ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.10.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2021
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 203,40
FĂRĂ transport
TIP CAM: DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
98.75%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 41 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Desiree Hotel3

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
  [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

  Desirée Florenţa, un hotel dorit, dar nu de la început!

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE

  Pentru Florenţa am rezervat iniţial un hotel cu rating bun, dar nu prea aproape de centru, lucru greşit din ce mi-am dat seama pe măsură ce înaintam cu documentarea despre oraş. Apoi, am realizat că nu era cazul să pierdem timpul cu deplasarea şi că era de dorit o cazare cât mai centrală, dar asta abia cu vreo două săptămâni înainte de plecare, aşa că a trebuit să mă orientez asupra a ce mai rămăsese liber pe booking.

  Aşadar, am anulat degrabă prima opţiune şi am purces la o nouă căutare pentru cele trei nopţi ale minisejurului nostru, având drept criterii obligatorii: amplasarea cât de cât în zona proximă centrului, anulare gratuită, mic-dejun inclus, note răsărite şi recenzii acatării pe booking, curăţenie, şi, nu în ultimul rând, un preţ care să nu ne dea pe spate.

  Nu mai erau foarte multe variante disponibile din care să pot alege în voie, dar mi-a atras atenţia, în condiţiile date, hotel Desirée, situat excelent în apropiere de Stazione Centrale şi bazilica Santa Maria Novella. Stazione Centrale este principala gară oraşului, cel mai însemnat nod de circulaţie al transportului în comun, aici vin şi de aici pleacă tramvaie, autobuze spre alte colţuri ale Florenţei sau spre aeroport, sau către alte destinaţii toscane. Mi s-a părut un mare avantaj să avem cazarea lângă Stazione Centrale și destul de aproape de Capelele Medicee, Bazilica di San Lorenzo în drum spre centrul istoric. Prețul pe booking pentru cele trei nopți era de 203,40 €, cu tot cu taxele de oraș, după ce se aplicase reducerea aferentă statutului Genius, ceea ce a fost absolut rezonabil. De achitat, se achita la proprietate, așa erau condițiile.

  Despre

  Hotel Desirée

  Adresă: Via Fiume, 20, Firenze, 50123, Italia

  Tel. : +39 055 2382382

  Fax: +39 055 291439

  Website: desireehotel.com/en/home-en

  E-mail: info@desireehotel.com

  Hotel Desirée are pe frontispiciu trei stele și ocupă etajul al doilea al unei clădiri vechi de câteva sute de ani, stil palat, însă complet renovată şi absolut funcţională. De fapt, în clădire, coexistă și alte unități de cazare, situate la alte niveluri, deservite de același lift vetust, căruia i s-a făcut loc în miezul dintre scări. Desirée deține 18 camere diferite: single, duble sau twin cu sau fără balcon, duble economy, duble superioare, triple, cvadruple.

  Camerele, ba chiar şi holurile, sunt decorate și mobilate în stil Art Nouveau, așa încât toate sunt asortate cu edificiul ce le găzduiește.

  Experiența noastră

  După ce am făcut rezervarea, am răsuflat cumva ușurată, în ideea că am găsit ceva convenabil, fiind cam târziu. În preziua începerii minisejurului, mi-au fost trași de pe card 60 €, ca procedură uzuală de preautorizare, din câte am înțeles.

  Am sosit seara, după orele 21,00 la hotel, așa cum am povestit în primul articol despre Florența, cu tramvaiul de la aeroport la Stazione Centrale, apoi am căutat adresa cu ajutorul google. maps, lucru îndeplinit lesne.

  Recepționerul de serviciu, foarte amabil, ne-a făcut rapid formalitățile de check-in, ne-a explicat regulile de mic-dejun, ne-a comunicat parola wi-fi, ne-a înmânat cheia și și-a oferit ajutorul său și al colegilor în orice problemă.

