ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.05.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Paşcani [IS]
ÎNSCRIS: 04.05.12
STATUS: GOLD
TIMP CITIRE: 12 MIN

Pe-un picior de plai...

TIPĂREȘTE

Mă trezisem oarecum iritat de razele soarelui care intrau pe geam şi-mi băteau drept în ochi. Părea să fie o zi caldă şi senină. Auzeam cum o găină tot cotcodăcea şi mă gândeam că iată, nici aici nu pot scăpa de bucuria păsărească. Acasă am două zebre australiene care în fiecare dimineaţă când apar primele raze de soare încep o gâlceavă grozavă, aşa ca o discutie contradictorie între soţi! Pentru cei care nu ştiu, ca să le înlătur nelămurirea, zebrele australiene nu-s cai vărgaţi alb-negru ca imaginea televizoarelor de demult, ci nişte păsărele micuţe, cu cioc portocaliu, de fapt, nişte vrăbii pe care ăia de acolo din Australia s-au gândit ei că ar fi bine să le prindă, să le bage-n colivii şi să le trimită prin toată lumea. Aşa se fac bani din nimic. Şi-apoi câtă bucurie pe bieţii copilaşi! Când părinţii îi transformă în mici proprietari plenipotenţiali asupra unor insinifiante vietăţi. Peşti, păsărele, rozătoare, toate aceste jucării vii crează în mintea copiilor că a le avea înseamnă a fi mici regi şi deci a avea nişte supuşi. Pentru părinţi, plăcerea aceasta a copiilor e clar o dovadă a iubirii naturii fiindcă cine iubeşte animalele, normal, iubeşte şi natura. Mmm...

În aceeaşi capcană, luat de trendul monden si modern, mă complac şi eu, deşi cu luciditate privesc prizonieratul acestor vietăţi ca pe o răutate umană supremă. Mai rămâne să-mi atârn pe pereţi nişte piei de animale, nişte dinţi rânjiţi de mistreţ sau încremenite capete de căprioară cu ochi de sticlă undeva la loc vizibil pentru a izbi în mod violent şi impresionant orice musafir ce-mi trece pragul. Aşa, ca oricine să poată trage concluzia: măăă, da’ ce iubitor de natură e ăsta! N-ajunge să te lauzi cu locurile în care ţi-ai lăsat netrebnicele accesorii din plastic (pungi, pet-uri, pahare) şi să expui câte 4-5 Gb de fotografii, cum stiu pe multi ca fac, dacă nu faci şi un mic efort s-araţi că iubeşti natura. Şi normal, cum poţi cel mai bine? Păi papagali, iguane, broaşte, cârcălaci şi mormoloci de toate felurile şi culorile, aripate, solzate, otrăvitoare şi inofensive, toate ţi se oferă la preţuri atractive, împreună cu cea mai adecvată hrană, cu vitamine, cu săruri minerale, cu agenţi de înfrumuseţare, totul ca economia mondială să aibă succes, progresul să aducă bani care să-i asigure susţinerea pe viitor. Mmm, parcă-s cam acru azi, nu-ş’ ce am cu economia şi progresul omenirii...

... Mda, şi găina aia care cotcodăcea fu acompaniată strident de un cocoş cam bătrân zic eu după răguşeala cu care se chinua să ţină isonul consoartei. Şi ca trezirea să vină mai grabnic, câinele cel veşnic legat cu lanţul lângă cuşcă şi la fel de veşnic plictisit de cotcodăceala găinilor mândre că mai fac şi ele câte un ou acolo, se puse pe un lătrat gutural de ziceai că pentru întâia dată simte şi el că-şi iîmplineşte destinul de paznic straşnic; o fi văzut el ceva sau poate c-a vrut doar să ma trezească că la mâţe de mult nu mai lătra. Astfel, a început o nouă zi la ţară.

Degeaba n-a lătrat el, la poartă era moşu’ Ion Pavel, un om mărunţel, supt de muncă, cu nişte ochi blânzi şi întotdeauna la el cu un iz de lână de oaie şi miros de vacă. Asta este munca lui dintotdeauna; are câteva oi, două vaci, a avut şi un cal, dar acum e bătrân şi l-a vândut. În rest, mătuşa lui, la fel de uscată, scarpină în fiecare primavară pământul din care îşi smulg spre toamnă roadele nepreţuite. Mâţe are …câte vor ele, căci se înmulţesc după bunul lor plac. Şi mai are ceva moş Ion ăsta, ceva ce mie-mi place al dracului: faguri cu miere de albine! Acolo unde-i casa lui la poalele pădurii e o singurătate care-ţi dă senzaţia că eşti un fel de Adam înainte ca Atotputernicul să-i fi smuls o coastă pentru plămădirea Evei.

