ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.03.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 30.12.16
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
FEB-2021
DURATA: 14 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Hurghada - 2 saptamani

TIPĂREȘTE

Am fost in Hurghada 2 saptamani, in perioada 21.02 - 07.03.2021.

O saptamana am fost cazata la Golden Beach Hotel 4* si o saptamana la Movenpick Soma Bay Hotel 5* (este mai departe de centrul Hurghada).

Am cumparat excursii optionale prin agentia Shahin Tours Hurghada - iar Amir Gemy mi-a facut reduceri pentru toate cele 9:

1 - Orange Bay - 2 opriri la snorkeling cu echipament inclus, jocuri acvatice, prânz pe barcă, apoi se navigheaza spre insulă, 2 ore pe insula cu umbrele incluse in pretul excursiei, mai sunt incluse: cafeaua, apa, racoritoare, dar doar pe barca. 25 euro/pers. Durata: 08-16.00.

2 - Snorkeling Sharm el Naga - Rezervația naturală Sharm el Naga este renumită pentru recifuri de corali de o extraordinară frumusețe, apă caldă și de mică adâncime cu recifuri la mal, plajă cu nisip fin. Inclus: Echipament de snorkeling; prânz, bauturi racoritoare doar la masa de pranz; - 35 euro/pers. Durata: 09-16.00

3 - Luxor 1 zi - "Orașul palatelor" este un oraș din Egipt cu cca. 500.000 de locuitori unde se află cele mai importante descoperiri arheologice din Egiptul Antic. Luxor a fost cunoscut în trecut sub numele de” orașul celor 100 de porți” , a fost cunoscut ca un centru de înțelepciune, artă, religie și supremație politică. Teba este vechea capitală a Egiptului și vechiul nume al orașului Luxor. Când arabii au ajuns aici în anul 646 d. H, au crezut că templul este un palat, luxor însemnând palat, de aici derivând și cuvântul lux. Musulmanii au construit aici o moschee care mai este funcțională și în ziua de azi. Templul de la Karnak este considerat templul templelor, aici toți marii faraoni pe parcursul a 500 de ani, au construit pentru a-și arăta măreția. O alee de 3 kilometri de sfincși leagă templul de la Karnak de cel de la Luxor. Karnak impresionează prin suprafața pe care se întinde. Este cel mai mare templu dedicat zeului Amon Ra. La intrare este o alee de sfincși care au cap de berbec și între ei este reprezentat faraonul căruia îi ofereau protecție. Bailoanele înalte de 22 metri care protejează templul au fost construite în anul 800 î. H. În prima curte interioară aveau loc festivitățile de celebrare ale lui Amon Ra.

Cel mai mult impresionează în templul de la Karnak, sala hipostil care se întinde pe o suprafață de 500 de metri și are 134 de coloane dispuse pe 16 rânduri. A fost începută de regele Seti I și terminată de fiul său, Ramsses al II-lea. Inclusiv coloanele care susțineau plafonul sunt cu pictograme, aripile zeiței Isis, hieroglife.

Croazieră pe Nil - Al doilea cel mai lung fluviu din lume, după Amazon, atinge remarcabila dimensiune de 6.690 km. Cu o suprafață de 24.000 kmp, delta sa adăpostește 85% din populația Egiptului. Una dintre cele mai controversate probleme geografice care a dus la numeroase expediții legendare a fost localizarea izvoarelor sale, o parte dintre ele găsindu-se în statele Burundi și Rwanda. Prezența Nilului a dus la dezvoltarea impresionantă a Egiptului Antic și a culturii sale, dar influențează și astăzi în mare măsură economia statului. Deși locuiau în deșert, egiptenii antici au fost printre primele grupuri de oameni care au practicat agricultura la scară largă dezvoltând ingenioase bazine de irigație.

