ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 18.08.20
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2023
DURATA: 4 zile
Cuplu

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Acasă la Don Flamenco: SEVILLA

TIPĂREȘTE

Ca să fim înțeleși de la bun început: Sevilla e un oraș... TOP???????? (asta pt că nu cred că există niciun adjectiv potrivit pt a-i descrie cu adevărat frumusețea/măreția/etc. Deh... doar e capitala Andaluziei ????). Știau ei organizatorii de la Latin Grammy ce știau????. În fapt și la urma urmei, asta ne-o adus și pe noi la Sevilla. Pt prima dată în istorie, premiile s-au ținut în afara Americii, iar dacă femeia vieții mele e mai mult decât pasionată de lumea latină, am zis să fie fericită până la capăt, chiar la fața locului????. Dar totuși... puteau pune și ei data de desfășurare cu 4 zile mai devreme, așa vedeam și eu pe viu derby-ul local dintre Sevilla și Betis????.

Cum am ajuns acolo? Cu vecinii maghiari de la Wizzair (de pe Otopeni), biletele luate cu aprox. 3 luni în urmă, cost 600 de lei pt ambii soți din dotare! Zborul durează cam 4 ore. La ora 10 eram deja aterizați.

Cazarea: Am apelat la booking și am optat pt o cazare de tip B&B și o fost cea mai bună alegere! Pe numele ei: B&B Flamenco, am plătit 1560 de lei pt 4 zile cu mic dejun inclus. Mic dejun e puțin spus, am avut de la apă până la whiskey și de la șuncă până la prăjitură????. Dulapurile și frigiderul erau foarte bine aprovizionate și le puteam folosi cââând voiam noi, într-o zi chiar am și luat prânzul în apartament????. Când am plecat, tot rămăsese cel puțin 30% din stoc... De bun venit, ne aștepta și o sticlă de vin roșu andaluz pe masă????. Locația e de fapt un apartament mai mare împărțit în două, dar făcut în așa fel încât să nu se întâlnească oaspeții. Fain! Aproximativ 30 de mp locația noastră aș zice. Se află într-un bloc cu 10 etaje la etajul 9, în cartierul AMATE, cu vedere la parcul cu același nume. Ne-am întâlnit cu cea care administrează proprietatea doar la început, (Maribel) iar comunicarea am făcut-o prin whatsapp. Simpatică și de ajutor????. Într-adevăr e ceva mai departe de centru dar la cât de bine circulă autobuzele, chiar nu era o problemă. Până la o stație din zona centrului făceam 20 de minute. Stația de autobuz e la 3 4 minute de mers pe jos, iar stația de metrou la 6 7 minute. De fapt, pe noi ne interesa să fim cât mai aproape de locația unde se ținea ceremonia premiilor Grammy????, de aia am ajuns aici.

Cum se ajunge de la aeroport în oraș? (cel mai ieftin) Simplu: Din fața terminalului se ia autobuzul EA (Especial Aeropuerto) costă 4 euro, iar biletele se pot lua atât de la șofer (doar cash am putut la întoarcere) cât și de la ghișeul din stația autobuzului. Autobuzul are 10 stații, Plaza de Armas fiind stația finală! Stația cea mai aproape de zona centrală și locul unde este și un hub mai mare al autobuzelor se numește Prado De San Sebastian. Până aici călătoria durează aprox. 30 de minute. (de aici se mai fac maxim 7-8 minute pe jos până la celebra Plaza de Espana). Prima plecare către aeroport din Plaza de Armas e la ora 04:30, ultima la 00:10. Prima plecare de la aeroport e la 05:20, ultima la 01:00.

Transportul în comun în Sevilla: Transportul de suprafață este operat de compania TUSSAM și după cum ghiciți deja, merge strună, multe autobuze, respectă orarul... toate alea faine????. O călătorie costă 1.4 euro și se plătește la șofer dacă nu ai vreun card cu o opțiune pe el. Noi am optat pt 2 carduri turistice care îți oferă călătorii nelimitate: cel de 3 zile (costă 11.5 euro) și cel de o zi (costă 6.5 euro). Dacă restitui cardul după expirarea sa, primești 1.5 euro înapoi????. Punctele de lucru de unde se pot achiziționa carduri sunt: Prado De San Sebastian, Plaza Ponce de Leon și Avenida de Andalucia. Autobuzele circulă până la ora 00:00.