Şi-acolo moş Ion are o stupină, într-o poiană înconjurată de duzi şi o colibă mică din scânduri, un fel de adapost unde-şi ţine sculele lui de albinar, nişte căni de tablă, nişte găleţi şi sus, spre răsărit, bătut într-un cui, chipul lui Hristos, aşa, ca să-i grijească de stupina lui uitată de lume. Şi poate ca să nu fie singur doar cu animalele. Am rămas eu singur aşteptând reîntoarcerea moşului; si mi-i bine. Pe pereţi, prinse în pionieze erau pagini îngălbenite din revista Cutezătorii şi din Scânteia. Totul era încremenit în timp. Pe-acolo vremea uitase să mai treacă.

Din când în când, moşul vine, pleacă, trebăluieşte el pe afară pe-acolo, cu un automatism pe care-l vezi la albine şi la furnici, dacă rupi din mult prea flămânda viaţă o fărâmă de timp ca să rămâi înmărmurit în faţa unui stup sau a unui muşuroi. Şi dacă poţi să uiţi de acte, de bani, de obligaţii, acele clipe îţi vor arăta esenţa existenţei şi a morţii în formă pură, aşa cum n-o s-o întălneşti niciunde. Şi printre multe întrebări care-ţi vin, te întrebi dacă acele mici vietăţi ştiu ce-i fericirea, dacă ele acolo, în nimicnicia lor sunt conştiente de chinul şi tumultul care apasă o fiinţă umană.

Şi dacă vei zăbovi într-un cot, întins pe iarbă, fără teama de căpuşele astea la modă acum (un fel de baba-cloanţa aşa cum au fost gripa aviară, febra porcină, nebunia bovină, castraveţii ucigaşi, microbiada mondială şi suspicionada şi deşertăciunea umană în general), o lume fără cuvinte, dar nu mută, îţi va dezvalui cum să iubeşti natura într-o manieră în care nici-n post de televiziune, oricât ar fi de specializat, nu-ţi va putea transmite vreodată.

Cerul de deasupra era strălucitor de albastru încât am început să strănut; după care m-am aşternut pe linişte... vorbea doar pădurea şi pajistea: limbajul păsăretului era unul preocupat, probabil erau doar discuţii cotidiene între vecinii de copac. Masculii îşi certau păsărelele că n-au adunat destule gâze şi puii ăia hămesiţi stau cu ciocurile lor mari, mărginite cu galben, şi piscuie enervant. Sau or fi fost unele invidioase pe altele şi acum se certau de la un loc mai bun de cuibărit. Cine ştie...

Deasupra, sus în cer, o cruce mică plutea parcă veghind ca tihna şi ordinea de jos să nu fie tulburate; după un timp a dispărut fără să observ... probabil şoimul se ospăta deja.

Se auzea şi un cuc răguşit, undeva în spate, adânc în mijlocul pădurii, ca un ceas din acelea de demult, sacadat, chemând şi el pe cineva numai de el ştiut. Era o încâlceală neînţeleasă de sunete blânde, armonioase, aranjate ca-ntr-o simfonie, fără capelmaistru. Mi-am amintit de Vangelis cum într-unul din albume a încercat să redea ceva asemănător. E peste puterea umană, fiindcă toată armonia din acel loc – mirosul ierbii şi cel amărui al buruienilor, zefirul suav al florilor deranjate de picioruşele plăpânde ale fluturilor şi gâzelor, zumzăitul albinelor preocupate de îndestularea numeroasei lor familii, pe fundalul sonor al orchestrei pădurii – era rodul întrepătruderii tuturor elementelor pe care meticuloasa natură le-a creat întru desfătarea simţurilor.

E sublimă senzaţia de libertate trăită stând lipit de pământ, într-un tărâm izolat, străin de oameni, îmbrăţişând trupul zeiţei Gaea. Şi foamea şi setea nu sunt în stare să-ţi chinuie fiinţa, iar plămânii găsesc potrivită alegerea ta şi pe deplin se dilată făcând loc aerului cu nesaţ şi lăcomie sorbit.

