ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.11.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Cu vasul de agrement pe Dunărea „fără valuri”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

În articolul precedent, spuneam că la Viena nu am cumpărat Vienna Pass, deși am fi putut lua unul pentru 48 ore din cauză de croazieră pe Dunăre. Acum vin și explic de ce. Tot citind despre Vienna Pass pe website-ul propriu, am aflat simplu și ușor că în acesta este inclusă doar croaziera tip C. La fel, și de pe AFA în cel mai recent articol încărcat în această rubrică se precizează același lucru, dar mai ales traseul făcut pe Canalul Dunării care nu a fost chiar pe placul autorului, acesta adresând îndemnul de a se achiziționa alte tipuri: A sau B, considerând că C este cel mai slăbuț.

Atunci, am început să mă întreb ce e cu asta, în ce constă și dacă mai există și alte feluri de croaziere care se fac pe Dunăre, deoarece, se-nțelege, nu am fi vrut să plecăm de la Viena fără să facem croaziera pe Dunăre.

Uite așa la o simplă tastare pe google am dat de site-ul: ddsg-blue-danube.at/cruis ... cruise/?lang=en pe care-l iau la scotocit și de unde îmi apar o sumedenie de informații.

Firma care organizează și efectuează croazierele pe Dunăre se numește DDSG Blue Danube, iar croazierele sunt de patru tipuri: A, B, C, D. Într-adevăr, cea de tip C poartă numele de City Cruise și constă în plimbarea dus-întors pe Canalul Dunării de la punctul de plecare Schwedenplatz spre nord, până la confluența cu Dunărea propriu-zisă. Vasul se numește MS Blue Danube, iar durata acesteia este de 75 minute. Nici nouă nu ne-a surâs ruta C, așa că în momentul când am văzut, am renunțat definitiv la Vienna Pass.

Apoi, am studiat și variantele A și B, denumite Grand Danube River Cruise și a reieșit că turul A constă în plecarea din același Schwedenplatz, navigarea pe canal spre sud până la intrarea pe Dunăre, apoi pe Dunăre până la stația Reichsbrücke. Vasul cu care se efectuează se numește MS Wien, iar timpul de parcurs este circa două ore.

În croaziera de tip B se pleacă de la stația Reichsbrücke, se continua navigarea pe Dunăre, spre nord, până la confluența cu canalul, apoi mers pe canal până la Schwedenplatz, totul în circa o oră și jumătate. Vasul este acelaşi MS Wien. Se pot face ambele tipuri A și B, întâi A, apoi B, ca într-un cerc complet, timp de 3,5 ore și cu preț pe măsură. Ruta D este, de pildă, aceasta circulară, dar efectuată seara, cu plecare de la orele 19,00.

Apropos de prețuri, indiferent de tipul croazierei, aceasta costa standard 27,50 €/pers. , cea combinată A cu B sau invers, B cu A, costă 36,50 €/pers. , ca şi cea de pe ruta D. Desigur, există reduceri pentru copii, grupuri, seniori, personae cu dizabilități. De asemenea, există bilete combinate cu masă de prânz sau cină la restaurantul vasului, sau doar cu un schnitzel vienez sau cu un Apfelstrudel (ștrudel cu mere), desigur cu adaos corespunzător la cel de bază.

Am gândit că pentru noi această croazieră ar fi pretabilă de făcut în dimineața celei de-a doua zile întregi, adică duminica, începând cu orele 10,30 și la o privire mai atentă, dat fiind că aveam în după-amiaza aceleiași zile rezervare la Palatul Schönbrunn, la 14,30, nu era rău să luăm bilete combinate croazieră A+schnitzel vienez la prețul de 36 €/persoană, în felul acesta acoperind și prânzul fără a mai pierde timp pentru a ne orienta unde am lua masa.

Așadar, am rezervat croaziera și am cumpărat biletele online, primind odată cu acestea și informațiile și instrucțiunile necesare.

Adresă: 1020 Vienna, Handelskai 265

Website: https://ddsg-blue-danube. at/

Tel. : +43 1 588 80

e-mail: info@ddsg-blue-danube. at; sau office@ddsg. info

Cum s-a desfășurat și ce am văzut?

După micul-dejun luat la prietena Caroline (vezi impresii), am plecat cu metroul pe linia U1, luat de la staţia Keplerplatz, până la staţia Schwedenplatz din apropierea căreia ştiam că se află debarcaderul pe care urma să-l folosim.