Tramvaiul METROCENTRO parcurge întreaga zonă centrală și are fix 5 stații, și nu cred că însumează mai mult de 2 km. (și aici se poate folosi cardul turistic). Metroul este o companie independentă de TUSSAM, dar nu l-am folosit. Știu însă că e o singură magistrală și o călătorie costă 1.5 euro. Circulă până la 23:00.

Am mai citit că Sevilla e un oraș mic și că se poate face la pas foarte ușor. N-aș fi atât de sigur, dacă vrei să mergi din cartierul celebru TRIANA până în cartierul ALAMEDA... cam greu de mers 4 km pe jos????. De asemenea, și despre aeroport am citit că e mic. Nu se poate compara cu cel din ROMA, da... dar nici mic nu e, am mers 14 minute până la poarta de îmbarcare????.

Despre oraș, zău că nici nu știu cu ce să încep????. Fain tare și muuulte multe de văzut. (și de mâncat ????). Ordinea lor e pur aleatorie în cele ce urmează.

Plaza De Espana . Fără îndoială piesa de rezistență a Sevillei. ???? Deși ne așteptam să fie plină ochi, nu o fost deloc așa, spre bucuria noastră! Totuși, partea sa centrală nu era accesibilă din cauza concertelor ce aveau loc acolo. Oricum, ne-au ieșit niște poze tare faine și am văzut și parte din spectacolul zilnic de flamenco al artiștilor de acolo.

Metropol Parasol. No asta e o construcție ciudată, dar frumoasă ce e drept????. Sunt ca niște ciuperci imense din lemn care seara se aprind în diverse culori. Citisem că oferă o priveliște tare frumoasă dacă urci pe ele, dar nu am încercat, ne-am mulțumit cu admirarea lor de jos. Urcarea e 5 euro ziua, 10 euro noaptea! Pont: chiar de sub construcție am mâncat un coif de cârnăciori taaaare buni, puțin afumați cu gust de... semințe de dovleac ????.

Parcul Maria Luisa. Un parc maaare și frumos în imediata apropiere a pieței Spaniei. O adevărată plăcere să te plimbi prin el și să te întinzi pe iarbă la 25 de grade la mijlocul lui Noiembrie????. Muulți porumbei, rațe, lebede, calești trase de cai, ne-o plăcut tare mult. Tot aici e și muzeul de artă contemporană.

Torre de Oro. E o construcție de referință a Sevillei, astăzi un mic muzeu naval chiar pe malul râului Guadalqivir. De-a lungul timpului se spune că a funcționat și ca închisoare. Numele i-ar fi fost dat datorită aurului care era descărcat aici pe vremea când Sevilla deținea monopolul asupra comerțului cu Lumea Nouă. L-am pozat și admirat de afară. Intrarea e 3 euro.

Catedrala Sevillei (11 euro) și turnul Giralda (5 euro) . Frumoase, poziționate în zona zero a cartierului Santa Cruz. Nici aici nu am intrat, ne-am mulțumit cu pozele de afară. Noi avem un crez, dacă îi putem zice așa:nu plătim pt a intra în biserici, chiar dacă o fi și mormântul lui Columb acolo????. Dar pt aia, am intrat în alte 2 3 biserici...

Nu am intrat nici la Arena Coridelor (10 euro) pt că nu suntem tocmai fani ai acelui sport ????. De asemenea nu am intrat nici la palatul ALCAZAR (18.5 euro cu acces și la dormitorul regal). Daa, am auzit că e frumos, ca merită fiecare euro, dar pur și simplu nu o fost să fie. Totuși, la următoarea vizită acolo... mergem!

Paseo del Rio Guadalqivir. Pe malurile râului am petrecut destul de mult timp, e o zonă absolut superbă. Oamenii se plimbă, aleargă, se dau cu bărcile, cu caiacul, e o zonă de relaxare tare mișto! Bineînțeles, se pot face excursii cu barca. Chiar din apropierea turnului de aur se pleacă și costă 20 de euro/ pers/ oră. Prima plecare e la ora 11:00. Din zona podului San Telmo e o altă companie, acolo costă 15 euro, barca e ceva mai mică. Noi ne-am hotărât în ultima zi să mergem cu barca... dar am ajuns la un bar de tapas in loc ????.

Oaza de răcorire și relaxare ISLA MAGICA era închisă în perioada asta a anului așa că nu știu mai nimic despre ea.

