BUN
Relaxare la malul mării
După câțiva ani de Grecia și România, am mers iar în Turcia.
Am cautat mult un hotel care să fie pe plajă, cu nisip fin, intrare în mare lină, la maxim 1.5 ore de aeroport și în buget rezonabil.
După multe căutări am ales Von Resort Elite din Side. Am fost între el și Star Light (acesta a ’căzut’ pentru că plaja am înțeles că e cu pietriș și intrare abruptă în mare).
Avion + Transferul de la aeroport:
Am zburat cu Corendon: Baia Mare - Antalya. Circa 1:40 la dus, 2 h la retur. Totul ok. Transferul cu autocarul a fost punctual, aer condiționat, condiții bune și la tur și la retur.
Cazare:
Am avut 2 camere standard. Fiecare avea un pat mare și încă un pat de persoană, iar părinții mei în urma unui incident* aiurea au primit camera superioară cu un pat mare + o canapea extensibilă.
*Am ajuns la hotel în jur de 23:00 seara, probabil erau și cei de la recepție obosiți, părinților mei le-au dat o cameră ocupată (adică cu om cazat în cameră). Noroc că oaspetele nu era acolo, ei nu vorbesc engleză, ar fi ieșit circ. M-au sunat și mi-au zis că pare că deja e cineva acolo cazat. Am alergat să-l găsesc pe băiatul cu bagajele, și în câteva minute a rezolvat situația și le-a oferit altă cameră, cică upgrade, însă știu că fost ca să nu facem scandal. Nu am făcut, fix pentru că știu că a fost greșeală din oboseală și au rezolvat rapid problema, însă tot a fost un stres pentru noi. Eu am ajuns în camera mea, după toată faza la 12:30 noaptea.
Ne-au oferit și cină, însă nu ne-au condus la restaurant, greu am găsit necunoscând hotelul. Cina a fost înainte de luarea camerelor, ei au propus așa, deci în camere am ajuns după 12 noaptea. După aceea eu m-am rătăcit printre clădiri încercând să găsesc cazarea noastră.
Ce m-a deranjat e că nu ne-au dat: hartă, un program, un pliant, orice cu restaurante, clădiri etc. În primele zile ne-am rătăcit des. Am aflat abia după câteva zile că este o aplicație și acolo poți afla despre hotel, restaurante etc.
Wi-Fi:
Nici parola Wi-Fi nu am aflat decât a II-a zi când am întrebat la întâlnirea cu ghida agenției din România. Aveau în cameră pliant despre pernă cum că e hipoalergenică, pliant cu numele fetei care face curat în camera, dar nu aveau nicăieri parola de Wi-Fi și orarul de la restaurant sau un r@ha@t de qr code de scanat să afli. Yup, m-a super deranjat asta!
Luni dimineață Wi-Fi ni s-a dezactivat și a trebuit să ne logăm iar. Din nou, nu am fost anunțați că se va întâmpla. Nu știam de ce fiul meu nu răspunde la tel, el și-a pus doar wi-fi, să nu consume date. După aceea, a consumat la greu roaming, că nu s-a putut loga iar la Wi-Fi. Nu era parolă clasică, era mai complex puțin.
Restaurante:
Am ales Elite pentru că e cel mai aproape de plajă și pentru că am înțeles că avem acces la toate restaurantele. Asta până m-am trezit trasă de urechi că în acel restaurant e doar pentru Golden Beach, evident că am spus că fost informați că avem ultra all inclusive și avem acces la TOATE restaurantele Von Resort. Am mers la recepție, am aflat că avem la APROAPE toate restaurantele și atunci mi-au listat un pliant cu restaurantele. Wtf, era greu să mi-l dai din prima zi să nu avem asemenea situații penibile?! Și asta m-a deranjat! Voiam înghețată de la acel restaurant, ne-au dat, însă nu mi-a plăcut situația penibilă.
Aveam un restaurant micuț lângă hotelul Elite și unul mai mare, la Golden Coast - la acela erau mai multe feluri de mâncare, dar și la cel mic erau destule. Am mers, după chef, când la unul, când la altul.
Este și restaurant de noapte, cu burgeri și alte gustări, între 21:30 și 7:00.
Este o cafenea, mai este ceva restaurant la care era kebab și diverse baruri la care erau sucuri, apă, băuturi și alune.
La restaurante erau chelneri care te întrebau dacă ai nevoie de ceva, îți aduceau apă, băuturi (fără alte costuri).