Cum am sosit cu o jumătate de oră mai înainte, am luat seama la zona înconjurătoare. Vremea era bună, destul de cald, însă cam înnorat, deşi pe la prînz soarele şi-a făcut loc de după nori şi a început să strălucească în voie.

Ne dăm seama că suntem lângă unul dintre picioarele podului Schwedenbrücke, observăm două vase acostate şi coborâm să ne orientăm care ar fi al nostru. Tot din acel punct se pleacă şi în croaziera către Bratislava, care se numeşte Twin City Liner, de reţinut pentru altă dată când s-ar putea vedea ambele capitale într-o asemenea plimbare, culmea, chiar în aceeaşi zi.

Identificăm la platforma nr. 2 vasul nostru, MS Wien, arătăm biletele la intrarea pe vas, suntem poftiţi politicos să ne găsim locuri, ni se recunosc voucherele pentru schnitzel, ni spune să venim la restaurant pentru a ne bucura de masă.

De o punctualitate de remarcat, vasul se pune în mişcare fix la 10,30 şi începe să alunece uşor pe Canalul Dunării în direcţia sud. Acum, după experienţa aceasta, pot spune că lucruri deosebite de văzut nu prea sunt, adică nu sunt motive să te dea pe spate ceva, însă plimbarea pe Dunăre este relaxantă şi romantică deopotrivă, într-o atmosferă totală de vacanţă.

Mai întâi, am lăsat pe dreapta Palatul Urania, câteva edificii înalte, moderne se puteau admira atât pe o parte, cât şi pe cealaltă. Ar fi de zis, conform hărţii primite odată cu biletele, că în această zonă, pe dreapta, ne aflăm în dreptul cartierului unde se găseşte Muzeul KunstHausVien (muzeu de artă bazat pe operele artistului Hundertwasser), un obiectiv foarte apreciat, însă de pe apă nu se observă nimic.

Apoi am trecut pe sub mai multe poduri care făceau legături cu şosele, autostrazi şi la un moment dat, am văzut tot pe dreapta o turbină de evacuare de la o centrală hidroelectrică (Wasserkraftwerk-Auslaufturbine). Harta ne arăta că spre interior, nu chiar la mal, s-ar afla Gasometer, format din patru construcţii cilindrice, uriaşe, foste depozite de gaz, alăturate, astăzi cu alte întrebuinţări, la fel nevizibile de pe apă.

Din loc în loc, pe malul stâng am observat un fel de cabane de vacanţă, din lemn, cu tot felul de facilităţi, care păreau că pot fi închiriate.

În curând avea să vină întâlnirea cu Dunărea în sine, pe care ne-am lansat în sensul invers al curgerii sale, însă doar până la ecluza Freudenau prin care obligatoriu a trebuit să trecem. Aici a trebuit să aşteptăm minute bune până ce nivelul apei a crescut lent aliniindu-se la cel al apei mari şi a fost deosebit de interesant pentru noi să vedem aşa ceva, neştiind ce şi cum.

Fiindcă timpul croazierei trecuse de jumătate, ne-am desprins de pe punte şi am mers la restaurant pentru a ne savura schnitzelul vienez inclus în bilet. În plus, am mai comandat un Aperol Spritz pentru mine şi o bere Edelweiss pentru soţ pe care le-am plătit separat cu cardul: 10,10 €. Schnitzelul vienez a sosit pe pat de cartofi natur acompaniat de salată verde şi lămâie şi pot să spun că a fost un preparat nu numai tradiţional, dar şi foarte gustos. Porţii generoase, nu glumă!

Înttre timp, MS Wien a trecut pe lângă o pagodă, un templu budist dedicat păcii pe care l-am fotografiat, dar şi prin dreptul stadionului Ernst Happel situat mai în interior, nevizibil de pe vas. Ceea ce am mai observat, a fost imaginea grandioasă a Hotelului Hilton situat chiar pe mal şi ceva mai încolo silueta maiestuoasă a bazilicii catolice Sf. Francisc de Assisi.

Următorul punct notabil a fost chiar staţia Reichsbrücke unde se termina croaziera noastră şi noi trebuia să coborâm. Ne-am plimbat niţel pe acolo după ce am revenit cu picioarele pe pământ la propriu, chiar până la măreaţa biserică ce ne luase ochii, apoi ne-am îndreptat spre staţia de metrou Vorgartenstraße de unde intenţionam să luăm metroul până la palatul Schönbrunn pe care-l aveam în program imediat.

