ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.08.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 06.08.17
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 4 zile
Prieteni
PREȚ 160
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Biserici în Ravenna

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Domul și alte biserici non-mozaic din Ravenna.

  TIPĂREȘTE URM de aici

  Dor de Ravenna! Un oraș superb și plin de obiective, pe care l-am vizitat în trei etape diferite, trei ani consecutivi. Și numai toamna. Nu știu cum, dar așa s-a nimerit!

  Aeroportul din Bolognia este cel mai apropiat (aprox. 80 Km), iar transportul până la Ravenna este asigurat prin mijloace de transport auto cu plecare din aeroport, dar numai patru curse pe zi sau cu trenul, cu plecare din gara Bolognia. Există mijloc de transport Aeroport- Gara Bolognia. Eu am folosit amândouă variantele și am considerat mai facil transportul auto, dar mai sigur de program și mai rapid, transportul cu trenul. Punctul terminus a fost și într-un caz și în altul, Gara din Ravenna.

  Orașul este mic, liniștit, cochet, așezat în provincia Emilia-Romagna iar legătura cu Adriatica se face printr-un canal, de unde ușor se poate ajunge la Veneția. Aș recomanda un concediu superb, zece zile, Ravenna, Veneția!

  Ravenna găzduiește un imens potențial turistic, cunoscut în special prin colecția de mozaicuri bizantine celebre în întreaga lume, caracterizate prin finețe, originalitate și culoare. Dar, în afară de Basilica di S. Apollinare in Classe și S. Apollinare Nuovo, celebra Basilica di S. Vitale, Battistero Neoniano și Battistero degli Ariani, Mausoleo di Galla Placidia, Tomba di Dante, Mausoleo di Teodorico sau Domus dei Tappeti, Ravenna se mândrește cu frumoase biserici, precum Domul și altele asemenea lui, muzee, Teatro Alighieri, palate, grădini, parcuri sau Antico Porto di Clasee.

  Orașul fiind de dimensiuni reduse și obiectivele relativ apropiate, cu harta primită de la Centrul de Informații Turistice aflat în incinta gării, ne-am descurcat nesperat de ușor.

  1. Duomo di Ravenna

  Împreună cu Baptistero Neoniano și Museo Arcivescovile (Arhiepiscopal) , formează un tot unitar în Piazza Duomo. După vizitarea ultimelor două obiective cu superbele lor mozaicuri, am intrat în Duomo, Catedrala orașului.

  Frumoasa construcție datează din sec. al XVIII-lea și a fost ridicată pe locul viran rămas după demolarea vechii Catedrale din sec. al V-lea dedicată Învierii Domnului, hram ce-l poartă și în prezent.

  Am intrat în Catedrală și m-a surprins simplitatea și eleganța interiorului său în formă de cruce latină cu trei nave, un portic în formă de arc și cupola eliptică. Aici sunt conservate valoroase sarcofage din marmoră, datate din perioada paleocreștină. E de admirat un astfel de sarcofag aflat în nava dreaptă, datat sec. al V-lea, cu o frumoasă lucrare pe capac și reliefuri pe ambele fețe, ce-l prezintă pe Isus între Sf. Ap. Petru și Pavel.

  De o mare valoare se bucură un Amvon din marmoră albă din sec. al VI-lea, de formă eliptică, împărțit în două părți egale, fiecare parte ornată cu panouri de formă pătrată, prevăzute cu diverse păsări în relief.

  La ieșirea din Dom, mai apropiată este Zona Dantescă unde am vizitat

  2. Basilica San Francesco.

  Ridicată în sec. al X-lea pe un vechi edificiu de cult din sec. al V-lea, aici au avut loc funeraliile marelui Dante Alighieri, mort în exil la Ravenna la 1321. Biserica a fost refăcută în totalitate și numai cripta cu un frumos mozaic inundat a mai rămas din cea veche.

  Zona Dantescă, pe lângă această biserică, mai cuprinde Museo Dantesco i Tomba di Dante și Centro Dantesco cu o frumoasă curte interioară.