  Noi am optat pentru o dublă economy fără balcon și bine am făcut, deoarece nici nu am fi avut nevoie de mai mult, în condițiile în care eram aproape tot timpul zilei plecați, abia dacă mai reveneam o dată după-amiaza să ne schimbăm de haine sau să aducem vreo cumpărătură lichidă în frigider. Ca paranteză, țin să reamintesc că am prins căldurile de pe lume în Florența, cu 42-44 ºC la amiază, de ne făceam lac de transpirație afară. De aceea, în acele zile toride, era musai ca hainele îmbrăcate dimineața să fie primenite după-amiaza.

  Camera dublă economy avea suprafața ceva mai mică față de una standard, însă nimic derajant pentru noi, fiind și o idee mai ieftină, lucru clar în avantaj. Dotările camerei erau identice cu ale celorlalte camere, deci nu prea aveam de ce să ne pară rău.

  Mobilierul constă în generosul pat matrimonial, flancat de mici noptiere cu lămpi de citit deasupra, un dulap de haine foarte încăpător ce conținea și seif, un birou cu scaun ce avea rol și de toaletă cu oglindă, un cuier-pom cu multe „crengi” de agățat. De asemenea, o oglindă mare lângă cuier și-a dovedit din plin utilitatea. Telefonul fix, aşezat pe una dintre noptiere, nu mi se mai pare atât de folositor, dar ştiţi cum e, dă bine să fie în dotare.

  Însă, cea mai de preț piesă pe care am avut-o și care ne-a făcut traiul ușor în acele zile, dar mai ales nopțile confortabile în care ne-am putut odihni, a fost aparatul de aer condiționat excelent poziționat deasupra ușii de la intrarea în cameră. Fiindcă nu ne „fâlfâia” aboslut deloc, l-am ținut pornit în fiecare noapte putând dormi fără să ne bată în cap. A fost prima oară când am dormit cu aerul condiționat funcționând de seara până dimineața, într-o vacanță.

  În aceeași notă, frigiderul și-a făcut datoria pe deplin și cu succes maxim răcind toate lichidele de le cumpăram: apă, bere, suc, de băut ceva la temperatura camerei fiind imposibil.

  Televizorul LCD era așezat pe corpul-birou și avea o sumedenie de programe, dar negreșit erau toate pline de știri despre covid. Am avut chiar şi un suport pentru aşezat bagajele.

  Camera nu a avut balcon, lucru pe care-l știam dinainte, nu a fost nimic surprinzător, însă, pentru noi nefumători, acest lucru era lipsit de importanță. Dimineața aeriseam camera prin ferestrele lungi și largi, așa cum îi stă bine să aibă o clădire-palat veche, cu tavane înalte și volum de aer pe măsură. De fapt, ieșea răcoarea din cameră și intra căldura, dar, așa cum se zice, acela de afară era curat!

  Baia se făcea cumva în stânga camerei și era mult mai spațioasă față de ce mă așteptam. Obiectele sanitare străluceau, la fel și cabina de duș. Am găsit tot felul de consumabile care au fost reînnoite zilnic, precum și prosoape imaculate pe care ni le-au schimbat, la fel, în fiecare zi. Pe perete, era agățat și uscătorul de păr.

  Aspectul de curat l-am regăsit peste tot, atât în cameră, cât și în spațiile comune sau sala de mic-dejun, iar serviciul de curățenie era făcut zilnic, cu simț de răspundere.

  Micul-dejun ne-a fost servit între 07,00-10,00 și a fost tipic italian, preponderent cu produse dulci, motiv pentru care nu eram foarte încântați, însă noi încercăm să ne adaptăm repede oricărei situații, așa că n-am avut probleme. Dacă produsele dulci se găseau din abundență sub forma croasantelor, prăjiturilor fel de fel, patiseriei bogate, produsele sărate erau reprezentate limitat la pâine, brânză topită, șuncă slabă. Ideea a fost că nu plecam de acolo flămânzi, iar punctul cel mai bun era cafeaua espresso excelentă. Și servirea a fost ireproșabilă, deși totul era stil bufet, din în când apărea unul dintre lucrători care lua pulsul și asculta doleanțele musafirilor.

  Wi-fi-ul a avut semnal bun, deși pe booking nu avea chiar o notă bună pentru acest serviciu, și era parolat. L-am folosit cu succes tot timpul.