Concluzie

După cum probabil v-aţi dat seama, croaziera pe Dunăre nu e ceva neapărat wow, însă nouă ne-a plăcut plimbarea pe apă, fiind de părere că a fost un moment de recreere care ne-a indus o stare de destindere specifică vacanţei, chiar romantică. Eu recomand acest tip de croazieră, însă dacă voi veţi considera că nu e ceva ce vi se potriveşte nu e în esenţă vreo mare pierdere. În fond, e o chestiune de gust şi suntem diferiţi.

 

Web, am un filmuleţ care nu este în poziţie ok, şi trebuie întors, dar nu mă pricep. Te rog, dacă reuşeşti să-l îndrepţi, postează-l, dacă nu, nu-l încărca.

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 05.11.22 07:15:39
Validat / Publicat: 05.11.22 08:01:47
INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA

VIZUALIZĂRI: 1498 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Hotel Hilton, de pe Dunăre
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 64900 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.11.22 07:55:50]
»

Web, am un filmuleţ care nu este în poziţie ok, şi trebuie întors, dar nu mă pricep. Te rog, dacă reuşeşti să-l îndrepţi, postează-l, dacă nu, nu-l încărca.

„Întoarcerea” unui clip video este cu totul altceva decât „întoarcerea” unei poze -- depășește posibilitățile noastre tehnice; din păcate nu se poate face nimic

-

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

irinadAUTOR REVIEW
[05.11.22 07:58:37]
»

@webmasterX: Mulţumesc, am reţinut.

webmaster
[05.11.22 08:18:25]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost deasemenea selectat și ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

maryka
[05.11.22 09:34:58]
»

Am experimentat o astfel de croazieră acum vreo 18 ani, prin 2004, cu plecare din Köln, o plimbare cu vaporașul pe Rin. Chiar dacă nu sunt ceva wau, să te dea pe spate, cum spui și tu, sunt foarte relaxante și chiar îți dau senzația de vacanță. Sau poate fi ceva romantic seara la apus.

Porția de șnițel impresionantă, iar dacă spui că era și bună ați „împușcat” doi iepuri dintr-odată! Mie mi-a plăcut plimbarea voastră, iar chestia cu ecluza interesantă.

Să ai un weekend frumos, te pup cu drag!

irinadAUTOR REVIEW
[05.11.22 12:00:25]
»

@webmaster: Mulţumesc frumos, mă onorează!

irinadAUTOR REVIEW
[05.11.22 12:29:16]
»

@maryka: Mă bucur că eşti în asentimentul meu, în sensul că, deşi croazierele acestea nu sunt ceva musai de făcut, parcă îţi stârnesc curiozitatea şi, cum noi suntem fani plimbare pe apă, am zis s-o trecem neapărat pe listă. Ne-am simţit bine şi a fost foarte agreabil chiar dacă nu treci pe lângă mari obiective, dar nu-i obligatoriu să fie şi pe placul altora.

Combinaţia cu schnitzelul a fost o găselniţă bună deoarece aveam, peste puţin timp, rezervare la Palatul Schönbrunn şi cum era ora prânzului, mi s-a părut romantic să luăm masa în restaurantul vasului, împăcând şi foamea şi bucuria de a gusta celebrul şniţel. Unde mai pui că a fost foarte gustos şi a ieşit bine de tot la preţ.

Te pup şi eu, weekend minunat şi ţie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Nasshu
[05.11.22 13:40:46]
»

@irinad:

şi trebuie întors, dar nu mă pricep.

Daca merita si chiar vrei sa-l incarci pe AFA am o solutie foarte usoara pentru #rotire film . implica un PC/Laptop. (posibil sa mearga si pe telefon)

1. descarca filmul in PC/Laptop

2. acceseaza siteul online-video-cutter.com/rotate-video - este free si totul online, nu trebuie sa instalezi nimic pe PC/Laptopul tau.

3. apasa open file, selecteaza filmul, acesta se va incarca destul de rapid pe site.

