ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 213,30
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 47 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 10 MIN

Caroline, o prietenă vieneză pe cinste

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Viena, capitala Austriei, una dintre cele mai frumoase, mai atrăgătoare și mai îndrăgite metropole europene, unde probabil mulți dintre voi au fost cel puțin o dată, pentru mine rămăsese la stadiul de dorință, dar nu chiar în fruntea listei. Fără niciun motiv, aș spune. Declar acest lucru cu mare sinceritate, deși știu că este o destinație la mare căutare printre români, aş zice chiar populară.

Nu aveam nimic personal cu Viena, dimpotrivă, ar fi trebuit s-o iubesc necondiționat, mai cu seamă că de ani buni, nepoata mea (de verișoară primară) s-a stabilit în metropolă și mă invita mereu să vizitez orașul știind că-mi plac călătoriile. Ba mai mult, din toamna anului 2020, ea a fost aleasă viceprimar în districtul nr. 11, Simmering, al Vienei, fiind singura româncă ce ocupă o funcție de ales local în administrația austriacă. Motiv să mă laud și eu puțin! 😃

De la o vreme, mi-am mai reconsiderat părerile și, cum am observat că ziua liberă de 15 august va fi într-o luni, deci rost de o minivacanță cu tot cu weekendul dinainte, m-am și gândit la Viena. Cercetez cursele de avion la Ryanair și WizzAir spre Viena, constat că s-ar găsi ceva convenabil de vineri până luni și rezerv cu circa 80 € ambele bilete la Ryanair prin subsidiara sa, Lauda. Mai zburaserăm aşa în Croația și fusese excelent.

Desigur, în aceste condiții, ne trebuia și cazare, nepunându-se nicidecum problema să stăm la rude din considerente personale, fiecare având tabieturi, hachițe, dorințe, etc., fiecare cu intimitatea sa.

Prietenul booking.com, mereu la datorie, își face treaba cum trebuie și îmi avansează Hotel Caroline drept favoritul său pentru pretențiile pe care eu le bifasem în aplicație: cameră dublă, anulare gratuită, mic-dejun inclus, apropiere de metrou, note bune. Totul pentru 213,30 €/trei nopți, potrivit statutului meu de Genius 3. M-am învoit și am rezervat de îndată.

Despre Hotel Caroline, 3*, Viena

Adresă: Gudrunstraße 138,1100 Vienna

Website: https://caroline-wien. at/en/

Tel. : +43 1 602 77 67

E-mail: hotel (at) caroline-wien. at

Hotel Caroline se află în districtul Favoriten (nr. 10) al Vienei, în sudul capitalei, iar zona nu este dintre cele mai îmbietoare, fiind plină de imigranți, cei mai mulți de origine arabă, însă pașnici. Dar, are norocul să se găsească în apropiere de gara principală Hauptbahnhof, și mult mai aproape de stația de metrou Keplerplatz, de pe linia roșie, U1. Metroul luat de aici te duce în zece minute în punctul zero al Vienei: Stephansplatz cu al său superb Stephansdom.

Deține două corpuri de clădire, unul mai vechi, dar renovat în care se află și recepția, lobby, iar celălalt mai nou, elegant și modern, totalizând în ambele 76 camere. Acestea sunt de tip single, duble, triple iar 24 dintre ele deluxe, precum și trei suite cu terasă pe acoperiș.

Din istoric, am reținut că a fost construit în 1892 ca o clădire de apartamente, iar în anii 1970 a fost transformat în Pensiunea Caroline, după numele persoanei fondatoare, dispunând de șase camere, iar în timp s-a extins până la dimensiunile de astăzi, afacerea dovedindu-se profitabilă. Între cele două corpuri, a fost ameneajată o frumoasă grădină interioară ce constituie loc de relaxare, dar și de fumat, de joacă pentru copii.

Are marele avantaj de a fi situat în preajma străzii comerciale, pietonale, Favoriten precum și în proximitatea multor magazine, cafenele, localuri, cârciumioare, restaurante. Chiar la intrare există o stație de autobuz, ce-i drept nefolosind acest mijloc de transport, fiind adepți ai metroului din rațiuni de economie de timp.

În ceea ce privește facilitățile și dotările stabilimentului, se poate spune că hotelul este un neașteptat mic centru de welness deținând saună de ultimă generație, o baie de aburi și o cabină cu infraroșu, desigur acestea fiind puse la dispoziție contra cost. Se mai găsește, pentru cei amatori de sport, și o sală de fitness dotată cu aparatură modernă, deschisă de dimineața devreme până seara târziu, care poate fi folosită fără a plăti în plus.