Nu putea lipsi din peisaj stadionul RAMON SANCHEZ PIZJUAN. Stadion între blocuri efectiv, dar cu muuult loc împrejur și nu dă senzația de îngrămădit deloc. Aduce puțin cu stadionul dintre blocuri al celor de la Panathinaikos Atena. Aici își desfășoară meciurile FC SEVILLA, proaspătă câștigătoare din nou de Europa League. Stadionul celeilalte echipe a orașului, Betis Sevilla, nu prezintă interes prea mare și nici nu dispune de ceva interactiv. Turul stadionului al Fc Sevilla costă 12 euro. Nu l-am făcut, m-am mulțumit cu suvenirul de rigoare de la magazinul oficial.

Cartierul Santa Cruz. Se mai spune că e și cartierul evreiesc și aici e zona centrală a Sevillei, unde sunt catedrala și Giralda. Zona e extrem de animată, pliiin de baruri de tapas, bodeguite, magazine, restaurante, artiști stradali, străzi înguste, o adevărată plăcere să te pierzi printre ele atât ziua cât și noaptea. Într-o seară ne-am distrat copios, am cântat și dansat alături de un mariachi stradal ????.

Cartierul TRIANA. Nu știu dacă e primul sau al doilea ca celebritate după Santa Cruz, dar toată lumea vrea să ajungă aici. Se mai spune că aici s-o născut minunatul Flamenco. Chiar am prins într-o seară un grup de tineri care or încins un dans pe malul râului. În cartier se intră fie de pe PODUL TRIANEI, fie de pe PODUL SAN TELMO (podul de pe care ar fi plecat Magellan în expediția sa). Ca și Santa Cruz, abundă barurile de tapas și străzile mici și înguste. E frumos și mereu plin de viață. Mai zicea cineva că sunt mulți localnici aici... ei bine, s-o cam comercializat și sunt mai mult turiști dacă mă întreabă cineva.

În Cartierul ALAMEDA în schimb, da... pliiin de localnici gălăcioși care stau la taclale pe terasele barurilor de tapas. E un cartier muuult mai liniștit decât zonele de mai sus, în care turiștii chiar nu prea ajung. Ne-o plăcut mult de tot!

Am mai vizitat și grădinile Murillo, parcul Prado de San Sebastian și ne-am pierdut zilnic pe minunatele straduțe ale Sevillei. Ne-o mai plăcut mult și PLAZA Dona Elvira. Mică, plină de verdeață, liniștită... superbă! Am constatat că sunt foarte multe parcuri, și mai mici și mai mari. Mai sunt muuulte muzee și locuri pe care nu le-am menționat, dar nu le poți face pe toate în doar 4 zile. N-am ajuns nici la Muzeul Flamenco, Palatul San Telmo, sau la Arhivele Indiene. De asemenea, bicicletele ocupă un loc important în Sevilla, unde te uiți vezi piste de biciclete. Asta nu poate fi decât de bine nu? ... ????

Și acum să trecem și la spectacol nu? ???? De Flamenco vorbesc????. Ca iubitori de Spania ce suntem, voiam să vedem Flamenco și iar Flamenco. Așa că am zis că trebuie să mergem și la spectacole gratuite, dar și plătite. Pt cel gratuit am optat pt LA CARBONERIA, din cartierul Santa CRUZ. Aici e ca o curte a unei case, i-aș spune curte de cămin cultural????, unde efectiv sunt întinse mesele ca la cantină și fiecare se așează unde găsește loc. Spectacolul începe la 20:30 și durează o oră. Noi am ajuns pe la 19:30 ca să prindem loc????. (la 19:00 deschide) Bineînțeles că există și un bar maaare în capătul meselor iar prețurile sunt mai mult decât decente: 2 euro paharul de vin, 2 euro berea, ieftin totul. Prestația artiștilor... jos pălăria. Si deși eram cam obosiți, fiind chiar seara sosirii noastre acolo, ne-am transformat instant ????. La final, cine voia să facă donații era binevenit. Așa că am donat ceva și ne-am luat și în poză cu artiștii.

Pt spectacolul plătit am ales LA MADRIGUERA DE MAI, un bar/ restaurant de tapas din cartierul Alameda. Am făcut rezervare dimineața (facebook) și seara la 21:30 începea spectacolul. Preț: 30 de euro/pers. Pe lângă prestația artiștilor, includea de asemenea 2 tapas/pers și o băutură la alegere, din meniul lor. Sunt niște tapas de mărime medie am zice, iar nouă ne-au ținut loc și de cină! Am fost fix 13 clienți! Ne-o plăcut! Artiștii, din nou... la cel mai înalt nivel!!! Totuși, diferențe între artiștii de la LA Carboneria și aceștia... nu am găsit! ???? A, nici unii dintre ei nu voiau să fie filmați, așa că ne-am conformat.

