ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 14 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Dincolo de nori

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Tocmai ce m-am întors dintr-o excursie de excepție într-o țară absolut senzațională. N-aș fi crezut să spun vreodată asta despre Pakistan. Drept fiind când spuneam cuiva că vreau să merg în Pakistan se uita la mine invariabil ca la un ciudat. Pakistan? Dar ce să cauți acolo? Nu e periculos? S-au terminat țările?

Foarte lume asociază în mod eronat Pakistanul cu India. Este drept că Pakistanul este un stat nou creat, abia în 1947 când colonia britanică India s-a eliberat de sub Imperiul Britanic și s-a împărțit în două state de sine stătătoare India și Pakistan. Din Pakistan ulterior s-a desprins statul Bangladesh. Istoria acestor teritorii a fost foarte tumultoasă. Cert este că a dat naștere unui Pakistan puternic și independent. Pakistan este pe locul cinci în lume din punct de vedere a populației cu aproximativ 242 milioane de locuitori. Este un stat profund musulman, al doilea cel mai mare din lume după Indonezia.

Din punctul meu de vedere Pakistanul este un stat foarte diferit de India. Pakistanul este mult mai curat este diferit nu ai cum să-l asemeni. Și oamenii sunt diferiți. Pakistanezii sunt mai înalți, mai bine făcuți, dar și mai mândri. Sincer am găsit mai multe deosebiri, decât asemănări între cele două state vecine.

Pakistanul este într-un conflict mocnit cu India și de aceea a dezvoltat una dintre cele mai mari și puternice armate din lume. Este un echilibru cu India, amândouă fiind puteri nucleare.

Pakistanul are vecini de seamă India, China, Iran, Afganistan. Din punct de vedere geografic se întinde de la Marea Arabiei altitudine 0 până la Vârful K2 al doilea cel mai înalt din lume cu o înălțime de 8611 metri. De altfel Pakistanul se poate mândri cu patru optmiari (munți peste opt mii de metri) din totalul de 14 care există pe Terra.

Pakistanul este prima republică islamică, iar capitala Islamabad mai este numită ca și centrul islamului.

Pakistanul a fost asociat destul de mult și cu terorismul. A fost acuzat că a găzduit talibani din țara vecină Afganistan, dar și pe teroristul numărul unu, Osama Ben Laden. De altfel aici a fost descoperit de americani, într-o casă de pe teritoriul Pakistanului, unde a și fost lichidat, iar casa a fost ștearsă de pe fața pământului. În incursiunea noastră prin Pakistan chiar am trecut prin apropierea casei lui Osama, dar nu mai era nimic de văzut.

Una peste alta Pakistanul intrigă și fascinează călătorul dornic de noi aventuri. Bogățiile istorice, culturale și în mod special naturale m-au atras ca un magnet așa că am purces la drum. Dar ce am văzut și ce am făcut în această interesantă țară islamică?

Ei bine l-am străbătut de la nord la sud și de la est la vest preponderent cu mașina. Am petrecut foarte multe ore pe drum, ceea ce a făcut să fie un circuit foarte obositor, care m-a solicitat la maxim.

În primul rând am vizitat trei dintre cele mai mari și importante orașe din Pakistan, Lahore 11 milioane locuitori, capitala Islamabad un oraș mult mai aerisit cu doar un milion de locuitori și Karachi cu 15 milioane de locuitori. Am vizitat orașele, ne-am pierdut pe străduțe, am încercat gusturi și senzații noi. Am încercat mâncarea stradală și am descoperit o gastronomie interesantă din păcate toate mâncărurile erau făcute în mult ulei. Interesant, dar nu foarte sănătos. Evident am fost și la restaurante de fițe unde se mânca foarte bine. Prin orașe am vizitat moschei mai mari ori mai mici, străvechi sau din zilele noastre.

