ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 14.05.09
    STATUS: GOLD
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    25 septembrie, ziua curateniei nationale

    TIPĂREȘTE

    Stiu, acesta este un site de turism in care informatia primeaza, unde cei care au avut mai putin noroc cand au facut rezervari in diverse destinatii turistice isi spun supararile la fel cum cei care au facut o alegere buna isi exprima multumirea, locul unde unii cauta vacantele exotice prin tari indeparate in timp ce altii prefera cateva zile linistite la munte sau la mare… dar nu despre toate aceste lucruri vreau sa va povestesc in review-ul meu…

    …ci despre ceea ce lasam in urma noastra atunci cand mergem sa ne bucuram de frumusetile naturii si nu ma refer la amintiri scrise in review-uri si postate pe AFA, ci la ceva mult mai material: GUNOIUL!!!

    Cu alte cuvinte POLUARE, adica impurificarea mediului inconjurator datorita influentei umane. Ca ne place sau nu sa recunoastem, starea mediului inconjurator este oglinda nivelului de civilizatie a societatii in care traim.

    25 septembrie 2010 a fost ziua cand cei aproximativ 73.000 de voluntari inscrisi on line in proiectul Let’s Do It, Roumania! , la care s-au mai adaugat cateva zeci de mii care s-au inscris in punctele special amenajate, au participat la ceea ce s-a dovedit a fi cea mai mare actiune de ecologizare din Romania, intr-o incercare curajoasa de a curata tara de gunoaie intr-o singura zi.

    Ca un om crescut la tara ce sunt, am acceptat cu bucurie invitatia facuta de familia unui bun prieten de a participa la o actiune de curatenie in zona lacului Mogosoaia, cu atat mai mult cu cat era vorba si de implicarea copiilor de toate varstele, bineinteles insotiti de parinti. Cum copilul meu de 4,5 ani, se incadreaza in cei 7 de acasa, am considerat ca e un bun prilej pentru putina educatie verde, poate generatia lui nu va repeta greselile noastre.

    De organizare s-a ocupat Agentia de Implinit Dorinte, depre care puteti citi aici sau aici. Deoarece scopul agentiei nu este nici pe departe unul material, cred ca nu pot fi acuzat de promovare in scopuri economice, dar pot fi insa acuzat de faptul ca apreciez fara nicio rezerva initiativele acestor oameni care lupta in prima linie pentru ca zambetul de bine sa devina emblema nationala , asa cum bine spun chiar ei.

    Iata-ne in jurul orei 09.00 pe malul lacului, 62 de agenti si copii inarmati cu saci de plastic, manusi de cauciuc si, cel mai important, mult entuziasm, mai ales din partea celor mici. Beneficiem de privirile ironice ale pescarilor aflati dis-de-dimineata cu undita in balta, ba chiar prind fara voia mea cateva replici dintr-o discutie purtata intre doua asemenea exemplare, fapt care ma face sa le urez (evident in gand, nu am vrut sa dau nastere unor discutii nu tocmai placute pentru urechile copiilor) cu sinceritate MULTA BAFTA SI NOROC LA PESCUIT!!

    Nu ma mira ca nu inteleg DE CE suntem noi acolo, ma nelinisteste insa atitudinea lor nepasatoare. Probabil in urma noastra au insamantat alte culturi de pet-uri, sticle de bauturi spirtoase, ambalaje de pufuleti, cutii de conserva, borcane de nada, pachete goale de tigari, pungi de plastic, doze de bere, etc. (ati inteles, e vorba despre o lista sumara a gunoaielor adunate de noi de acolo. Ar mai trebui adaugat lazi de pvc, cauciucuri de bicicleta, furtun de masina de spalat, scutece de unica folosinta, undite rupte, cativa zeci de metri de fir de pescuit, polistiren, vata minerala…). La fel de probabil vom merge si data viitoare sa strangem cadourile lasate de ei. Ar mai fi varianta unor legi care sa sanctioneze astfel de exemplare, sanctiuni care sa fie puse in aplicare, dar deja riscam sa trecem discutia in sfera SF-ului.

