ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 04.07.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2023
DURATA: 5 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Praga așa cum am văzut-o noi

TIPĂREȘTE

Am călătorit în acest minunat oraș la sf lunii octombrie începutul lunii noiembrie. Primul lucru pe care l-am sesizat la sosirea pe aeroportul Vaclav Havel a fost curățenia și spațiul aerisit fara aglomerație, am ajuns in jurul orei 09,00 ora locală. Drumul până la hotel l-am făcut cu autobuzul în mai bine de o oră admirând orașul și clădirile lui, spatiile verzi și parcurile pe lângă care am trecut.

După ce ne-am cazat am hotărât să plecăm spre cea mai apropiata locație de interes, Visehrad. Am făcut o plimbare cam de 30 de minute până acolo, am trecut pe sub poarta Leopold, rotonda Sf. Martina, ca apoi sa descoperim frumoasa biserica Petru și Pavel iar în stânga bisericii este cimitirul Visehrad, aici odihnindu-se rămășițele celor mai importante personalități cehe. In apropiere un frumos parc amenajat pe domeniul castelului. Nu ratați minunata panorama a Vitavei observată de pe zidurile cetății.

Au urmat zilele următoare castelul Prazsky hrad, catedrala Sf. Vitus, vechiul palat regal, bazilica Sf. Gheorghe, aleea aurarilor cu casele sale, Podul Carol, Mănăstirea Strahov, Loreta, colina Petrin, moscheea Spaniolă și moscheea Maisel, turnuri si porți din oraș, ne-am plimbat cu vaporașul pe Vitava, am calatorit cu autobuzele Hopp on Hopp off, am vizitat gradina zoologică.

Va recomandam să folosiți mijloacele de transport în comun, metrou, tramvaie, autobuze sunt curate și circula foarte bine, când trebuie să schimbați linia urmăriți că în aceeași zonă pot fi mai multe peroane, biletele sunt pentru 30,90min, 24 de ore, etc, ele vor trebui validate la urcarea în mijlocul de transport, dacă sunt cumpărate de la automatele aflate în unele stații sau daca le cumpărați chiar din aparatul din autobuz ele sunt deja validate cu data și ora la care cumpărați biletul, acestea sunt valabile pe orice mijloc de transport.

Cumpărați din țară un ghid de călătorie al Pragai, este foarte util.

Grădina zoologică este fantastică, am citit undeva intre primele 4 din lume, este nevoie sa vă rezervați cel puțin 4- 5 ore pentru asta, interactiva și captivantă, in interior sunt destule facilități, automate și cafenele, bistrouri unde puteți să serviți ceva sau sa va odihniți. Incercati sa ajungeți la deschiderea acesteia, mai târziu se poate aglomera.

Recomand castelul piata acestuia, grădinile, sunt mai multe tipuri de tururi aici cu diferite obiective pe care le puteți vizita, alegeți ce credeți în funcție și de timpul pe care îl aveți la dispoziție, in zona este Loreta, mănăstirea Strahov iar de acolo pe jos cam in 20-30 min ajungeți la colina Petrin, foarte interesant funicularul. Coborand de la castel pe strada Nerudova veți vedea multe clădiri frumoase, la parter restaurante, veți trece pe lângă ambasada României, treceți pe sub turnul Lesser spre podul Carol, turnul cartierului vechi (Old town bridge tower).

Vizitați sau macar treceți pe lângă porțile și turnurile orașului iar la 12 urmăriți la clădirea veche a primăriei apariția celor 12 apostoli, ceasul astronomic.

Plimbarea cu autobuzul Hopp on, este frumoasă și puteți opri unde doriți. Sunt doua circuite unul mai mare cu autobuzul supraetajat iar în stațiile comune puteți schimba cu busul care va duce pe străzile mai aglomerate din centrul orașului. Prețul pentru cele două trasee este de 1350 de coroane trei persoane.

Plimbarea cu vaporașul pe Vitava consider că nu merită, in ghiduri ei spun de durata de o oră care de fapt sunt 45- 50 min, foarte scumpe biletele și același lucru îl puteți vedea ieșind la plimbare seara pe faleză, totuși pentru cei ce doresc o seara romantica se poate servi cina sau un pahar de Proseco. O firma ce administrează serviciul Hopp on, ... ofera gratuit o plimbare cu vaporașul pe Vitava sau alte reduceri, așa că întâi plimbarea cu autobuzul și apoi alegeți. Noi am ales o reducere de 50% la Papillonia

Beti bere la Pivnice, puburile lor, acolo unde am intrat noi a trebuit să ne trecem pe o listă de așteptare, sa trecem cate persoane suntem, un angajat a venit, ne-a strigat si ne- a condus la o masa, mâncarea nu este extraordinară.