Barajul de la Aswan furnizează energie electrică pentru 70% din suprafața Egiptului. În zona barajului, Nilul are o adâncime de 186 m și dacă barajul s-ar rupe, în două ore s-ar inunda toată suprafața Egiptului de 1 milion de kilometri pătrați.

Se viziteaza Fabrica de alabastru Thutmose.

Templul lui Hatshepsut - Hatshepsut a fost prima femeie faraon și a domnit timp de 22 ani, după care a dispărut în mod misterios. Unii istorici sunt de părere că aceasta ar fi fost omorâtă de fiul ei vitreg Thutmose al III-lea. Hatshepsut a urcat pe tronul Egiptului în anul 1479 î. H, când soțul și totodată fratele ei vitreg, Thutmose al II-lea a murit. Regele Thumose al II-lea era căsătorit cu regina Iset, iar împreună au avut un fiu Thutmose al III-lea. Hatshepsut o omoară pe Iset și se căsătorește cu fratele ei vitreg Thumose al II-lea, care moștenise regatul de la tatăl lor Thumose I. După ce Thutmose al II-lea moare, Hatshepsut timp de 4 ani împarte tronul cu fiul său vitreg, apoi îl bagă la închisoare și rămâne regină pentru încă 18 ani. Pentru a-și arăta puterea, Hatshepsut se reprezenta în statui ca bărbat. În timpul domniei ei s-au realizat construcții magnifice, printre care se află și templul funerar. Hatshepsut a construit acest templu pentru a fi venerată pe veci și a-și spune povestea. Pictogramele înfățișează cum mama ei Ahmose era soția lui Amon Ra, zeitatea supremă și de aici perpetuarea ideii că faraonii erau trimiși zeilor pe pământ. La un moment dat, Hatshepsut dispare și urcă pe tron Thutmose al III-lea.

O altă legendă spune că ea a fost fiica faraonului Tutmes I-ul, s-a căsătorit cu fratele ei vitreg, pe care l-a otrăvit pentru a ajunge la conducere, dar a sfârșit la fel, fiind asasinată de fiul ei vitreg pe care de la 2 ani l-a trimis la orfelinatul din Karnak. La 18 ani acesta s-a întors, a otrăvit-o, i-a distrus mormântul și i-a furat tezaurul care nu a fost găsit niciodată.

Valea Regilor - 31 de morminte majore și altele ale unor necunoscuți. Orașul Morților a fost dintotdeauna locul de funerarii. Primii care au fost înmormântati în această vale au fost faraonii dinastiei a XVII-a. Pâna în momentul de față s-au descoperit 64 de morminte, dintre care 14-18 sunt deschise pentru vizitatori. Malul de apus al Nilului era dedicat serviciilor funerare. Valea Regilor devine faimoasă în anul 1922 când arheologul Howard Carter descoperă mormântul lui Tutankhamon. Este singurul mormânt care a fost găsit intact cu toate bogățiile care acum sunt expuse la Muzeul de Egiptologie din Cairo. Restul mormintelor au fost profanate încă din Antichitate. Conform unor zvnonuri, Valea Regilor s-ar putea închide vizitatorilor datorită nivelurilor de umiditate și mucegai care sunt în creștere datorită respirației vizitatorilor.

Am vizitat mormintele lui Ramsses I, III si IX.

Coloșii lui Memnon sunt două statui impresionante din cuarțit roșu, înalte de 18 m care îl reprezintă pe faraonul Amenhotep al III-lea ce a domnit în timpul dinastinei a VIII-a, timp de 35 de ani. Din 1350 î. H., Coloșii lui Memnon sunt situați în Theba, pe malul vestic al Nilului, în fața orașului Luxor. În anul 217 î. H la un cutremur, unul dintre coloși a căzut, iar când bătea vântul, lumea avea impresia că acesta cântă. În anul 199 î. H.romanii ajung aici și îl ridică.