    Actiunea a durat aproximativ 2 ore, pe o suprafata de aproximativ 2,5 hectare, in majoritate padure. Recolta: aproximativ 150 de saci de 120 litri de gunoi, selectat in mare parte pe categorii inca din timpul colectarii. Din pacate nu am reusit sa strangem toate deseurile, multe fiind acoperite de vegetatia abundenta de pe malul lacului, altele de-a dreptul inaccesibile. Cu alte cuvinte, unele gunoaie vor ramane in istorie, istorie care ne va judeca asa cum si noi judecam acum, de exemplu, pe cei care au folosit arma nucleara acum 65 de ani. Aceste gunoaie vor fi martorii acuzarii in procesul in care generatia noastra va sta in boxa acuzatilor pentru ca am ucis pe nimeni alta decat pe mama natura.

    Nu trebuie sa ridicam asemenea actiuni la rangul de virtute, dar nici nu ii putem diminua caracterul de necesitate. Nu putem striga faceti ca noi! , dar in niciun caz nu putem spune faceti ca ei cu referire la cei care contribuie la impodobirea naturii cu straluciri de plastic, hartie si metal. Nu putem sa educam astfel de personaje, insa putem sa ii sanctionam, daca nu pecuniar, macar prin atitudine civica sanatoasa. Pentru ca, dragi colegi, putem sa spunem fara sa gresim catusi de putin: SITUATIA E FOARTE GRAVA!

    In incheiere, cateva date cu caracter statistic culese de pe internet, despre care vreau sa cred ca vor contribui la constientizarea dezastrului ecologic la care participam zilnic. Sta in puterea noastra, daca nu sa il eliminam, macar sa il diminuam cat mai mult, pentru a nu fi judecati de constiinta generatiilor viitoare. Sau poate noi, comunitatea AFA, vom contribui la promovarea si dezvoltarea unui adevarat turism ecologic!

    - pentru fabricarea unei tone de hârtie obişnuite se folosesc între 2 si 3,5 tone de lemn, adică sunt tăiaţi aproximativ 20 de copaci. Lumea pierde în prezent peste 14.000.000 de hectare de padure în fiecare an, o suprafaţă mai mare decat Grecia. Poluarea atmosferica este redusa cu 80% pentru fiecare tonă de hârtie produsă din hârtie reciclabilă şi nu din lemn. Doar 3 copaci plantati in jurul casei, poate micsora facturile de aer conditionat cu pana la 50% si copacii care sunt plantati in fata casei, ca un scut impotriva vantului, poate micsora factura de incalzire cu pana la 30%.

    - o cutie de aluminiu dispare natural în 100 de ani. Aluminiul este 100% reciclabil. Recicland 1 kg de aluminiu se salveaza 8 kg de bauxita, 4 kg de chimicale si 14 kwh de electricitate. Prin reciclarea unei cutii de aluminiu de la băuturile răcoritoare economiseşti destulă energie pentru a lucra pe laptop timp de 10 ore.

    - pungile de plastic dispar în aproape 30 de ani. Pungile din plastic si alte deşeuri din acelaşi material, aruncate în ocean, omoară 1.000.000 de exemplare din speciile acvatice, în fiecare an.

    - sticlele de plastic nu se biodegradeaza complet niciodata. Plasticul reprezinta 11% din totalul deşeurilor domestice.

    - mucurile de tigara dispar in 2 ani si contin chimicale periculoase.

    - in perioada de 30 de luni in care un copil poarta scutece, se folosesc 4500 de scutece de unica folosinta sau 48 refolosibile si este nevoie de 200 de ani pt un scutec de unica folosinta sa se descompuna.

    - anumite telefoane mobile si accesoriile lor contin unele dintre cele mai periculoase substante cunoscute de om. aproximativ 450 milioane de telefoane mobile au fost cumparate in intreaga lume anul trecut.

