ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.12.2024
DURATA: 2 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR nu știu
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAZARE ÎN DblStd

la PMM* = 3200 INR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Hotel Marigold - Jaipur

TIPĂREȘTE URM de aici

La Jaipur, la Hotel Marigold, am rămas două nopți. Ca și toate celelalte hoteluri care ne-au găzduit în circuitul India-Nepal, Hotel Marigold - Jaipur nu a fost alegerea mea, ci a agenției organizatoare. Și a fost o alegere bună. Hotelul Marigold - Jaipur face parte dintr-o rețea de hoteluri cu locații de cazare răspândite în întreaga lume.

Este un hotel elegant, situat în zona industrială Sitapura, la cîteva minute de mers cu mașina până la companii IT de top, producători și distribuitori de articole de îmbrăcăminte și de bijuterii, la 6,5 km de aeroport, 20 km de gară și 2 km de Chokhi Dhani. Până la Centrul Expozițional Sitapura distanța este de numai 0,5 km.

Servicii

Hotel Marigold - Jaipur oferă servicii de top și multe facilități care asigură oaspeților un confort pe măsură.

La nevoie și la solicitare, transportul la sau de la aeroport poate fi asigurat de hotel. Parcarea la hotel este gratuită, la fel și accesul la internet. Cei care doresc, se pot relaxa la piscină (există o piscină interioară și o alta în aer liber) sau pot beneficia de centrul de fitness al hotelului. Holul foarte primitor, are un șemineu și multe canapele confortabile. În tot hotelul, în interior, nu se fumează, dar împătimiții tutunului au locuri amenajate afară, în curte sau pe terasa de la etajul 6.

Există facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă, de asemenea există un bar unde se pot comanda cafele sau diverse băuturi. Recepția funcționează 24/24, iar personalul este foarte amabil. Primirea s-a făcut rapid, ca întotdeauna cu o băutură răcoritoare, după care ne-am preluat camerele.

Camere & Cond. Cazare

Am primit camera 505, o cameră frumoasă de la înălțimea căreia, prin fereastra care nu se deschide, puteam privi împrejurimile până dincolo de centrul industrial. Asta, bineînțeles, atât cât îmi permitea smogul prezent mai tot timpul.

Patul matrimonial, elementul central al încăperii, flancat de două noptiere, este mare, confortabil, proaspăt primenit și are suficiente perne. De fiecare parte a patului sunt veioze, întrerupătoare și prize. Și aceste prize, ca și cele din toate celelalte hoteluri în care am fost găzduiți în India, au 3 pini. Un fotoliu confortabil și o măsuță joasă, rotundă, sunt amplasate lângă fereastră. Lângă biroul de sticlă pe care tronează informații esențiale pentru turiști și un meniu pentru room service, se află un scaun și alte prize și întrerupătoare. Televizorul încadrat de o ramă din lemn care susține și consola, este fixat în perete.

Suportul pentru bagaje se află lângă șifonierul în care am găsit câteva umerașe, papuci de unică folosință și casetă de valori, iar în fața acestora un alt corp de mobilier pe care se află cana fierbător, două peturi cu apă, precum și toate cele necesare pentru prepararea cafelei sau a ceaiului. În acest dulap se găsește minibarul în care se afla un alt pet cu apă rece, foarte binevenit în momentul în care l-am descoperit.

Între dotările camerei mai pot aminti instalația de aer condiționat, telefonul, un lampadar, două tablouri și draperii.

Baia - nici mare, dar nici mică - este elegantă, cu dotări moderne. Capitonată cu gresie și faianță, baia camerei 505 are separeu pentru duș cu ușă de sticlă. Suporturi pentru prosoape sunt peste tot, iar la duș, pe o mică etajeră, precum și lângă chiuvetă așteptau multe consumabile cosmetice - săpun tip turist, gel de duș, șampon, loțiune de corp, kit de îngrijire orală, kit pentru ras și cască de duș.

Aproape de chiuvetă, în perete, este fixat un dispenser cu spumant pentru mâini și uscătorul de păr. Mai trebuie menționate prizele și telefonul din baie.

Gastronomie (Buc. & Masă)

Am specificat că la Hotel Marigold - Jaipur poți solicita room service, în cameră existând detalii privind acest serviciu. Nu a fost cazul nostru. Noi plecam dimineața, de îndată după micul dejun și ne mai întorceam seara, după lăsarea întunericului urmărindu-ne programul zilnic și orele de masă.

La Hotel Marigold - Jaipur am servit două cine și două mic dejunuri. De fiecare dată cina a fost bună, adică fără preparate exagerat condimentate. Masa s-a servit pe terasa descoperită de la etajul 6. Aceasta avea și o zonă cu nivel mai înalt pentru care trebuia să urci vreo 9 trepte. Cam incomod pentru unii mai ales dacă poartă în mâini o farfurie cu mâncare sau un bol cu supă. Toate mesele au fost în regim bufet și au oferit cam aceleași preparate ca peste tot - supe, cartofi la cuptor, legume proaspete, salate, orez, ceva carne, paste... În plus, aici deserturile au fost diversificate și foarte bune. Am avut parte de prăjituri și de două sortimente de înghețată.