  Pentru cei interesați să ajungă la Florența cu autoturismul, țin să spun că hotelul asigură parcare undeva foarte aproape, însă prețul descurajează cam tare: 26 €/zi. Cel puțin așa apare informația pe booking.

  Despre personalul de la hotel Desirée am numai cuvinte de laudă deoarece absolut toţi lucrătorii cu care am interacţionat au fost amabili, politicoşi, zâmbitori, dispuşi să ajute în orice privinţă. Unul dintre recepţioneri era român şi a fost extrem de drăguţ cu noi. Am vorbit despre diverse lucruri şi, fiindcă tocmai făcusem check-in-ul online de pe telefon, l-am rugat să trimit pe e-mailul hotelului cărţile de îmbarcare pentru a le tipări. Bineînţeles că a fost de acord şi a rezolvat imediat. Dacă anii trecuţi, aşa cum am mai citit, check-in-ul online pentru ruta Florenţa-Otopeni nu era posibil, acesta făcându-se gratuit la aeroportul Peretola din Florenţa, acum acesta se poate efectua online, semn că Blueair-ul a mai evoluat.

  În ultima zi, când am făcut formalitățile de decazare, am achitat cu cardul cei 203,40 €, am primit factură și am întrebat când mi se vor debloca banii trași drept garanție. Răspunsul că după vreo zece zile nu prea mi-a convenit, dar mi s-a spus că așa e politica firmei și cu asta m-a „liniștit.” Am lăsat bagajele după check-out fără vreun cost suplimentar, așa cum am mai auzit că s-ar practica pe la unele cazări din Italia, până spre seară când am pornit spre aeroport. E drept că deblocarea banilor s-a produs după vreo săptămână, ceea ce n-a făcut decât să ne bucure.

  Concluzie

  Deşi am rezervat destul de târziu, contrar obiceiului nostru de a avea cazarea antamată cu mult timp înainte, hotel Desirée s-a dovedit opţiunea norocoasă care ne-a făcut şederea mai plăcută în Florenţa. Eu îl recomand pentru condiţiile oferite, serviciile bune, dar şi pentru un raport rezonabil calitate-preţ, într-un oraş scump la propriu sau la figurat.

   

  Vă rog, ataşaţi următorul videoclip: youtube

  Citește și CONTINUAREA aici

  [fb]
  ---
  Trimis de irinad in 16.10.21 14:33:19
  Validat / Publicat: 16.10.21 20:56:11
  VIZUALIZĂRI: 708INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia, Serbia, Bulgaria, Albania, Grecia, Malta, Iordania, Israel, Italia, Franţa, Cipru, Portugalia, Croaţia
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P19 Pe holurile hotelului Desirée, spre recepţie
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66300 PMA (din 50 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 41.40 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  11 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [16.10.21 20:54:54] »

  Excelent și acest review

  Mutat în rubrica "Desiree Hotel, FIRENZE (FLORENŢA)" (nou-creată pe sait)

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  webmasterX [16.10.21 20:55:52] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  irinad [16.10.21 21:10:45] »

  @webmasterX: Poziţionare corectă! Mă bucur că ţi-a plăcut articolul! Mulţumesc pentru ataşarea videoclipului!

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA [16.10.21 22:12:07] »

  @irinad: Ce coincidență! La primul nostru sejur in Florența, in 2005, am stat într-o cameră într-o clădire de pe Via Fiume (fiume înseamnă rau/fluviu in italiană, de asta am reținut), hotelul ocupând un etaj, alte stabilimente similare fiind răspândite pe celelalte etaje.

  E posibil să fi fost chiar Desiree, a trecut mult timp de atunci și nu-mi mai amintesc numele hotelului dar decorațiunile de pe holuri par a fi aceleași, iar clădirea seamănă. In schimb, camera noastră era mult mai mare și parcă mai înaltă și cu niște tablouri pe pereți care păreau originale de prin secolul 18... Poate a fost un alt hotel din aceeași clădire. Țin minte că era pentru întâia oară când vedeam treaba asta cu mai multe hoteluri in aceeași casă, des întâlnită in orasele italiene mai mărișoare, și m-am mirat foarte tare.

