ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2021
DURATA: 3 nopți
Prieteni
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 141
FĂRĂ transport
CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • [fb]
  TIMP CITIRE: 9 MIN

  B&B Lorena Suites – super opțiune pentru vizitarea Florenței și a împrejurimilor

  TIPĂREȘTE

  Încheiam articolul despre Florența de acum mai bine de 2 ani cu regretul că nu văzusem Fiesole, care fusese pe listă dar n-a mai avut loc. Însă trebuia să spun mai degrabă că voi mai zbura la Florența sau Pisa, sau alte orășele de prin Toscana, unde aterizează avioanele de la noi, pentru că am o listă lungă cu locuri de văzut în împrejurimi.

  Am prins un avion cu 40 de EUR de persoană până la Florența și nu ne-am mai gândit dacă da sau ba, sau că e noiembrie. Mi-ar plăcea ca toate vacanțele mele să fie cu soare și verdeață, dar nu le putem avea chiar pe toate în viața asta. Ghinionul era zborul de seară, dar am compensat la plecare, când am câștigat o zi întreagă, pentru că zborul a fost târziu.

  Am mai fost cu încă o pereche de prieteni și ei au căutat cea mai convenabilă cazare pentru noi. Aveam nevoie de un check-in întârziat, pentru că ajungeam târziu la Florența și a trebuit să renunțăm la o cazare care ne plăcuse, tocmai pentru că check-in-ul era doar până la ora 20. B&B Lorena Suites avea check-in până la ora 23,30, ceea ce era super acoperitor pentru noi.

  Am avut un zbor foarte bun, avionul a decolat cu 5 minute mai devreme și a aterizat la Florența cu 15 minute mai devreme, ceea ce nu prea se întâmplă. În 30 de minute ieșeam din aeroport și de acolo nu mai aveam nici o necunoscută. Stătusem 5 nopți în Florența în 2019 și pot să spun că atunci am bătut-o la pas destul de mult.

  Cum am ieșit din aeroport am făcut stânga pentru tramvaiul T2 care are 12 stații și leagă aeroportul de centrul orașului. Este cea mai bună variantă de a ajunge în oraș. Biletele le-am luat de la automatele de pe peron și costă 1,50 EUR, valabile 1,5 ore. Cu același bilet am mers 11 stații cu T2 până la gară, la Stazione Santa Maria Novella și de pe același peron am luat T1,3 stații până la Strozzi-Fallaci, după care am mers pe jos pe bulevardul larg, Via XX Settembre, până la Piazza della Liberta și încă puțin după ea a fost casa noastră.

  A fost singura dată când am procedat așa. După aceea am mers doar pe jos pentru că din Piața Liberta erau străzi care ne scoteau în centru. Noi am mers pe Via Camillo Cavour pentru că era în linie dreaptă și efectiv vedeam centrul de la piața noastră. Aveam în jur de 1 km până la Piazza di San Marco, apoi treceam pe lângă Palazzo Medici Riccardi și pe străduțe ieșeam la Duomo, până unde mai erau câteva sute de metri.


  despre SERVICII

  Am prins un super preț la B&B Lorena Suites, o unitate destul de nouă, din vara anului 2017, catalogată la 4*, iar nota peste 9, din sute de evaluări, ne-a făcut să fim destul de relaxați. Proprietatea ne-a tras banii din card înainte cu aproape 2 săptămâni iar dacă, după această dată am fi anulat, ni se returnau doar jumătate din bani.

  Din noiembrie 2021, cand am fost noi, până în prezent, au fost scrise 8 recenzii, inclusiv a mea. 7 au fost de 10 iar eu am dat 9. Și m-am bucurat mult să constat că au luat act de ce am zis. Printre laude le-am zis că se cere un cuier în cameră pentru că prognoza în cazul nostru era de ploaie. Nu a fost, dar dacă ne-ar fi plouat în vreo zi nu vedeam unde am fi atârnat hainele ude. Și le-am mai zis de un suport pentru săpun/gel de duș la baie. Răspunsul a fost “Bună, suntem mulțumiți de părerea dvs. și ne bucurăm că ați avut un sejur grozav la pensiunea noastră. În ceea ce privește umerasele și suporturile pentru săpun din baie, luăm act de aceasta și deja ajustăm camerele cu aceste accesorii. Vă mulțumim că ne-ați ales și…...”