Hotelul pune la bătaie, la fel cu plată suplimentară (14 €/zi), și locuri de parcare acoperită, dar și o stație de încărcare pentru cele electrice.

Experiența proprie

Cum am ajuns acolo

Cu ceva timp înainte de a pleca la Viena, am tot studiat ce am putea cuprinde de vizitat în două zile pline în oraș, dar și cum să ajungem de la aeroport la hotel nevrând să acceptăm oferta nepoatei de a ne aștepta acolo, știind că vom fi sosit în timpul de lucru al zilei de vineri și n-avea rost să-i stricăm programul, preferând să ne întâlnim pe seară în punctul zero al orașului.

Din cele citite pe booking.com la răspunsurile date de proprietate potențialilor clienți pe această temă, am înțeles repede că cel mai simplu era transportul cu trenul (de la ŐBB, adică liniile ferate austrice) de la aeroport la Hauptbahnhof, gara principală a Vienei, după care aveam două posibilități: ori luam o stație metroul pe U1 de la gară (Karlsplatz) până la Keplerplatz, ori mergeam per pedes. Am optat pentru cea de-a doua variantă fiindcă am vrut s-o luăm pe Favoritenstraße să ne dumirim şi noi un pic și să căscăm gura, că doar era prima oară când călcam în Viena. Având doar rucsacuri, nu ne-a fost deloc greu! Biletele de tren au costat 4,30 €/pers. și le-am cumpărat de la automat cu cardul.

După ce am reperat hotelul, am intrat și la recepție am avut parte de prima surpriză plăcută. Recepționerul ne-a salutat în română, după ce m-am prezentat și am zis ce treaba am acolo, ba chiar ne-a spus că și el este tot român, originar din Brașov. Pe urmă, cea mai mare surpriză a fost că ne-a anunțat că hotelul ne-a făcut un upgrade gratuit de cameră și ne-a repartizat o dublă deluxe, ceea ce însemna că aceasta se afla în corpul nou de clădire. Am mulțumit, apoi am achitat cu cardul, mi s-a emis factură pe loc și ni s-au dat cardurile de acces în cameră, hărți tipărite, informații despre mic-dejun, cum să ajungem în corpul cel nou, etc., dar și suportul în orice problemă am avea.

Camera primită era situată la etajul al patrulea până la care am luat liftul de aproape fiecare dată. De cum am intrat, ni s-a părut wow, nu numai ca mărime (32 mp), dar și ca aspect și dotări. Drept în față se afla un hol cu dulapul de haine pe dreapta, o oglindă generoasă, ușa de intrare în baie continua drept înainte, iar camera propriu-zisă se desfășura în stânga.

Patul matrimonial, de altfel foarte confortabil, predomina camera prin dimensiune, restul de mobilier, deloc de neglijat, era format din canapea cu măsuță şi fotoliu (spațiu de socializare), birou cu sertare, scaun, lampă de citit, noptiere. Deasupra era suspendat tv ce avea mulțime de canale. Imediat de la intrare în cameră, pe stânga aveam un corp în care se găsea și minibarul, dar și seiful, materialele informative despre hotel, regulile acestuia, lista cu produsele din minibar și prețurile lor, etc. Lângă acest dulap, se mai afla o oglindă mare care ne înfăţişa din cap pînă în picioare, fiind un element foarte util. Pardoseala camerei este una caldă, de parchet lăcuit, având culoare închisă. Aerul condiționat este asigurat în mod centralizat, noi având posibilitatea de a regla un soi de termostat după dorință.

Camerele hotelului nu au balcon, așadar pentru fumători există doar grădina interioară ca spațiu dedicat exercitării acestei deprinderi.

La Caroline am avut cea mai spaţioasă baie pe care am întâlnit-o vreodată prin călătoriile noastre şi nu exagerez deloc. Efectiv, am rămas uimiţi de cât de mare era. Aceasta era formată din două încăperi, una în continuarea celeilalte, separate de o uşă opacă, glisantă. În prima incintă, mai largă faţă de următoarea, se afla în partea stângă, o ditamai cada protejată cu perdeluţă, iar pe dreapta am găsit chiuveta cu blat gros şi întins, cu oglindă pe măsură. În suportul de inox al căzii erau aşezate flaconaşele cu gel de duş, şampon, la chiuvetă, săpunele tip turist. Şerveţele, pahare, se vedeau pe policioara de sub oglindă. Într-un alt suport poziţionat sub chiuvetă, stăteau cuminţi, imaculate, prosoapele repartizate şi uscătorul de păr. Cea de-a doua încăpere era prevăzută cu vasele de wc şi de bideu, aflate unul în partea dreaptă, celălalt pe stânga, la mijloc fiind fereastra deloc mică.