Limba oficială în Pakistan este urdu, iar moneda oficială este rupia pakistaneză. Cursul este aproximativ 200 rupii pentru un euro, 190 pentru un dolar. Împărțeam la 200 ca să ne fie foarte ușor. Viața în Pakistan este extrem de ieftină, nu cred să mai fi întâlnit așa prețuri mici prin lumea largă. Pentru două săptămâni petrecute în Pakistan am schimbat doar 200 usd pentru mâncare și mici cumpărături. Ei bine nu am consumat toți banii, ci chiar am mai schimbat ceva la aeroport înapoi în dolari.

Ca să dau doar un mic exemplu două frigărui de vită cu o lipie arăbească m-au costat 100 de rupii adică jumătate de dolar. Ieftin nenicule. Partea proastă era că datorită religiei lor musulmane nu găseai picătură de alcool. și ce ar fi mers o bere pe căldurile alea. Nu v-am precizat că am aterizat în Lahore la o temperatură record și pentru ei de 50 de grade Celsius la umbră. Era rupere pur și simplu.

Din fericire mare parte a timpului din această excursie am petrecut-o pe munte la o altitudine de peste 2500 de metri unde era mai răcoare, noaptea chiar frig doar vreo 10 grade Celsius.

De altfel partea muntoasă cu peisajele ce-ți tăiau respirația a fost principalul punct de atracție din această țară. Am mers pe Karakorum Highway unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, un fel de Transfăgărășan la puterea 100, un drum îngust și foarte periculos. Pe de-o parte era prăpastia, parapeți erau foarte rari, iar pe de altă parte era muntele stâncos din care nu o dată am văzut că au căzut bolovani, ce au blocat parțial șoseaua. Bine că ne-a ferit Dumnezeu de așa ceva. Iar șoferii, absolut de excepție. Unii dintre cei mai buni șoferi pe care i-am văzut la viața mea. Treceau unii pe lângă alții prin niște locuri înguste și periculoase, de nu-ți venea să crezi că este posibil așa ceva.

Am ajuns la un moment dat într-un loc deosebit, un loc unic unde se întâlnesc trei lanțuri muntoase pe valea Indului și anume Himalaya, Karakorum și Hindu Kush o zonă absolut superbă. Deasemenea am ajuns la cea mai înaltă frontieră de pe Terra dintre China și Pakistan situată in pasul Khunjerab la aproximativ 4800 metri altitudine. De altfel acesta este cel mai înalt loc în care am ajuns pe Terra e drept motorizat, dar oricum am avut ceva probleme cu altitudinea. Aici în Parcul național Khunjerab se poate admira leopardul de zăpadă o specie din păcate pe cale de dispariție. Nu l-am zărit în schimb am admirat turme de iaci, dar și o mulțime de marmote jucăușe.

Alt punct maxim de atracție a fost spectacolul organizat în comun de India și Pakistan tot la graniță, spectacol ce bate de departe oricare schimbare a gărzilor din Regatul Unit sau de mai știu eu de unde. Este un adevărat spectacol o să povestesc de el mai târziu.

Nu în ultimul rând am vizitat forturi străvechi cocoțate sus pe stânci, care de care cu o poveste și o priveliște mai interesantă. Am petrecut o săptămână la înălțime fiind cazați la o altitudine de aproape 2500 de metri atât în Skardu, cât și în Karimabad. Am vizitat sate străvechi am întâlnit oameni interesanți, unii aproape nemuritori. Pe Valea Humza se spune că trăiește populația cea mai longevivă de pe Terra, bărbații până pe la 110 ani, iar femeile până la vreo 120 ani.

Prin incursiunile noastre am văzut viața grea a oamenilor de la munte. Mulți dintre ei trăiesc în epoca de piatră în grote, peșteri sau în corturi. Asta în mare discrepanță în special cu cei din capitala Islamabad, unde au condiții aproape europene.

Pot să mă mândresc și eu că am ajuns la Marsur rock situată la altitudinea de 3800 de metri pe picioarele mele. Record personal, obținut cu aportul neprecupețit al ghidului care a avut răbdare cu mine și nu m-a grăbit absolut deloc. Marsur Rock este o formațiune stâncoasă unică, o piatră imensă ieșită din munte de pe care ai o priveliște uimitoare asupra întregi văi, o piatră de pe care ai putea să-ți iei zborul. Mai este una asemănătoare în Norvegia unde se ajunge mult mai facil milioane de oameni ajungând deja acolo, față de doar câteva mii la Marsur Rock.