  La „doi pași” distanță se află Zona Centrală cu Piazza del Popolo și

  3. Basilica Santa Maria dell Suffragio.

  Ridicată în anul 700, a fost refăcută în sec. al XVI-lea în stil baroc. Fațada este din piatră de Istria cu statui și basoreliefuri la care au lucrat doi frați, artiști din Ravenna. În mod deosebit am admirat cupolele de interior.

  Mergând spre nord pe Via Rossi, la intersecția cu Via G. Ghiselli, se află

  4. Basilica S. Giovanni Battista (Botezătorul)

  Clădirea datează din sec. al XVII-lea și a fost ridicată pe locul alteia mai vechi, din care se păstrează doar Campanilla și o absidă. Aspectul este puțin derutant. Campanilla din sec al IX-lea și fațada barocă din sec. al XVII-lea.

  Am intrat apoi în Via di Roma, unde pe spațiul verde din fața Gării Ravenna se află

  5. Basilica S. Giovanni Evangelista.

  Ridicată de împărăteasa Galla Placidia (sora ultimului împărat roman Honorius) în anul 425, în urma unui jurământ făcut pe Biblia Sf. Ap. și Ev. Ioan, în timp de se afla cu copiii ei pe marea frământată de o puternică furtună, venind la Ravenna dinspre Constabtinopole.

  Biserica a fost refăcută, inclusiv zidul de incintă, dar se păstrează un portic gotic din sec. al XVI-lea, din marmoră ornat cu basoreliefuri, o frumusețe!

  Din pavimentul plin cu mozaicuri, au fost extrase fragmente care se păstrează expuse de-a lungul pereților celor două nave laterale. Aceste mozaicuri sunt cele mai vechi din Ravenna și prezintă printre altele, scena din ultima cruciadă.

  Cele trei nave sunt separate prin 24 coloane ornate cu mozaicuri și capiteluri.

  Mergând în continuare pe Via di Roma în sud, spre Porta Nuovo se deschide larga priveliște spre,

  6. Basilica Santa Maria in Porto.

  Situată cum am spus, pe Via di Roma și vecină cu Museo d' Arte della Cita, biserica are o fațadă somptuoasă din piatră de Istria și marmoră, formată din două benzi suprapuse. Cea inferioară în stil ionic, cea superioară, în stil corintic. Este ornată cu coloane și statui alegorice adăugată în sec. al XVIII-lea vechii biserici din sec. al XVI-lea care a fost și mănăstire. Statuile privite de la stânga spre dreapta simbolizează Caritatea, Credința, Speranța și Umilința.

  Biserica este împărțită în trei nave despărțite prin stâlpi și coloane cu capiteluri. Pe altarul din transeptul stâng se află Madonna greco, un relief din marmoră din sec. al XI-lea, despre care legenda spune că a apărut în mod miraculos, din Constantinopole în anul 1100.

  O altă biserică aflată în Ravenna (și nu ultima) în Piazza della Resistenza,

  7. Madonna del Torrione

  Ridicată pe un rest dintr- un turn al vechiului zid de apărare al orașului. Are formă octogonală și mai păstrează dintr-o altă biserică mai veche, o capelă și absida decorată în frescă.

  Recomand din tot sufletul, Vizitați Ravenna!


  LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

  Ravenna este un oraș de excepție pentru iubitorii de artă și de frumos.

  selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

  ---
  Trimis de mihaelavoicu in 09.08.20 18:20:48
  Validat / Publicat: 09.08.20 19:46:51
  VIZUALIZĂRI: 154INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: diverse orașe
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P05 Basilica san Francesco, Ravenna.
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  3 ecouri scrise, până acum

  webmaster [09.08.20 20:06:10] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  Rodel [11.08.20 20:10:05] »

  Am vizitat Ravenna cu mai mulți ani în urmă. Un oraș care m-a cucerit! Mi-aș dori să-l revăd.  

  mihaelavoicu [11.08.20 21:28:07] »

  @Rodel:  E de REvăzut, pentru că Ravenna are foarte multe de arătat! Și ce ușor se ajunge...

  Mulțumesc pentru ecou​ și când va fi posibil, drum întins la Ravenna.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  mihaelavoicu, Rodel
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0695259571075 sec
  ecranul dvs: 1 x 1