Vreau să menţionez că atât în baie cât şi în cameră, totul strălucea de curăţenie, în baie, cel puţin, totul părea nou: obiecte sanitare, baterii, pardoseli, placaje. Aproape că ţi-era milă să le foloseşti. ;) Nota generală de curăţenie, de altfel, domnea peste tot în hotel, totul era îngrijit, bine pus la punct. Serviciul de curăţenie a fost făcut în fiecare zi, temeinic, prosoapele fiind schimbate cu aceeaşi frecvenţă.

Ceea ce m-a uimit iarăşi la cameră şi baie, ca alt punct forte, fost faptul că abundau în prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat, lumini de veghe, totul bine gândit şi realizat.

Micul-dejun era servit zilnic între 06,30-10,00 în sala dedicată special, destul de încăpătoare, situată la demisol, cumva între cele două corpuri de clădire ale hotelului. Acesta a fost de tip bufet şi, la fel, cu mâna pe inimă, spun că a fost unul dintre cele mai rafinate pe care le-am încercat, în sensul că produsele puse la bătaie erau de foarte bună calitate, chiar dacă poate nu într-o gamă extrem de variată. Brânzeturi fine, cu mucegai nobil, şvaiţer şi alte caşcavaluri selecte, mezeluri de soi, ouă fierte, legume gen roşii, castraveţi, ardei, creme de brânză erau de bază. La acestea se adăugau multe sortimente de pâine, unt, dulceaţă de mai multe feluri, miere, prăjituri gen făcute în casă, tarte cu fructe, aşa încât nici nu prea ştiai ce să alegi mai repede. Cereale, iaurt, la discreţie. Cafeaua avea un gust demenţial, la fiecare masă, cum te aşezai, venea una dintre doamnele care serveau acolo şi după ce întreba ce fel de cafea doreşte oaspetele, aducea un termos de un litru la fiecare masă. Deci, din plin, iar ca fapt divers, nu existau automate de cafea în sala de mese. În schimb, suc de fructe, lapte, apă, apă fierbinte pentru ceai se găseau în zona de autoservire. Ca fructe am văzut banane, mere, caise, piersici, nectarine, kiwi.

Ca şi concluzie punctuală: mic-dejun excelent!

Wi-fi a funcţionat impecabil peste tot prin hotel, era neparolat, la liber.

Despre personalul hotelului, am doar cuvinte de laudă, toţi cei cu care am interacţionat: recepţioneri, doamnele de la sala de mese, întâmplător managerul, au avut o atitudine amabilă, au fost zâmbitori, dornici să fie de folos.

Concluzie

Pentru noi, Caroline s-a dovedit cea mai bună opțiune pentru minivacanţa în capitala fostului Imperiu Austro-Ungar, fiind un hotel cu un raport calitate/preţ foarte bun, care ne-a oferit o şedere pe cinste. Sigur că întotdeauna trebuie judecat ce ţi s-a oferit la cât ai plătit şi aşteptările trebuie ajustate în consecinţă.

Pentru city-break-uri, dar şi pentru mai multe zile de vacanţă, merită luat în seamă dacă nu există pretenţii prea mari, eu îl recomand fără niciun dubiu!

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 14.10.22 18:12:13
Validat / Publicat: 15.10.22 09:12:14
VIZUALIZĂRI: 1011INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Malta, Iordania, Israel, Italia, Franţa, Cipru, Portugalia, Croaţia, Spania, Egipt, Monaco, Austria
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Patul matrimonial
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 47.88 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  15 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [15.10.22 09:11:37] »

  Mutat în rubrica "Caroline Hotel, VIENA" (nou-creată pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  -

  Vă rog, ataşaţi următorul videoclip:

  Scrie-ne te rugăm videoclipul de atașat

  irinad [15.10.22 10:11:20] »

  @webmasterX: Poziţionare corectă! Adresa este următoarea:

  https://www.youtube.com/watch?v=e47XTS7cnbk

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  mprofeanuscris / TELEFON [15.10.22 10:18:03] »

  @irinad: Un articol excelent pentru mine și nu numai! Nu am văzut Viena și am pus-o mai în coada listei deși știam că este capitală de top, poate unde mi se părea că voi ajunge ușor la ea...

