ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Goleşti [VN]
ÎNSCRIS: 23.02.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
APR-2023
DURATA: 2 nopți
Familie
3 AD. + 15 COPII -- v: 16-18 ani
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 7 MIN

Vacanta copiilor la Pensiunea Luminita din Șimon, Bran

TIPĂREȘTE

Prin martie, ca urmare a faptului ca primăvară incepuse sa alunge iarna, ne-am hotarat ca in prima saptamana a vacantei de Paste a copiilor sa organizam o excursie la Brasov. Mai fusesem cu copiii si anul trecut, doar o jumatate de zi si nu ne saturasem.

De data aceasta, ne doream sa-i ducem la Castelul Bran, pe care nici eu nu-l mai vazusem de prin 2007.

Cum jumatatea de zi fusese insuficienta, ne-am propus sa stam doua zile si abia acum incepea provocarea: sa gasim o cazare care sa ne poata primi tot grupul de 18 persoane si, desigur, sa fie la un pret care sa fie in ton cu bugetul nostru mic. Grupul era format din 3 adulti insotitori si 15 copii merituosi, fie vorba intre noi, incadrati si ei ca adulti la cazare, fiind de peste 16 ani.

Nu mai stiu cat am cautat, dar cred ca intre cateva hartii de birou si cateva click-uri am gasit Pensiunea Luminita de la Bran. Atat stiam despre aceasta la inceput.

Am discutat cu doamna care a raspuns la numarul de telefon afisat pe site-uri, am rezervat 6 camere duble si un apartament in care incapeau 6 persoane si ne-am indreptat atentia catre alte detalii ale excursiei noastre.

Nu ni s-a cerut avans, nu ni s-au cerut foarte multe detalii, iar asta m-a facut sa am cateva dubii, risipite la un apel ulterior.

Deplasarea s-a facut cu trenul, Focsani-Brasov, cu oprire de o ora in Gara Buzau, apoi cu transportul public si privat al Brasovului. Daca sunteti interesati de numerele autobuzelor, va pot raspunde in privat.

E usor sa pleci in excursie cu copiii proprii, cu masina, dar adevarata provocare este sa pleci cu copiii de la serviciu, sa gasesti cele mai bune solutii de deplasare si sa poti gestiona situatia astfel incat sa fie munca pentru tine si distractie pentru ei.


despre SERVICII

Ramasese ca ne auzim cu doamna cu care luasem legatura la rezervare in momentul in care pornim din Autogara 2 (cred ca Bartolomeu ii zice). Aceasta nu a raspuns si ne vedeam ca ramanem necazati, cu 15 copii dupa noi.

Al treilea apel a fost cu succes. Doamna ne-a spus unde trebuie sa coboram, astfel am aflat ca pensiunea se afla in Șimon, un sat al Branului.

Ajunsi la statia de coborate am luat-o pe strada Iancu Gonțiu, iar la nr. 66 se afla pensiunea. Curtea este imensa, ka o privire rapida am putut observa ca era un leagan de lemn, un foisor care avea masa si scaune, iarba tunsa si un caine extem de prietenos. In curte se mai afla o locuinta, cea a copiilor doamnei, pe care nu i-am observat in cele doua zile cat am petrecut acolo. Constructia este simpla la exterior, stilul clasic de pensiune din anii 2000 (aproximez).

Doamna ne-a intampinat, impreuna cu cele doua nepotele, ne-a poftit in pensiune sa ne aratate camerele.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Pasund înăuntru, am descoperit stilul rustic al locatiei, care mie imi place. La intrare se deschide un living generos cu doua mese si cred ca vreo 20 de scaune comode din imitatie de piele, exista Tv si internet wi-fi gratuit. Aici, despartita de o arcada, este si bucataria utilata cu tot ce ai nevoie pentru self cattering. De asemenea, este si o toaleta.

Urcand, am constatat ca pensiunea are doua etaje si un numar de 6 camere duble si un apartament.

Plecasem la drum cu strangere de inima, pentru ca ma documentasem aici si exista un singur articol de prin 2014, cu un punctaj mic, iar pe google se discuta despre miros de mucegai in camere si alte detalii neplacute. Stiind ca parerile sunt subiective, dar mai ales ca nu ne permiteam altceva, am riscat.

Ce am gasit? Curatenie, lenjerii albe, creponate, dar imaculate, doua prosoape de corp si doua de fata, de asemenea imaculate si niciun miros greu.

Camerele duble sunt incapatoare, una singura este mai mica. Au paturi duble, mobila din lemn de brad, podelele sunt din lemn, grinzile au fost si ele îmbrăcate in lemn, pentru a intregi aspectul rustic.

Apartamentul are trei dormitoare si un living care are o canapea extensibila.

Fiecare camera dubla are baie proprie cu cabina de dus, ne-a fost oferit sapun si hartie igienica. Apartamentul are o singura baie la toate cele trei dormitoare.

Cred ca fiecare camera are balcon, dar nu toate balcoanele sunt dotate cu masa si scaune.

Pensiunea are centrala pe gaz si un semineu in living, care ne aduna pe toti in preajma lui. Atentie la pozitionarea scaunelor cand stati langa el, caci pielea sintetica si focul nu se inteleg! Am avut caldura suficienta, doar la camera 1 caloriferul nu se incingea si a fost călduț.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Bucataria este dotata cu aragaz, doua frigidere, cuptor cu microunde, masina de spalat rufe, vesela si tacamuri, oale, lighian, tava, cani, cesti, pahare.

