Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 826

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 827

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 828

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 829

Notice: Trying to get property of non-object in /home/amfost/public_html/impresii9.php on line 830
Am dansat cu don' Covid un dans lejer, armonios, lasciv / Din viața comunității AmFostAcolo #AmFostAcolo
ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.02.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
[fb]
TIMP CITIRE: 3 MIN

Am dansat cu don' Covid un dans lejer, armonios, lasciv

TIPĂREȘTE

Un domn în salopetă albă, cu mască pe figură dar complet invizibil a sosit de duminecă în făptura-mi vaccinată de trei ori. Femeia din mine i-a deschis politicos ușa. Vechea mea sinuzită (să-i zic, damă de companie) imediat a deschis robinetul cafetierei, iar domnul guturai i-a făcut o zgomotoasă primire. Noul venit m-a mângâiat cu privirea de m-au cuprins fieri și na, că se făcură îndată 37.6 grade.

Doi ani de zile m-am ferit din calea acestui „personaj” și totuși, ca în povestioara cu vizirul care, plimbându-se prin grădină cu sultanul, când a zărit moartea venind spre el, a urcat vijelios pe cal și-n goana mere, îi spune sultanului că are o treabă urgentă la Samarkand, sultanul rămâne stupefiat când moartea îi șoptește, „Cel care era cu tine nu era vizirul? M-am mirat că-l văd aici pentru că diseară am întâlnire cu el la Samarkand!” , la fel și eu am avut întâlnire cu domnul invizibil.

Doi ani de zile m-am ferit din calea misteriosului personaj și totuși... zic, după vizita făcută la vecinii mei de vis-a-vis, probabil într-un moment de neatenție o fi găsit ușa deschisă și s-a furișat.

Oricum, după testul de rigoare, a început dansul. Unul lejer, armonios, lasciv. Un dans macabru, când domnul partener, în salopeta-i albă, la 38,6 grade mi-a șoptit suav la ureche, „Noi ne cunoaștem!”

31 decembrie 2019. Am dansat cu UPU în noaptea de revelion. Am întâmpinat anul 2020 cu o puternică pneumonie după ce UPU m-a plimbat timp de 4 zile cu 38.00-39.00 grade de la un spital la altul. Ce-i drept, atunci nu se auzise despre acest misterios personaj, dar... am aflat că, se știa.

Octombrie 2019 Sicilia. Am stat în Catania patru zile și abia am reușit să vedem orașul în ultima zi. Restul s-au consumat prin deplasări în Taormina, Siracusa și Armerina cu transport în comun, lume, înghesuială. Să zicem că spre Siracusa, am stat în autobus alături de un domn misterios în salopetă albă, invizibil, care m-a întrebat încotro voi merge după? „Oooo... Romania, ceva nou, nu amfostacolo!” Compania a fost plăcută! Mic copil, dezorientat și fără mutații, s-a dezlănțuit două luni mai târziu, când dansul a fost unul vijelios, la care nu am mai ținut ritmul și era gata, gata să mă prăbușesc.

A fost sau nu a fost? Unii medici mi-au confirmat, că da. Poate nu a fost, dar domnul invizibil, în salopetă albă mi-a șoptit, repet, „Noi ne cunoaștem!” Înclin să cred că domnul invizibil din Siracusa, cel din noapte de revelion și cel recent furișat pe ușa casei, sunt una și aceiași entitate care bântuia lumea de doi ani de zile.

Concluzia. Aveți grijă cui deschideți ușa. Aveți grijă pe unde umblați, grijă la cei din jur, la locurile pe care le vizitați. Inamicul este periculos, tocmai pentru faptul că este invizibil.

Noroc și sănătate, să auzim de bine și să ne trăiască anticorpii!!


[fb]
---
Trimis de mihaelavoicu in 11.02.22 13:02:14
Validat / Publicat: 11.02.22 17:00:40
VIZUALIZĂRI: 670
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
32 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 40 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

32 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 32
webmasterX [11.02.22 17:00:22] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Din viața comunității AmFostAcolo, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică cu regim de votare +/-1PMA

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

zapacituscris / TELEFON [11.02.22 17:20:35] »

@mihaelavoicu: nea salopetă ăsta a ajuns și pe la noi. "Nimeni nu scapă! Veți trece de-a valma prin maladie, conștienți au ba, cu anticorpi sau fără, vaccinați sau nu! ", a spus-o ritos. Scăpăm și scăpărăm!

adrianbogdan [11.02.22 17:24:13] »

Buna! plastic redate experiențele.

Eu m-am chitnuit ca să nu îl iau pe asta micu... omicronu, altfel pierdeam internarea (aveam programare de acum 3 luni) de o zi la IOB.