  Cred că îi va veni rândul dar în extrasezon nu în august ca tine.

  Cazare generoasă, cameră mare, preț foarte bun pentru Viena și cu mic dejun. Plus că știu cum voi ajunge acolo de la aeroport fără să mai caut.

  Băiatul meu a fost în iulie de ziua lui și a preferat cazare în centru, fără 100 de euro nu aveai cum să găsești.

  Felicitări și pentru nepoată!

  webmasterX [15.10.22 10:25:46] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  irinad [15.10.22 11:00:40] »

  @mprofeanu :

  Nu am văzut Viena și am pus-o mai în coada listei...

  Cam aşa s-a întâmplat şi cu mine, n-am pus-o pe listă mai în faţă, nici nu mai ştiu de ce, însă clar îi înţeleg pe aceia care s-au tot dus la Viena în mai multe rânduri!

  În ceea ce priveşte cazarea, am ales bine, dar am fost şi norocoşi, e de repetat şi cu altă ocazie. Referitor la preţuri, acesta este un subiect sensibil, fiindcă acum au crescut bine peste tot, ştim din ce cauză... Şi e posibil să se mai ducă în sus...

  Felicitări și pentru nepoată!

  Mulţumesc foarte mult, în plus, vă voi spune că şi ea este tot piteşteancă!

  webmaster [15.10.22 11:02:27] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad [15.10.22 11:15:36] »

  @webmaster şi @webmasterX: Mulţumesc foarte mult!

  crismisscris / TELEFON [15.10.22 11:51:39] »

  @irinad: Pe mine m-au tot dus drumurile la Viena, în repetate rânduri, majoritatea în scop profesional. Prima dată însă am fost pe cont propriu, prin 2007 sau 2008. Eram noi 2 plus încă un cuplu de prieteni, am decis să mergem cu mașina până în Copenhaga și înapoi, pretextul fiind un congres în specialitatea mea și a prietenei mele. Am mai amintit de excursia asta, mie mi-a schimbat cu adevărat câte ceva în percepția asupra lumii...

  Primul popas l-am făcut în Viena. Fără Google maps, fără Waze, doar cu harta Europei în mână 🙂. Am nimerit în dreptul unui hotel de 3* și am vrut să ne cazăm acolo, doar că prețul (vreo 90 euro/ noapte) depășea cu mult bugetul nostru. Ne-am pleoștit instant și l-am rugat pe domnul de la recepție să ne recomande un hotel mai ieftin. Ce să vezi?! - chiar ne-a recomandat. A scos o hartă, a încercuit punctul în care ne aflam și a marcat traseul (câteva minute de mers pe jos) până la hotelul unde aveam să rămânem următoare 2 nopți (cam 50 euro/noapte). M-a impresionat teribil gestul altruist al domnului...

  De asemenea, îmi amintesc cum ne opream pe trotuar, încercând să deslușim pe hartă câte un obiectiv și imediat eram reperați de vreun trecător care se oferea să ne arate drumul corect... Și de faptul că nu era interzis să calci iarba în parc, lumea stătea tolănită pe iarbă, ne-am odihnit și noi în acest mod și ni s-a părut extraordinar...

  Încet, încet, am importat și noi, românii, astfel de gesturi de normalitate, dar trebuie să recunosc că la vremea respectivă m-au impresionat tare mult! Viena - mi s-a făcut dor... Abia aștept să povestești mai multe!

  irinad [15.10.22 12:36:25] »

  @crismis: Eu am zis că Viena este o destinaţie foarte atrăgătoare şi foarte des vizitată de conaţionali, uite vine şi prima confirmare şi pesemne sunt mulţi asemenea ţie. Şi pe mine m-a impresionat plăcut din multe puncte de vedere şi era normal să fie aşa.

  Abia aștept să povestești mai multe!

  Recunosc că m-am documentat ceva înainte de a pleca într-acolo, chiar dacă aş fi avut un ghid bun în persoana nepoatei mele şi nu ar fi fost foarte necesar, dar cum eu sunt genul care se bazează mai întâi pe propria persoană, am făcut programul după capetele noastre şi bugetul familiei.

  Am pus-o şi pe ea oarecum în dificultate fiindcă ceea ce vroia ea să ne recomande, eu le transformasem deja în obiective rezervate online, aşa încât nu prea mai ştia cu ce să ne surprindă. Până la urmă a găsit ceva care s-a dovedit deosebit şi foarte frumos. Ne-am întâlnit în acele zile cu mulţi români pe unde am umblat şi asta ne-a plăcut, ne-am dat seama că sunt numeroşi compatrioţi îndrăgostiţi de oraş.

