzând P-26, P-29, P-30 și P-33 pentru că și eu am făcut pași prin acele locuri. Cu acest review mi-ați făcut seara frumoasă și vă mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryanaAUTOR REVIEW
[11.10.15 08:53:24]
»

@Mihai18, multumesc pt aprecieri. Asa cum am scris eram cazati in Zillertal si am facut o excursie frumoasa la Munchen, ce amintiri ne-au ramas... In Munchen dupa vizita Marienplatz am mers si la muzeul BMW, nu stiu daca ati citit articolul. Celor care ajung in Munchen le recomand vizita la acest muzeu. Din Munchen ne-au ramas amintiri deosebite, am vazut ca Primaria Noua este gata acum, are flori rosii, in anul 2012 cand am fost noi cladirea era in lucru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Mihai18
[11.10.15 21:35:43]
»

@adryana - Am citit de mai mult timp reviewul dv. despre vizita la Muzeul BMW. Dar îl voi mai citi încă o dată pentru că nu sunt sigur că mai mi-a rămas timp pentru a ajunge acolo. Noapte bună.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, Costi, Mihai18, Pami*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Munchen și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054154872894287 sec
    ecranul dvs: 1 x 1