    - energia economisită dintr-o singură sticlă reciclată ar putea alimenta un televizor timp de 20 de minute sau un bec timp de 4 ore. Daca o familie obişnuită ar recicla toate recipientele din sticlă folosite timp de un an, energia economisită ar putea alimenta televizorul lor circa 100 de ore. Pana la 90% din sticla noua poate fi făcuta din sticla revalorificată.

    - TV-ul, imprimanta, computerul sau orice alt aparat electronic lăsat in stand-by consuma intre 40% si 70% din energia pe care ar consuma-o daca ar fi aprins. 50% din energia folosita de încărcătoarele de telefoane mobile este risipita prin lăsarea acestora în priză fără ca telefonul să fie conectat la ele.

    - o familie obişnuită poate economisi pana la 68.000 de litri de apă pe an daca nu lasă apa sa curgă în continuu atunci când spală vasele, când foloseşte apa pentru igiena personala sau când spală maşina. Dacă o persoană, într-o săptămână, în loc sa facă baie, ar face duş, ar economisi atâta apă cât să ajungă pentru 1.000 de ceşti de cafea.

    - daca aţi aduna tot gunoiul pe care îl produceţi intr-un an, acesta ar cântări de 10 ori mai mult decât dumneavoastră.

    P. S. : poate nu ar fi rau ca fiecare dintre noi sa scrie in review-urile sale cu referire la zone din tara noastra si despre poluarea din zona.


    [fb]
    ---
    Trimis de recul* in 27.09.10 06:58:57
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1716 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 prima recolta de gunoaie asteapta sa ia calea pierzaniei!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2000 PMA (din 0 vot)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    25 ecouri scrise, până acum

    raduu1972
    [27.09.10 08:21:51]
    »

    recul, ai mare dreptate in tot ceea ce spui, felicitari pentru modul in care ai ales sa iti arati pustiului tau cum se poate distruge mediul inconjurator, si dc nu si pt ai dezvolta si lui simtul civic.

    Bine ar fi fost daca la aceasta actiune ar fi participat si cei care au aruncat gunoaiele pe acolo.

    Numai pe Bucuresti au fost aprox. 6300 de voluntari iar la nivelul tarii 73000 voluntari,

    Felicitari.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    bessondm
    [27.09.10 08:28:23]
    »

    Recul, toata stima pentru activitatea voastra de sambata, admir si puternicul tau simt ecologic. Felicitari!

    Cris
    [27.09.10 08:38:57]
    »

    Felicitari pentru subiectul ales, ai mare dreptate, toti ar trebui sa constientizam lucrurile acestea.

    Si fiica mea a participat sambata la actiune, impreuna cu alti colegi de liceu.

    M-a bucurat mult faptul ca desi totul s-a desfasurat intr-o zi de sambata, destul de devreme, copiii au participat in numar mare, desi de la scoala nu i-au conditionat in nici un fel sa participe.

    Iar la fiica mea am observat mult entuziasm, lucru care ma face sa sper ca macar noua generatie va fi mai atenta cu mediul inconjurator.

    De fapt copilul meu nu ma lasa sa arunc nici o foaie de hartie, o refoloseste pt ciorne pana nu mai are loc pe ea, pentru a salva copacii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
    [27.09.10 08:43:42]
    »

    Ar mai fi varianta unor legi care sa sanctioneze astfel de exemplare, sanctiuni care sa fie puse in aplicare, dar deja riscam sa trecem discutia in sfera SF-ului.

    Nu de legi se duce lipsa, ci de cei care ar trebui sa le aplice la sange, cum se spune, la nevoie chiar cu arma in mana, pentru ca si otravirea naturii este tot o crima! e o crima ce se rasfrange practic asupra tuturora, fara discriminare, vinovati si nevinovati deopotriva.

    ma bucur ca s-a facut treaba, turbez ca nu s-a promovat deloc asa cum ar fi fost necesar actiunea - dar altfel s-ar fi pierdut actiunile de protest ale politistilor, nu? ca oricum, saracii, dau in branci pentru apararea cetatenilor si a legilor tarii (asa cum tocmai spuneam)...

    ar trebui sa comunici linkurile din articol spre a fi reintroduse; probabil datorita editarii dupa validarea lor, s-au pierdut... (sau nu le-ai spus din adins, ca sa astepti aprobarea WM?)

    as fi participat si eu cu placere, din pacate intrunirea 'promotiei' noastre dupa 21 de ani, pregatita de ceva vreme, a fost planificata exact in ziua asta...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    Alina Morar
    [27.09.10 10:11:44]
    »

    Ma bucur sa vad ca macar generatiile din spate, poate vor avea mai mare grija.