Apoi cu barca se ajunge pe Insula Bananelor - Pe insulă este o plantație de bananieri și sunt crocodili, ceea ce pe Nil nu mai există. Crocodilii erau în captivitate, într-o cușcă mică.

Crocodilii din zona navigabilă a Nilului au dispărut odată cu ridicarea barajului de la Aswan din timpul președintelui Nasser, în anul 1960. Odată cu ridicarea barajului s-a pus și problema inundării unor vechi temple, iar Winston Churchill – jurnalist la vremea aceea, a spus că istoria nu trebuie să stea în calea modernizării.

Durata: 03.00 – 22.00. [Preț:] 55 euro / pers.

5 - Cairo 1 zi:

Muzeul Egiptean din Cairo este cel mai mare muzeu de egiptologie din lume și adăpostește peste 120 de mii de piese ale istoriei antice egiptene. Primul muzeu a fost construit în 1835 de către guvernul egiptean. Prima locație a muzeului a devenit neîncăpătoare datorită altor descoperiri, iar în 1858 s-a luat decizia de a fi mutat la Boulaq. Peste 10 ani, în 1878, a fost deschis un alt muzeu pe malul Nilului, dar a fost închis imediat datorită unor inundații de proporții. Atunci s-a luat decizia de a fi mutate toate exponatele într-un muzeu din Giza. Începând cu 1902, toate artefactele de la muzeul din Giza au fost mutate, pentru ultima dată, la actualul muzeu de lângă Piața Tahrir. Actualul muzeu are două nivele principale, 107 camere, un parter și un etaj. La parter se află o colecție impresionantă de papirusuri și monezi antice din aur, argint și bronz. De asemenea, sunt expuse o mulțime de statui de diferite mărimi, tabele și sarcofage. La primul etaj sunt artefacte ale faraonilor și câteva descoperite în Valea Regilor. Podoabele din aur ale faraonului Tutankhamon sunt într-o sală special amenajată. O altă atracție pentru vizitatori este Sala Mumiilor Regale, locul unde sunt expuse 9 mumii ale faraonilor.

Plimbare cu barca – 10 euro, se plateste separat.

Călătoria începe la terminalul Feribot Seagull. Insula Gezira e foarte frumoasă, plină de viață, animată cu cafenele, restaurante și terase cu priveliști minunate în susul și în josul fluviului. În secolul al XIX-lea, în perioada guvernării lui Khedive Isma’il Pasha, insula Gezira era numită „Jardin de Plantes” (Grădina Plantelor), datorită colecției impresionante de plante exotice. Pe insulă sunt foarte multe obiective turistice pe care le poți vizita traversând podurile care o leagă de continent. Primul pod Al-Galaa, ce leagă guvernoratul Giza de cartierul Zamalek al insulei Gezira a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea în timpul guvernării lui Khedive Isma’il Pasha. Pe lângă cazinouri, clădiri luxoase, și restaurante de fițe, este și un spectacol al sărăciei. În zonele unde se văd vilele bogaților, peisajele sunt de o frumusețe incredibilă, cu grădini de palmieri și iahturi de lux aflate la mal. Se trece pe lângă Ambasada Marii Britanii și pe lângă hotelurile Shephard și Intercontinental. Podul Qasr Al-Nil, denumit inițial podul Khedive Isma’il Pasha, a fost construit în anul 1931, înlocuind vechiul pod El Gezira (1872). Având o lungime totală de 1932 metri, podul leagă insula Gezira de celebra piață Tahrir. Podul 6 Octombrie, denumit așa pentru că în acea zi a izbucnit războiul arabo-israelian Iom Kipur în anul 1973.

Fabrica de Papirus - Un papirus se obține dintr-o plantă originară din valea Nilului. Este vorba despre Cyperus papyrus, o plantă semiacvatică cu frunze ascuțite la baza tulpinii și înaltă de aproximativ un metru și jumătate. Numită și Planta umbrelă, în timpul verii aceasta face niște flori galbene-verzi cu semințe maro-deschis.

