ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
LUNA
OCT-2021
PREȚ 34
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Cascais?

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 5 MIN

Cascais, primul popas, direct la masă „în grădină” — restaurantul Jardim dos Frangos

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Din Sintra, aveam în plan să luăm autobuzul şi să mergem la Cascais, frumoasa staţiune de pe coasta Atlanticului, unde să ne petrecem cealaltă jumătate de zi şi de acolo să ne întoarcem pe seară cu trenul în Lisabona.

Astfel că după vizita la Palácio Nacional de Sintra (vezi impresii), ne îndreptăm spre gară, de unde ne informaserăm că pentru deplasare trebuie să ne urcăm în autobuzul 417. Doar că acesta nu pleca chiar imediat, ci mai aveam vreun sfert de oră până la ora stabilită (13,40), numai bun de folosit pentru o refrişare cu ceva potrivit pentru o vreme neaşteptat de caldă pentru a treia decadă a lunii octombrie.

Am cumpărat biletele de la şoferul autobuzului, cu cash: 4,30 €/ persoană. Distanţa care desparte Sintra de Cascais, de circa 18 km, autobuzul a străbătut-o în 35 de minute, date fiind şi cele câteva staţii la ieşire şi intrare în localităţi, deşi preponderent drumul este pe autostradă.

Cum era trecut de orele 14,00 şi foamea ne dădea târcoale de ceva timp, ne-am dat seama că nu putem colinda prin Cascais cu burţile goale, aşa că ne-am propus ca primul obiectiv să fie un local în care să ne refacem forţele. Zis şi făcut, de cum a oprit autobuzul la capăt de linie, în autogară, am mai făcut câţiva paşi către centrul istoric şi ne-a ieşit în cale un local cu terasă care părea exact ce căutam: călcat de clienţi, şic, cu stil, pe numele său Jardim dos Frangos. Localul este destul de mare şi specializat, aşa cum îi sugerează numele, în preparate de pui. Jardim dos Frangos, în traducere mot-á-mot, înseamnă “grădina de pui” . Dar, din câte am observat, s-a axat pe bucătărie portugheză, în general, şi are ceva vechime în domeniu, lăudându-se că funcţionează din 1974.

Adresă: Alameda dos Combatentes da Grande Guerra 68, Cascais 2750-326 Portugal

Tel: +351 21 486 1717

Website: https://www.jardimdosfrangos.com sau https://www.tripadvisor. pt/Restaurant_Review-g189154-d1163453-Reviews-Jardim_dos_Frangos-Cascais_Lisbon_District_Central_Portugal. html

Ne oprim puţin, studiem un panou care ne spunea că putem alege mâncarea zilei care era stufat de iepure la cuptor cu friganele şi cartofi, că şi apare de îndată un chelner ce ne invită la masă cu zâmbetul pe buze, atitudine foarte politicoasă de altfel.

Ne învoim fiindcă miresmele erau demenţiale iar noi rupţi de foame şi nedispuşi să pierdem prea mult timp în căutarea unui nu ştiu ce minunat local. Convinşi că nu puteam greşi prea tare cu decizia, ne aşezăm la terasă la o masă şi cerem totuşi şi meniul, soţul meu vrând să-l consulte în eventualitatea că-i va face cu ochiul ceva anume şi nu s-a înşelat. Mi-a plăcut că meniul era disponibil în patru limbi: portugheză, spaniolă, franceză şi engleză. L-a răsfoit şi a pus ochii pe alt preparat: pataniscas de bacalhau (chiftele de bacalhau) cu garnitură de orez şi fasole şi supa zilei.

Cu supa zilei am fost şi eu de acord imediat, incluzând-o şi în comanda mea, în schimb eu rămas la părerea că trebuie să iau stufatul de iepure măcar din curiozitate, deoarece nu-mi mai aminteam exact gustul acestui tip de carne în ultimii treizeci de ani, deşi parcă îl mai încercasem cândva. În plus, dacă-i vorba de mâncarea zilei, din experienţă am remarcat că de regulă aceasta iese gustoasă, bucătarii ştiind exact cum s-o prepare, iar cantitatea mare este un factor favorabil în astfel de situaţii.

De băut, soţul meu s-a orientat la o sticlă de vin alb la jumătate de litru, iar eu am luat o cafea şi o sticlă de apă plată.

Supa zilei (3 €/porţia) era una cremă de legume, dar foarte bună la gust, de genul celei pe care o întâlniserăm şi în Lisabona şi care ne plăcuse mult.

Stufatul de iepure (8 €) a fost delicios şi chiar m-a dat pe spate, acesta fiind şi principalul motiv pentru care am scris acest articol, din acel moment am început să reconsider carnea de iepure şi s-o caut prin supermarketurile de la noi. Inutil să mai spun că feelingul nu m-a înşelat şi am ales ceva gustos, bine gătit şi deloc scump.

