ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.01.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 940
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAM: DblStd
REGIM MASĂ UAI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
97.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 11 MIN

Diamond Premium Hotel &SPA - diamantul ce-mi trezește dorul de mare

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Se apropia luna mai și așa cum *pofta vine mâncând*, la nici două luni de la croaziera în Emirate și sejurul din Dubai, jinduii din nou o călătorie…

Aruncai și eu lasoul întrebării:

- Mai vrei la turci?

- Hai, caută…

Răspuns râvnit și ce rimă ar fi fost mai potrivită? Mai cu hai…

De câte ori am ales un sejur în Antalya, am rezervat prin agenții care oferă pachete complete – zbor, transfer de la/la aeroport, cazare la hoteluri de 5*, UAI. Și de fiecare dată am fost mulțumiți – am fost noi norocoși sau am ales hotelul pe placul nostru.

Din noianul de hoteluri de 5* ale rivierei turcești, am mizat pe Diamond Premium Hotel & SPA.

Hotelul este localizat în apropierea stațiunii Side, la vreo 6-7 km, în zona Sorgun, pe malul râului Manavgat.

De aeroport îl despart 70 km, iar de cetatea antică din Side – 7 km.

Construit în anul 2015, cu toate facilitățile sale ocupă suprafața de 26.000 metri pătrați. Este încadrat la 300 m depărtare de hotelul Bosphorus Sorgun spre est și hotelurile J*adore Deluxe și Riolavitas Resort spre apus.

Hotelul pare imens în ansamblu, cu greu reușeam să-l fotografiez în întregime…

Camerele sunt repartizate pe trei secțiuni, adică două aripi și o parte centrală. Clădirea are șapte etaje și 496 camere pentru oaspeți – standard room, family și junior suite.

La intrarea în hotel ești întâmpinat de un motto încastrat în pardoseala de marmură. Ne-am oprit amândoi și am zăbovit câteva clipe ca să-i citim rândurile. Frumoasă primire! Cine o observă…

Ne-am îndreptat spre recepție, fiind primiți de o tânără frumușică cu zâmbet ce venea din inimă. Ne-a spus că eram printre puținii care se opriseră în acel loc de la intrare ca să citim ce scria pe jos…

La rugămintea noastră – niciodată n-am recurs la politica de a adăuga ceva între filele pașaportului – de a primi o cameră la un nivel superior, tânăra a răspuns cu o clipire subînțeleasă. ;)

Lucru știut, când intru în camera de hotel, primul lucru pe care-l fac este să mă îndrept spre balcon ca să văd ce priveliște mi se oferă…

La ultimul etaj, în fundal încă înzăpeziți Munții Taurus, râul Manavgat curgând domol spre întâlnirea cu marea la doar trei km distanță, zbor de pescăruși deasupra capetelor noastre, vaporașe și corăbii cu veseli excursioniști, ciripit zglobiu… Perfect!

Era o adevărată bucurie să mă trezesc înaintea soarelui și să-i pândesc ivirea din spatele munților. De fapt, mă trezea la ora 5 chemarea muezinului la rugăciune. Se auzea din depărtare, nu mă deranja, chiar îmi plăcea… Plăcerea spionării soarelui era dublată mai târziu de plimbarea de la hotel spre plajă – o alee ce străbătea o pădure parfumată de pini. Poate unii ar putea fi deranjați de faptul că hotelul nu este în imediata apropiere a plajei, dar pentru noi acel drum care nu dura mai mult de 6-7 minute, îl simțeam ca o încărcare cu energie bună în fiecare dimineață. Fără grabă, în parfum de conifere și ciripit zglobiu, starea de bine era asigurată. Băncile de pe alee cereau pașilor un dram de zăbavă – măcar cinci minute să mai ascult adierea șoptită a naturii și gândurile-mi să rătăcească aiurea…

Hotelul este decorat rafinat, cu un design interior frumos și modern, cu numeroase saloane și spații generoase de relaxare.