Piramidele din Giza fac parte din Cele 7 Minuni ale lumii antice, fiind cea mai importantă atracție turistică a Egiptului. Simbol al țării africane, piramidele incită prin mister, luptă victorioasă cu timpul, precum și presupusele comori ascunse în interior.

Piramidele au fost ridicate din necesitatea de a proteja mormintele regilor de animalele sălbatice din deșert care le dezgropau pentru a devora cadavrele. Inițial mormintele regilor și egiptenilor cu rang înalt erau acoperite de mastaba – o construcție rectangulară din calcar sau cărămidă. Egiptenii au ales ca mormintele să aibă formă de priamidă pentru că razele soarelului (RA – zeul Soare era cea mai importantă zeitate) vin sub formă de piramidă pe pământ. Obeliscurile au vârful tot în formă de piramidă, realizând legătura dintre teluric și divinitate, dintre cer și pământ, faraon și Zeul Soare. Egiptenii îl considerau pe faron trimisul Zeului pe pământ, iar piramida poate fi interpretată ca simbolizând treptele către cer. În prezent, în Egipt au fost descoperite 124 de primaide într-o stare de conservare perfectă. Pe platoul de la Giza sunt cele mai mari și cele mai cunoscute piramide, ale lui Keops, Kefren și Mykerinos, simbolurile Egiptului.

Sfinxul - Construit în urmă cu 4.000 ani, din calcar, Sfinxul are o înălțime de 22 metri. Deși și-a pierdut nasul în timpul ocupației franceze din secolul XVIII, Sfinxul rămâne un simbol remarcabil al Egiptului. Sfinxul stă de pază în fața Piramidelor din Giza, iar forma sa ciudată, cu trup de leu și cap de femeie, ascunde o identitate mistică. Sphinxul de la Giza are capul unui faraon reprezentat cu barba în jos și cobra pentru protecție pe cap. Acestea au căzut din cauza eroziunii, barba fiind expusă la Muzeul de Egiptologie în Cairo, iar cobra la British Museum în Londra. Ochii Sfinxului au doi metri înălțime, iar nasul a fost distrus de Muhammad Saim al-Dahr. Potrivit unei teorii, acesta era supărat pe egipteni pentru că aduceau ofrande statuii, convinși că fertilitatea Nilului se datorează Sfinxului. De-a lungul timpului, au fost descoperite mai multe sarcoface în apropiere de Marele Sfinx, inclusiv cea a faraonului Khafra.

Se plateste separat 10 euro pentru plimbare cu camila / trasura.

Oprire la un magazin de parfum - parfumeria egipteană are o istorie de mii de ani, iar arta de a crea parfumuri datează încă de pe vremea faraonilor. În trecut, cele mai fine parfumuri erau făcute dintr-un mix de ingrediente, flori puternic parfumate, fructe și semințe: trandafiri, lotuși, narcise, violete, crini, rodie, anason, lămâi, cardamom, cedru, aloe, etc. Pe lângă parfumuri, egiptenii utilizau din abundență o mulțime de uleiuri, unguente, pomezi, balsamuri, necesare pentru protecția pielii și a părului, iritației cauzate de nisip, împotriva insectelor și a transpirației.

Durata: 01.00 - 24.00, pret 60 euro/pers.

Paradise Beach (insula Giftun): snorkeling cu echipament inclus, prânz pe barcă, apoi se navigheaza spre insulă, 2 ore pe insula cu umbrele incluse in pretul excursiei, inclus: cafea, apă, racoritoare - 25 euro/pers. Durata: 09-16.00

Jungle Aqua Park - a fost deschis în anul 2009 şi este cel mai mare parc acvatic din Hurghada. Are 21 piscine si 35 tobogane. Durata: 9.30-16.00. Pret: 35 euro/pers.