Închei acest capitol introductiv al aventurii mele pakistaneze și sper că v-am făcut curioși să-mi urmăriți serialul ce va urma. Cu capul în nori trebuia să denumesc articolul, pentru ca așa mă simt și acum la mai bine de o săptămână de când am ajuns în țară.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Munții Himalaya ori Karakorum, vârfuri de peste 7-8 mii de metri, paradisul iubitorilor de munte.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

a fost o tură bazată pe aventură și mai putin pe distracție. Am întâlnit oameni interesanți, am văzut locuri uimitoare, am trăit experiențe noi și intense.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 05.06.22 10:25:47
Validat / Publicat: 05.06.22 10:57:40
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

VIZUALIZĂRI: 1752 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

47 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 peisaj matinal
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 80500 PMA (din 62 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

47 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 10:45:46]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=SHzHbYd15YQ

mersi frumos!

webmasterX
[05.06.22 10:54:32]
»

Cu totul deosebit

-

Mutat în rubrica "Vacanța în Pakistan, #EXCURSII si CALATORII" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

pitiPHONE
[05.06.22 11:06:43]
»

Nah, ai reușit. Urmăresc.

Carmen Ion
[05.06.22 11:17:38]
»

@robert: Un serial care se anunță foarte interesant. Voi urmări.

Bravo, Robert!

elenaadinaPHONE
[05.06.22 11:41:34]
»

O lume ciudată, diferită, cu care nu rezonez, nu știu dacă aș alege să merg, poate pentru peisaje, dar peisaje interesante găsesc și mai aproape de casă... ????

Important este că ție ți-a plăcut și te-ai simțit bine și pentru asta te felicit! ????

Mi-a plăcut articolul , felul în care ai scris și informațiile interesante transmise!

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 11:55:52]
»

@piti:; -)

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 11:58:16]
»

@Carmen Ion: mersi frumos! Apreciez!

diana2015PHONE
[05.06.22 12:10:23]
»

@robert: supeeeeer

Abia așteptam să așterni câteva impresii de acolo, mai ales că știam că nu ți-a fost tocmai ok

Nici eu, așa cum a scris și @elenaadina, nu cred că aș alege astfel de destinație ca și vacanță dar, am ocazia prin călătoriile tale să "văd" astfel de locuri

Superb, votat cu drag

Aștept continuarea

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 12:17:25]
»

te cred! Si eu am multe lucruri cu care nu rezonez în Pakistan. Pe primul loc ar fi religia. Dar cu toate astea nu încerc să-i înțeleg, pentru că imi este imposibil. Doresc doar să descopăr locuri noi, oameni diferiți cu altă cultură și altă civilizație. Pasiunea mea este să descopăr lumea și acesta este unul din motivele în care rareori mă întorc în același loc.

mă bucur că totuși ți-a plăcut povestea mea. Mulțumesc mult pentru vizită și comentariu!

Rodel
[05.06.22 12:17:51]
»

Destinațiile tale sunt din ce în ce mai interesante. Aștept toate episoadele serialului Pakistan!

puiutea
[05.06.22 12:43:08]
»

Nu știu de ce, dar am impresia că a fost cea mai deosebită vizită din toate cele făcute de tine! Bun, în Pakistan ai fost. Să te văd cum rezolvi cu vizita în PakiBran! ???? Toate cele bune!

doinafil
[05.06.22 13:13:52]
»

Felicitări, Robert, pentru alegerea ta! Am citit și văzut pozele și sunt sigură că voi afla lucruri noi și interesante. Am citit câte ceva despre Pakistan, lectură care m-a impresionat prin diferența de trai și gândirea unui european și a unui pakistanez.

Aștept cu mult interes urmările periplului tău! Felicitări!

