ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.11.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 4 zile
Prieteni
PREȚ 220 euro
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
4 ADULȚI -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Descoperă Napoli şi împrejurimile

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Le Vedute del Golfo, Napoli

  TIPĂREȘTE URM de aici

  Am preferat un City Tour al Napoli, și ne-am hotărât pentru Linea B. De ce? Pentru a inspira aerul marin din prelungirea sudică a orașului Napoli și pentru a curăța retina de multe, prea multele non-sgraffity înșirate pe toate clădirile, fie ele chiar de interes administrativ sau cultural. Aceste sgrafitty la modul general, pot fi uneori chiar artă. Dar cele din Napoli, majoritatea sunt o mizerie. Și am mai preferat acest traseu pentru imaginea superbă care se deschide asupra golfului Napoli în special de pe Riviera di' Chiaia.

  Două circuite turistice pornesc din Piazza Municipio, pentru a pleca în direcții diferite. Linea A străbate partea veche a orașului și cuprinde punctele de interes cultural, numit Luoghi dell' Arte și Linea B care se îndreaptă spre sud, la început pe malul golfului, apoi pe uscat, traseu numit Le Vedute del Golfo. Acesta din urmă durează mai bine de una oră și ajunge până în Posillipo, o suburbie a Napoli, întoarce la Capo Posillipo, după care, urmează în mare parte același traseu, puțin diferit de primul și sosește exact de unde a plecat.

  În apropiere de Galeria Umberto I, mai precis în Piazza Municipio, alături de Castel Nuovo (altă minunăție a orașului Napoli!) se află locul de plecare în ambele direcții a City Sightseeing, un Hop On- Hop Off, autobuz mare, decapotabil, cu etaj și roșu la culoare.

  Am luat bilet în valoare de 22 euro, ne-am cocoțat la etaj, ne-am instalat fiecare după preferințe, am pregătit aparatele foto și, în luna Martie fiind, ne-am înfofolit bine, protejându-ne de curentul marin.

  Am pornit îndreptându-ne spre mare, mai bine zis spre golf. Așezarea orașului este una de excepție. În căușul golfului, acesta este ferit de valurile mării, dar nu și de ieșirile intempestive ale vecinului Vezuviu, drept pentru care stau mărturie ruinele de la Pompei și Herculaneum.

  După trecerea prin subteran a Galleria della Vittoria, inaugurată în 1929 pe sub fostele sedii ale cazărmilor spaniole, am intrat și am făcut stație în

  Piazza Vittoria.

  Aici se află un monument dedicat victoriei de la Lepanto din 1571, victorie purtată de armatele creștine împotriva celor turcești. În apropiere se află Piazza dei Martiri cu un monument dedicat luptătorilor napolitani căzuți pentru libertate, de-a lungul istoriei.

  Facem fotografii din mersul mașinii, la repezeală, lucru care mie nu îmi place. Arhitectura orașului este o splendoare! Clădirile sunt așezate în trepte, străzile au vitrine luxoase și nu este o zonă foarte aglomerată. Puteam coborî și urca oricând, dar am preferat să o ținem pe aia dreaptă.

  Ne încadrăm cu Hop On- Hop Hoff-ul nostru pe Via Caracciolo pe malul mării, pe sub înălțimile Grădinii Publice Villa Comunale, de formă ușor concavă, aranjată de suveranii dinastiei Bourbon în sec. al XVIII-lea. Ea cuprinde pe lângă o serie de fântâni și statui, o Grădină Zoologică și un Aqvariu cu fresce din secolul al XIX-lea.

  Riviera di Chiaia a fost și este celebră pentru vilele și palatele nobilimii și ale burgheziei, construcții superbe care se bucură și azi de un loc mai liniștit, departe de aglomerația orașului. A fost stația cu numărul 3. Acum, cu ocazia acestei documentări aflu că merita coborât și făcută o vizită, fie ea și scurtă, la Villa Pigmatelli care, printre altele prezintă și un Muzeu al trăsurilor.

  Pentru stația următoare trecem de Piazza della Republica, continuăm pe Viale Gramsci mărginită de palmieri și clădiri impunătoare spre următoarea stație din Piazza Sannazzaro. De aici se deschide o imagine superbă asupra întregului golf, a Castel dell' Ovo, Vulcanul Vezuviu și munții îndepărtați. Este un loc de un farmec aparte și de întâlniri pentru napolitani. Aici s-au auzit primele acorduri din Te voglio benne assaje, aici și-a petrecut prima tinerețe Sophia Loren, născută foarte aproape, la Pozzuoli. Ne încadrăm pe Via Margellina și intrăm în

  Posillipo

  Așezată pe un promontoriu, localitatea este celebră pentru extraordinara frumusețe a peisajelor din jur; Orașul Napoli, Castel del' Ovo, Golful, Vezuviul, insulele. Până la punctul final, la Capo Posillipo mergem o bună parte pe faleză admirând marea, apoi pe Via Posillipo până la capăt. Aici am făcut pauză un minut.