Ultra all inclusive și nu prea:
Programul meselor nu mi s-a părut de ultra all inclusive: între 11:00 și 12:30 nu era nimic de mâncare, nici măcar fructe sau înghețată. Fiul meu dormea mai mult, e adolescent și sarea peste mic dejun. Pentru mine all inclusive înseamnă că ai mâncare 24 din 24, nu doar după un orar.
La mare, pe plajă erau doar mere, pere, apă plată, sucuri, cafea și probabil alcool, nu erau gustări. Când am mai fost în Turcia, la Crystal Paraiso Verde erau gustări și pe plajă (pepene verde, cartofi pai, kebab, burger). Noi adulții mâncăm la cele 3 mese, adolescentul nu :)). La Crystal Paraiso verde plajă era cu întrare abrupta rău în mare când am mai fost acum mulți ani, însă serviciile au fost mult peste Von Resort.
Înghețată
Și înghețata era doar după-masă și doar la anumite restaurante. M-aș fi așteptat să fie și pe plajă. Nu era. Măcar era foarte bună: ciocolata, lămâie, fistic (yummy!), vanilie și fructe de pădure - astea erau aromele de înghețată.
Cafea:
Aveau ceva ice coffee, dar rudimentara, nu frape-uri șmechere.
Pisici:
Citind recenzii, m-am amuzat că unii s-au plâns că-s prea multe pisici 😹. Sunt adorabile, nouă ne plac, avem și acasă, așa că nu ne-au deranjat, dar da, se plimbă și-n restaurant, te trezești și cu ele pe scaune sau mai rău, pe masă.
Curățenia:
A fost curat, făceau zilnic curat. Cât de des schimbau lenjeria nu am fost atentă, prosoapele zilnic le schimbau.
Și pe plajă făceau des curat.
Animație
Doar la un spectacol am fost pe ponton, erau zilnic, însă eram obosiți și la 21:30 când începeau preferam să ne retragem în camere și să dormim. Vorba lu’ fiu-mio, suntem bătrâni 😂. Nici el nu a dorit la volei, darț sau alte jocuri.
Plaja și marea:
Plaja e cu nisip fin, intrare lină în mare, nu e ca la Mamaia că mergi până te plictisești și e apă mică, aici după 3-4 metri deja îți e până la subraț apa.
Este un ponton superb, pe el se poate sta la soare, umbra, tot acolo țin unele concerte, dar sonorizarea e foarte proastă. Păcat de artiști, cantau bine, însă se auzea rău.
Sunt șezlonguri suficiente, toate acoperite cu umbrele dreptunghiulare, este și teren de volei chiar la mal.
Grădină verde la umbră:
Au o grădină frumoasă la umbră, cu leagăne, hamace, mese. Aleea care duce de la Elite spre mare, la fel, are palmieri, verdeață, e frumos.
Piscină și Aquaparc
Păreau ok, curate, însă cu marea atât de aproape și de frumoasă, nu le-am folosit.
În concluzie, pentru noi a fost o vacanță frumoasă! Vom mai merge, mai ales pentru că e foarte aproape de mare, nu ai de mers cu autocar/tractor, ajungi în 5 minute la mare și, ce am uitat să menționez, a fost liniște. Părinții mei auzeau muzica de la spectacole, erau cazați fix lângă lângă piscina Elite, noi erau lângă restaurantul Elite, muzica se auzea slab.
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de anamaria_2010 in 06.09.26 14:59:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Belek, Kemer
- Alte destinații turistice prin care a fost: Ungaria, Turcia, Grecia
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anamaria_2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@webmasterX: Mersi, sper să fie util! Văd că din 2024 n-a mai scris nimeni recenzie aici, deși la hotel erau mulți români.
- Jul.2024 Sejur 7 nopți — scris în 05.07.24 de Diana Ghi din CRAIOVA - nu recomandă
- Jul.2023 Eu va recomand sa mergeti acolo — scris în 31.07.23 de Remicade din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Vacanta Turcia — scris în 04.09.22 de ux127137 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Ma asteptam la mai mult! — scris în 30.08.21 de Rickpuk din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Un hotel de evitat — scris în 23.08.19 de StefSS121 din BUCUREşTI
- Aug.2019 Oribil — scris în 23.08.19 de Adistef2019 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2019 Un hotel bun de 5 stele in Turcia - Side — scris în 22.12.19 de LaBursaRo din BUCURESTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...