Pot să-ți spun - Felicitări! Bine că ești bine si cum ai spus chiar tu. Aveți grijă pe unde umblați, grijă la cei din jur, la locurile pe care le vizitați. Inamicul este periculos, tocmai pentru faptul că este invizibil.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
mihaelavoicu [11.02.22 17:47:15] »

@zapacitu: „Lupul unde a mâncat o oaie, se întoarce” Sper să nu se conjuge!

msnd [11.02.22 18:08:06] »

Mă bucură tonul cu care ai scris. Înseamnă că, cel puțin acum, te simți ceva mai bine.

Noi nu am avut treabă cu acest individ. Drept este că, în limita posibilităților, ne-am ferit cât am putut (minim de deplasări, mască peste tot, spălat pe mâini (Doina se spală și în nas)). Nu am idee de ce nu face mai multă lume la fel.

În plus, sunt un pachet de nervi când mă întâlnesc pe stradă cu indivizi fără mască, sau care își apără bărbia cu ea. În acest timp eu umblu cu ochelarii aburiți, de pot să mă împiedic în orice moment. Dar trebuie! Statistic vorbind, în acest moment, în București, din 100 de persoane întâlnite în vecini, pe stradă, în magazine sau în transportul în comun, trei și ceva pot fi bolnave.

Azi mi-a mai trecut pe la ureche un zvon: guvernul se gândește să renunțe la „Starea de Urgență” , respectiv la toate restricțiile. Nu cred că este bine. Dar, vom vedea!

Să dea Dumnezeu să ne revedem cât mai curând!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
mihaelavoicu [11.02.22 18:09:42] »

@adrianbogdan: Recunosc, am avut o formă extrem de ușoară. Vaccinul, numai pe post de „ascuțitoare de săbii” dacă a fost și tot și-a făcut treba!

Sănătate și slavă lor, anticorpilor!

mihaelavoicu [11.02.22 18:41:09] »

@msnd: Da, mă simt foarte bine, deși mai am din tratament. Și mie mi-a trecut ceva pe la ureche, cun că Marea Britanie a renunțat la Stare de urgență și prințul a făcut covid.

Sănătate și să ieșim cu bine!

Dragoș_🇷🇴 [11.02.22 18:43:21] »

@msnd:

sunt un pachet de nervi când mă întâlnesc pe stradă cu indivizi... care își apără bărbia cu ea

Acu' vreo săptămână, trecând pe lângă un tip aidoma celor de care te plângi mai sus, i-am zis lu' iubi (dar destul de tare să audă și pitecantropul): „ăsta sigur și chiloțeii îi poartă la fel, pe sub cuculeț” ...

Evident, nu am zăbovit pe lângă el, să văd cam ce față face...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][10 voturi]
Carmen Ion [11.02.22 19:08:42] »

@mihaelavoicu: Multă sănătate ție și nouă, tuturor!

crismisscris / TELEFON [11.02.22 19:27:42] »

@mihaelavoicu: Multă sănătate!

mihaelavoicu [11.02.22 20:06:08] »

@Carmen Ion: Uite că se făcu doi ani de când tot ne dorim o stare de normalitate.

Cu bine!

mihaelavoicu [11.02.22 20:08:55] »

@crismis: Merci, Cristina! Tu înțelegi cel mai bine situația.

Te îmbrățișez!

nrs † [11.02.22 20:43:17] »

sanatate multa!

daca tot suntem la off pot sa zic o povestioara? e despre domnul in halat

acum o saptamana si ceva, la birou: eu ajung suparat ca Printesa se simtea rau si nu voia sa se testeze, colega imi spune aproape soptit: Ana are test de saliva pozitiv! eu o intreb "dar cum se simte? " perfect! a mers la PCR si a iesit covid, au stat 5 zile in carantina toti fiind vaccinati, iar Ana habar nu a avut ce e aia covid. Printesa a facut intr-un final 2 teste de saliva care au fost negative, dar a necesitat tratament pentru raceala, gripa sau mai stiu eu ce... nu a vrut PCR neam, dar s-a vindecat. intretimp, mami care consuma o sticla de spirt pe zi si poarta masca cand mergem noi trei cu masina, a inceput sa aiba simptome iar testul a aratat pozitiv. inca inghite un pumn de pastile, dar e pe drumul cel bun. perfid rau "domnul in alb"

cred ca toti ne vom intalni cu el, uni poate fara sa stim

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][6 voturi]
mihaelavoicuscris / TELEFON [11.02.22 21:10:28] »

@nrs: Eu am fost încă de la începutul pandemiei responsabilă și prevăzătoare sub toate aspectele și ai mei la fel. Nu pot să-mi dau seama de unde am luat. Vecinii au fost cantonati în apartament că venise cel mic cu microbul de la școală, fără să luăm legătura, decât prin telefon.