  Nu ne-am văzut cu gazda, am comunicat pe whatsapp, iar când am ajuns în fața clădirii ne-a deschis poarta prin telefon și ne-a spus unde găsim plicul cu cheile de la camerele noastre și cardul cu care urma să deschidem poarta ulterior. Ne-a mai făcut un mic instructaj despre cum o să se desfășoare micul dejun și asta a fost tot. I-am mai scris noi un pic mai târziu pentru că nu am găsit papucii de casă, așa cum scria în rezervare, pentru că nu ne adusesem cu noi, și i-am găsit în cameră când ne-am întors de afară. WiFi a funcționat foarte bine și, pentru cei care ar ajunge acolo cu mașina, am înțeles că se putea parca în apropiere contra a 15 EUR/zi.


  despre CAMERE & COND. CAZARE

  Pe Viale Don Giovani Minzoni, la nr. 8 este o casă cu 5 etaje și mansardă. B&B Lorena Suites are 3 camere la etajul 5: 501,502 și 503, iar la mansardă este camera 504, de fapt un apartament, la care se ajunge pe niște scări înguste. Noi am avut 2 camere din cele 3 de la etajul 5 (503 noi și 502 prietenii noștri), diferite ca mărime și preț. A noastră a fost 141 de Eur și nu a avut balcon, a prietenilor a fost o idee mai mare, a avut balcon și un șemineu în plus și a costat 165 de Eur. Ei s-au ocupat de cazare și au avut dreptul de a alege.

  Liftul opera practic în recepția proprietății. Ceea ce ar fi trebuit să fie holul palierului respectiv a fost transformat în recepție și loc de chicinetă, unde se pregătea micul dejun. Spațiul este destul de mic, de aceea se servește micul dejun în camere, dar recepția este un loc amenajat vessel. Dimineața spațiul era mai mare, dar după micul dejun se micea pentru că spațiul de chicinetă se închidea cu un panou, părea că acolo este un perete.

  Camera noastră, 503, a fost suficient de mare, cu pat dublu și lenjerie din damasc, impecabilă. Totul extrem de curat, a fost cald și bine. Nu este un hol la intrare, ci o micuță zonă de relaxare cu un fotoliu și o măsuță, unde am luat micul dejun. Pe masă am găsit apă și câteva produse, dar pentru că era și listuța de prețuri alături, nu le-am considerat din partea casei, așa că le-am lăsat acolo. Nici nu ne tenta ceva, ce-i drept. De asemenea, minibarul era plin cu produse, din care, de asemenea, nu am consumat nimic.

  Ne-am simțit foarte bine la B&B Lorena Suites și în siguranță, având în vedere că veneam după cel mai cumplit val de covid din țara noastră. S-a făcut curățenie absolut în fiecare zi, iar unul din anunțurile de la recepție zicea că dacă părăsim camera până în ora 10,30 ne face curățenie cu nebulizator, dacă nu, se schimbă doar prosoapele.

  Baia obișnuită la italieni cu bideu, consumabile, cabină de duș, dar fără spații unde să-ți ții mărunțișurile de baie. Ne-am descurcat până la urmă, dar i-am făcut sugestii gazdei, care zice că a ținut cont de ele.

  Camera noastră, 503, nu a avut balcon dar nici nu prea aveam ce face cu el pentru că, fiind noiembrie, a fost destul de răcorică afară, mai ales seara și dimineața, când eram noi în zonă. Camera prietenilor, 502, are balcon, dar nici lor nu le-a folosit la ceva.

  La check-out am achitat taxa de oraș de 4 EUR/persoană/zi, adică 24 de EUR.


  GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

  Micul dejun ne-a fost servit în cameră și s-a derulat așa. În fiecare seară găseam un carton cu variante din care puteam să ne alegem. Nu erau prea multe dar puteai să alegi tot. În prima zi am bifat puține, crezând că e suficient, dar porțioarele erau prea mici, așa că următoarele zile am bifat mai mult și a fost ok. Pe cartonaș bifam ce voiam și alegeam ora la care voiam să primim micul dejun. Fix la ora aceea ne bătea în ușă camerista cu o măsuță pe roti, cu 2 blaturi pe care erau înșirate foarte frumos toate. O risipă de veselă, ceșcuțe, farfurioare, pahare….

