ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 18.08.20
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
NOV-2021
DURATA: 4 zile
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ 3700 lei
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Vacanța pe Costa del Sol

NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
[fb]
NOU TIMP CITIRE: 10 MIN

Întoarcere la Costa Del Sol

TIPĂREȘTE URM de aici

Prima dragoste nu se uită niciodată... ar spune unii! 😀... S-o creadă ei asta... eu le spun clar și răspicat că... Prima călatorie nu se uită niciodată!!! 😄

Deci așadar și prin urmare am revenit la destinația"Alfa" pt noi: Costa del Sol, parte din minunata Andaluzie, adică acei aproximativ 150 de km de mare, plajă, palmieri și voie bună!

De fapt și de drept, în Malaga trebuia să ajungem pt un concert, dar din nou Covrigul19 și-o vârât coada unde nu-i fierbe oala și concertul s-o anulat😒. Cu biletele de avion luate de vreo 3 luni (Otopeni-Malaga 450 de lei / 2 persoane) ne-am spus că 4 zile pe acele meleaguri la sfârșit de noiembrie ne-ar prinde foarte bine, chiar și fără concert. Și tare fain o mai fost! 😀

Fără concert, am decis să ne cazăm în Fuengirola, deoarece acest oraș se află cam în mijlocul Costei Del Sol, iar de acolo puteam ajunge în orice parte muuult mai ușor. Pe lângă acest aspect, cunoșteam cât de cât și orașul având experiența anterioară. Hotelul găsit pe booking:Hotel Reyesol (800 de lei/ 4 nopți cu mic dejun) cică la două stele cotat... dar dacă ar fi să decid eu... cam 3 stele jumate așa😀... totul ireproșabil, atenți la distanțare, igienizare, micul dejun variat, iar ca distanță față de plajă maxim3-400 de metri. Mișto hotelul pt 4 zile!

No Bun. Pe lângă paella, jamon și sangria... spaniolii mai au și RENFE😄, adică rețeaua aia faină de trenuri care merg și pe afară și prin subteran și care te duc cu viteza vântului exaaact unde ai nevoie. 😃

Bineînțeles, ca orice oraș mare care se respectă, stația de tren este la 200 de metri față de ieșirea din aeroport. Bilete se achiziționează de la automate/ case de bilete, se poate plăti atât numerar cât și cu cardul. Destul de ușor de utilizat și automatele. De la stația de la aeroport până la Fuengirola sunt fix 12 stații, fiind și capăt de linie. O asemenea călătorie durează în jur de 45 de minute și costă 2.7 eur (se tarifează în funcție de distanță). La oricare din stații vrei să cobori (ex:Torreblanca, Los Boliches, Carvajal, etc) marea, palmierii, frumoasele străduțe spaniole te așteaptă! Fiecare stație este anunțată atât în spaniolă, cât și în engleză. (afișajul la unele trenuri merge, la unele nu). Fiind capăt de linie pt RENFE, în Fuengirola își intra în rol compania de autobuze AVANZA (mai sunt și alte companii desigur) iar aceste autobuze merg pe aaabsolut toată coasta și poți coborî unde vrea inima ta. (la fel, se tarifează în funcție de distanță. Atenție, pt plata la șofer, bancnotele mai mari de 10 euro nu sunt acceptate iar plata cu cardul nu se poate efectua). Stația centrală de autobuze în Fuengirola e situată în apropierea stației finale de tren. De îndată ce ieși la suprafață, în față ai statuia din sensul giratoriu, faci dreapta, și la 100 de metri e stația. În cele 4 zile am apucat să ne bucurăm de aerul din Fuengirola, Malaga, Marbella, Puerto Banus, Elviria, Benalmadena, și am dat o fugă și până la frumosul Gibraltar.

Fuengirola

E un oraș destul de măricel am spune, din care nu îți lipsește absolut nimic. Frumoasa promenadă pe malul mării se întinde pe aproximativ 3 km, unde în fiecare dimineață oameni de tooaaate vârstele, cu precădere cei trecuți de 50 de ani am realizat noi, fac tot felul de sporturi. De asemenea, există și o veche cetate care străjuiește deasupra plajei, iar priveliștea de acolo e încântătoare! Orașul poate fi deopotrivă liniștit, dar și agitat. Nu duce lipsă de activitate nocturnă deloc. Am ratat Bioparcul de care dispune pt a doua oară, dar a treia oară nu-l mai ratăm (motiv pt a reveni 😃) În schimb nu am ratat biblioteca lor de lângă Bioparc... și ce bibliotecă faină! Străduțe mici și înguste, terase, baruri... toate sunt acolo bine așezate! Nu are rost să mă complic cu nume de restaurante... oriunde ai nimeri... nu pleci nemulțumit! 😋Dar da... am mâncat aici o paella de te pișcă ochii nu alta 🤣... din diiitai tigaia aia or ieșit fix 7 porții... tot am ras 🤣🤣. Cu două beri Mahou și două pahare de vin de Malaga am plătit în jur de 45 de euro la un restaurant fix pe plajă! Zi de zi ne-am pierdut câte 2 -3 ore pe străzile Fuengirolei și am prins chiar și inaugurarea parcului de Crăciun... altceva... superb!!!