  Oricum, ai făcut o alegere bună atât ca poziție a hotelului, cât și ca preț.

  Bravo!

  webmasterscris / TELEFON [17.10.21 08:20:53] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad [17.10.21 08:45:53] »

  @Carmen Ion: Mă bucur că avem un "factor comun" în ceea ce priveşte cazarea în Florenţa! Clădirile acestea renovate gen palat, cu iz istoric, pe mine mă încântă fiindcă nu ai tot timpul posibilitatea să stai într-un asemenea edificiu, în schimb, în hoteluri obişnuite, da. Mi se pare că intri mai repede în atmosfera medievală a locului în care te afli, însă asta e doar percepţia mea. Alţii fug de "vechituri", fiecare cu gustul său.

  Țin minte că era pentru întâia oară când vedeam treaba asta cu mai multe hoteluri in aceeași casă, des întâlnită in orasele italiene mai mărișoare, și m-am mirat foarte tare.

  Şi eu am fost uimită de existenţa a mai multor unităţi de cazare într-o singură clădire, lucru nemaiîntâlnit în altă parte, dar asta ţine de proprietari, organizare, etc.

  Camera mai mică am ales-o cu bună ştiinţă mergând pe principiul de eficienţă, avantajându-ne atât la preţ, cât şi la faptul că putea fi "răcită" mai repede de aparatul de aer condiţionat, ceea ce s-a dovedit indispensabil în acele zile.

  Mulţumesc pentru vizită, aprecieri, ecou! O duminică frumoasă!

  irinad [17.10.21 08:50:14] »

  @webmaster: Mulţumesc frumos!

  maryka [17.10.21 12:17:15] »

  Iată că și pe ultim moment poți găsi ceva cu adevărat bun, situat central, ceea ce v-a avantajat foarte tare. Până la urmă cam pe acolo a fost vara aceasta, undeva la 70-80 de euro pe noapte aproape în toate țările, cam la aceleași condiții. Faptul că iată, camera este într-o clădire veche, frumoasă, stil palat, mi se pare foarte bine, arată frumos, iar interiorul e super. Îmi place mult! De fapt este tot ce ai nevoie într-o minivacanță, sau mai mare chiar, atunci când în cameră stai foarte puțin, eventual doar pentru somn.

  Încă o dată te felicit pentru alegere! Duminică frumoasă îți doresc!

  irinad [17.10.21 14:24:48] »

  @maryka: Da, uite că se mai întâmplă să avem noroc la cazări rezervate târziu, deşi e de preferat ca acestea să fie făcute mai din timp, analizate mai cu atenţie. Aşa cum bine ai remarcat, tarifele au oscilat în jurul a 70 euro/noapte în vara aceasta, plus sau minus, lucru de care mi-am dat seama şi eu. În centrul istoric din Florenţa sau în proximitatea acestuia sunt multe unităţi de cazare găzduite în clădiri vechi de câteva sute de ani, renovate, modernizate. Destul de obişnuit, având în vedere trecutul acestui oraş.

  Mă bucur că ţi-a plăcut cazarea noastră, mulţumesc de vorbe frumoase, vizită, ecou! O după-amiază plăcută îţi doresc şi eu!

  mihaelavoicu [19.10.21 10:04:18] »

  Se pare că ați stat în hotelul în care am stat în 2015 sau măcar în aceiași clădure. Îi spunea Erina. Am scris despre el - vezi impresii.

  irinadscris / TELEFON [19.10.21 15:53:32] »

  @mihaelavoicu: Mulțumesc pentru ecou! Tot ce este posibil, deși numărul străzii nu e același, clădirea pare să fie tot aceea! Bine, se poate să fi intervenit o renumerotare sau chiar să fie o clădire alăturată, că parcă seamănă între ele clădirile de pe acea stradă!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  irinad, maryka, mihaelavoicu
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0801711082458 sec
  ecranul dvs: 1 x 1