... Şi s-a întors moş Ion cu o sacoşă de rafie decolorată mergând cu pasul lui mărunţel, cu mânecile suflecate neglijent, aşa ca un dandy din lumea de dincoace, şi cu nelipsita lui pălărie boţită, plină de praf şi peri de animale. Zice că de-acu trebuie să mâncăm ceva şi-apoi să ducem nişte borcane cu miere la maicile de la mănăstire. El nu le ia bani, las’ să fie întru închinarea maicilor şi pentru păcătoşii care n-au timp destul pentru îndeplinirea îndatoririlor creştineşti.

N-avea şerveţele de hârtie învelite igienic în folie de plastic, ci a scos un ştergar vechi şi scorţos, l-a pus pe iarbă şi a scos din sacoşa aia a lui o legatură albă cu mămăligă rece şi tare, tăiată felii groase de un deget, nişte felii de caş, o mână de ceapă verde şi un boţ de urdă. Sare a scos dintr-un borcan cu o etichetă spălăcită pe care scria ,,muştar de Tecuci’’, de acolo din magazia cu miros de ceară şi propolis. Şi-am mâncat în tăcere ca-ntr-un ritual arhaic, sobru, parcă-ntr-o venerare a tot ceea ce era împrejur. Mămăligă, brânză, ceapă. Măncare nerafinată, rod al istovirii brutale în lupta cu pământul, fugarită cu lăcomie în hăul launtric feroce şi mistuitor. Ne-am potolit foamea şi-apoi am mâncat faguri cu miere. N-avea gumă de mestecat sau bomboane cu mentă cu doar două calorii, ca să înlaturam mirosul neplacut, ci numai ceară de albine pe care am mestecat-o îndelung.

... Vremea trecuse pe negândite şi de-acu’ trebuia să o luam încet prin pădure, 4-5 kilometri, până la mănăstirea Probota, la maici. Prin pădure, pe cărări şi poteci pe care doar el le desluşea, mergeam ascultând tainele creşterii albinelor, aşa cum le ştia el din copilărie când prindea roiurile din pădure cu fumul şomoioagelor de paie. Apoi, despre cei cinci copii ai lui despre care de mult nu mai ştiam nimic. De fapt nu mă interesate, sincer. Trăisem în lumea mea fără să-mi pese de firele subţiri care-mi legau existenţa zăvorâtă-n pereţi de sticlă de originile mele ancestrale.

,,Cel mare e inginer silvicultor, unul e pădurar pe lângă Iaşi, două fete sunt la oras, doamne, în învăţământ, iar cel mic e călugar la Muntele Athos. Aşa a vrut el, de mic a fost el aşa mai cuminte şi mai ascultător’’ vru moşul să-mi limpezească amintirile vagi despre copii săi. ,,Cu mine nu-i niciunul. Ce să facă aici în pustietatea asta? Amu tinerii se duc în Italia, în Spania. ‘’ ,,Da’ matale cum ai trăit toată viaţa aici? îl intreb, aşa, ca şi cum l-aş fi compătimit. ,,Aşa am prins eu; prima nevastă s-a îmbolnăvit şi mi-a murit când eram tineri; cu a doua m-am luat că şi ea era văduvă; şi-am făcut copii cu ea şi-am trăit bine. Am mâncat ce am avut, da’ n-am răbdat de foame... şi-apoi... aista-i pământul meu şi eu tot al lui îs! ’’

Din când în când mergeam în tăcere trecând din pădurea de foioase în alta mult mai tăcută, printre cetini de molid. Acolo covorul de ace estompa orice zgomot de paşi.

