ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.05.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: ilfov
ÎNSCRIS: 25.01.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Maldive, fiecare zi o aventură

TIPĂREȘTE

A treia oară, uimiți la fel ca prima data!

Bun regăsit dragilor! A trecut ceva vreme și vremuri de când am „dispărut” și nu am mai scris, aici în comunitatea AFA, locul care, datorită impresiilor, este foarte de folos multora dintre cititori. Din 2015 puține ne-au fost (mie și soției) călătoriile... Mardan (Turcia) 2016, Singapore-Bali 2017, Starlight (Turcia) 2018, Praga 2019, Marina Royal Palace (Bulgaria) 2021, Melia Sunny Beach 2022. Și pentru că anul acesta avem nunta de argint, e adevărat cu o întârziere de trei ani din cauza vremurilor, ne-am gândit să fie cu totul special. Și iată...

A treia oară în Maldive! În căutarea celei mai bune opțiuni, conform cu aspirațiile noastre, ne-am lăsat pe mâna domniței Camelia A., care cu amabilitate mi-a îndurat nehotărârile și zilele în șir de apelare. Într-un final, fericit, am luat decizia... Kuredu Island, vilă pe plajă, pensiune completă., Atolul Lhaviyani. Și-ntr-adevăr a fost un moment fericit, de inspirație deplină. Căci destinația a fost exact ce ne doream. Desăvârșit. Ba mai mult, Bunul Dumnezeu ne-a binecuvântat chiar și cu câteva surprize plăcute.

Astfel seara zilei de 10 mai, 9,40 plecare din Otopeni, apoi Istanbul-Male, ajungâng aici la 11,45 ora locală (Male cu 2 ore mai mult decât România).

După preluarea bagajelor am căutat standul resortului nostru și prima surpriză, ne-au condus la biroul Maldivian Seaplane de unde am luat biletele pentru transfer cu hidroavionul (noi aveam transfer intern cu avionul), apoi am mers la punctul de plecare a hidroavioanelor, aproape de aeroportul din Male, iar aici am fost invitați într-o sală de așteptare, a celor de la Vakkaru Maldives, cu aer condiționat, vedere superbă către parcul de hidroavioane și „pista” de decolare, serviți cu cafea, apă, ceai, lapte, preparate de patiserie, fructe, etc. Și gândul ne-a fugit la precedenta incursiune în paradisul din Maldive, când având destinația Four Seasons, eram tratați mai mult decât credem noi că merităm (vezi impresii).

După vreo oră și jumătate de așteptare, am decolat într-un zbor de circa 50 minute (în care am trecut prin nor de ploaie, cu curcubeu de-a dreapta, foarte aproape de noi, spectacol de nori, etc) spre prima oprire, Cora Cora Maldives, unde am lăsat câteva perechi de turiști, și apoi ne-am întors vreo 20 minute, spre punctul nostru de debarcare, o plută pe apă, undeva înconjurați doar de apă cât ai vedea cu ochii. De aici preluați cu o barcă cu motor și după alte vreo 20 minute, de „zbor pe valuri” , în sfârșit am ajuns.

Kuredu Island! Locul nostru de împlinire sufletească pentru o săptămână. La coborârea din barcă, pe ponton, ne-a întâmpinat un tânăr din staf, care ne-a condus spre recepție, aflată la vreo 2-300m de mers pe jos pe pontonul de beton acoperit cu nisip, la barul Akiri, unde un grup de câțiva tineri ne-au primit de „bun venit” în ritmuri maldiviene. Am făcut formalitățile și ne îndreptăm cu un buggy spre vila pe plajă numărul 315, pe partea de apus a insulei.

Căsuța, spațioasă, foarte curată, cu pat dublu, baia în exterior acoperit, era așa cum știam din pozele de prezentare. Curățenie de două ori pe zi, schimb așternuturi din două în două zile, tot echipamentul specific unei insule maldiviene era prezent, adică umbrele, lanterne, veste de salvare, etc., mini bar foarte încărcat, însă cu plată. 4 sticle de apă de un litru cu marca Kuredu, ceai și cafea de mai multe feluri, zahăr, etc. Terasă în fața camerei, cu canapea, masă și două scaune, scrumieră și vasul cu apă și polonic din lemn pentru a ne spăla pe picioare la urcarea pe treptele vilei. Dar peste toate, magnifica vedere, spre ocean, acesta fiind la vreo 20-30m de plajă fină (nisipul precum făina, cred că este defapt spărtură de corali).

Cadrul natural este aproape primordial, foarte puțin s-a intervenit, iar unde s-a construit este făcut cu mult bun gust. Pentru romantici pare o întoarcere în timp. Fâșia de nisip dinspre apus este una dintre atracții, pe care o pândeam să fie doar a noastră (sesiuni foto), cu câte un rechinaș (lemon shark) sau vreo pisică de mare, rătăciți unduind prin valurile line și calde, leagăne pe apă și pe uscat, plante multicolore, păsări, etc. Piscine vreo 3, dar cine are nevoie de artificial când este lângă tine o piscină naturală imensă și îmbietoare.

Restaurante, gril pe plajă, mâncarea diversificată, pește, vită, pui, bacon (surprinzător pentru o țară musulmană, scria pork bacon), legume și fructe proaspete, deserturi alese, etc. Și pentru cine vrea să încerce ceva deosebit, de genul măcar o dată în viață, este restaurantul subacvatic de pe insula Hurawalhi, foarte aproape de Kuredu, „5.8 the world’s largest all-glass undersea restaurant” , așa cum spune reclama.