Nu am gasit prosoape, am cumparat noi, de hartie, dar in ultima zi am primit, la cerere. Doamna nu stia ca nu mai sunt in sertar.

Problema generala la pensiunile cu trafic intens este ca la bucatarie curatenia este facuta superficial. Care mai de care pune mainile pline de grasime pe manere si de aici vine si neplacerea mea. Fiind insotitor, a trebuit sa stau destul timp si in bucatarie pentru prepararea meselor. Am gasit aragazul murdar si manerele de la dulapuri lipicioase si slinoase. In rest, chiar are tot ce ii trebuie, inclusiv detergent de vase si burete.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Dupa cum spuneam, pensiunea se afla in satul Șimon, asta inseamna la o statie distanta de Castelul Bran.

De la strada principala, unde ne-a lasat autobuzul, am avut destul de mult de mers. Ca si timp, poate 10 minute dar parcurse la deal, inseamna ceva!

In zona, pe aceeasi strada, se afla mai multe pensiuni, dar nu toate au numele afisat. Nici Luminita nu are. Tot aici am observat Vila Alex si o casa de unde se puteau inchiria ATV-uri.

Pensiunea este inconjurata de munti, este foarte placut sa deschizi geamul, sa intre aerul rece si sa admiri peisajul, mai ales inzapezit caci am prins zapada de aprilie de anul acesta ????.

Fiindca nu se asigura masa, ne-am ocupat singuri de prepararea meselor. N-am adus nimic la noi, ramanand sa gasim magazine in zona. De gasit, am gasit, dar unul destul de costisitor. La strada principala (10 min panta si rampa) se afla un magazin La doi pasi, mixt are apriape tot ce va trebuie. Fata de Focsani si Lidl, mai ales, preturile sunt mari. Banane 10 lei kg, chipsuri 10 lei punga medie, carne refrigerata, nu, doar chestii congelate, paste Barilla 7 lei.

In apropiere se afla Castelul Bran. Daca sunteti pe jos, ca noi, trebuie luat autobuzul de la strada principala, care circula din ora in ora, la fiecare si jumate pleaca de la una-doua statii mai sus. Daca sunteti la si jumate in statie n-aveti cum sa il ratati.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Distractia noastra a fost maxima pentru ca am stiut sa ne qdaptam nevoilor adolescentilor.

Am avut o boxa de acasa, am dansat, am cantat, ne-am amuzat.

Prima zi a fost de ajuns la pensiune de facut cumparaturi gatit ceva de seara si de petrecut.

Pregatisem pentru a doua zi doua obiective: vizitare castel si urcat pe Tâmpa. Ne temeam de ploaie, caci se anuntasera 83% sanse de precipitatii, dar tot am pornit la drum.

Copiii, foarte incantati de Castelul Bran, l-au parcurs, insetati de cunoastere. Marele plus al acestuia este dat de terasele care le permite sa faca instantanee pentru Insta si alte retele de le mai folosesc ei... Deh, varsta...

Incepuse a bura, cand am plecat spre Brasov, cu acelasi autobuz care coboara de la Șimon, 13 lei biletul pana in Brasov. Apoi pana in centru alt autobuz, 4 lei cursa (bilet de 2 calatorii de la casa de bilete care se composteaza: 8 lei).

Brasovul mi-a placut intotdeauna, nu l-am vizitat foarte des, dar cert este ca pe Tâmpa, cu telecabina, nu urcasem vreodata. De jos, din Piata Sfatului, trebuie urcat la picior pana la statia de imbarcare in telecabina. Greuț pentru mine, care sunt mai mereu cu fundul in masina, dar eram cu 15 copii sprinteni nu ma puteam lasa mai prejos.

Tariful cursei urcat-coborat 15 lei copii, 25 lei adult. Multumim doamnei de la bilete care ne-a considerat adolescentii copiii. Este o regula ca peste 12-13 ani, copiii intra la tariful de adulti.

Ajunsi sus am patinat putin pe noroiul dat de dezghetatul zapezii, am ajuns la panoul cu BRASOV, am facut 3 poze si am plecat, caci ne lua vantul pe sus.

Am coborât, ne-am amuzat in parcul tematic din zona, am cantat la instrumentele acelea ciudate, s-au intrecut in tractiuni la bara si catarat si am pornit catre centru.

Au vrut la mall, i-am lasat. Altii ne-am dus sa mancam ceva, poate voi povesti pe scurt.

La 6 ne-am dat intalnire si am pornit spre pensiune. Alte mijloace de transport.

Per total, copiii mei au fost extrem de incantati, ar mai fi vrut sa plateasca din banii lor inca o noapte, dar nu mai puteam ramane, caci trebuiau sa participe la o petrecere. Chestia e ca ei ar fi renuntat la ea, pentru a mai sta o noapte. Asta spune mult, nu?

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de raluca banu in 13.04.23 09:34:47
Validat / Publicat: 13.04.23 15:57:59
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BRAN

VIZUALIZĂRI: 455 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raluca banu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Bucataria, inainte de actiune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Luminiţa [Șimon]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.030022859573364 sec
    ecranul dvs: 1 x 1