Nici celălalt fel de mâncare, acele pataniscas de bacalhau (chiftele de bacalhau) (9,5 €) nu a dezamăgit, soţul meu declarându-se de la primă vizită în Lisabona, fan al acestui tip de peşte, gătit sub orice formă. Mai neobişnuită mi s-a părut garnitura de orez cu fasole boabe, în compania căreia cele trei bucăţi de peşte mărunţit cu legume mergeau de minune.

Vinul alb sec, Conde Villar, s-a dovedit excelent cu ambele preparate, însă eu doar l-am gustat, şi deloc scump: 5,50 €/sticla de 0,5 l. În schimb, am savurat cafeaua (1,10 €) care mi-a plăcut în mod deosebit în Portugalia, în general găsind-o aici destul de ieftină şi puternic aromată. Asta înseamnă să ai Brazilia, fostă colonie portugheză, ca principal furnizor de cafea!

Per total, nota de plată s-a dovedit foarte prietenoasă (31 €) şi am achitat-o cu numerar, mulţumind pentru serviciul ireproşabil şi chelnerului căruia i-am lăsat conform, uzanţelor nescrise, în plus zece procente.

În concluzie, recomand celor ce ajung în Cascais să se oprească la masă în acest superb orăşel, fie la acest local, fie la altul, fiindcă acestea abundă pe toate străduţele, pentru mâncărurile bune şi deloc scumpe, pentru atmosferă şi servicii alese.

 

Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

La intrare în centrul istoric al oraşului

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de irinad in 27.04.22 18:18:50
Validat / Publicat: 27.04.22 20:54:24
VIZUALIZĂRI: 624INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Restaurantul Jardim dos Frangos, preparatul zilei: stufat de iepure la cuptor cu friganele şi cartofi
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54600 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX [27.04.22 20:54:10] »

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ionscris / TELEFON [27.04.22 21:17:54] »

@irinad: Excelentă alegere, atât ca local cât și ca meniu. Și ce prețuri prietenoase!

irinad [27.04.22 21:39:09] »

@webmasterX: Mulţumesc!

irinad [27.04.22 21:43:12] »

@Carmen Ion: Mulţumesc frumos, Carmen! Am avut noroc să găsim la ţanc un local bun cu mâncare bună şi destul de accesibil ca preţuri. A fost exact ce ne trebuia ca să purcedem cu foamea potolită la explorarea oraşului.

webmaster [28.04.22 08:26:27] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

maryka [28.04.22 09:39:48] »

Să știi că v-a ieșit în cale norocul... preparatele arată foarte bine, te cred pe cuvânt că erau foarte bune, iar prețurile foarte prietenoase! Ce mai, chiar că ați avut noroc! Un loc grozav pentru refacerea puterilor, nițel de odihnă și avânt pentru mai departe!

Mi-a plăcut, locul din jur este frumos, umbros, probabil că era cald și era binevenit. Iar de voi ajunge pe acolo, sigur vom încerca iepurele, nouă ne place mult!

Nu-mi rămâne decât să văd ce ați făcut la Cascais, până atunci spor la scris!

O zi frumoasă, deși plouă rău... te pup cu drag!

irinad [28.04.22 18:23:30] »

@webmaster: Mulţumesc!

irinad [28.04.22 18:37:00] »

@maryka: Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, îţi spun cu mâna pe inima că am fost foarte plăcut surprinşi de tot: primire, serviciu, mâncare bună, aşa încât am fost îndreptăţiţi să ne facem o primă impresie că în Cascais se mănâncă bine. Apoi, în trecere prin diverse părţi ale oraşului, am tras cu ochiul şi am văzut pe la mese bucate care arătau bine şi turişti mulţumiţi. Cât despre carnea de iepure, îi uitasem gustul fiindcă doar în copilărie îmi amintesc că mai mâncasem, şi acela era de casă, nu vânat. Mi-a prins bine să-mi amintesc, mi-a plăcut mult. Dacă vă place şi vouă, mai adaug un punct în care gusturile noastre coincid.

În Cascais ne-am petrecut frumos toată după-amiaza, abia pe seară ne-am urcat în tren spre Lisabona. A fost cam obositor, dar osteneala a meritat. Urmează şi povestirea...

Mulţumesc mult pentru ecou, vizită, vorbe frumoase! Te îmbrăţişez cu drag!

webmaster [01.05.22 18:55:51] »

Împreună cu continuarea / continuările sale, articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinație.

irinad [01.05.22 19:44:56] »

@webmaster: Mulţumesc frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, irinad, maryka
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.0723631381989 sec
ecranul dvs: 1 x 1