Să continue spectacolul... cu tapas nu? ????. Am încercat aproape toate felurile de tapas care sunt celebre pe acolo și da... mi se face apă în gură acum când mă gândesc iar????. Bine de știut: pe meniurile unor restaurante apar produsele pe 3 coloane, sub formă de tapa-adică porție mică, mai mult de gust, media - ceva mai mult decât doar de gust, și racion- porție normală. De asemenea, există destul de multe localuri care sunt închise între 15:00 și 19:00. Cel mai bine, a se căuta ora de funcționare înainte de a merge undeva.

Enumăr doar câteva dintre celebrele lor tapas: Cola de toro (coadă de taur) vine sub forma unei tocănițe cu cartofi și gustul e demențial. Am încercat-o la barul OLIVA din TRIANA. Deși era sub formă de tapa conform meniului, era de mărime medie! Carillera Iberica e tot un fel de tocăniță, din carne de porc și cartofi. Senzațională, o frăgezime a cărnii ca la preparatele astea două, rar mi-o fost dat să gust! Ciuperci cu alioli. Am zice că e destul de banal, niște ciuperci coapte umplute cu un sos de usturoi nu? Ciuperca arzând, sosul rece aromat... nebunie de gust. Maioneză, ulei de măsline, usturoi, ceva oțet... sigur conținea așa ceva sosul alioli. Da Da... și Jamon Serrano :). Acestea 3 le-am încercat la barul LAS GOLONDRINAS din Triana iar prețurile destul de decente, atașez poză. Pringa, este efectiv un sandviș cu carne de porc mărunțită, bun buun! Chicharonnes, inițial am crezut că sunt ceva jumeri, dar erau ceva bucăți de carne de porc mai moi ????. Salmorejo, o supă cremă rece din legume cu bucăți de jamon, delicioasă!!! Acestea 3 le-am încercat la barul Alvaro Peregil în centru, la o aruncătură de băț de catedrală. Prețurile decente chiar și aici în zonă centrală. Aici ne-am întors și tot întors, fie și doar la un pahar de vin (între 1.9 și 2.5 euro paharul) ????, vin de portocale, căpșuni, mere... etc ????. Bine, vorba vine un pahar... ????. Am mai încercat și Albondigas de carne, niște chiftele în sos cu cartofi, taaare bune, n-aș fi zis! Ensaladilla de Gambas, un fel de salată de boeuf cu bucăți de creveți, ciudată aș zice dar bună tare la gust. Solomillo al whisky , carne de porc prajită cu sos de whiskey și cartofi... și băutură și mâncare dintr-un șut???? bun bun! Acestea 3 le-am încercat la restaurantul RINCON DE LA ROSITA din cartierul ALAMEDA. Plus o bere, o sangria și o cafea= 23 de euro! De-a lungul zilelor am mai încercat si celebrul gazpacho, alte tapas cu fructe de mare, și mult tinto de verano... și sangria... și estrella galicia... și cruzcampo????. A, nu puteam sări din schemă iubita paella. Am găsit un local în lateralul catedralei, LA PAELLA SEVILLA care oferea mai mult în sistem take away doar paella, dar erau și 3 mese afară. Am încercat celebra paella valenciana dar și pe cea cu orez negru. Bune Bune și tot așa ????.

Tapearul ăsta zilnic m-o adus acasă mai pufos cu 1.7 kg????.

Zilnic plecam de ''acasă'' la ora 10:00 și reveneam după 22:00. Am bătut în lung și în lat străzile SEVILLEI și tare ne-o mai plăcut. Oboseala... nu discutăm????. Unul dintre lucrurile cele mai faine la Sevilla e că ai impresia la orice pas că de după colț apare marea????. Ne-au trebuit vreo 2 zile să realizăm că mai sunt vreo două sute și ceva de km până la mare????. Despre oameni, civilizație, reguli... se știe, numai de bine!

N-am mai zis nimic de gala premiilor Grammy nu? Păi ce să mai zic, după căutări asidue, cercetări după bilete, am aflat cu 2 zile înainte de a pleca, că anul acesta va fi fără public... ????????????. Cel mai probabil din cauza războiului, teama de vreun atentat????. Și cine știe ce năframist o fi pus ochii pe Shakira dacă tot e liberă și venea să o răpească????.