Safari în deșertul Sahara - O aventură pe patru roți pentru a descoperi frumusețea apusului de soare în deșert. Plimbare cu mașină 4x4 - 35 km în deșertul de est al Egiptului, servirea ceaiului într-un sat de beduini, pentru a vedea modul de viață și tradițiile lor, plimbare pe cămilă și cină barbeque, spectacol oriental și cantece folclorice. Durata: 13.30-18.00 Pret: 20 euro/pers.

Sindbad Submarine - Singurul submarin de acest gen din Marea Roșie și din Africa de Nord - Panorama labirintului de corali din apropierea insulelor Magawish este observată de pe bordul unui submarin galben Sindbad, cu ajutorul căruia se ajunge la adâncimea de 20-25 m. Durata: 10-13.00. Pret: 30 euro/pers.

Datorita faptului ca Uber-ul este foarte ieftin acolo, in cele 2 saptamani, in afara de excursiile prin agentie (unde am avut transport inclus) am mers pe cont propriu 650 km cu Uber, platind in jur de 600 lei, si am mers la:

- Moscheea Al Mina - Este considerată cea mai mare moschee din Hurghada cu două minarete înalte de zeci de metri. Costurile pentru construirea acestei moschei masive au fost de aproximativ 200 milioane de lire egiptene.

- Hurghada Marina – plimbarea pe faleza plina de terase cochete contrasteaza cu saracia de pe o strada paralela.

- Hurghada Museum - Conceptul de baza al expoziției permanente este “Frumusețea și Luxul” , fiind expuse peste 1500 de artefacte, grupate în jurul unor tematici, cum ar fi viața de zi cu zi, sportul, Egiptul regal etc. Muzeul găzduiește și articole mai sofisticate, cum ar fi: icoane copt-crestine, o statuie a reginei Meritamun etc. Intrarea costa 200 lire egiptene (52 lei), se plateste doar cash acolo, dar este un ATM la intrarea in complexul muzeului.

- El Dahar Bazar - Se spune că pentru a înțelege un loc, trebuie să-i cunoști piețele. În Egipt, ca în multe alte țări arabe, piețele reprezintă punctul central al activităților zilnice. Iar egiptenii chiar sunt buni comercianți. Toată familia este implicată în activitatea unui magazin/tarabe și chiar dacă femeile reprezintă partea mai puțin vizibilă a afacerii, sunt și ele prezente...

- Sheraton Road – strada cu magazine din centrul Hurghada, doar Cleopatra Bazar are preturi fixe si ieftine… in rest trebuie sa te tocmesti peste tot…

- Moscheea Abdulmoneim Riadh - Este cunoscută în rândul localnicilor sub denumirea „Marea Moschee” și a fost de-a lungul multor ani un simbol al stațiunii Hurghada. Are două minarete și o arhitectură clasică islamică. Moscheea a fost construită la începutul anilor ’70.

- Senzo Mall

- Dolphin World - Show cu delfini, lei de mare și pisici de mare. Pret: 25 euro, durata: 1 ora. Pentru 15 euro, am facut poza cu delfinii. Daca vorbesti cu cel care descarca pozele, poti sa le ai si in format digital, pe telefon… nu doar poza din hartie J

- Mini Egypt Park - Parc în aer liber cu machete ale celor mai faimoase atracții egiptene. Rezervarea se face pe site-ul lor, costa 30 euro intrarea + transport in functie de locatia hotelului. Eu am dat 36 euro/pers in total.

- Glass Bottom Boat Trip – snorkeling si 40 min de admirat lumea subacvatica, 12 euro – durata: 10-12.00

- Aquarium - am stat doar 1,5 ore, daca rezervi online platesti 25 euro la casa de bilete, daca nu, costa 28,5 euro. L-am vazut dupa ce am vizitat Mini Egypt pentru ca sunt apropiate.