P. S. Măi, Robert, uite că am văzut, în poza P06, un om mai înalt decât tine, aproape cu un cap! Cam ce înălțime avea?!

ANILUPHONE
[05.06.22 15:52:13]
»

Wow... adrenalină la maxim, de la 0 la 3800 m!!! Foarte interesant!

Aștept impresiile tale despre locurile vizitate/văzute, mai ales că ai stat pe acolo 2 săptămâni și ai ce ne povesti.

Mie mi se pare că este o țară nesigură... cu pericole la tot pasul... dar ne spui tu dacă este așa...

Inedit oricum... ești curajos și te felicit pentru asta!

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 16:07:32]
»

Abia așteptam să așterni câteva impresii de acolo, mai ales că știam că nu ți-a fost tocmai ok

- într-adevăr am tras ceva în a doua parte a excursiei cu o criză de astm, nici acum nu mi-am revenit pe deplin. Se întâmplă nu avem ce face.

Mă bucur să aud că-mi urmărești cu interes aventurile. Pakistanul nu este o țară turistică, așa că sunt convins că nu sunt mulți care vor să-mi urmeze pașii.

Mie mi-a plăcut în întregul lui, cu bune și cu rele.

Mersi frumos pentru vizită!

robertAUTOR REVIEW
[05.06.22 16:09:40]
»

@Rodel: mă bucur să aud asta! Mersi frumos!

webmaster
[05.06.22 16:11:07]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

adrianbogdan
[05.06.22 18:27:38]
»

Buna! Roberte, ca de fiecare dată ai reușit să mă surprinzi în sens pozitiv. Bravo! Sper să ne povestești cum ai ajuns acolo si mai ales logistica, banuiesc că ai pregătit cumva acestă minunată plimbare. Sincer, dacă aș avea ceva bănuți... aș investi într-o asemenea aventură asiatică. Stiam de la yotuberi că Pakistanul este altceva față de India și mai știam câteceva despre piscurile alea de le-ai amintit tu. Aștept să continui cu povestea ta, Sănătate!

maryka
[05.06.22 18:36:07]
»

Absolut fantastic! Aventură pe cinste, curaj și determinare!

Sigur că voi urmări serialul! Felicitări!!!

mprofeanu
[05.06.22 20:42:56]
»

@robert: Wow!! Bravo! Ai ajuns iar într-o zonă extraordinară și voi urmări serialul tău incitant!

Ce peisaje, ce înălțimi, ce poduri, ce stânci, ce graniță înaltă! De excepție, astea îmi plac și mie, dar le voi vedea doar virtual... în articolele tale. Îmi imaginez cum ați mers cu mașina pe drumuri mai grele de 100 de ori ca Transfăgărășanul, bine că nu au căzut pietre, fără plasă de siguranță pentru șosea...

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:05:59]
»

@puiutea: într-adevăr a fost una dintre cele mai provocatoare excursii! Nu știu dacă e pe primul loc, se bate pentru locurile 1-2 cu incursiunea din Etiopia!

Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!

Să te văd cum rezolvi cu vizita în PakiBran!

- nea Puiuțea pișicher ca-ntodeauna. Ține-o tot așa! ; -)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:17:57]
»

@doinafil:

P. S. Măi, Robert, uite că am văzut, în poza P06, un om mai înalt decât tine, aproape cu un cap! Cam ce înălțime avea?!

- hahahah era colega mea de cameră așa cum ne plăcea nouă să glumim. Era un tip foarte ok, un profesor universitar de geografie din Iași. Avea 2,02 m, mă cam eclipsa. Toți pakistanezi vroiau să facă poze cu el, îl vedeau ca și o curiozitate!

Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:20:51]
»

@adrianbogdan: Măi Roxana, dacă nici io nu reușesc să te surprind, atunci cine!? ; -) Am fost cu o agenție de turism bazată pe aventuri extreme. Am fost șapte plus ghidul. Toată distracția a costat 1450 euro plus 425 opționalele. A fost o tură grea din care m-am întors cam bolnav. Dar îmi revin io!

Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:26:39]
»

@ANILU:

Wow... adrenalină la maxim, de la 0 la 3800 m!!! Foarte interesant!

- adrenalina ca adrenalina, da să vezi cum te simți când urci așa brusc. corpul trece prin diverse stări, unii se simt mai bine, altii mai puțin. Mie mi-a declanșat o nenorocită de criză de astm. am tușit de mi-am dat plămânii afară!

Mie mi se pare că este o țară nesigură... cu pericole la tot pasul.

- așa mi se părea și mie la plecare. În schimb am întâlnit oameni foarte prietenoși dornici să ne cunoască și să ne ajute la nevoie. E drept nu este o țară în care mi-ar plăcea să locuiesc și asta spuune multe! Dar nu m-am simțit niciodată în pericol și știi foarte bine că am ochi și la spate.

Mersi frumos pentru vizită si comentariu!

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:29:15]
»

@webmaster: mulțumesc frumos!

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:31:28]
»

@maryka: mersi mult! Apreciez tare!!!

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 08:38:48]
»

@mprofeanu: mulțumesc frumos!

De excepție, astea îmi plac și mie, dar le voi vedea doar virtual... în articolele tale.

- de ce nu dacă vă doriți? În gașca noastră de 7 era și un cuplu de etnici maghiari de 62 de ani, care se țineau foarte bine pe trasee.

Mai mult decât de căderea bolovanilor îmi era să nu scape șoferul direcția să ne trezim în prăpastie, de multe ori era vorba de doar jumătate de metru, așa că dacă nu era 100% concentrat si atent foarte facil ne puteam trezi cu roțile în sus!

sebigeanina
[06.06.22 10:41:27]
»

Super tare această aventură, cred că ai avut parte de multe surprize plăcute ori mai puțin plăcute. Aștept cu interes seria de impresii despre această țară.

Mika
[06.06.22 14:08:00]
»

@robert: Chiar voiam să te intreb când ne scrii despre Pakistan. Partea de munte este intr-adevăr fascinantă, și mi-aș dori să merg acolo. Interesante și orașele, mi-ar place să văd cum trăiesc pe acolo oamenii, ce mânâncă, obiceiuri, etc. Ce nu imi place este că au susținut și probabil mai susțin terorismul, in numele credinței lor. Da, m-ar cam tenta să merg. Felicitări și așteptăm continuarea.

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 14:39:10]
»

@sebigeanina: Așa e! Am avut parte și de bune și de mai puțin bune! Dar dacă n-ar fi ce s-ar mai povesti?

Mersi frumos de vizită! Ești o apariție tare rară! ; -)

robertAUTOR REVIEW
[06.06.22 14:45:40]
»

@Mika: sincer am avut și eu temerea asta cu terorismul, îmi era teamă de vreo răpire ceva, dar sincer nu a fost cazut de așa ceva, nu m-am simțit vreo clipă în primejdie. În general oamenii erau destul de prietenoși, iar armata era la tot pasul.

În altă ordine de idei sunt convins că ți-ar plăcea în special partea cu muntele. Prietenii stiu de ce! ; -)

Mersi frumos pentru vizită și comentariu!

Michi
[06.06.22 19:36:06]
»

@robert: Dacă am citit cuvânt cu cuvânt despre locuri în care nu am fost şi nici nu voi ajunge, înseamnă că ai scris un review excepţional. Pozele îi umplu de invidie pe cei de la National Geographic. Doamne, doar n-oi fi tu cel căţărat pe Marsur Rock? Mi-ai stârnit interesul să urmăresc serialul. Felicitări, magna cum laudae!

sebigeanina
[06.06.22 21:35:38]
»

@sebigeanina: Da, ai mare dreptate am lipsit cam mult de pe AFA dar ce să-i faci mai apar probleme și știi vorba aia că nu aduce anul ce aduce ceasul. Dar promit că o să recuperez, sănătate să fie.

robertAUTOR REVIEW
[07.06.22 07:59:27]
»

Săru' mâna! Mulțumesc mult pentru vizită și pentru aprecieri. A fost un circuit greu, dar până la urmă l-am dovedit!