Malaga

Ce oraș frumos!!! Sunt atâtea de văzut, făcut... acel centru minunat, multitudinea de parcuri, muzee, promenada pe malul mării. Mare lucru nu am făcut de data asta în Malaga, aveam pe listă doar plaja Malagueta (bifată) și paseo maritimo Antonio Banderas... da da... e malaguez baiatu... 😀... de fapt acest paseo nu e altceva decât promenada pe malul mării dintr-un anumit punct... Am petrecut în Malaga 3 ore. Groaznic de puțin dacă am fi fost la prima experiență acolo. Călătoria de la Fuengirola la Malaga înseamnă 14-15 stații cu RENFE și costă 3.3 Eur. Ajungi acolo cât ai zice pește!

Marbella

Gurile spun că e Cea mai Cea stațiune a Spaniei unde opulența e la rang de artă! De la Fuengirola la Marbella se ajunge cu busul (M220) AVANZA și costă în jur de 3 euro, iar călătoria cam 45 de minute durează. Călătoria e doar pe malul mării iar stațiunile prin care trece sunt minunate. Marbella e într-adevăr superbă și te poți aștepta în orice clipă să dai nas în nas cu te miri ce vedetă care ia masa ori filmează ceva. Și cum nu e dracu așa de negru... poți să și mănânci la prețuri decente și în Marbella. Noi am mâncat niște sandvișuri cu jamon și chorizo extrem de gustoase și sățioase alături de o cafea, în chiar inima Marbellei și am plătit în jur de 12 euro. Faleza cu palmierii aceia... îți taie respirația. Străduțele mici cu flori din centrul vechi care apar într-o sumedenie de videoclipuri latino, sunt de o frumusețe rară!

Puerto Banus

No aici îi bai! 😀 În locul acesta chiar și opulența ar fi puțin intimidată😂. Pliiin de iahturi de lux andocate pââână în bordura străzii, de unde pe amărâții proprietari de iahturi îi așteaptă cuminți mașinile de teapa Ferrari, Maseratti etc🤣. De asemenea, vis-a-vis de iahturile parcate, la 3 4 metri stau înșirate magazine ca Gucci, Armani, etc. Am zis că n-are rost să-mi pierd timpul să văd ce prețuri sunt la terasele de lângă acele magazine 😁. Am făcut niște poze pe faleza mai... normală 😂și ne-am retras în plină glorie. Cam o oră am petrecut pe acolo. Aici se ajunge cu busul luat din gara centrală din Marbella (cam 1.5 eur și 20 minute timp de mers).

Benalmadena

La Benalmadena-oraș se ajunge cu șmecherul RENFE luat din Fuengirola și costă cam 2 euro. Noi aveam pe listă castelul Colomares care era de fapt în Benalmadena sat. Pt a ajunge acolo am luat busul (nr 121,1, 4 eur cost) chiar de la ieșirea din gara Benalmadena -oraș. Castelul e destul de recent (2.5 eur), frumos, oferind niște priveliști superbe. Împătimiții pozelor ar petrece ore bune acolo, chit că nu e foarte mare. Străduțele din Benalmadena-sat sunt mirifice și se prea poate ca în orice moment să ai impresia că apare în fața ta Jose Armando cu Esmeralda la braț🤣🤣. Exact curți și străduțe ca în vechile telenovele sunt 😅. Tot aici am mâncat niște calamari prajiți... hmmmmm... ioi...