  Ne-am simțit super răsfățați dimineața când ne bătea în ușă și ne introducea măsuța cu micul dejun. Când terminam o scoteam pe hol.


  LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

  Strada pe care se află casa este largă, aerisită, cu case frumoase. În jur supermarket și multe restaurante și terase. În dreapta, la câteva sute de metri, chiar în capătul străzii, după ce treceam printr-un pasaj colorat, cu graffiti, este o piață cu alimentare și lucruri, de unde mi-am luat o pereche de pantaloni și un pulover, de care sunt foarte mulțumită. Tot în zona aceea este stația pentru autobuzul de Fiesole, până unde am făcut nici 20 de minute (aprox 5 km). În partea stîngă la 200 de m este P. za Liberta, foarte aspectuoasă, cu un arc de triumf, o poartă veche și o fântână. De acolo ieșeam în centru într-un sfert de oră pe jos.

  Am văzut ulterior că B&B Lorena a afișat prețuri mult mai mari decât am prins noi. Am făcut o simulare acum și pentru începutul lui iunie este 138 EUR/noapte, deci de aproape 3 ori mai mult decât am dat noi, iar fix în aceeași perioadă (sfârșitul lui noiembrie), îmi afișează 112 EUR/noapte. Chiar atâta n-aș da pentru o noapte acolo, dar dacă prindeți o ofertă este un loc de care am fost foarte, foarte mulțumiți. Pentru toate motivele expuse mai sus.


  despre DISTRACȚIE & RELAXARE

  Florența este Florența! Ai tot ce trebuie pentru a te simți special.

  Citește și CONTINUAREA aici

  [fb]
  ---
  Trimis de Aurici in 02.05.22 18:04:43
  Validat / Publicat: 02.05.22 21:03:23
  VIZUALIZĂRI: 531INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Turcia
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P01 Plazza della Liberta, punctul de reper pentru cazarea noastră.
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63000 PMA (din 48 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [02.05.22 18:33:26] »

  Mutat în rubrica "B&B Lorena Suites, FIRENZE (FLORENŢA)" (nou-creată pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  Aurici [02.05.22 19:27:23] »

  Cursorul este fix în dreptul casei vecine din dreapta, cum te uiți la case, dar nu cred că-i mare bai. B*B Lorena este casa mai înaltă, cu 5 etaje, unde este cursorul este casa vecină cu 2 etaje.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [02.05.22 21:07:10] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Aurici [03.05.22 07:56:17] »

  @webmaster: Mulțumesc, zi frumoasă!

  Dana2008scris / TELEFON [03.05.22 08:21:31] »

  @Aurici: Bună, Aura!

  Am citit cu interes articolul tău și să știi că după îndelungi căutări am luat o cazare pentru sâmbătă și duminică în Florența la 290 euro. Preturile sunt mari dacă vrem și în centru și cu mic dejun continental, consistent.

  Nici Bologna nu are prețuri mai mici, acolo aterizăm vineri și am rezervat o cazare cu 134 euro cu mic dejun.

  Să știi că sunt de mare ajutor articolele despre cazare și mâncare, nu numai cele despre obiectivele turistice, pentru alegerea cărora se investește mult timp.

  Călătorii plăcute! Pupici!

  Aurici [03.05.22 09:17:28] »

  @Dana2008: Ufff, ce scump! Trăim vremuri grele turistice. Și eu am rămas tablou de prețurile de la Lorena Suites când am făcut o simulare înainte să încarc articolul. Sub 50 de EUR pe noapte în Florența nu cred că voi mai prinde ever, am avut mare noroc. Noi am zis că-i din cauză de noiembrie, dar făcând o simulare pentru aceeași perioadă din anul acesta, îmi întoarce mult mai mult pentru o noapte, cu toată reducere mea de VIP.

  Așa este, investim mult timp în căutare. În cazul meu articolele se scriu aproape în faza aceea. De ex, abia aseară am închiriat o mașină pentru Franța, după o lună de căutări pe toate saiturile, comparații, citit zeci/sute de review-uri și condiții de închiriere scrise cu litere de-o șchioapă. Grea viață de turist, cum spuneam! Dar foarte frumoasă.

  Vacanță plăcută la Florența! Dacă mai erau măcar 2 zile în plus era perfect. Abia aștept să ne povestești, pupici.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Aurici, Dana2008

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0779540538788 sec
  ecranul dvs: 1 x 1