A ridicat deodată mâna ca un orator care avea ceva de spus. Ne-am oprit, simţind că are să-mi arate ceva. Printre crengi, drept în faţă, o căprioară se vedea stând încordată cu picioarele depărtate, părând a respira greu. Am crezut că fată! Stăteam nemişcaţi. Ne-am iţit doar capetele ca două manguste curioase. Deja ar fi trebuit să ne simtă şi să se facă nevăzută în mod normal. Se auzea doar un gâfâit ca un muget înecat de suferinţă. Sigur făta! Doream să surprind momentul fără să o speriem; era ceva total inedit. Dar... nimic în afară de gâfâitul ăla chinuit. Moşul se apropie fără să mă mai bage în seamă vorbind mai mult pentru el şi pădure: ,,Aştia-s câini, nu oameni! ’’ Eu tot nu pricepeam, dar l-am urmat şi eu tiptil ca un copil temător de necunoscut. ,,Nu-i mai satură nimica, mânca-i-ar holera! ’’

Căprioara, cu spume sângerii pe boticul negru şi cu bale atârnându-i sub bărbie, se sufoca trăgându-se înapoi, cu laţul metalic înfăşurat în jurul gâtului. Era un cablu de împletitură oţelită din acela care-i folosit la frâna biciletelor. Pielea bej-maronie era zdrelită pe alocuri, purtând semnele zbaterii pe lângă trunchiul de molid.

A prins-o între picioare şi cu grijă a eliberat-o. S-a clatinat ca sub influenţa unui drog şi apoi a plecat împleticindu-se în salturi oarecum haotice, neprivind înapoi.

Nu ştiam că se practică felul acesta de vânătoare, dar în hăţişul minţii umane zburdă încă liber reminescenţele necontrolate ale instinctelor primare. Mai încolo, mai erau câteva laţuri tot din sârmă. ,,Aişte-as de-a lu’ Boghian, ăia pun laţuri. O terminat tăţi porcii şi cerbii şi căprioarele, pentru carne. Pentru bani. Bursucii i-au scos cu fum din vizuini şi i-au omorat cu suliţa, pentru untură, o dau pe la fabrici, ca fac din ea iruri tămăduitoare pentru arsuri. Iacă, îi bună ea ştiinţa, da’ untură de bursuc nu poate să facă ş-apoi îi omoară şi pe-aiştea care-au mai rămas’’.

... Drumul nostru mi se părea că ne călăuzise spre a cunoaşte limita subţire între viaţă şi moarte. Era oare o legătură între viaţa sau moartea bietei sălbăciuni şi lăcaşul spiritual spre care ne-ndreptam?

Dacă poteca nu ne-ar fidus la ea, pădurea şi-ar fi văzut propriul copil murind în chinuri. Ca în atâtea alte rânduri...

Printre ramuri, din când în când, se filtrau raze de soare ca-n icoanele creştine când pogoară Sfânul Duh.

Mănăstirea, în urma noastră, era departe... oamenii la fel de departe. Am fost acolo... şi-acum ne-ntorceam. Pădurea înapoi mi s-a părut neagră, întunecată şi mută. O mierlă doar fluiera ca un flautist care-şi încearca instrumentul. Am mers prin alte locuri sau tot pe unde venisem, nu-mi dau seama, pentru mine pădurea era la fel. Dar îmi venea în minte himera căprioarei, Labiş..., dictatorul pasionat de vânătoare..., tenismenul mustăcios şi plin de bani cu vânătorile lui mondene... Fiecare în felul lui era flămând... şi foamea e o nevoie animalică, înfiorător de puternică.

... Şi mătuşa ne-a primit cu o mămăligă aburindă ce statea ca o fântănă arteziană din centrul Romei şi tot elibera abur în seninul serii. Era stăpâna mesei autentice, din lemn, veche, lustruita de palme hămesite şi obosite. De jur-împrejur, străjeri în armuri de tablă emailată protejau boţurile mici, învelite în frunze crude de viţă-de-vie după care se dau în vânt străinii doritori a descoperi România. ,,Să ştii că sarmalele aiestea n-au carne, că-i post azi. Îs cu ştevie acruţă, crupe de popuşoi şi opintici de astă toamnă, la saramură. Orezu-i scump bată-l focu, parcă-l face la fabrică, nu că-l dă pământul’’.

Am strâns din ochi şi-am înghiţit ţuica de prune amestecată cu miere, aşa …ca să treacă toate mai uşor prin stomac şi moşul şi mătuşa se uitau la mine cu o dragoste care nu poate fi descrisă în niciun fel.

,,Nepoate, vezi tu pământul aista? Aista ni ţâni pi tăţi pi lumea asta cât sântem vii şi tot aista ni ţâni trupurile şî după ci murim! Buni, răi, proşti, deştepţi... ne duce-n spate pi tăţi’’.

Pe-un picior de plai... atâta fotografie am demnă de gândurile mele.