Mi-a picat fisa. Viitorul val va fi contagios prin telefon. Atunci sa vezi prăpăd!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
nrs † [11.02.22 21:12:04] »

eu sunt mai optimist si cred ca viitorul val nu va mai fi

AZE [11.02.22 22:55:29] »

Multă sănătate

Citind ceea ce ați scris pot să zic că și noi ne-am ferit de 2 ani, la început speriați pe urmă mai încrezători. Chiar am scris 2 articole off topic despre virus, la început când era totul necunoscut și mi-am mai permis și câte o glumă pe urmă mai puțin.

Deci cu toată prevenția trupa mea de 3x3 (adică noi 3 x 3 vaccinuri) l-a întâlnit pe don covid, de fapt ne aflăm în mijlocul întâlnirii, mai negociem, mai amenințăm, etc... Se mai și lungește această negociere deoarece ne-a vizitat pe rând așa la vreo 3 zile fiecare deci ăia 5 zile o să devină mai mulți...

Dar mi-am adus aminte și de AFA că ce nu am scris în ultimele 3 luni deoarece am muncit mai mult decât în tot anul 2020 și ceva din 2021 și nu am avut timp-acum este momentul să scriu până nu uit complet de excursii. Pe urmă vine munca, alte excursii (ce optimist sînt asa-i?) și nu mai e timp de scris.

Toate cele bune

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
adso [11.02.22 23:05:18] »

@mihaelavoicu: Multă sănătate!

MarinaCoscris / TELEFON [12.02.22 12:59:27] »

@mihaelavoicu: mare dreptate aveți. Și eu cred că și-a umflat mușchii prima oară prin decembrie 2019, la mine 1Decembrie 2019, când puștiulică, la vremea respectivă, avea 2 ani, mi-a adus balaurul acasă. 2 luni am tușit de mă ardeau plămânii. Cred că am luat și mama medicamentelor și nu mai trecea.

Când a apărut oficial virusul minune, și restricțiile, și nebunia cu ce implica să naști în pandemie (dacă Doamne ferește, erai pozitivă la test, 2 săptămâni ți se lua copilul fără drept de replică, să mai zic că si testele au limitele lor?), eram însărcinată deja. Deci 9 luni de stres.

Sănătate multă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
adsoscris / TELEFON [12.02.22 13:04:51] »

@MarinaCo: Deci dvs ati fost pacientul zero

MarinaCoscris / TELEFON [12.02.22 13:22:03] »

@adso: tot ce se poate. Cert e că pe 18Decembrie 2020 eram negativ, deci am avut dreptul să îmi țin fiica în brațe.

mihaelavoicuscris / TELEFON [12.02.22 13:30:00] »

@MarinaCo: 2019 sau 2020?

MarinaCo [12.02.22 14:07:48] »

@mihaelavoicu: 2020 era negativ, in 2019 nu cred ca era test

mihaelavoicuscris / TELEFON [12.02.22 14:27:05] »

@MarinaCo: Corect. Scuze!

zapacituscris / TELEFON [12.02.22 14:37:23] »

@adso: totul e relativ bunule adso, "pentru un virus răspândirea poate fi definită matematic drept numărul de noi victime infectate pentru fiecare pacient inițial. " - J. Diamond: "Arme, virusuri și oțel".

Dar cine e pacientul zero? Unii spun că e greu de identificat, oricât de disputată ar fi această postură, ba că e vânzătoarea fructelor de mare din piața Wuhan- 5 decembrie 2019, ba că ar fi contabilul Chin pe 8 decembrie 2019, laborantul de la institutul inaugurat pe 2 decembrie 2019. În SUA, primul caz a fost raportat pe 20 ianuarie 2020, în România primul caz e raportat pe 26 februarie 2020 la un localnic din Prigoria Gorj. Întrebarea de om nătâng cum sunt, e "dar dacă virusul era de mai mult timp în fibra umană, sau nu? " Netestându-ne, nu puteam ști dacă-l avem sau nu. Trebuie să ne purtăm ca și cum l-am avea, ca să nu-l dăm și altora. Trebuie să ne purtăm ca și cum nu l-am fi avut niciodată, pentru că, dacă nu l-am avut, nu suntem imuni. Așadar, avem și în același timp n-avem virusul.

Există speculații înspre zona celei de-a 7-arte, cum că "Pacientul zero" ar fi apărut chiar în 2018, cu Stanley Tucci și Natalie Dormer.