Am vizitat cartierul vechi, am ajuns la sinagoga Spaniolă am vrut sa cumpărăm bilete doar pentru acest loc dar pachetul includea 4 sinagogi din care am vizitat doar două, tichetele erau valabile mai multe zile dar nu am reușit să vizităm mai mult. Prețul destul de mare.

Praga un oras frumos, curat, in ciuda numărului mare de turiști, foarte multe muzee și activități ce le puteți face, nu este ieftin și recomand cel puțin 4-5 zile sa le petreceți aici.


[fb]
---
Trimis de Adrian Branescu in 25.11.23 22:34:25
Validat / Publicat: 26.11.23 07:36:42
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA

VIZUALIZĂRI: 3154 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adrian Branescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Visehrad
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.11.23 07:35:52]
»

Bun revenit pe site, cu impresii, după o lungă pauză

Alina53
[26.11.23 12:18:03]
»

O înlesnire foarte avantajoasă pentru cei cu statut de seniori care vizitează Praga: *Dar cum să nu te bucuri, să-ți tresalte inima de bucurie – vorbele lui Creangă – când în stația de metrou unde am vrut să cumpărăm abonament pentru mai multe zile pentru transport local, ni s-a spus că beneficiem de gratuitate pentru oricare dintre mijloacele de transport – metrou, autobuz, tramvai? Avantaj, seniori! Doar să prezentăm pașaportul la un eventual control. Mai există vreo capitală cu asemenea facilitate? Iar dacă nu mi-aș fi îndreptat pașii spre acel ghișeu de informații din stația de metrou, n-aș fi știut de acest beneficiu și aș fi cumpărat direct bilete de la automat… * (paragraf din review-ul acordat hotelului Charles Bridge Palace care ne-a asigurat un sejur grozav în centrul Pragăi în septembrie 2022).

adso
[26.11.23 12:50:49]
»

@Alina53:

Mai există vreo capitală cu asemenea facilitate?

Mai există!

În Luxemburg, transportul public este gratuit. Pentru oricine, nu doar pentru seniori.

În Berna (de fapt, în toată Elveția), transportul public este gratuit pentru cei cazați la un hotel din oraș. Doar că trebuie să ceară în momentul cazării un City Pass.

(Eu nu am știut de treaba asta, iar cei de la recepție nu ne-au anunțat că am avea dreptul. Am aflat în ultima zi, după ce cheltuiserăm nu puțini bani. De asta e bine să citești, și astfel de ponturi aș dori să găsesc pe aici, pe AFA, și pe site-urile / blogurile de călătorii, în general.)

Adrian BranescuPHONEAUTOR REVIEW
[26.11.23 13:14:54]
»

@adso: Este de la sine înțeles că este în grija fiecarui turist să găsească soluțiile care îl avantajează. Nu am dorit in articol să oferim soluții personalizate

adso
[26.11.23 13:17:39]
»

@Adrian Branescu: A, scuze - cred că m-ați înțeles greșit. Eu răspundeam ecoului scris de @Alina53, apreciam faptul că a dat un pont util. Nu avea legătură cu articolul dvs, pe care l-am votat la ora 9, printre primii .

Și da, desigur, e grija fiecăruia. De exemplu, eu sunt foarte studios și, înainte de orice plecare, citesc o grămadă. Dar ce fac dacă nu găsesc informația? Tocmai de asta merită apreciați cei care pun la dispoziția tuturor ponturi pe care nu le găsești în ghidurile de călătorie sau pe pagina oficială de turism a orașului.

mprofeanuPHONE
[26.11.23 14:46:51]
»

@adso: Îmi permit să îți răspund ție sau @Alina53... și în Wroclaw în Polonia seniorii turiști au gratuitate pe mijloacele de transport. Oricum am reținut ce ați scris despre aceste facilitați pentru seniori și vă mulțumesc! ????

mprofeanuPHONE
[26.11.23 14:53:24]
»

@Adrian Branescu: Foarte util și cu multe informații articolul tău despre Praga! Nu am mai vizitat-o din vara anului 1990, ce de ani... dar și atunci mi s-a părut deosebită deși de abia scăpase de teroarea comunistă. Oricum obiectivele turistice de marcă sunt aceleași. Trebuie să ajung acolo și am reținut ce ai scris despre Grădina Zoologică, merită cu prisosință!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Adrian BranescuPHONEAUTOR REVIEW
[26.11.23 15:06:05]
»

@mprofeanu: Ce am uitat să menționez bilete se pot cumpăra și on linie, în unele situații pot fi mai avantajoase decât la casierie, am întâlnit situația aceasta la zoo și călătoria cu autobuzul Hopp on...

turistGh
[19.05.24 20:31:05]
»

@adso: In Budapesta transportul in comun de suprafata, adica exceptand metroul, este gratuit pentru toti seniorii din Uniunea Europeana.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adrian Branescu, Alina53, mprofeanu, turistGh
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Praga și împrejurimile:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.060590982437134 sec
  ecranul dvs: 1 x 1