...

Aceste gânduri încâlcite şi fără noimă pentru unii, le-am scris pentru cei care au avut răbdarea să citească până aici şi dacă au făcut-o, mă rog lor, ca-ntr-o zi, să lase deşertăciunii temniţa urbană şi pentru un timp să caute satul românesc, în forma lui rudimentară. Şi dacă aveţi rude pe care le-aţi rătăcit uitării, regăsiţi-le şi mai treceţi pe la ele! N-au nevoie de Coca Cola sau cutii de bomboane cu trufe, au tot ce le trebuie lor. Onoraţi-i cu voi înşivă!

Acolo departe de lume, la ţara, oriunde, poti să-te-ndrepţi o dată şi să descoperi filosofia vieţii simple. Ş-apoi strigă tuturor bucuria sufletului tău...

CO. COS1410

10.05.2012


[fb]
---
Trimis de CO.COS1410 in 10.05.12 15:17:01
Validat / Publicat: 10.05.12 16:24:11
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2044 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe-un picior de plai...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23 PMA (din 23 voturi)

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmaster0
[10.05.12 16:19:04]
»

Nefiind un articol despre un loc anume, cu date de acces, informatii despre locuri de vizitat etc. l-am mutat la rubrica "Filozofari de suflet (mai putin turistice)". Consider ca aici se potriveste cel mai bine.

MCM
[10.05.12 16:56:10]
»

Oooo, suflete frumos ce esti! Am citit cu rabdare pana la capat. Mi-am adus aminte de copilarie si pentru asta iti multumesc

Respect pentru omul care ai devenit

Corina70
[10.05.12 17:05:36]
»

superb scris... felicitari!!!

adri-nico
[10.05.12 17:05:39]
»

Si eu am citit pina la capat, incetinel... pentru a ma pune in locul povestitorului. Abia astept sa ajung la satul de la marginea padurii, sa maninc mamaliga rasturnata pe masa de lemn si brinza cu smintina din strachina.

N-am vazut albine pe acolo, prin Tigulea. Din ce zona ai povestit? (90% sint sigura ca e aceeasi padure din copilaria mea)

Felicitari!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
TEOANCA
[10.05.12 17:08:40]
»

Stimate domn, din ce poveste cu Ilene Cosanzene si Feti Frumosi ai coborat pe la noi? Din ce lume frumoasa si buna ai venit sa ne rogi sa ne intoarcem la origini? Sa uitam temnitele in care traim zi de zi si sa ne amintim de masa de lemn lustruit a matusii si de mamaliga aburind?

Minunate ganduri. Gust dulce-amar. Senzatii sublime si caprioara lui Labis.

"E sublimă senzaţia de libertate trăită stând lipit de pământ, într-un tărâm izolat, străin de oameni, îmbrăţişând trupul zeiţei Gaea"

Dupa ce am citit mi-a venit in minte: "trimite-i o cerere de prietenie, poate ai prilejul sa mai citesti asa ceva".

Apoi am realizat ca nu suntem pe Facebook.

Dar chiar si aici pe AFA, consider-o trimisa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Corina70
[10.05.12 17:29:36]
»

eu una stiu sigur ca vreau sa mai citesc astfel de scrieri, pline de sensibilitate, melancolie si umor. mi-ai facut ziua mai frumoasa, multumesc!

Floria CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[10.05.12 18:15:09]
»

Frumoase ganduri! Din pacate multe sate pe care le pastram in sufletul nostru-scena povestilor cu nepoti si bunici, cu povesti pe care nu le putem uita-raman goale, bunicii nostri, rand pe rand se muta de la noi intr-o alta lume. Cred ca ar fi fericiti sa stie ca nepotii si stranepotii lor se intorc macar in vacanta, ar fi datoria noastra, a celor care ne-am bucurat de copilaria la tara, sa pastram un refugiu si pentru copiii nostri. Nicaieri nu ma odihnesc, nu capat puteri ca in casa bunicilor mei, mamaliga cu branza mancata pe prispa casei e mai gustoasa decat multele preparate de la "all-inclusive" si nici o cafea din lume nu o egaleaza pe cea bauta dimineata, privind padurea si ascultand pasarile cerului. Sunt fericita ca, desi bunicii mei ne privesc dintre stele, Dumnezeu ne-a dat gandul bun de a transforma locul copilariei mele in locul vacantelor copilului meu, adolescent acum. Baiatul meu, crescut in centrul Bucurestiului, plimbat, pe cat posibil in multe locuri, de cum se apropie vara tanjeste dupa satul nostru din Subcarpatii Olteniei.