    Ce m-a enervat foarte tare a fost cand am vazut la tv despre strainii care au participat, au venit sa ne adune gunoaiele.

    krondia*
    [27.09.10 10:24:20]
    »

    Felicitări, @recul. Chiar aşteptam un review pe această temă. Şi eu mi-am dorit să particip, la Braşov mobilizarea a fost destul de mare, dar un eveniment neprevăzut mi-a dat peste cap planurile.

    @Alina_Morar, această acţiune se desfăşoară şi în alte ţări, semn că şi pe acolo mai este câte ceva de făcut, doar că la noi lucrurile au cam scăpat de sub control.

    Mie mi se pare de neînţeles de ce acasă acordăm atenţie consumului de energie, consumabilelor etc. în timp ce în vacanţă sau la locul de muncă această preocupare dispare cu desăvârşire.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    bubumaia
    [27.09.10 11:34:49]
    »

    Stiu cum arata baltile si imprejurimile acestora. Plangi cu vorbe!! Descrierea ta, @recul, reflecta exact situatia de fapt. Mie solutia mi se pare extrem de simpla: avem un minister al mediului, o garda de mediu si, probabil, o mica/mare armata de salariati pe chestiuni de mediu. Astia ar trebui sa-i amendeze pe proprietarii baltilor.

    Pe de alta parte, este clar o chestiune de educatie. Si nu ma refer neaparat la cea primita in scoli (desi, la drept vorbind, vedem cu totii cum invatamantul involueaza permanent) cat cea primita acasa. De cate ori vedeti, pe parcursul unei zile, chistoace aruncate pe geamul masinii? Sau, mai rau, pachetul de tigari gol ori ambalajul gustarii? ! Media se margineste a faca referiri vagi sau sa redea mesaje seci, impersonale si, evident, ineficiente. As fi curios sa vad rezultatele unui sondaj cu tema: " dupa ce ati tot vazut mesajul la Tv, in ce masura ati renuntat sa mai mancati sare, zahar si grasimi? "

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    bessondm
    [27.09.10 11:50:00]
    »

    Bubumaia, nu ai vazut cu cata eleganta se scutura chiar si scrumiera din masina, la semafor? Tinuta fin, cu 2 degete, sa nu se murdareasca omul, batuta usor de pragul masinii, sa nu sara scrumul inauntru... si din ce masini... bmw sau mercedes sau etc.

    bubumaia
    [27.09.10 13:41:42]
    »

    Imi tot propun, Bessondm, sa car dupa mine camera video si sa stau in stand by cu ea in trafic. Nu reusesc sa-mi duc intentia la capat din diverse motive. In aceeasi ordine de idei, ar fi extraordinar daca toate posturile TV de mare acoperire ar da flash-uri de 10 secunde, zilnic, cu ipostaze de genul celor descrise de tine. Asta ar fi o campanie personalizata, in care Gica Muschi cu lant de-un deget s-ar vedea personaj negativ... desi, Domnu' sa ma ierte, s-ar putea sa-i placa...

    O intrebare ma racaie: cel putin in Bucuresti, majoritatea intersectiilor cat de cat mari sunt monitorizate video. Poate ca rostul acestor camere nu este cel de a ajuta la igienizarea strazilor, dar eu n-am vazut, pana acum, nici un filmulet cu smecherii care depasesc coloana la semafor ori, suficient de des, trec cu tupeu pe rosu. Si nici n-am auzit ca vreunul s-o pateasca cumva pe chestia asta. Evident, toti acestia conduc exact masini de genul celor pe care le-ai amintit...