Camera noastră, 28 metri pătrați, mobilată elegant, confortabilă, liniștită și plăcută a avut parte de curățenie impecabilă în fiecare dimineață când noi eram plecați pentru a lua micul dejun. Lenjeria a fost schimbată zilnic, cu toate că mi se pare un lucru nițel exagerat, mai ales că niciodată nu-mi las patul nearanjat, așa cum mai văd prin unele camere de hotel ale căror uși sunt deschise… În fine, probabil că-și doresc ca oaspeții să fie supermulțumiți… :) Iar când patul este împopoțonat cu figurine nostime din prosoape, cu inimioare și petale de flori, parcă nici nu-ți vine să-i strici feng shui-ul prea repede… :))

Un mic hol precede camera – în partea stângă se află baia, iar în dreapta, pe toată lungimea sa era un dressing cu trei uși, o parte cu sertare și rafturi, unde se afla seiful și o parte cu cele două uși cu oglinzi, cu raft în partea de sus și dulap cu bară și umerașe pentru îmbrăcăminte.

În continuarea sa, un suport pentru bagaje și dedesubt pentru încălțăminte. Urma frigiderul, aprovizionat zilnic cu apă, sucuri Fanta, Pepsi, Fuze Tea și doze de bere Efes. Pe frigider aveam un fierbător de apă, căni și pahare, pliculețe cu ceai, cafea și zahăr. Apoi, biroul cu fotoliu și pe perete o mare oglindă rotundă.

Am avut pat matrimonial cu saltea comodă și lenjerie plăcută, încadrat de noptiere cu sertar. Lângă pat lumina era asigurată de două lampioane, iar pentru citit două lămpițe cu braț mobil. Alte două oglinzi îți aminteau zilnic proporțiile corporale… :) O altă canapea lângă fereastră, cu o măsuță rotundă alături completau mobilierul de un alb impecabil. Televizorul cu ecran plat și canale prin satelit, diagonală suficient de mare, se afla pe partea opusă a patului.

Baia nu era foarte mare. Cabina de duș spațioasă, cât o latură a băii, dozator cu gel de duș. În tavan se găsea un alt cap de duș ce împrăștia stropi fini de apă.

Balconul, nici el foarte mare, în schimb ne oferea acel plus de plăcere de care să te bucuri începând din zorii zilei și până târziu în noapte. Simplu – o măsuță cu două scaune și uscător. Pe-nserat asistam aici la jocurile de lumini ale hotelului alăturat – Bosphorus Sorgun – lumini ce se reflectau tremurânde în apele râului. Nefiind departe, doar la 300 de metri, răzbăteau până la noi acordurile muzicale ale spectacolelor de seară.

Plaja privată a hotelului este imensă, nisip fin și o zonă de 2-3 metri cu pietricele înainte de intrarea în apă, puțin deranjantă, gleznele se cam afundau în acel pietriș mărunt. Apa se adâncește destul de rapid și în combinație cu valurile, atunci când sunt, pot face îmbăierea puțin periculoasă pentru cei care nu știu să înoate.

Dacă am înotat și eu în apa mării în luna mai? Brrr! Doar vălurelelor le-am dat voie să-mi mângâie gleznele…;) Ce-i drept, erau și curajoși!

Aici, la plajă există o terasă și bar unde ești servit cu tot felul de gustări, binecunoscutele gozleme și pide cu diverse umpluturi, alături de ayran, plăcinte, salate, diferite feluri de mâncare păstrate în caserole încălzite, fripturi la grătar – pui, curcan, miel – pește gustos preparat, fructe, înghețată, prăjituri…

Lângă terasa restaurantului se află un teren gazonat, o mică piscină relax, loc de joacă pentru copii.

Există foarte multe șezlonguri apărate de dogoarea soarelui de copertine, traverse din lemn între rândurile de șezlonguri pentru grija tălpilor, măsuțe, găletușe pentru gunoi.

Hotelul are un restaurant principal, tip bufet deschis, cu o capacitate de 1200 de locuri, două restaurante a la carte – veți simți briza mâncărurilor turcești la restaurantul Sultan, pe când variate oportunități de arome delicioase ale bucătăriei italiene vă așteaptă la restaurantul Carpaccio. La aceste restaurante aveți acces gratuit o dată pe sejur, cu rezervare prealabilă.

Foamea o mai puteți stăvili la cele două terase – la plajă și la piscină, iar pofta de dulce, la patiserie. Deserturile la restaurant și la patiserie au fost uimitoare, de la cele tradiționale, la prăjituri frumos ornate și torturi fantastice. Cine mai putea mânca… Să le mănânci din priviri! Măcar le-am fotografiat, să-mi rămână amintire…;)

De la decor și până la mâncare, fiecare detaliu este gândit ca să simți atmosfera captivantă și mediul cald din timpul mesei. Mâncarea a fost extrem de variată și extraordinar de gustoasă! În fiece zi, la cină erai întâmpinat cu o tematică nouă: Ziua Turciei, Ziua Mamei, a mâncărurilor cu specific mediteranean, pescăresc…

Echipe de bucătari, probabil în poziții superioare, în uniforme impecabile, inspectau neîncetat mâncarea – cum este gătită sau aranjată.

