BUN
A fost cea mai frumoasă locație de cazare de care am beneficiat în timpul circuitului nostru în India. Am ajuns acolo seara, după 5 ore de drum (veneam de la Delhi) și o interesantă vizită la Mandawa și vechile havelis, renumitele palate pictate, abandonate.
Hotel Aangaan Resort se află în mijlocul naturii, departe de agitația orașului. La 5 km de Mandawa și de orice altă așezare umană, acest resort izolat pare pierdut în câmpul arid pe care doar câte o vacă a nimănui își mai face apariția uneori. Se mai zăresc niște clădiri în construcție. Dezolant, dar foarte frumos. Nici nu credeam că poate exista o alăturare a celor două caracteristici. Și totuși...
În această izolare, care oferă confort de înalt nivel, ospitalitate și servicii de calitate, te simți ca acasă. Cu serviciile sale de lux și o calitate bună a alimentelor, cu decorul său deosebit, Hotel Aangaan Resort - Mandawa poate fi un loc bun pentru orice gen de petrecere. Am înțeles că adesea aici se organizează nunți, resortul putând primi un mare număr de invitați, dar și - cu verdele său luxuriant, cu gazonul, cu aleile sale bine îngrijite, dar și cu piscina - oferind un cadru potrivit pentru fotografie.
Personalul atent și politicos, ca și proprietarul resortului, întotdeauna disponibil, îți vor face șederea aici de neuitat.
Servicii
Am fost primiți cu suc răcoritor, foarte binevenit după căldurile zilei. Recepția s-a făcut rapid, totul fiind pregătit la sosirea noastră. Am primit cheile - niște chei mari și grele - apoi, cu bagajele după noi, am pornit în căutarea camerelor. Câțiva băieți din personalul resortului ajutau la transportul bagajelor mari. Eu am fost ajutată doar la descuiatul ușii care mi-a creat probleme cu adevărat. Ușa are un lacăt foarte mare și un sistem de încuiere așa cum nu am mai văzut. Un zăvor (cu lacăt) la exterior și două zăvoare pe interior.
Tot la capitolul 'Servicii' trebuie să menționez faptul că schimbul valutar s-a făcut în resort. Nu, resortul nu are casă de schimb valutar. La Mandawa, la hotel, pentru că eram izolați, departe de oraș, a fost adus un agent bancar pentru schimbul valutar. Interesant a fost că dacă ofereai spre schimb o bancnotă mai mare, cursul era mai bun (1 dolar = 82 rupii), iar dacă ofereai bancnote mai mici, cursul oferit era mai puțin bun.
Camere & Cond. Cazare
Mi-a plăcut foarte mult camera 133 care mi-a fost repartizată. După ce am învățat cum stau lucrurile cu lacătul, cu zăvoarele și cu cheia aceea mare și grea, totul a decurs bine.
Intrarea se face direct de afară, printr-un intrând ca un mic cerdac. Aici se află și un scaun pentru relaxare sau pentru fumat, admirând gardurile vii și înșiruirea celorlalte camere.
Camerele sunt proiectate cu gust, au două ferestre care dau înspre grădină, au băi spațioase și sunt bine dotate cu toate facilitățile. Și, ceea ce este cel mai remarcabil, marmura este materialul predominant.
Pardosită cu marmură, camera are un pat matrimonial și o canapea instalate pe postamente de marmură. Noptierele, consola și suportul pentru TV, blatul micului bufet care ascunde 'bucătăria' (adică minibarul și setul de ustensile pentru preparat ceai sau cafea), toate sunt din marmură. Am găsit pahare și două peturi cu apă, dar nu și lingurițe sau bețișoare pentru amestecat în cafea sau în ceai.
În cameră am mai remarcat TV fixat în perete, o oglindă mare, aer condiționat, dar și ventilator în tavan, multe prize cu 3 pini care funcționează bine și fără adaptor, telefon, multe leduri, precum și o măsuță joasă, lângă canapea.
Baia a fost o adevărată surpriză pentru mine. Este împărțită în 4 compartimente poziționate unul în continuarea celuilalt - Wc, șifonier (cu umerașe și loc pentru bagaje), lavoar (cu chiuvetă și oglindă) și separeu pentru duș, toate în această ordine. În baie totul este din marmură. Doar la Wc există ușă, celelalte fiind despărțite prin pereți scunzi, de marmură. Baia este dotată cu consumabile cosmetice (săpun tip turist, gel de duș, șampon, loțiune de corp, cască de duș), precum și cu prosoape de diverse dimensiuni.