Din proprie experienta, desi pare o investitie proasta din punct de vedere material, casa din satul copilariei noastre se poate transforma in comoara din sufletul nostru. Imi permit sa-i indemn pe toti cei care iubesc satele bunicilor sa incerce sa le pastreze in viata casele, pot fi transformate, e drept cu ceva cheltuiala, in paradisul copiilor nostri, care sigur vor fi mai apropiati de natura, mai sensibili, mai buni...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
bog68
[11.05.12 01:03:43]
»

Felicitari pentru alesele-ti slove.

Biserica copilariei mele a fost intotdeauna satul iar altarul casa bunicilor.

Si atunci cand afara ploua sau ninge, ma intorc in copilarie sa mananc un mar copt, sa ascult lemnele trosnind in soba si sa-mi las plamanii invadati de mirosul busuiocului...

Alina53
[11.05.12 06:12:29]
»

O poveste plina de farmec citita la ceas de seara... si apoi m-am trezit cu ea in gand... Sadoveanu, Eminescu, Creanga, Delavrancea, Hogas - esti un pic din toti... Doar doua cuvinte: mai vrem!

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[11.05.12 10:57:24]
»

Cuvintele pot fi leacuri dumnezeiești sau pumnale înfipte în orgolii... Mă întristez gândind că puține din cuvintele tale vor ajunge să fie citite și apoi cumpănite cu sinceritate. Pentru că mai presus de indiscutabilul tău talent narativ și descriptiv, pe care l-am savurat citind de două-trei ori, cred că mesajul pe care îl transmiți este cel mai important. Iar el ar trebui să-i pătrundă, să-i sensibilizeze pe cât mai mulți români. Pentru că numai astfel vom ști o dată în plus ce merită cu adevărat respectat în viață, ce nu trebuie uitat, ce trebuie abandonat, ce trebuie perpetuat. Eu, una, mi-am luat doza de învățăminte: nu mai am ”țară”, căci rudele mele fie s-au întors în țărână, fie s-au făcut cu trup și suflet, cum se spune, orășeni. Dar mă voi întoarce, fie și vremelnic, în satul bunicilor mei, doar pentru a pune o floare pe mormântul lor și a le da binețe vecinilor ce încă mai trăiesc... bucuria revederii va fi sigur și a mea, dar și a lor...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
CO.COS1410AUTOR REVIEW
[11.05.12 12:01:58]
»

@adri-nico:

100% ai avut dreptate!

Stupina e la Leordis, un picut mai incolo de Tigulea, dupa Uda.

... dar poate fi oriunde, la tara!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
CO.COS1410AUTOR REVIEW
[11.05.12 12:32:05]
»

@mariana. olaru:

Mulţumesc de zăbava gândului tău alături de gândurile mele.

Atâta cât mă pricep, scriu şi eu, dar dacă niciun ecou nu voi găsi într-o zi spuselor mele încâcite, atunci voi şti că prost am scris... nu-i vina cititorilor!

Iar dacă, în plus, pe lângă chinul zilnic, supus milostiv al prea crudei vieţi, veţi găsi răgaz de o clipă măcar să căutaţi un sens acestor scrieri, eu zic că mama mi-a dat noroc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
CO.COS1410AUTOR REVIEW
[11.05.12 12:46:24]
»

@Corina70:

Ma simt oarecum surprins sa gasesc aprecieri acestor cuvinte insirate fara noima ce-mi pare mie ca trebuie sa le dau drumul. Cauta si vei mai gasi, ceva despre Pietrele Doamnei - Descopera Pojorata, iar daca nu te vei fi saturat de vorbe aruncate asa colea, neglijent, sub forma gandurilor, cauta Nemurirea in abis!

... si-apoi vom mai vedea...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
kelyboy
[11.05.12 15:58:07]
»

Frumos...

E limpede ca ai talent!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Alina53, bog68, CO.COS1410, Corina70, Floria, kelyboy, mariana.olaru, MCM, TEOANCA
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări de suflet (mai puţin turistice):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055049896240234 sec
    ecranul dvs: 1 x 1