EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Dora(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Dora, Sasca Montana, Jud. Caraș Severin
Am ales această pensiune datorită părerilor pozitive de pe net la adresa proprietarilor pensiunii, acestia fiind descrisi ca fiind foarte ospitalieri, mâncarea gustoasă, dar mai ales pentru domnul Dorel care este lăudat pentru capacitatea sa de a interacționa cu oaspeții pensiunii și de a-i ajuta să descopere frumusețile din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița.
Drumețiile prin care doream să descoperim minunățiile din acest Parc, ne-au determinat să rezervam 4 nopți la acesta pensiune.
Cum spune zicala "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul" ei bine, aici poți merge cu doi saci, unul îl umple cu bunătățile gătite doamna Cristina, iar celălalt îl umple domnul Dorel cu sufletul pe care îl pune pentru a-i ajuta pe turiști să vadă cât mai multe obiective din zonă. În acest sens el vă duce și aduce kilometrii buni cu "decapotabila", pe drumuri extrem de proaste, lăsându-vă la intrarea pe traseele lungi pe care le aveți de parcurs.
Pensiunea Dora este cotată la trei margarete.
Pensiunea este alcătuită din doua corpuri, A și B. Corpul A are camerele mai mari, iar corpul B este cel la parterul căruia se află restaurantul. Chiar lângă pensiune este o biserică.
În curte este loc de parcare doar pentru o mașină. Noi când am ajuns, am fost îndemnați să parcăm în curte. Restul mașinilor pot parca pe straduță.
Masa se serveste in curte unde este un foișor din lemn și pe terasa peniunii, respectându-se regulile de distanțare fizică impuse.
Clădirea are două niveluri. Există o cameră dublă și un apartament care au balcon, iar celelalte camerele sunt fără balcon. Nu sunt frigidere în camere. Pe coridor există o combină figorifică pentru clienții pensiunii.
În fața camerei noastre este o terasă cu măsuță și scaune la care se ajunge pe niște scări metalice separate de cele principale.
La parterul înălțat sunt canapele, fotolii, măsuțe, așezate în fața camerelor.
Camera nr. 3, corp B
Camera noastră a fost una de patru persoane, dar am platit doar pentru trei locuri, respectiv 210 lei/noapte, cu mic dejun inclus.
Camera este mare, paturile sunt single, saltelele, așternuturile și pernele au fost curate și confortabile, astfel am dormit duși.
Fiecare persoană a avut căte două prosoape la dispoziție (unul mare și unul mic).
În cameră sunt noptiere, măsuță, cuier, sobă de teracotă, aer condiționat, televizor pe care în 5 zile nu l-am pornit deloc.
Baia
Frumoasă, cu cabină de duș, apă caldă permanent și cu presiune.
Consumabile am avut mini flacoane cu gel de duș, săpun lichid la chiuvetă, hârtie igienică.
Camera este luminoasă, având o lucarna, prin care noaptea se văd stelele.
Mie mi-a plăcut mult acestă cameră, dar mi-a plăcut și mai mult că aveam scările de acces separate spre mica terasă din fața camerei.
Restaurantul
Restaurantul l-am folosit doar ca să ajungem spre terasă unde am mâncat micul dejun și cina, pentru că în restul timpului eram pe poteci în drumeții.
În restaurant este o vitrină frigorifică de unde puteți consuma tot felul de sucuri și băuturi alcoolice. De asemenea vă recomand afinata și țuica de casă, dar și berea la halbă, servite de domnul Dorel alături de o poveste interesantă.
Micul dejun constă în preparate din ouă la alegere, un platou cu telemea, slănină, cărnăciori, castraveți, ardei, roșii și o bautură la alegere ceai, lapte, cafea.
La cină noi am consumat atât mâncare gătită pentru ziua respectivă, ciorbă de văcuță cu smântână și ardei iuți, gulaș cu murături, papanași, căt și comenzi de păstrăvi cu cartofi și mujdei, șnițele cu cartofi. Totul a fost gustos.
Proprietarii Cristina și Dorel aflați într-o mișcare permanentă, vor face tot ce le stă în putință, cu zâmbetul pe buze și amabilitate, pentru a mulțumi clienții. Am înțeles că ei sunt proprietarii pensiunii de 5 ani.
Recomandarea
Această alegere pentru cazare a fost una perfectă pentru noi, ne-a ajutat să ne atingem toate obiectivele propuse pentru vizitare, chiar și în plus, să ne simțim bine primiți și ospătați. Abia așteptăm să ne reîntoarcem acolo pentru că în viitor se vor marca noi trasee de drumeții.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cheile și Cascada Șușara, la 10 minute de pensiune cu mașina pe un drum bun, se intră pe poteca de drumeție
Trimis de Dana2008 in 01.08.20 09:47:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în SASCA MONTANĂ
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.88593820 N, 21.70935910 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Și noi am fost acolo, în ultimele zile din martie 2019! Am recunoscut în P03 și P04 partea din spate a curții, spre care avea balconul camera noastră!
Într-adevăr, gazdele sunt oameni sufletiști, deosebiți! Când noi ne-am întors din drumeția la Lacul Ochiul Beiului, se înserase de-a binelea, cred că era după ora 20:00, dar ne-au preparat cina atunci, pe loc (meniul îl convenisem dinainte de a pleca în drumeție, după - amiaza). Ca și micul dejun, a fost... eco-bio-hand-made - super-gustos! (Doar două mese prindeam, din motive de... drumețit!)
Iar somnul, în camera încălzită de soba în care troznea un braț serios de lemne, a fost precum al unor prunci! (Ei, un merit substanțial l-au avut și drumețiile, cădeam rupți de oboseală!)
Noi am ales să facem mini-vacanța primăvara, când am mizat pe faptul că debitul cascadelor va fi mai bogat, fiind mai aproape de topirea zăpezilor, decât într-o vară caniculară și mai secetoasă. Și am prins Cascada Bigăr în toată splendoarea "voalurilor" ei "de mireasă". La fel și Șușara, și toate "pragurile" de deasupra Ochiului Beiului, aveau căderile de apă bogate. Pe cheile Șușarei, am cules și mâncat... leurdă! De-adevăratelea, de pădure!
@Lyssys: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
Noi abia așteptăm să ne reintoarcem acolo. Dorel, proprietarul pensiunii, este un om excepțional, care iubește atât de mult zona încât o promovează și face orice efort astfel încât turiștii să poată vizita cât mai multe obiective din zonă. Ne-a spus că se vor marca noi trasee turistice în viitor.
Mâncarea este gustoasă iar vișinata foarte bună!
Călătorii plăcute! Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2018 Frumos! Recomand cu drag — scris în 03.05.18 de Adriana1983 din CRAIOVA - RECOMANDĂ