Nu sunt agățători pentru prosoape. Acestea se pun pe pereții despărțitori. De asemenea, nu există uscător de păr sau oglindă măritoare. Toate astea nu diminuează cu nimic buna mea impresie mai ales pentru că nici nu am avut nevoie de ele.
În schimb, în baie există priză, dar și o găleată specială cu un vas pentru apă. Asta pentru cei care vor să se viseze într-o baie turcească.
Gastronomie (Buc. & Masă)
Despre mesele oferite de Hotel Aangaan Resort - Mandawa, nu atât pentru ceea ce s-a servit, cât pentru organizare și serviciu, am numai cuvinte de laudă.
Cina s-a servit afară, în spațiul înierbat de lângă piscină. O masă lungă, lungă, era de fapt linia de servire în regim bufet. Alături, alte două mese mai mici, pentru uzul bucătarilor. Cea mai mare parte a spațiului era ocupată de mese rotunde, cu câte 7 scaune în jur, toate îmbrăcate în galben. Undeva, în față, vizibil din orice punct, era locul de desfășurare a programului de divertisment. Pentru că gazdele de la Hotel Aangaan Resort - Mandawa, vrând să fie la înălțime, ne-au oferit muzică instrumentală și dansuri tradiționale, ba chiar și câteva numere de animație cu păpuși.
Preparatele au fost cele cu care deja ne obișnuiserăm, adică supă, mâncăruri cu orez și legume, cartofi cu rozmarin, legume proaspete, iar ca desert ceva asemănător cu pesmetul amestecat cu zahăr și alune. În plus, acolo, pe loc, se prepara un desert mult apreciat de unii. De mine, însă, nu. Este vorba despre un aluat moale (ca cel de clătite) turnat (dintr-un recipient de plastic cu dopul găurit) în ulei încins. După ce se prăjea puțin, fără a fi rumenit, se trecea într-un sirop gros, de zahăr. Pentru că eram curioasă și pentru că a fost posibil, am urmărit cum se prepară acest desert cam uleios, dar atât de apreciat de unii. Tot ca o ciudățenie - pentru mine - a fost ananasul prăjit. Ce să spun? Mai bine îl lăsau natur.
A doua zi, dimineață, micul dejun a fost servit în interior, într-o sală foarte mare. Linia de servire conținând cam aceleași preparate ca și prin alte părți - ouă fierte, omletă preparată la cerere, unt, gem, cereale, lapte cu hrișcă și unele preparate în sos (le-am evitat) orez fiert și un gen de clătite, ceai la plic, suc de ananas, banane, papaya, pâine pentru prăjit. Privitor la cafea... aceasta se aduce la masă. Dacă ceri cafea, vei primi acel cunoscut amestec de ness și zahăr cu sau fără lapte. Dacă dorești o cafea adevărată trebuie să spui cafea americană.
Locație și Împrejurimi
Am menționat deja că Hotel Aangaan Resort - Mandawa este izolat și nu are nimic în jur. Să rămâi în resort, la piscină, la spa, la plimbare pe alei sau la o masă pe terasa acoperită ar trebui să fie de ajuns.
Distracție & Relaxare
Da, pot spune că la Hotel Aangaan Resort - Mandawa ne-am distrat și ne-am relaxat. O cină servită lângă o piscină frumoasă, dacă mai este însoțită și de un program de divertisment ca cel oferit nouă, nu poate fi decât plăcută și relaxantă. În plus, verdeața, gardurile vii și plantele înflorite nu-ți pot da decât o stare de bine care ai vrea să nu te mai părăsească niciodată.
Trimis de iulianic in 29.11.24 07:30:55
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 28.06525238 N, 75.17936038 E - neconfirmate încă
Mutat în rubrica "Aangaan Resort , MANDAWA" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@iulianic: Arată foarte bine hotelul în general, iar camera am văzut că are dimensiuni, dotări și finisaje mult peste medie.
În Asia am observat că întotdeauna cursul de schimb USD/moneda locală este mai avantajos dacă folosești bancnote americane de valoare mare. De obicei cursul de schimb scade cu 5-10% pentru bancnotele de 20 și de 10 USD, iar pentru cele de 5 , 2 și 1 dolar este execrabil.