Chelnerii, precum titirezii, întotdeauna pregătiți să-ți aducă băuturile preferate.

Patiseria, în afară de spațiul interior dedicat, avea și ieșire la o terasă cu priveliștea la râul cu ale sale năstrușnice ambarcațiuni. Iar deliciul turcesc, făcând abstracție pentru câteva zile că este o bombă calorică, pentru mine era o necesitate absolută! :))

Nouă baruri aveți la dispoziție pe tot parcursul zilei – băuturi fine, bere și vin, ceai și cafea… Pentru pofticioși există și bufetul de la miezul nopții.

Pentru bălăceală aveți la îndemână o piscină interioară și două exterioare, șase tobogane. O dată pe săptămână, lângă piscină are loc o petrecere cu spumă, noi nu ne-am implicat, doar le-am urmărit joaca, mici și mari, amuzându-ne. Piscina este curățată zilnic și am văzut că se prelevează probe de apă pentru testarea calității sale la diferite ore.

Dacă vreți să vă reîmprospătați și să beneficiați de efectele relaxante ale apei, ale băii de aburi și ale degetelor magice ale terapeutului de la masaj, ale tratamentelor de tot felul, nu trebuie decât să vă îndreptați spre zona SPA.

Pentru o vacanță sănătoasă aveți la îndemână centrul de fitness sau nenumărate opțiuni de activități în aer liber – aerobic și gimnastică acvatică, volei pe plajă, fotbal și tenis de masă, biliard, darts și boccia, sporturi acvatice motorizate.

Ca orice hotel de5* care se respectă și Diamond Premium are un lanț de magazine – îmbrăcăminte, articole din piele naturală, suveniruri, bijuterii, articole sportive, dulciuri… Nu lipsește nici salonul de coafură și frizerie.

Se pot închiria mașini, ATV-uri, scutere sau biciclete.

Ce am întâlnit special la Diamond Premium? Un mic laborator unde îți puteai crea un parfum propriu, sofisticat, prin combinarea diverselor miresme pe care le aveai la alegere.

Pentru micii oaspeți există Mini Club unde se pot distra cu jocuri și concursuri, dans și muzică. Lucrurile învățate peste zi sunt transpuse în spectacolul lor de seară, în admirația părinților.

Seara, la amfiteatru, ne delectam cu spectacole pline de energie, cu soliști talentați și invitați speciali profesioniști. Divertismentul se prelungea în noapte (pentru cei tineri;)) cu concursuri, dans și muzică la discotecă.

Am vizitat din nou stațiunea Side și Manavgat (la cascadă fusesem în anii trecuți), cetatea antică Side, am dat o raită prin piața de legume și fructe (o încântare!), o porție de shopping pentru cadouri… Fiind la mică distanță de hotel, ne-am deplasat cu taxiul, dar și cu dolmus-ul.

Șase-șapte zile nu mi-au fost nici pe departe, nici de data asta, suficiente pentru alinarea dorului de mare care mă bântuia…

Pentru noi, vacanța la Diamond Premium chiar a avut strălucire de diamant!

Dacă mă gândesc acum la ultimele cuvinte ale motto-ului (… and fortune said it should be you), îi dau și dreptate: chiar am fost norocoși să petrecem vacanța la acest hotel!


despre SERVICII

Servicii de calitate superioară, personal foarte amabil și prietenos. Hotelul este plin de energie și pozitivitate, este imposibil să nu te simți bine în timp ce ești acolo.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Curățenia a fost ireproșabilă. Liniște, confort, relaxare.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Meniuri diversificate, supe și ciorbe grozav de gustoase, platouri cu aperitive și dulciuri, să le sorbi din ochi!


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Vegetație, flori peste tot, să-ți încânte privirea! Intrarea în apa mării puțin dificilă.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Diamond Premium cu ale sale facilități îndeplinește cu siguranță un standard de 5*.