  Mulţumesc frumos de vizită, ecou, mă bucur că ţi-am stârnit amintiri vieneze1

  adso [15.10.22 14:56:52] »

  @irinad: Ați ales inspirat locul de cazare, felicitări!

  Favoritenstrasse este, cumva, echivalentul sudic al mult mai cunoscutei Mariahilferstrasse. Are o faimă mai proastă decât merită. În realitate, e o zonă superfaină, pietonalul e plăcut, magazine și restaurante fără număr, acces facil la metrou de-a lungul întregii străzi. Iar la Reumannplatz am găsit cea mai tare gelaterie în care am intrat eu vreodată, oriunde. Nu o mai văd pe Maps - oare o mai exista?

  Noi am stat la Delta Hotel, actualmente rebrenduit drept Azimut Hotel Viena. A fost foarte, foarte bine, în ciuda apropierii de Gara Centrală. Recomand!

  irinad [15.10.22 15:25:51] »

  @adso: Mulţumesc frumos, neavând experienţă deloc la Viena, am ales hotelul orientându-mă în funcţie de ce punea acesta la dispoziţie, preţ, curăţenie, note, proximitatea faţă de metrou, şi nu în ultimul rând, zonă, şi se pare că a fost o variantă destul de bună. Am ţinut cont de faptul că vom fi fost mai mereu plecaţi, aşa că nu aveam nevoie nici de ceva prea sofisticat, deci scump, aşa că a fost cum nu se poate mai bine. E adevărat, zona era populată din plin cu oameni de origine orientală, dar paşnici, faţă de care nu te încerca vreun sentiment de teamă.

  Deşi Reumannplatz era la o aruncătură de băţ de Keplerplatz (un pic mai la sud, din câte văd pe hartă), n-am ajuns acolo, dar gelaterii am întâlnit în alte locuri şi am testat şi îngheţată vieneză: bună!

  Mie, apropierea de Gara Centrală, mi s-a părut un real avantaj fiindcă deplasarea de la/la aeroport a fost rapidă şi destul de comodă, în plus trenurile erau la intervale dese. Şi cred că era şi varianta cea mai ieftină.

  Mulţumesc încă o dată pentru ecou, vizită, aprecieri, vot!

  maryka [15.10.22 21:43:02] »

  La Viena am fost doar în trecere, destul de mult timp în urmă și m-a impresionat încă de atunci. Încă nu s-au aliniat planetele ca să zic așa, dar cine știe ce ne rezervă viitorul.

  Faină cazare ai găsit, iar prețul este foarte decent pentru zilele noastre. Condiții foarte bune, cu tot ce ai nevoie, nici nu-ți trebuie mai mult. Perfect pentru bază, ca să poți explora tot ceea ce îți oferă capitala Austriei. Despre asta aștept cuminte să citesc.

  Te pup cu drag, seară frumoasă și o săptămână minunată! Pregătește-te de aventură!

  irinad [15.10.22 22:02:08] »

  @maryka: Dacă Viena te-a impresionat pe când erai în trecere, sunt sigură că o va face şi mai tare dacă-ţi vei petrece câteva zile acolo. Merită din plin!

  Mda, viitorul, în materie de călătorii nu sună grozav momentan, dar vom vedea. Cazarea, preţul, condiţiile au fost bune, e drept că am avut şi un pic de noroc de upgrade gratuit, dar, în privinţa preţurilor, totul va fi în continuă schimbare.

  Mă bucur că şi ţie ţi-a plăcut ce am rezervat la Viena.

  Mulţumesc pentru vizită, ecou, vorbe frumoase, o seară liniştită şi ţie şi odihnă plăcută după cutreierări!

  Pregătește-te de aventură!

  Abia aştept!

  mishu [24.10.22 10:22:31] »

  @irinad: Si daca la momentul publicarii articolului nu l-am putut citi (m-am bucurat si eu de o mica vacanta) o fac acum si pot spune ca m-am delectat din nou cu Viena. Citeam si parca ma vedeam acolo, recunosteam mijloacele prin care de la aeroport se ajunge atat de usor in oras, zona in care ati locuit mi-e si aceasta cunoscuta, eu am stat la una dintre trecerile mele prin Viena la hotel Ananas si aveam statia de metrou sub nasul nostru. Oricum, la cat de bine este pus la punct transportul, poti sta oriunde fara nici o problema. Atunci cand am fost cu familia, am ales sa stam la un apartament inchiriat, sa zicem nu in centru ci mai la margine, intr-un cartier despre care comentariile pe net erau ca este dominat de arabi si chinezi, asa ca am avut o usoara retinere insa era mai pe buzunarul nostru. Totul a fost perfect, la fel, aveam tramvaiul la nasul nostru si as alege acest loc si acum.