4. jos sub ' ' bara' ' filmului ai doua butoane de rotire (stg/drt), apasa pe cel care ai nevoie apoi tot jos, dar in coltul opus ai buton de Save care iti va da posibilitatea sa descarci filmul pe PC/laptop

5. Incarci noua varianta pe AFA

Procedura e simpla, total gratuita si nu se instaleaza niciun program pe pc/laptopul tau.

irinadAUTOR REVIEW
[05.11.22 15:17:12]
»

@Nasshu: Mulţumesc frumos, de mare, mare ajutor mi-ai fost! N-am putut să mă ocup de îndată ce mi-ai dat instrucţiunle, dar am reuşit până la urmă. Acum l-am încărcat pe sait. Nu e cine ştie ce, nu ţineam neapărat, dar îmi părea rău că nu se poate vedea în poziţie firească. ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elenaadinaPHONE
[06.11.22 13:46:15]
»

Felicitări pentru experiența frumoasă! ????????

irinadAUTOR REVIEW
[06.11.22 18:54:00]
»

@elenaadina: Mulţumesc frumos, mă bucur că a fost şi pe placul tău!

mishu
[06.11.22 22:59:04]
»

@irinad:

După cum probabil v-aţi dat seama, croaziera pe Dunăre nu e ceva neapărat wow, însă nouă ne-a plăcut plimbarea pe apă, fiind de părere că a fost un moment de recreere care ne-a indus o stare de destindere specifică vacanţei, chiar romantică.

mie imi place orice fel de plimbare pe orice fel de rau, o apa ceva, recunosc cinstit nu pe valuri unde verticalitatea mea e pusa in peicol .

O plimbare minunata si uitandu-ma la poze aveam impresia ca sunt si eu acolo, iar pozele minunate.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadPHONEAUTOR REVIEW
[07.11.22 12:11:15]
»

@mishu: Mulțumesc frumos, mă bucur că suntem pe aceeași lungime de undă!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRIA
[12.11.22 14:10:55]
»

Vienezii au amenajat Dunărea în propriul folos, astfel că avem Canalul, cel care curge prin oraș, Dunărea, folosită pentru navigație, Dunărea Nouă (Neue Donau), un braț artificial, paralel cu Dunărea, folosit pentru regularizarea apelor și prevenirea inundațiilor, și Dunărea Veche (Alte Donau), un fost meandru al fluviului, astăzi lac, care se întinde în semicerc la est de oraș. Între Dunăre și Dunărea Nouă se întinde Insula Dunării (Donauinsel), un parc de 21 km lungime, unde găsești toate activitățile recreative posibile, de la piste de biciclete la ștranduri.

Dunărea Nouă și Dunărea Veche (care se văd clar chiar în clipul anexat la început) au o apă limpede, curată, verificată de „sanepid” de mai multe ori pe lună, astfel încît se poate înota în ele fără probleme. Pe malurile lor sînt multe ștranduri, plaje și locuri de închiriat bărci (electrice, cu vele, hidrobiciclete etc.).

Așa că oricine dorește să aibă și o jumătate de zi relaxantă în natură în Viena, poate lăsa în urmă muzeele din centru și lua metroul 1 pînă la Donauinsel, Kaisermuehlen sau Alte Donau și petrece o după amiază la ștrand sau pe apă, la cîrma propriei bărci, apoi o seară la una din terasele de pe malul apei. Sigur nu e prima țintă pentru o vizită la Viena, dar pentru cine a mai văzut orașul poate fi o activitate inedită. Și care spune multe despre relația austriecilor cu natura.

irinadAUTOR REVIEW
[12.11.22 17:26:58]
»

@abancor: Mulţumesc pentru ecou, completări, precizări, vizionând în avans filmuleţul pe youtube, mi s-a părut edificator, cu imagini de sus, de aceea am şi rugat să-l ataşăm.

Am apreciat amenajările pe care austriecii le-au adus Dunării, mi-a plăcut tot ce am văzut, chiar şi plaja pe pontoane observată pe când coboram la staţia de metrou Altedonau, fiind în drum spre Turnul Dunării.

Așa că oricine dorește să aibă și o jumătate de zi relaxantă în natură în Viena, poate lăsa în urmă muzeele din centru și lua metroul 1 pînă la Donauinsel, Kaisermuehlen sau Alte Donau și petrece o după amiază la ștrand sau pe apă, la cîrma propriei bărci, apoi o seară la una din terasele de pe malul apei. Sigur nu e prima țintă pentru o vizită la Viena...

Ai dreptate, şi noi am judecat aşa, chiar dacă a fost prima oară când am fost la Viena, dar printre palate, biserici muzee, merită să introducem în program şi ceva relaxant sau de divertisment şi Viena dispune de multe astfel de obiective.

Weekend plăcut în continuare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elenaadina, irinad, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere, mini-croaziere pe Dunăre:

  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.074151039123535 sec
  ecranul dvs: 1 x 1