Micul dejun a fost servit în sala de la parter. Unt, gem, ouă fierte, omletă la cerere, fructe, suc, ceai și nelipsiții cartofi la cuptor. Și, bineînțeles, nu ne puteam lipsi de plăcerea unei cafele proaspete.

Locație și Împrejurimi

Amplasarea hotelului este foarte bună mai ales pentru cei care vin aici în scopuri de afaceri. Accesul la principalele atracții turistice din Jaipur se poate face numai dacă ai o mașină. Distanța până în centrul orașului este de aprox. 20 km.

Distracție & Relaxare

Cu mețiunea că nu mă aștept nici la distracție și nici la relaxare la un hotel la care vin seara târziu și plec a doua zi, la primele ore ale dimineții, aș vrea să menționez aici un fapt care m-a marcat în mod plăcut. Nu-l pot numi nici distracție și nici relaxare, dar mi-a lăsat o amintire frumoasă.

În lobby, lângă recepție, singură, așteptam întrunirea grupului pentru a ne începe programul zilei. În fața mea, un grup de indieni, femei și bărbați, precum și o fetiță de vreo 10-11 ani. Observ că fetița, cu un telefon în mână, mă studia insistent și nu îngrăznea să spună nimic. Tatăl său (probabil) a venit la mine și a încercat să-mi spună ceva. Nu prea înțelegeam ce vrea până când unul dintre recepționeri, mai bun cunoscător de engleză, m-a lămurit. Indianul mă ruga să accept ca fetița să mă fotografieze. Ce o fi găsit la mine? Ce aveam eu interesant în înfățișare? Cum nu pot refuza nimic unui copil, am acceptat, am primit fetița pe canapea, lângă mine și ne-am fotografiat împreună. Au urmat și alte fotografii. Și cu aparatul lor și cu aparatul meu... Atașez și aici două dintre ele.

Citește și CONTINUAREA aici

Trimis de iulianic in 05.12.24 14:49:19
Validat / Publicat: 05.12.24 16:13:51

VIZUALIZĂRI: 224 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P31 Jaipur - Hotel Marigold. Portarul - mascota zâmbăreață a hotelului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20800 PMA (din 16 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 3200.00 INR pe cameră

• ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
    [05.12.24 16:09:53]

Mutat în rubrica "Marigold Hotel Jaipur [Sitapura], JAIPUR" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

adsoPHONE
    [05.12.24 17:12:53]

@iulianic: Oooo! Numele "Hotel Marigold" din Jaipur este unul de legenda! Au fost turnate doua filme, intitulate chiar asa. Si nu doua filme oarecare, ci mari succese, atat de critica, cat si la capitolul incasari.

Ideea lor e interesanta: un tanar investitor indian vede o nisa neexploatata in ingrijirea pensionarilor din occident cu venituri care nu le-ar permite azile de lux in tarile lor. Si iese ceva amuzant si sensibil, totodata.

In partea a doua joaca Richard Gere, dar toata distributia e 'beton'.

Va invidiez, oarecum, pentru ca ati ajuns aici. Eu am stat intr-un "banal" Radisson Blue .

Dar... din poze realizez ca tot "banal" este si Marigold-ul. Nu asa arata hotelul din filme. Succesul acestora a fost exploatat, acum cred ca numele e un brand pe care il folosesc multe unitati de cazare care nu au nimic in comun cu cea de la care a pornit povestea.

iulianicAUTOR REVIEW
    [05.12.24 19:51:10]

@webmasterX: Da, poziționarea pe hartă este OK!

iulianicAUTOR REVIEW
    [05.12.24 19:56:53]

@adso: Hotelul Marigold - Jaipur este un hotel bun, dar bun pentru noi, oamenii de rând. Pentru un film și mai ales pentru un film de calibrul celor despre care vorbești nu cred că este nici pe jumătate bun.

Nu cred că i-ar fi interesat pe realizatori o atmosferă atât de poluată ca cea din împrejurimile hotelului. Îmi amintesc de soarele care abia răzbătea prin pâcla groasă într-o dimineață. Am încercat să-l fotografiez (prin geamul de la cameră). Arăta ca vai de el. Acest Marigold într-un film celebru? Poate doar numele lui.

adsoPHONE
    [05.12.24 20:07:21]

@iulianic: Da, asta spuneam, nu e cel din film. Desi... acela e mai rau: o cladire istorica, candva fermecatoare, dar aflata in paragina totala. Pe masura ce actiunea inainteaza, este restaurata - in partea a doua incepe sa semene a ceva.

Hotelul din film e intr-o zona centrala. Acesta nu, doar ii poarta numele.

M-ati facut curios si am cautat - doar in Jaipur sunt trei hoteluri Marigold, iar in alte orase mai sunt inca altele. Era pacat sa nu se scoata ceva bani din toata povestea asta .

Iata trailer-ul primului film:

youtu.be/roDQowqG3cE?si=lHn08ezDonKagREs

webmaster
    [06.12.24 10:56:34]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

• Niciun abonat la acest review, încă...

• SOCIALs

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062520980834961 sec