    Cred ca exista o formula matematica care pune valoarea masinii intr-o relatie invers proportionala cu bunul simt.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    bessondm
    [27.09.10 13:59:20]
    »

    Bubumaia, sunt convins de relatia enuntata la final de ecou.

    Si da, e perfect indreptatita intrebarea ta: de ce oare nu sunt folosite imaginile camerelor de luat vederi din intersectii si pentru penalizarea acestor indivizi? Doar vedem atatea accidente filmate, chiar si pe timp de noapte, deci e clar ca imaginile sunt captate non-stop.

    Probabil, acele filmulete de care spui nu le vei vedea niciodata pe tv pentru simplul motiv ca nu sunt aducatoare de rating.

    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 16:50:53]
    »

    @radu

    multumesc! da, stiu, din pacate am mare dreptate!

    se pare totusi ca la nivel de tara au fost aproximativ 180.000 de voluntari, ceea ce nu este de neglijat! pacat ca mediatizarea a fost foarte slaba, ma refer la mediatizarea din ziua de 25. cred cu convingere ca asa cum televiziunile fac audienta din actiuni caritabile, puteau foarte bine sa faca audienta si din reportaje in direct din diferite locuri unde activitatea voluntarilor a fost foarte solicitanta datorita reliefului sau cantitatii imense de gunoaie. poate data viitoare...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 16:59:27]
    »

    @bessondm

    daca respectam natura, ne respectam pe noi insine.

    sunt totusi increzator ca multe se vor schimba in viitor, suport pentru optimismul meu fiind entuziasmul copiilor care au participat la actiune.

    primesc felicitarile tale doar pentru a le transmite mai departe celor mici. aici nu e vorba neaparat de ecologie, cred ca e vorba in primul rand de educatie, de altfel asta a fost principalul motiv pentru care l-am luat si pe copil.

    in legatura cu meltenii pe care ii vedem la semafor ca isi scutura scrumiera, eu unul am renuntat la a mai lua atitudine, am facut-o si mi-am atras doar un recensamant ale neamurilor proprii, pomeniti de respectivii nu in fraze tocmai ortodoxe

    poate data viitoare vom face grupurile dintre noi, membrii AFA! e o idee doar...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 17:04:34]
    »

    @pacurarcris

    nu imi fac griji prea multe, atata timp cat exista copii ca ai nostri! iar daca fiica ta are asemenea preocupari, te felicit! este in mare masura meritul tau!

    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 17:12:11]
    »

    @dragos

    mediatizarea era un lucru benefic, dar sa stii ca putini dintre cei care au participat sambata vor lipsi data viitoare, asa ca am toate sperantele ca vom fi din ce in ce mai multi.

    in ce priveste aplicarea legilor, e un cerc vicios din care vom iesi doar cu multa tact si rabdare

    uite aici si cateva informatii despre cei care s-au implicat in actiunea de la Mogosoaia, unul din link-urile pe care le-am pierdut in urma editarii

    click aici

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 17:18:11]
    »

    @alina morar

    generatia viitoare poate fi solutia la greselile noastre, dar asta depinde de noi si de cat de mult putem investi in ea.

    in ce priveste strainii care au dat si ei o mana de ajutor, ar trebui sa ne bucuram si sa ne intristam in acelasi timp. au avut si ei problemele noastre, le-au depasit si incearca sa ne ajute si pe noi. trebuie sa le multumim in aceeasi masura in care trebuie sa ne cerem scuze.