Elviria

La Elviria de ajunge tot cu AVANZA, luat din gara centrală din Fuengirola, și e cam la jumătatea distanței dintre Fuengirola și Marbella. Localitatea asta nu e prea cunoscută dar ocupă un loc special în inima noastră, fiind primul loc unde ne-am cazat în străinezia😂. Aici viața de noapte nu e prea ofertantă dar sunt din plin puburi și restaurante. Ai de unde alege Stațiunea e populată în principal de nordici trecuți de 50 de ani bine 😃. Dacă vrei liniște și mare, aici e de tine, deși până la plajă sunt cam 10 minute bune de mers, din zona frecventată de noi. Am băut câte ceva la barul nostru preferat, Uno Sports Bar, ne-am plimbat pe străzile liniștite de acolo apoi ne-am retras către Fuengirola. Am găsit Elviria așa cum o știam, chiar mai frumoasă!

Gibraltar

Fiind atât de aproape, trebuia să revenim și aici!

Din gara centrală din Fuengirola am luat busul (compania ALSA, cost 10 eur de persoană) cu destinația Linea de la Conception, adică orașul spaniol lipit efectiv de Gibraltar. Călătoria durează cam 2 ore, peisaje absolut superbe, iar din gara din Linea până pe teritoriu britanic faci 8-9 minute pe jos. Traversarea pistei aeroportului, situată între Atlantic și Mediterană e o experiență tare faină. Pt mine e și mai aparte, lucrând în domeniu știu ce înseamnă catastrofa de a ajunge vreun civil pe pista unui aeroport 😂... iar aici... ajunge chiar oricine poftește fără nicio consecință🤣. La vizita anterioară făcusem cunoștință cu celebrii macaci de pe stâncă, de data aceasta am făcut câteva cumpărături doar, urmând să revenim la Fuengirola. Am întâlnit aici și o pereche faină de români... hai hui ca și noi... trecuți ambii de 45 de ani, pe care i-am sfătuit în legătură cu obiectivele Gibraltarului. Poate sunt pe aici... îi salutăm pe această cale... 😂. Frumos Gibraltarul!

Capitolul covrig19. În acea zonă a Spaniei masca e obligatorie în spațiile închise și facultativă pe stradă. Chiar și așa, aș putea să număr persoanele fără mască pe stradă pe degetele de la o mână. N-aș putea spune lucrul acesta despre românii călători cu Wizzair-ul. Da... da... aceia care se descalță în timpul zborului, care poartă mască sub barbă chiar și dacă li se atrage atenția de minim 5 ori, care se înghesuie pe culoarul avionului de îndată ce acesta e in poziția de parcare, chiar dacă motoarele încă sunt în funcțiune și se mai și plâng că sunt ținuți în picioare pe culoarul avionului. Ce proceduri aviatice să respecte românii domne... noroc bun Ardeal... 😒.

Îi musai să revenim pe Costa del Sol... ne mai așteaptă în zona aia Sevilla, Almeria, Cadiz... bioparcul din Fuengirola 😀... Poate chiar în plin sezon... cine știe... Așa că dragă PAELLA, dragă SANGRIA, dragă JAMON, dragă RENFE... pe curând! 😀

Cost total= 3700 de lei.

Ne-am simțit din nou ca acasă și... ne gândim tot mai mult ca locul acela chiar să ne devină... casă!!!

selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

[fb]
---
Trimis de alex1987sb in 04.12.21 23:09:07
Validat / Publicat: 05.12.21 09:28:15
VIZUALIZĂRI: 1487
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex1987sb); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 plaja Malagueta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40200 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  12 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [05.12.21 09:27:11] »

  Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța pe Costa del Sol, #DESCOPERĂ COSTA del SOL" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: Excursii / activităţi opţionale în zona Costa del Sol]

  webmasterX [05.12.21 09:36:09] »

  Hotelul găsit pe booking:Hotel Reyesol (800 de lei/ 4 nopți cu mic dejun) cică la două stele cotat... dar dacă ar fi să decid eu... cam 3 stele jumate așa😀... totul ireproșabil, atenți la distanțare, igienizare, micul dejun variat, iar ca distanță față de plajă maxim3-400 de metri. Mișto hotelul pt 4 zile!

  Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

  webmasterscris / TELEFON [05.12.21 09:54:22] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  ===

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  Flaviuscris / TELEFON [05.12.21 09:59:21] »

  No, fain de tăt!

  nicole33 [05.12.21 10:50:08] »

  @alex1987sb:

  Felicitări pentru minivacanță și pentru articol!

  M-am bucurat să revăd în fotografiile tale locuri prin care și eu am umblat în urmă cu aproape zece ani . Chiar dacă pentru mine Costa del Sol a reprezentat a treia destinaţie vizitată în Spania şi eu mi-am propus să revin pentru că mi-au rămas destule de văzut. Încă nu am reuşit, dar tot voi reveni cândva.