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de Alina53 in 30.01.23 18:55:19
Validat / Publicat: 30.01.23 20:16:22
VIZUALIZĂRI: 973INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Camera noastră cu pat gătit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 50100 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

17 ecouri scrise, până acum

Alina53 [30.01.23 19:00:09] »

Webmaster, te rog clipul următor: https://www.youtube.com/watch?v=RzCyEFLt9I0 Mulțumesc frumos!

webmasterX [30.01.23 19:03:05] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster [30.01.23 20:21:50] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

calincheitascris / TELEFON [30.01.23 20:24:56] »

Minunat!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [31.01.23 06:41:26] »

@Alina53:

Dacă am înotat și eu în apa mării în luna mai? Brrr! Doar vălurelelor le-am dat voie să-mi mângâie gleznele... Ce-i drept, erau și curajoși!

Nici eu nu mă număr printre curajoşi, dar ştiu că în zona Side marea este totuşi puţin mai caldă decât în alte zone din Antalya.

Eram curioasă ce temperatură avea marea în prima parte a lunii mai.

=

Mi-a plăcut cum v-au decorat patul. A fost vreo aniversare cumva?

Alina53 [31.01.23 08:30:15] »

@nicole33: Dacă aș fi avut combinezon termic, poate m-aș fi încumetat... sau vreo câteva decenii mai puțin... Temperatura apei mării era anunțată la recepție ca fiind de 19-20 de grade, mai depinde și de curenți... Mai toată lumea se cam înfiora când încerca să intre în apă... Am fost la început de mai 6-13.

Nu, n-a fost nici o aniversare specială, doar un bănuț *uitat* pe pat pentru cameristă... Mi-a plăcut bucuria din ochii ei, a doua zi, când a ținut să ne mulțumească... și am continuat și zilele următoare. La cei 940 de euro dați pe sejur, ce mai contează un euro sau doi...

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [02.02.23 06:43:32] »

@Alina53:

Mulţumesc pentru lămuriri!

Dacă aș fi avut combinezon termic, poate m-aș fi încumetat... sau vreo câteva decenii mai puțin... Temperatura apei mării era anunțată la recepție ca fiind de 19-20 de grade,

În urmă cu 10-15 ani mă încumetam să fac baie în mare chiar dacă temperatura apei era de doar 19-20 grade, dar nu şi în prezent. Deh... vârsta.

Am reţinut că nu este cazul pentru mine să încerc Antalya mai devreme de sfârşit de mai.

Nu, n-a fost nici o aniversare specială, doar un bănuț *uitat* pe pat pentru cameristă...

Bani am tot lăsat şi eu în ultimii ani zilnic pentru cameristă, dar niciodată nu am avut parte de surprize atât de plăcute şi de elaborate. Din acest motiv, am crezut că a fost o ocazie specială

elenaadinascris / TELEFON [02.02.23 07:22:30] »

@Alina53:

Frumos!

Mi-a plăcut! 😚👍

Mirindascris / TELEFON [03.02.23 16:23:12] »

Felicitari pentru articol. Pretul a fost foarte bun pentru pachet și ati făcut o alegere inspirata.

Alina53 [03.02.23 18:02:08] »

@elenaadina: Mulțumesc! Sunt sigură că oricui i-ar plăcea hotelul Diamond Premium.

Alina53 [03.02.23 18:05:48] »

@Mirinda: Mulțumesc frumos! Într-adevăr, a fost o alegere plină de savoare...

DOINITA [05.02.23 19:31:43] »

Ce treba buna a iesit daca raspunsul a fost:"hai cauta"!

Foarte frumos! Sa va fie de bine si sa mai pui intrebari de genul asta ca vad ca-ti merge bine. De fapt va merge bine!

Dupa ce am citit cele scrise de tine cred ca pot gasi hotelul fara adresa. Felicitari!

Alina53 [05.02.23 20:55:09] »

@DOINITA: Mulțumesc, Doinița! Da, ni s-a potrivit mănușă!

mishu [05.02.23 22:20:30] »

@Alina53: Cand am fost anul trecut in vacanta in Turcia, am fost si noi intr-o mica excursie care a cuprins si o plimbare pe raul Manavgat, si am retinut hotelul Bosphorus, pentru ca arata altfel.

O alegere inspirata, pozele o dovedesc din plin, felicitari, votat cu mare drag.

Alina53 [05.02.23 23:59:46] »

@mishu: Mulțumesc frumos! Să știi că și eu l-am spionat pe-afară, mi-ar plăcea să-i fiu oaspete...

webmasterscris / TELEFON [06.02.23 07:30:17] »

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Alina53 [06.02.23 10:15:22] »

@webmaster: Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53, calincheita, DOINITA, elenaadina, Mirinda, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.130737066269 sec
ecranul dvs: 1 x 1