    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 17:26:54]
    »

    @krondia

    felicitarile ar trebui sa le primiti voi, cei din Brasov! ati avut cea mai mare participare, lucru demn de apreciat cu atat mai mult cu cat, si fac prinsoare pentru asta, o buna parte din gunoaiele colectate au fost cumparate din hipermarket-urile din Bucuresti si carate de cei care va cotropesc in fiecare week-end, adica de cei care saptamana asta au stat acasa sau oriunde altundeva fara nicio grija...

    recul*AUTOR REVIEW
    [27.09.10 17:40:04]
    »

    @bubumaia

    da, stiu despre ce vorbesti si sunt absolut de de acord cu tine! noi, cei care traim in Bucuresti, suportam asemenea gesturi zilnic, cu o cadenta uimitoare. de la meltenii cu ceafa groasa pana la doamne rafinate (e vorba, evident, de aspectul exterior!), toata lumea considera ca are dreptul sa arunce gunoiul proprietate personala oriunde, oricum, oricat, oriunde. da-mi voie sa iti povestesc o mica patanie in acest sens: vara trecuta asteptam o ruda la Aeroportul Baneasa, la o cursa de Franta. drintr-un grup care tocmai aterizase, se distinge o dom'soara care pur si simplu arunca la iesirea din terminaul sosiri un servetel in care erau impachetate cateva resturi alimentare. cum cosul de gunoi se afla la nici un metru de locul cu pricina, nu ma pot abtine si ii spun fetei Domnisoara, v-a cazut ceva... Raspuns Ahh... nu, eu l-am aruncat! . probabil ca privirea mea era foarte sugestiva pentru ca imediat i-a disparut zambetul de pe buze si a adaugat aici pot ca sunt in Romania... ai inteles? aici SE POATE, dincolo nu, asta este secretul! ganduri bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    abbilbal*
    [27.09.10 19:55:17]
    »

    Nu am ştiut. Am aflat după două zile. Dar în 25 am fost la Sibiu după nişte chipuri. Nici acolo nu a fost zarvă mare pentru curăţenie. Dar nu era nici mizerie. Aşa că, se face curăţenie doar acolo unde este nevoie. Şi este nevoie acolşo unde oamenii sunt certaţi cu ceea ce se numeşte CURĂŢENIE

    bubumaia
    [28.09.10 11:12:02]
    »

    Hihi!!...

    Mi-am "furat-o" si eu in exact acelasi mod. Opresc la semafor, las geamul jos si-i zic "melteanului" exact acelasi lucru, ca i-a scapat ceva pe geam. Saraca mama, cred c-a sughitat multa vreme...

    Daca stau sa ma gandesc, ma hlizesc ca... la drept vorbind, nu-i deloc de ras.

    E clar ca a lua, individual, atitudine impotriva marlaniei nu este suficient. Dar nu strica, cu siguranta. Faptul ca un dobitoc ma injura nu ma intristeaza din cale-afara. Imi intareste doar convingerea ca "militez" pentru o cauza corecta. Mi-am crescut copiii incercand sa le inoculez ideea ca a trai alaturi de alti oameni inseamna sa respecti drepturile lor, in aceeasi masura in care doresti sa ti se respecte si drepturile tale. Uneori, ma infioara gandul ca acest lucru s-ar putea sa se constituie, in anumite circumstante, intr-un handicap. Pentru ca, nu de putine ori, agresivitatea celor care nu dau doi bani pe acest pricipiu prevaleaza si ne otravesc existenta. Uneori, plin de dezgust si satul de frustrari, ma-ntreb: la ce bun? Insa tot eu imi zic: daca nu pentru mine, macar pentru cei care raman.

    Nu e simplu sa convertesti la "calea cea dreapta" un individ (de fapt, atat de multi indivizi!!) lipsit de cele mai elementare norme de bun simt, ca sa nu zic morale. Dar merita sa-ncerci, nu-i asa?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    recul*AUTOR REVIEW
    [28.09.10 21:21:29]
    »

    @bubumaia

    Einstein a fost rugat la o receptie de o doamna a inaltei societati sa ii explice teoria relativitatii. raspunsul acestuia a fost exceptional: Doamna, nu pot sa va explic cum se face o prajitura, daca nu stiti ce este faina!

    cam asa stau lucrurile, zic eu, si cu personajele pe care le pomenesti tu.

    raman totusi la parerea mea ca nu exista popor civilizat, ci doar popor sanctionat suficient cat sa se atinga scopul dorit prin aplicare sanctiunii. stiu, unii vor spune ca exista legi dar nu se aplica, ca nu se platesc amenzile, samd. din pacate nu pot sa ii contrazic! inca!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    RobertCodescu
    [03.10.10 14:22:20]
    »

    Păi eu cred că tocmai că este un site de turism ar trebui mai multe reviewuri de acest fel pentru atenţionarea "turiştilor de weekend" şi numai în ceea ce rămâne după ei supă un picnic în familie şi nu doar!!! Motiv pentru care NU mă pot abţine să nu-ţi acord 400 PMA pentru review şi la următorul review încă 400 pentru iniţiativă!