  Nu a fost "prima dragoste", dar mă leagă amintiri frumoase, zona fiind extrem de ofertantă. Aproape că te invidiez pentru vremea minunată de care ai avut parte la sfârşit de noiembrie.

  Ne-am simțit din nou ca acasă și... ne gândim tot mai mult ca locul acela chiar să ne devină... casă!!!

  Gândul ăsta l-am avut şi eu.

  Clima este extraordinară pe Costa del Sol, iernile sunt tare blânde şi ar fi perfect pentru mine care nu suport frigul .

  Britanicii, în număr mare, ne-au luat-o înainte, cumpărând proprietăţi în această zonă, case pe care le închiriază în sezon, dar în care locuiesc ei iarna.

  Poate ne povesteşti ceva şi despre hotel

  Carmen Ion [05.12.21 12:09:50] »

  @alex1987sb: Faină tare mini-vacanța ta, mi-a trezit amintiri minunate și un dor de ducă...

  Parcă aș fi vrut mai multe poze, mu mă săturam privindu-le!

  Un mic, foarte mic sfat: la viitoarea descindere în Andaluzia, nu rata Ronda, Granada și Cordoba. Și niște pueblos blancos.

  Felicitări pentru poveste, m-a făcut să mă simt ACOLO!

  alex1987sbscris / TELEFON [05.12.21 12:20:29] »

  @nicole33 :... da... da... da... clima😍!!!

  Ai dreptate vis-a-vis de britanici. Într -o seară am poposit într-un pub... "Britannia" unde nu conteneau să apară doar... britanici🤣... practic eram singurii intruși... accentul lor inconfundabil... 🙃 Timbru vocal mare... fără să vreau, am auzit lucruri de care spui tu, chiar din gura lor, îmbrățișări, râsete, fotbal și guiness la greu ✌🤣...

  va urma câte ceva și despre hotel... ✌

  alex1987sbscris / TELEFON [05.12.21 12:28:26] »

  @Carmen Ion :... cu siguranță va fi și Cordoba, Granada... eram cu gândul la ele când am pus "... "🙃✌...

  Daa... Ronda... tare de tot, am ajuns acolo în vizita anterioară. Defel sunt frumoase satele alea mici... nu mă îndoiesc despre ce zici de blancos... 😊

  Greu cu pozele... nici nu știi ce să alegi... atât de multe...

  alex1987sbscris / TELEFON [05.12.21 12:35:07] »

  @Flaviu: Doamne ajută! La cât mai mult... 🤣

  elenaadinascris / TELEFON [06.12.21 10:19:39] »

  Foarte frumos, complex și interesant articolul!

  „Gurile spun că e Cea mai Cea stațiune a Spaniei unde opulența e la rang de artă! De la Fuengirola la Marbella se ajunge cu busul (M220) AVANZA și costă în jur de 3 euro, iar călătoria cam 45 de minute durează. Călătoria e doar pe malul mării iar stațiunile prin care trece sunt minunate. Marbella e într-adevăr superbă și te poți aștepta în orice clipă să dai nas în nas cu te miri ce vedetă care ia masa ori filmează ceva. "

  Am fost și eu în Marbella în 2006, cu siguranță multe s-au schimbat de atunci, dar era tot frumoasă!

  Cine nu ar vrea o casă pe litoral în Spania? 😜😁

  elenaadinascris / TELEFON [06.12.21 10:30:05] »

  @nicole33:

  „Clima este extraordinară pe Costa del Sol, iernile sunt tare blânde şi ar fi perfect pentru mine care nu suport frigul...

  Britanicii, în număr mare, ne-au luat-o înainte, cumpărând proprietăţi în această zonă, case pe care le închiriază în sezon, dar în care locuiesc ei iarna. "

  Da, nici mie nu-mi place frigul, chiar ne gândeam să experimentam intr-o iarnă și să închiriem ceva măcar o săptămână să vedem cum ne simțim...

  Dar, ce crezi, în urma cu vreo 2 ani, un vecin de al nostru a fost o lună, în preajma sărbătorilor de iarnă și a prins un frig la fel ca la noi, tot în Costa del Sol...

  Cu schimbările astea climatice nu mai ai nici o siguranță... ☹

  alex1987sbscris / TELEFON [06.12.21 11:50:30] »

  @elenaadina: cu prima ocazie când mă dau banii afară din casă... casă pe litoralul spaniol cumpăr... 😁✌

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  alex1987sb, Carmen Ion, elenaadina, Flaviu
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0965690612793 sec
  ecranul dvs: 1 x 1