  Cat despre Viena, depinde de gusturi, am citit articole in care autorii spuneau ca nu le-a placut orasul si ca nu ai ce vedea in el. Eu am ajuns la Viena de cateva ori si tot mai am de vazut destule.

  E frumos sa ajungi si in perioada Targului de Craciun pentru ca in Viena sunt mai multe targuri organizate, eu imi aduc aminte ca am mers intr-un an (cand am ajuns cu toata familia) si am vazut vreo 4-5 si inca nu le-am vazut pe toate atunci.

  Recunosc cinstit insa ca acum dupa experienta Austria, sunt locuri unde as mai ajunge special pentru Targul de Craciun, locuri mai putin cunoscute in afara tarii, insa minunate si cu mult mai multe lucruri traditionale.

  LA Viena poti ajunge usor daca prinzi un low cost convenabil, exista si variante bune de transport local, de exemplu daca iei abonament saptamanal (valabil de luni pana luni indiferent de ziua in care il cumperi) este 17,20 euro, asa ca sa tot circuli.

  As putea povesti multe, inclusiv locul cel mai bun de rasfat culinar (pentru mine si cei ce le-am recomandat locul), Leopoldauer Alm (ca o idee, am verificat din nou clasamentul lui Tripadvizor si este pe locul 18 din 3881 restaurante din Viena), insa acolo seara, doar cu rezervare.

  Hai ca m-am lungit destul, , felicitari pentru alegere, felicitari si pentru realizarea verisoarei, chiar ai cu ce te mandri, votat cu mare drag.

  irinad [24.10.22 19:34:45] »

  @mishu: Mă bucur să constat că şi ţie ţi-a plăcut cazarea pentru care am optat, chiar dacă nu e chiar lângă Innere Stadt, dar fiind atât de aproape de metrou, totul devine atât de accesibil. Faptul că acest cartier era populat preponderent de arabi nu ne-a deranjat deloc, toată lumea era liniştită şi paşnică.

  Iar Viena este supercivilizată, fără îndoială. Citisem că nu există turnicheţi la metrou şi iniţial mi s-a părut un pic ciudat, dar recunosc că la faţa locului am fost impresionată plăcut. Recent m-am întors dintr-o altă capitală europeană unde erau turnicheţi şi la intrarea şi la ieşirea din metrou. Deci, Viena este într-un mare fel!

  LA Viena poti ajunge usor daca prinzi un low cost convenabil, exista si variante bune de transport local, de exemplu daca iei abonament saptamanal (valabil de luni pana luni indiferent de ziua in care il cumperi) este 17,20 euro, asa ca sa tot circuli

  Aşa am procedat şi noi, am găsit bilete de avion la preţ bun, iar pentru transportul în comun am cumpărat online (am descărcat aplicaţia pe telefon-WienMobil-) abonament pe 72 ore valabil pe toate mijloacele de transport care a costat 17,10 euro/persoană.

  Cat despre Viena, depinde de gusturi, am citit articole in care autorii spuneau ca nu le-a placut orasul si ca nu ai ce vedea in el.

  Nu-mi vine să cred că ar exista şi persoane cărora să nu le placă Viena, dar oamenii sunt diferiţi şi gusturile lor aşijderea. Sunt convinsă că în perioada Târgurilor de Crăciun este şi mai frumos în oraş, poate altă dată vom ajunge să vedem aievea.

  Acum, recunosc că vacanţa a fost tare scurtă şi am vrut să vizităm cât mai mult pentru a gusta din farmecul Vienei, dar sunt de acord că e nevoie de alte ieşiri pentru a spune că ai văzut cât de cât oraşul.

  Mulţumesc pentru ecou, vot, vorbe frumoase, într-adevăr am un motiv serios de mândrie, acum regret că nu am dat curs mai devreme invitaţiilor repetate ale nepoatei mele de a veni la Viena, dar sper să repetăm.

  Seară frumoasă!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adso, crismis, irinad, maryka, mishu, mprofeanu

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0895919799805 sec
  ecranul dvs: 1 x 1