- Statiunea - Sahl Hashees este o staţiune la Marea Roșie, situată la 20 km de Hurghada, într-un golf cu apă cristalină și plaje cu nisip fin. Este o stațiune dedicată hotelurilor și apartamentelor de lux. Aceasta are o infrastructură bine pusă la punct, cu servicii de înalta clasă și este considerată cea mai luxoasa staţiune din Orientul Mijlociu.

- Orasul Safaga - Staţiunea s-a format pe locul unui vechi port marin, la 55 km sud de Hurghada. Este destinaţia preferată a iubitorilor de sporturi: al windsurferilor, kitesurferilor şi scuba diverilor, datorită recifilor de corali şi a localizării perfecte. Salinitatea apei are o concetraţie ridicată având astfel efecte terapeutice şi benefice. Safaga este ultima localitate mare în drum spre sudul ţării în apropierea pasului străvechi din munţii Mării Roşii către Nil.

- 2 zile am fost in statiunea El Gouna – Venetia Egiptului… nu iti ajunge doar o zi sa te plimbi pe cele 20 de insule: El-Gouna e un sat luxos de vacanţă. Proprietarul este un milionar din Cairo, Samih Sawiris, care a cumpărat parcela de pământ unde se afla El-Gouna, a construit câteva case de vacanţă, dar ulterior, fiind un om de afaceri, a dezvoltat sătucul într-o adevărată staţiune turistică. Egiptenii înstăriţi din Cairo s-au grăbit să-şi cumpere scumpele vile cu vedere spre plajă în timp ce turiştii pot alege din mai multe hoteluri de la confort mediu până la lux cu centru de wellness şi teren de golf. Construcţiile din această staţiune au un stil tipic local, nubian, readusă la viaţă de răposatul arhitect egiptean Hassan Fathy. Staţiunea este un adevărat labirint de lagune și canale, transformând astfel fîşia de pe malul Mării Roşie într-un oraş de plaje frumoase legate prin poduri peste ape clare de culoare turcoz. El-Gouna este de asemenea locul de origine al vinului Obelisque şi al berii Saqqara. Este un proiect turistico-imobiliar de amploare construit de Samih Sawiris, unul dintre cei 3 frați miliardari care conduc imperiul Orascom (un imperiu de afaceri fondat de tatăl lor, Onsi Sawiris, astăzi în vârstă de 91 ani care și-a început afacerile în construcții după moartea președintelui socialist Gamal Nasser și a pus bazele unui imperiu în valoare astăzi de peste 40 miliarde de euro). Samih Sawiris a găsit această zonă unde se află o lagună (El Gouna înseamnă in arabă “lagună” ) și a gândit o oază de lux și bun gust, o oază de liniște, de verdeaţă și flori.

Plimbarea de 1 ora cu barca pe canale costa 35 euro pt 2 pers… si mai scade putin daca sunteti mai multe persoane, maxim 6 au loc in acea barca.

Foarte frumos, as mai fi avut cateva chestii de facut, dar din cauza pandemiei nu erau deschise: show-ul Alf Leila Wa Leila, Insula Utopia, etc.

Am cumparat un SIM din aeroport la aterizare cu 20 euro – 48 GB.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de annabella04 in 14.03.21 13:02:27
Validat / Publicat: 14.03.21 14:08:25
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 2624 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (annabella04); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.03.21 14:04:53]
»

Bunicel review de debut, merită remarcat - deși am fi preferat mai multe impresii personale (și nu date copiate...)

@annabella04: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

O saptamana am fost cazata la Golden Beach Hotel 4* si o saptamana la Movenpick Soma Bay Hotel 5* (este mai departe de centrul Hurghada).

Poate ajungi să ne scrii și despre cazări:

- Golden Beach Hotel - link pt review: amfostacolo.ro/r9.php?hid=12853

- Movenpick Soma Bay - link pentru review amfostacolo.ro/r9.php?hid=18030 - NU AVEM impresii de aici!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042026996612549 sec
    ecranul dvs: 1 x 1