Dar cum oamenilor buni li se întâmplă lucruri frumoase, am dat nas în nas cu nimeni altul decât Andrea Bocelli ????. O stat cuminte și la poze! ????. Și nu doar atât, ne-am întâlnit pe stradă cu un cântăreț de muzică latino, Camilo pt cunoscători, și tezaurul fotografic o devenit și mai mare????. A... trecând prin fața unui hotel, văzând forfota de acolo și blițurile, l-am zărit și pe cocojambo ăsta de Antonio Banderas... dar el nu o ''văzut'' mulțimea care îl aclama (nu noi ????) eh... ce are el a face cu muritorii...

Ne-o plăcut în Catania în Septembrie dar Sevilla... e altceva! Ne întoarcem, clar... unde mai pui că avem de recuperat 3 euro de pe cardurile de transport din ultima zi????.

Espana, nos vemos pronto... ????

## end review sc

[fb]
---
Trimis de alex1987sb in 24.11.23 00:43:19
Validat / Publicat: 24.11.23 06:55:17

VIZUALIZĂRI: 2703 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex1987sb); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 piața Spaniei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32500 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

valentinag
[24.11.23 09:02:32]
»

Moama, ce dezmat culinar! Nu mai zic ce frumoasa e Sevilla!

webmasterPHONE
[24.11.23 09:07:12]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

alex1987sbPHONEAUTOR REVIEW
[24.11.23 12:17:01]
»

Ee... încă sunt pe regim... ????.

Mulțam' de vizită. ✌

elviramvio
[26.11.23 23:36:15]
»

Mi-ai stricat seara ????! Intrasem pe aici să citesc articolul unei prietene vechi și am dat întâi de acesta! Și las prietena...

Sevilla istorică o faci per pedes foarte bine fără autobuz. Depinde unde stai. Doar să nu fie foare cald. Pentru bilete transport public este și în interiorul aeroportului un ghișeu, aproape de ieșire. E mai liniște. Apropo, aeroportul e micuț dacă stai să te gândești dar cum porțile noastre, lumea a treia ???? sunt la capăt de traseu... Dar e curat și apa plată românească foarte scumpă!

Triana este fostul cartier al olarilor, pescarilor, foștilor sclavi și ceva gitanos. Are clădiri frumoase dar nu se compară ca măreție și bogăție cu Santa Cruz. Încă este ieftin dar turiștii dornici de distracție care îl inundă, îl fac mai scump din zi în zi.

Se pare originile flamenco sunt în Granada, în Sacromonte. Și dacă știi istoria locului, e logic. E un loc frumos cu case în grote mici de suprafață și seara cu multe tablao unde se cântă flamenco comercial, pentru turiști. Seara circuli acolo doar cu taxi.

Dacă te reîntorci în Sevilla, poți da o fugă și în Granada. Merită!

alex1987sbPHONEAUTOR REVIEW
[27.11.23 00:00:56]
»

@elviramvio: Sevilla istorică merge per pedes fără probleme... da. Problema e dacă vrei să mergi din Triana în Alameda ????. Chiar și din Triana către zona istorică e greu... ar trebui să stai bine cu energia ca să poți explora zona toată! (și chiar suntem în formă ????✌)

Nu am găsit în aeroport ghișeul pt bilete pt transportul în comun... și am căutat ????‍♂️. Să-mi fi scăpat...

Auzisem că e tare faină și Granada, și Cadiz... om ajunge și acolo ????✌.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[28.11.23 00:45:15]
»

@alex1987sb: Ghiseul este/era chiar la ieșirea din aeroport, in stanga usii dacă privești spre exterior. Un gemulet mic.

Din Cadiz nu ai zbor direct cu Romania. Cred că nici Granada. Poti folosi autocar ori tren din alt oraș. Noi am avut bilete la tren luate online cu ceva timp inainte pentru orașele vizitate. Am prins si reduceri. Daca mergi de sarbatori si vrei un mic circuit, ia-ti bilete din timp caci in gari si autogari nu gasesti decât la birourile speciale daca sunt anulari de ultim moment iar prapaditii aia ???? nu dau fara loc. Noi am prins semana santa si am văzut casieriile închise și automatele blocate iar trenurile au fost complet ocupate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alex1987sb, elviramvio, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sevilla:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.05568790435791 sec
  ecranul dvs: 1 x 1