Doamne, doar n-oi fi tu cel căţărat pe Marsur Rock?

- chiar eu eram. Îmi pare rău că nu am făcut mai multe poze, dar eram foarte obosit și nu vroiam să risc prea mult pentru ceva efemer!

Toate bune mama Michi și multă sănătate!

robertAUTOR REVIEW
[07.06.22 08:02:10]
»

@sebigeanina: știu, stiu că ai trecut prin mari încercări. Bine că a trecut și că ești bine. Și eu am tras mult în ultimii doi ani, dar asta m-a facut să apreciez mai tare viața și să nu mă mai consum pentru toate micile neplăceri.

Chiar în momentul ăsta avem un coleg tare drag mie care se luptă din greu pentru supraviețuire. Să-i ținem pumnii și să ne rugăm pentru el!

MioritikPHONE
[07.06.22 21:28:40]
»

Am avut un iubit din Pakistan, Karachi. Avea un prieten din Valea Kashmirului.

Dacă tot îți plac destinațiile astea friky, poți face ceva colaborări cu vlogării ăștia de călătorie. Sau te poți apuca chiar tu de vloging. Nu te-ai gândit? Ai avea mulți abonați.

Longevivi avem și noi, în Ro doar că sunt ascunși prin munți. Nu doar Valea Hunza are.

Aurici
[10.06.22 12:09:14]
»

Măi Robert, voiam să zic că nu ești cu toate țiglele pe casă, dar cred că nu se cade să ți-o spun în scris. Suna altfel dacă o scoteam pe gură, dar, în fine... am zis.

Ce să zic!! Ai pornit pe drumul experimentării altfel și văd că nu te mai oprești. Bravo ție, felicitări și bravo pentru filozofia de viață, recent adoptată. Cu toții ar trebui să ne refacem lista de valori și priorități.

robertAUTOR REVIEW
[10.06.22 13:10:29]
»

@Mioritik????????:

Am avut un iubit din Pakistan, Karachi. Avea un prieten din Valea Kashmirului.

-wow. Tare.

Dacă tot îți plac destinațiile astea friky, poți face ceva colaborări cu vlogării ăștia de călătorie. Sau te poți apuca chiar tu de vloging. Nu te-ai gândit? Ai avea mulți abonați.

- m-am gândit și eu la asta, probabil aș face și ceva bănuți, doar că eu nu le am cu povestitul live. Una nu-mi place și a doua mai trebuie să mă bucur și de ceea ce văd. Și nu o poți face comentând fiecare pas. Părerea mea.

Mulțumesc frumos de vizită și comentariu! Scuze de întârzierea cu care răspund, da am fost tare prins!

robertAUTOR REVIEW
[11.06.22 10:15:44]
»

@Aurici:

Măi Robert, voiam să zic că nu ești cu toate țiglele pe casă

- păi asta o știam demult. SIncer nici nu aș vrea nici nu mi-ar plăcea să fiu altfel.

Faptul că am umblat ceva la viata mea mi-a schimbat fundamental comportamentul turistic, în bine sau în rău asta nu o pot spune eu. Astfel încerc să ajung în locuri cât mai putin turistice, în locuri autentice așa cum le spun eu, unde încă mai există viată nealterată de consumerismul global, unde McDonalds este cel mai bune etalon. Este din ce în ce mai greu să ating acest deziderat, dar simt că doar așa reușesc să evoluez, să devin o variantă mai bună a mea.

Mulțumesc frumos pentru vizită și comentariu!

mishu
[14.06.22 19:35:06]
»

@robert: Esti o persoana deosebita iar vacantele tale sunt de vis. Ai mai bifat un loc, va mai aparea un tatuaj care sa-ti aduca aminte de locurile vizitate.

Ce pot spune? Este minunat, nu stiu daca ma vad pe acolo sau nu, dracusorul din mine spune ca i-ar placea, insa acum ma bucur de ceea ce citesc si ce o sa mai citesc.

Felicitari, votat cu mare drag.