Relativitate, mon ami...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
mihaelavoicu [12.02.22 16:23:41] »

@zapacitu: Mie mi-a indus un mare semn de întrebare medicul neurolog la care am fost la aproape 8-9 luni după externarea de la Pneumologie. Îmtâmplător veni vorba și mi-a spus, SIGUR am avut covid. Eu, nu și nu, el Sigur, Sigur. Zic, Nici nu se știa pe atunci pentru că primul caz a apărut în februarie 2020 și eu am fost internată în 2019. BA, DA îmi răspunde. Se știa. Când i-am spus că mai fusesem și în Sicilia și-a pus mâinile în cap și a încheiat discuția cu mine.

Prin vara lui 2020 apăruse în presă cum că, încă din august 2019 chinezii erau alertați dar continuau să inunde Europa cum o fac de obicei. Iar prin toamna lu 2021 mi-a trecut pe la ureche cum că Italia se confruntase cu un inamic necunoscut tot prin vara lui 2019. În Decembrie zice-se că a apărut primul caz la ruși, care au închis imediat granița cu China (???) Știți cum e cu astfel de informații? Se dau odată într-un anume context și gata. Cine pride, prinde, cine nu, nu. Numai alea cu Simion și alții, sunt repetate de zeci de ori, să priceapă bine, bine românul.

Sunt sigură că aici ne citesc și persoane competente, chiar cunoscătoare, dar stau în espectativă. Nu înțeleg de ce nu intervin? În definitiv e o problemă comună, majoră, ne privește pe fiecare, unora le-a stricat concediul, alții au pierdut pe cineva drag. Mulți poate au trecut prin boală și au o oarecare experiență. Și tac. Alții stau speriați și aștaptă să treacă și „valul ăsta” , iat domnul în salopeta albă, cu mască de protecția joacă țonțoroiul printre noi. Avantaj, invizibilitate!

În cazul ăsta am încheiat discuția și pun PUNCT. Vă doresc sănătate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
zapacituscris / TELEFON [12.02.22 17:24:28] »

@mihaelavoicu: industria cercetării medicale viciate de interese financiare naște monștri, iar monstrul cel mai la vedere, zămislit astfel, e "domnul" de care pomeneai că joacă țonțoroiul. Persoanele "competente" (a se citi venale) fac bani mulți din activitatea monstrului în salopetă, iar cele competente cu adevărat, se luptă la baionetă prin spitale.

E o carte a unui medic (Ben Goldacre) care denunță corupția din spatele industriei de medicamente. Citind-o, multe se vor limpezi. Se numește "Pseudoștiința" - Ed. TREI, 2012.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
mihaelavoicu [12.02.22 18:37:07] »

@zapacitu: Da, am înțeles. De fapt se știau unele lucruri.

După ce toți, dar absolut toți, așa cum ai spus, vor trece prin boală, „salopeta albă” își va fi îndeplinit misiunea încredințată la plecarea din laborator. Dar până atunci, cred că mai e. Eu mă aștept la „replici” , cu alte cuvinte să mai trec pe ring, deși vigilența nu trebuie să scadă. Dar nici statul în casă nu este o soluție salvatoare E părerea mea.

Mulțumesc celor care au colaborat la schimbul de impresii și au împărtășit din experiența proprie. Actualul nostru Eminescu, Ce e val ca valul trece... . Cu alte cuvinte, val după val, până macină tot!

Sănătate și iar sănătate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
zapacituscris / TELEFON [12.02.22 18:57:56] »

@mihaelavoicu: precum un umil membru al Asociației Alcoolicilor Anonimi, după semnele trasate cu rigla și compasul științei moderne (testare nazală confirmată, test PCR confirmat, două zile mai grele de boleșniță, apoi relache, pierderea simțului olfactiv și a gustului, izolare 14 zile), pot afirma: ȘI EU AM AVUT COVID (în același timp cu tot familionul plus soacra) ! Oare am avut asta?

Cutia Pandorei pare a-și fi găsit noi stăpâni.

Și eu vă doresc sănătate, cu anticorpi imbatabili, se-nțelege!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
elenaadinascris / TELEFON [13.02.22 20:07:05] »

Multă, multă sănătate, gânduri și trăiri pozitive!

Să aveți parte de un an fără alte încercări negative!

🥰

mihaelavoicu [13.02.22 22:58:10] »

@elenaadina: Mulțumesc din suflet! Toți ne dorim liniște și normalitate.

Te îmbrățișez!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, AZE, crismis, elenaadina, Mari-a, MarinaCo, mihaelavoicu, msnd, zapacitu
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.10086512565613 sec
ecranul dvs: 1 x 1