Treaba cu ananasul prăjit tot în Asia am învățat-o, dar aici e chestie de gusturi. Unor persoane le place, altora, nu. După ce prăjești puțin ananasul într-o tigaie de-aia tip grătar, pui căteva bucăți de piept de pui, care se prăjesc și iau și din dulceața sucului de la ananas, apoi pui pe pieptul de pui ceva boia iute și sare grunjoasă. Mie-mi place combinația aia de puțin iute, dulce și sărat de pe carnea de pui, pe care apoi o” stingi” cu o bucățică de ananas prăjit.
@Pușcașu Marin: Într-adevăr, camerele sunt mari, atât de mari încât cred că ar fi mulțumit pe toți cei care - în general - se plâng de strâmtoarea din camerele de hotel. Despre baie - adevărat "apartament de baie" - nu pot spune decât că nu am mai întâlnit așa ceva pe oriunde am umblat.
Despre schimbul valutar nu pot spune prea multe. Hotel Aangaan Resort - Mandawa a fost singurul loc în care am schimbat bani în India. Am oferit 100 de dolari cerând să mi se schimbe doar 50. Am primit restul în dolari și diferența în rupii indiene la cursul cel mai bun. N-a mai fost nevoie de un alt schimb valutar pentru că în India am putut face și plata cu cardul.
Despre ananasul prăjit... Ceea ce povestești este o adevărată rețetă culinară. Nouă nu ni s-a oferit decât ananasul prăjit, singur, ca garnitură. Nu era iute (nici n-aș fi vrut), ci doar sărat ceea ce - în opinia mea - i-a luat din bunătate.
@iulianic: Ieri, când am citit review-ul, am vrut să comentez în legătură cu două aspecte, dar... timpul...
Despre faptul că e de preferat să ai dolari (nu euro sau lire), bancnote de valoare mare, emisiuni recente, a vorbit deja @Pușcașu Marin.
” Trebuie să menționez și faptul că tensiunea a căzut de 4 ori în seara în care am fost noi acolo, dar de fiecare dată și-a revenit repede. Nu știu dacă a fost doar o întâmplare sau Hotel Aangaan Resort - Mandawa are probleme frecvente cu rețeaua electrică.
Au o mare problemă cu căderile de tensiune. Eu m-am lovit prima dată de ea cu o lună înaintea plecării, atunci când am încercat să obțin e-viza. Parcurgeam toate etapele (muuuuulte) și, ori undeva pe traseu, ori la final, când să fac plata - buf, mesaj: conexiunea s-a întrerupt, sorry, reluați în câteva minute. Într-o zi am stat două ore și nu am reușit; am scris organizatorior din India și mi s-a spus că sunt ceva furtuni, mai bine să încerc a doua zi. Când am reușit într-o oră, după numai cinci tentative eșuate.
În nouă zile în India, am avut parte de peste douăzeci de căderi de tensiune. Majoritarea de câte 2-3 secunde, numai una de un minut - fix când eram sub duș .
@adso: Știam că e de preferat să ai dolari și nu euro. Mai mult decât atât, am fost informați că trebuie să avem dolari emisiuni de după 2009. Între altele, eu am avut și două bancnote de 100 emisiune 2007 și una emisiune 2006. Au mers fără probleme. Am avut și euro pentru că zborul în Nepal, deasupra Everestului, trebuia plătit în euro. Acum, mai nou, documentându-mă în legătură cu alte țări asiatice, aflu că trebuie să ai dolari albaștri și nu verzi. Ce o mai fi și asta? O fi în legătură cu datele emisiunilor? Cele mai noi nu mai sunt verzi, ci albastre? S-au săturat americanii să li se spună banilor lor” verzișori” ? Vor să li se spună” albăstrei” ?
Așadar, s-au simțit până în România problemele indienilor legate de căderile de tensiune. Eu am scăpat de asta pentru că am preferat să se ocupe agenția de obținerea vizei pentru India. E drept, am plătit un adaos cam mare, dar am fost de acord cu asta. Acum înțeleg și că am scăpat de un mare stres.
”În nouă zile în India, am avut parte de peste douăzeci de căderi de tensiune. Majoritarea de câte 2-3 secunde, numai una de un minut - fix când eram sub duș.