MioritikPHONE
[14.06.22 20:59:43]
»

@mishu: ????? Are tatuaje? Urăsc tatuajele.

mishu
[14.06.22 22:12:51]
»

@Mioritik????????: Daca te uiti mai atent la poza 25 se vad. Pe de alta parte este alegerea fiecaruia sa faca ce ii place, si poate ca si noi avem lucruri care nu plac altora. Ma feresc sa fac astfel de aprecieri pentru ca fiecare isi face alegerile lui. In fond suntem diferiti si tocmai asta ne face deosebiti unii de altii.

Iar @Robert ar putea sa isi faca tatuaj si pe varful nasului ca mie tot simpatic imi este.

MioritikPHONE
[15.06.22 00:32:27]
»

@mishu: nuuuuu, nu nu nu nu nu,

nu mă uit la poza 25,

nu vreau să văd ????????‍♀️

robertPHONEAUTOR REVIEW
[15.06.22 10:21:47]
»

@mishu: mulțumesc frumos pentru aprecieri! Venite din partea ta valorează dublu! ; -)

Dada este plăceree mea vinovată să explorez lumea să cumosc oameni cât mai diferiți! Fiecare popor in parte are ceva frumos ceva ce abia aștept să descopăr. Sper din toată inima să o tin tot așa. Dar cine stie ce ne rezervă viitorul, asa că să ne bucuram de prezent.

@mioritik Din fericire suntem diferiti. Fiecare cu gusturile si placerile lui!

Dana2008PHONE
[17.07.22 10:47:18]
»

@robert: Hello Robert!

Am pus deoparte articolul aceasta pentru că îmi place foarte mult și mă interesează partea cu munții din Pakistan.

Am tot primit pe blog cereri de prietenie de la o mulțime de ghizi pakistanezi după ce am dat acceptul la doi dintre ei. Aceștia mi-au trimis fotografii de poveste și invitații în drumeție cu ei. La scurt timp au început toți să ceară bani, donații.

Mi-au spus că traseele pentru a ajunge la locurile de belvedere sunt ușoare.

Da, mi-ar plăcea să mă plimb pe acolo prin munți, nu prin orașe.

Nu se știe niciodată pe unde ajungem... poate, poate.

Felicitări pentru excursie și pentru planul tău în care îți doresc succes și sănătate ca să îl realizezi.

Călătorii plăcute! Numai bine!

Michi
[17.07.22 11:16:46]
»

@Dana2008: Du-te Dana prin ţări exotice care-ţi consumă adrenalină cât eşti tânără şi ai simţ ascuţit de aventură! Pur şi simplu reviewurile lui Robert sunt o provocare.Lasă Europa pe mai târziu şi la adânci bătrâneţi după ce ai să afli cât de frumoasă e România ai să fii mirată cât de puţin stii despre oraşul în care locuieşti şi ai să-l iei la pas.

Dana2008PHONE
[17.07.22 11:25:17]
»

@Michi: Bună ziua mama Michi!

Mergem peste câteva zile sa facem drumeții prin Dolomiti. Alpii sunt minunați, i-am admirat la ski.

Deocamdată suntem dornici și de vacanțe la mare.

Despre alte continente, nu zic nu, doar că sunt necesare resurse financiare mai consistente... și pe unde îmi zboară gândul...

Vă pup cu drag! Multă sănătate!

robertPHONEAUTOR REVIEW
[17.07.22 11:36:52]
»

@Dana2008: Dana confirm ce spune mama Michi, lasă Europa pentru la bătrânețe si axeaza-te pe alte continente.

E chestie si de economie. Eu am lasat city break-urile ca sa pot pleca dar si multe iesiri in oras. Da merita cu siguranță.

In Pakistan daca mergi doar cu ghid recomandat, eventual de mine, altfel e periculos.

Toate bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
16 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, Aurici, diana2015, doinafil, elenaadina, maryka, Michi, Mika, Mioritik, mishu, mprofeanu, piti, robert, Rodel, sebigeanina
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Pakistan:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.099616050720215 sec
  ecranul dvs: 1 x 1