Seri cu muzică live, seri tematice, activități acvatice, snorkeling, scufundări, etc., fac să nu ai destul timp pentru a te umple de mult bine, plăcere, distracție, la Kuredu. Astfel că, deși hoinari și zburdalnici de dimineață până seara pe plaja însorită sau ceva întunecată, ori pe la umbra pomilor la interior, ziua plecării ne-a prins cu regretul profund că am mai fi avut de explorat, de hoinărit, de zburdat, deși dorul de casă, de acasă, ne alina despărțirea.

Soare, nori, ploaie în reprize scurte tropicale sau ciclon în toată splendoarea lui, senin sau înnorat, minunății de pești care mai de care mai viu colorați, parcă domesticiți și prietenoși, minunata pasăre tropicală cu coadă lungă albă, palmierii și divinele flori, pontonul unde apa avea vreo 5m adâncime, cristalină, unde se plimbau și se jucau în voie multitudine de specii marine, oamenii amabili și mereu cu zâmbetul pe buze, împreună cu toate celelalte, au constituit pentru o săptămână un colț de rai în care am trăit și am adunat nenumărate amintiri pentru veșnicie.

Și dacă n-ar fi amărâtul de rău de avion pe care-l am, cauzat de amestecuri de mirosuri în habitat închis (parfumuri, mâncare, cafea, etc.), ar fi fără de pată pentru noi o astfel de vacanță. Este destinația ideală, divină, paradisiacă. Dar, nu-i așa? Ca să atingi Raiul trebuie și ceva nevoință. Merită! În Maldive fiecare clipă este o aventură!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de barbu minel in 26.05.23 12:55:36
Validat / Publicat: 26.05.23 14:22:12
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALDIVES. A mai fost în/la: Sun Island Four Seasons Explorer și Landaa Giraavaru

VIZUALIZĂRI: 4108 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (barbu minel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 ziua 2, spre micul dejun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21400 PMA (din 17 voturi)

ECOURI la acest review

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.05.23 13:04:52]
»

Bun revenit pe site, după o lungă pauză -- însă cu un review cu adevărat „de excepție” , din mai multe uncte de vedere!

barbu minelAUTOR REVIEW
[26.05.23 14:04:33]
»

@webmasterX: vă salut cu respect! mulțumesc pentru apreciere și vă rog să-mi spuneți câte poze am voie să pun

webmasterX
[26.05.23 14:21:50]
»

Sperăm să reușești să încarci și câteva fotografii...

-

45 era numărul standard de poze care se pot încărca laun review de cazare -- am majorat însă, manual -- se pot încărca maxim 99

webmasterPHONE
[26.05.23 14:26:10]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

sirbuvio
[26.05.23 15:37:01]
»

Heiii, heiii, hei. Long time no see, huh...

Da' ai avut ceva treaba, explicabil!

Multumiri pentru review, imi face pofta...

Pai, felicitari si sa va fie de bine! La mai multe, cat mai puteti...

Felicitari si pt nunta de argint.... sa ne auzim cu bine si la urmatoarea, da Doamne!

Toate cele bune!

barbu minelAUTOR REVIEW
[26.05.23 16:32:25]
»

@webmasterX: mulțumesc! pe seară voi încărca, sper să fiu inspirat în alegeri, numărul admis e mic, dar voi încerca

barbu minelAUTOR REVIEW
[26.05.23 22:31:34]
»

@webmasterX: cu scuzele de rigoare!

încerc să încarc poze, dar îmi dă eroare

barbu minelAUTOR REVIEW
[27.05.23 05:54:34]
»

@sirbuvio: vă salut cu respect!

mulțumesc frumos pentru apreciere, gândurile și urările de bine!

sper să fie de folos acest review, deși cuvintele nu pot descrie realitatea, insula este impresionantă

cu stimă!

webmasterXPHONE
[27.05.23 08:10:27]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

sirbuvio
[27.05.23 08:11:47]
»

@barbu minel: ????!

sirbuvio
[27.05.23 08:15:03]
»

@webmasterX: Neata nașule. Long time no see si cu tine, huh.

Hai, ce faci, nu mai dormi! Valideaza pozele alea odata, ca ni se umfla buza asteptand!

Vreau sa vad cat a imbatranit @Minel, ca multe s-au intamplat pe aici de cand nu a mai fost... ca vad ca a trecut si el in categoria cand nu mai e primit in club, decat cu acordul copiilor...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sirbuvio
[28.05.23 10:01:34]
»

No.

No, așe! Ms frumos, @wx.

Si, mersi frumos @minel pt rabdare sa pui atatea poze... Frumoase tare, da.

Inca o data, felicitari si sa va fie de bine!

barbu minelAUTOR REVIEW
[28.05.23 11:28:33]
»

@sirbuvio: eu vă mulțumesc pentru apreciere și cuvintele frumoase!

cât despre a mă vedea cât de mult am îmbătrânit, vă satisfac această doleanță în următorul calup de poze, sper ca [webmaster] să-mi permită să pun măcar alte 99 la review-ul pe care-l voi posta curând

cu stimă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
barbu minel, sirbuvio
Alte impresii din această RUBRICĂKuredu Island Resort [Lhaviyani]:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.14171695709229 sec
  ecranul dvs: 1 x 1