Trist, dar adevărat. Cu toate astea, m-ai făcut să zâmbesc pentru că mi-ai amintit de întâmplări din trecut. Ești tânăr și nu cred că ai prins acele timpuri. În vremea lui Ceaușescu se oprea curentul electric după un program fix. Și tot după un program fix aveam apă caldă la robinet. Toată capitala stătea în întuneric două ore taman când la robinet apărea apa caldă (călduță, nu fierbinte). Atunci, pentru că altceva nu puteam face (mai târziu mi-au făcut prietenii rost de o lampă cu petrol) umpleam cada cu apă și stăteam acolo până venea lumina. Tu ai scăpat ușor cu numai un minut pe întuneric, sub duș.
Mulțumesc pentru ecou și pentru aducerile aminte!
@iulianic:
” Baia a fost o adevărată surpriză pentru mine
Și pentru mine, când am citit cum era împărțeala făcută. Nu îmi imaginez de ce și-ar pune cineva șifonerul în baie, să intre aburii și mirosurile în haine, apoi să le îmbrace așa... jilave. Sau poate era un șifoner excelent etanșat și atunci păstra totul cum trebuie.
În orice caz, chestia asta m-a făcut să-mi amintesc despre scheciul lui Toma Caragiu, despre unde să așezăm și cum să împodobim Pomul de Crăciun - că tot este vremea
@k-lator: Cred că m-am exprimat eu greșit. Nu este vorba de un șifonier în adevăratul sens al cuvântului, ci de un compartiment al băii care avea și umerașe pentru halatul de baie cu care vii de la piscină sau pentru cel pe care ți-l pui după ce ieși de la duș. Postamentul de marmură din partea inferioară (vezi P21) este pentru prosoapele mari și - eventual - pentru papuci și - dacă vrei - pentru geamantan dacă în cameră nu mai ai loc. Nu a fost cazul meu.
În afară de acestea, baia avea o aerisire bună și chiar un gemuleț (mereu rabatat) pe peretele compartimentului de duș.
Acel separeu la care am făcut referire nu are nici un fel de ușă. În baie, doar wc-ul are ușă.
Nu am avut timp să testăm toate facilitățile și nici să le găsim toate plusurile și minusurile, noi rămânând în resort mai puțin de 24 de ore. În acel scurt interval de timp, în afara celor care îmi erau necesare a doua zi, nici nu am scos hainele din geamantan. N-a fost cazul să le mai și aranjez pe umeraș, în baie. În afară de asta, singură într-o cameră atât de mare, având la dispoziție și canapeaua și un scaun cu spătar, am avut loc suficient pentru toate.
@iulianic: În privința „dolarului albastru” , probabil că este vorba de cel de după 2013, chiar 2017, când au fost lansate, succesiv, bancnote cu elemente suplimentare de siguranță. De pe net: Pe lângă compoziția specială a hârtiei, este prezentă o bandă albastră pe care se pot distinge imagini tridimensionale, o călimară de cupru pe care este desenat un clopot holografic. Bancnota de 100$ este un “articol” deosebit de important la nivel global, Rezervele Feredale estimează că între jumătate și două treimi din totalul acestor bancnote circulă în afara granițeor USA, devenind “marfa” americană cea mai căutată la export.
Amintiri din anii 80 am și eu, destule, chiar dacă eram doar un adolescent. Lumina se lua și în orașul meu, pentru intervale chiar mai lungi de două ore. Am dat în acei ani admiterea la liceu, examenul de treapta a II-a și, în 89, învățam pentru Bacalaureat și admiterea la facultate. Din ianuarie nu s-a mai luat lumina . Am avut și lampă, însă la un moment dat nu se mai găsea nici gaz. Am folosit lumânări de nuntă / botez, încă mai am în minte imaginea lor arzând așezate în borcane mari de murături.
Nu se dădea căldură la calorifer, aveam în apartament 12-14 grade. Apa caldă s-a sistat în 1982, iar după 86 nu s-a mai dat la robinet nici apă rece: sursa de alimentare a orașului era una de suprafață, iar după Cernobîl a devenit nefolosibilă. Oamenii au săpat puțuri între blocuri, stăteam la coadă câte o oră pentru a umple un bidon de 20 de litri, pe care abia în căram. Of