  Hop-On- Hop-Off-ul nostru întoarce pe niște străduțe încâlcite, golful apare când pe stânga, când pe dreapta, traseul șerpuiește dea lungul coastei, urcă, coboară și curând apare Palatul Donn' Anna, parcă scăldat în apele golfului. Neterminat din cauza morții Annei Carafa, soția viceregelui, pentru care fusese construit, palatul a fost refăcut, transformat în hotel apoi abandonat. Astăzi, e o ruină frumoasă!

  Traseul de întoarcere a fost o încântare, golful desfășurându-se pe partea dreaptă, acolo unde am avut locul încă de la plecarea din Napoli. Frumusețea Mării Tireniene și a munților din depărtare ne-au însoțit până la Piazza Vittoria și mai departe, ocolind cartierul Santa Lucia mergând pe faleză. Aici, pe o limbă de pământ se ridică

  Castel dell' Ovo

  Care ne-a încântat privirea încă de la punctul de întoarcere de pe Promontoriul Posillipo. Este cel mai vechi edificiu din Napoli. În antichitate aici a locuit o colonie de greci, apoi s-au ridicat vile romane, locuit mai târziu de niște călugări, ca în final să fie construită o fortificație, reședință regală, unde se păstra tezaurul. A fost la un moment dat și închisoare a statului. Aspectul de azi datează din sec. al XVI-lea, deși pe timp de război a fost arsenal.

  Legenda spune că poetul latin Vergilius ar fi montat un ou în zidurile sale, dându-i astfel trăinicie. (O fi sau nu, eu am procedat așijderea și am urmat spiritul de trăinicie al marelui poet și am pus un ou la temelia noii case a finilor meu pe care i-am cununat cu 20 ani în urmă).

  Fix după aproape o oră eram înapoi, în Piazza Municipio, de unde am plecat.

  A fost un traseu superb, ce nu trebuie ratat în eventualitatea unei vizite la Napoli. Chiar merită!

  Comentează Este un traseu lejer, de o frumusețe aparte și merită făcut, cu prisosință.


  despre DISTRACȚIE & RELAXARE

  Se poate coborî și urca la fiecare din cele aproximativ 12 stații.

  Citește și CONTINUAREA aici

  ---
  Trimis de mihaelavoicu in 11.11.20 23:19:06
  Validat / Publicat: 12.11.20 07:38:09
  VIZUALIZĂRI: 290INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Diferite orașe
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Prin Europa
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 28 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  6 ecouri scrise, până acum

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA [12.11.20 09:00:48] »

  @mihaelavoicu:  Este zona cea mai elegantă a orașului, cea mai aerisită și mai verde, complet diferită de centro storico și cu panorame splendide ale golfului de la Posillipo. Am făcut și noi traseul, dar cu autobuzul, coborând în punctul cel mai înalt al dealului pentru a face fotografii.

  Mulțumesc pentru aducerea aminte. ​

  maryka [12.11.20 09:45:13] »

  Foarte frumos traseul, sper din tot sufletul să pot revedea aceste locuri. Impropriu spus, le-am văzut doar în trecere de la aeroport spre port. Ziceam să le văd pe „îndelete” ! Oare, vreodată?  

  Felicitări, frumos!

  mihaelavoicu [12.11.20 10:49:12] »

  @Carmen Ion:  Eu, care de obicei nu prea am făcut tururi loco pe unde am fost și am preferat vizitarea muzeelor și a altor obiective, de data asta, am făcut-o și nu regret. A meritat!

  Mulțumesc și numai bine! ​

  mihaelavoicu [12.11.20 11:21:27] »

  @maryka:  Citeam pe Wath-app o recomandare a Prof. Univ. Dr. C-tin. Duncan despre un mod de a ne mări capacitatea de apărare a organismului în contextul pandemiei de azi și anume, printr-o  gândirea pozitivă, cum ar fi o amintire plăcută,   o muzică plăcută, lectură plăcută etc. Eu nu prea cred în chestiile astea, dar dacă mă gândesc bine, pentu mine ultimii 10 ani de călătorii cu 3-4/an, se pare că nu au fost întâmplători. Ce amintiri mai plăcute putem avea noi, ăștia care am călătorit, decât să transpunem în scris cele văzute! Cu cât te afunzi mai mult în amintiri, cu atât crește și gândirea pozirivă și capacitatea de apărare a organismului.

  Dacă e să fie după cum spune Prof. Univ. dr. C. Duncan​, toți afaiștii stăm bine din acest punct de vedere.

  Te îmbrățișez și numai bine! ​

  mirceabrasovscris / TELEFON [12.11.20 22:14:52] »

  Prezenta asteptata,   calitate exceptionala a prezentarii (ca de obicei), lucruri de tinut minte pentru cand ne - o lasa COVUL sa ne mai facem planuri realizabile.

  Multumesc !!! ​

  mihaelavoicu [14.11.20 19:11:13] »

  @mirceabrasov:  Mulțumesc, d-nul Mircea, niciodată nu se știe!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  maryka, mihaelavoicu, mirceabrasov
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0952019691467 sec
  ecranul dvs: 1 x 1