    FELICITĂRI!!!

    recul*AUTOR REVIEW
    [04.10.10 14:45:29]
    »

    @robert

    nu strangerea gunoaielor este solutia cea mai buna, ci aceea de a-l face pe turist, de buna voie sau constrans, sa arunce gunoiul acolo unde trebuie.

    multi vor spune ca nu sunt cosuri de gunoi, acestora eu le spun doar atat: asa cum a incaput in portbagajul masinii un pet plin sau o punga cu pufuleti, incape si un pet gol sau ambalajul de la respectiva punga, asa ca scuzelel astea nu prea stau in picioare.

    nu ma pot abtine sa nu iti dau un exemplu care ne spune foarte multe. in vizita pe care am facut-o in primavara in Franta, am observat pe marginea unei autostrazi niste rigole imense care colectau apa de pe autostrada. din loc in loc erau bazine prevazute cu instalatii de epurare, care filtrau apa respectiva, abia apoi aceasta ajungea pe campurile cultivate! ce sa mai spunem noi despre Bucurestul nostru care are 3 milioane de locuitori si nu are nici macar o statie de epurare?

    ganduri bune!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    abbilbal*
    [04.10.10 15:17:33]
    »

    Pentru unii ziua curăţeniei este în fiecare zi. Pentru alţii nici măcar de ziua festivă în 25 septembrie. Unii nu se sfiesc să pună ambalajul în buzunar, dacă nu au altceva la îndemână, iar altora le este greu să-l arunce într-un coş, dacă acel coş este puţin mai departe. Unii când mănâncă seminţe pun cojile într-o pungă, iar alţii le scuipă pe unde apucă. Pe stardă unii se apleacă să ridice o hârtie s-o arunce la coş, iar alţii îi dau cu piciorul. Căci datul cu piciorul e la modă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    kokobaurus
    [04.10.10 15:42:46]
    »

    Felicitari pentru iesire (imi pare rau doar ca au fost atat de putini voluntari la aceasta actiune). Eu personal am preferat sa curat mult mai temeinic pe la tara curtea si portiunea de drum din fata casei (intimplator, au iesit si vecinii la treaba... asa ca arata tare bine ce faceam). Oricum, celor ce au iesit organizat la aceasta actiune sincere urari de bine si multa mea admiratie pentru ce ati facut. Iar pentru indivizii care au umplut tara de gunoaie, fie ele pet-uri, fie ambalaje, fie hartii... nu le pot ura decat viata foarte lunga... si sa-si vada copii sufocati (la figurat binenteles) de gunoaie (desi ceva imi spune ca nu i-ar deranja deloc chestia asta). Eu fiind un tip obsedat de curatenie (genul de om care face criza de nervi pentru niste faramituri cazute pe jos), va felicit ca pe niste eroi ai "mother earth" si arunc vesnice urari de bine pe nesimtitii care-si imprastie gunoaiele pe unde apuca... As mai fi zis cateva despre cei ce ne murdaresc tara... dar mi sa atras atentia ca ma aprind repede si risc sa vb ff urat...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
    georgiana
    [07.10.10 13:43:13]
    »

    Uf, era sa-mi scape acest subiect fierbinte!

    Felicitari, un review, cu adevarat util!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    abbilbal*, Alina Morar, bessondm, bubumaia, georgiana, kokobaurus, raduu1972, recul*
    Alte articole din această RUBRICĂFilozofări... turistice:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057107925415039 sec
    ecranul dvs: 1 x 1