GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Village Mare - recomandabil, dacă eşti bine informat
Pagina web oficială : villagemarehotel.com;
Adresa : Metamorphosis, Halkidiki, 630 88;
Coordonatele GPS (în faţa recepţiei): N 40.229104 x E 23.583130.
Pentru că am stat acolo, un total de 23 nopţi, cu prilejul concediilor din anul 2013 şi 2014 (în total 3 sejururi - 9/7/7 nopţi) şi cunosc astfel foarte bine acest resort, care are pe sait note nemeritat de mici şi impresii subiective şi chiar incorecte la adresa sa, am decis să scriu şi eu câteva rânduri despre ce şi cum am perceput eu acolo, în speranţa ca cei ce le vor citi, să se informeze cât mai bine asupra acestui resort şi astfel să-l aleagă, în cunoştinţă de cauză.
Toate cele 3 sejururile au fost cumpărate prin agenţia de turism a saitului, AmFostAcolo.Travel, care are mai tot timpul oferte speciale pentru acest hotel, chiar şi la ora scrierii acestui review : amfostacolo.ro/oferte-spe ... &sid=1365#H9103. Nu am avut niciodată probleme, în urma rezervării sejururilor prin agenţia saitului, sens în care, cu mare, mare întârziere, trebuie să-i mulţumesc lui Cristi, pentru ajutor.
Am ales acest hotel pentru că era relativ uşor de atins cu maşina (drumul Oradea - Metamorfosis trece cu puţin de 1.000 km., din care o bună parte pe autostradă în Serbia şi Macedonia şi pe drum rapid în Grecia, astfel că, în 15-16 ore de condus, cu o pauză de cafea dimineaţa de vreme pe faleza din Salonic, traseul poate fi parcurs), pentru că oferă sistemul de masă ”all inclusive” şi pentru că este de patru stele, aşa că mă aşteptam la condiţii decente de locuit. De asemenea, şi plaja privată a fost un atu şi preţul corect.
Am găsit :
Un hotel situat la mare distanţă de civilizaţie, în jur nu există alte locuri unde poţi servi masa, sau un magazin pentru a-ţi lua apă, de ex., în afara staţiunii aflată la câţiva km. distanţă, unde, cel puţin pentru prânz, pe căldura aia infernală, nu cred că-ţi vine să mergi pe jos.
Un hotel cu un corp nou (3 clădiri în dreapta recepţiei), care se ridică sigur la 4 stele (aici sunt camerele duble superioare, apartamente şi maisonnette – nişte garsoniere de fapt) şi corpul vechi al hotelului, care are, în opinia mea 3 stele decente, situat în stânga recepţiei, în 8 corpuri cu parter şi unul sau 2 etaje, unde sunt situate camerele duble standard şi câteva garsoniere.
Astfel, după ce lăsăm în urmă sătucul/staţiune Metamorfosis, trecem pe lângă Blue Dolphin (am stat o noapte şi acolo, probabil am să scriu şi despre acest resort) şi pe un drum neasfaltat, plin de praful ala pe care iubitorii Greciei ştiu că îl găsim cam peste tot, ajungem pe o coastă de deal, unde este amplasat, în trepte acest hotel, recepţia şi câteva din clădiri fiind la nivelul drumului, iar de la acestea se coboară spre mare, prin curtea destul de mare si destul de bine întreţinuta a complexului, trecând pe lângă celelalte clădiri, aflate la nivelurile inferioare.
Clădirea centrală, administrativă, nu conţine spaţii de cazare, aici fiind doar recepţia şi lobby-ul, precum şi restaurantul, cu o sală de luat masa la interior şi una din terase, pe acelaşi nivel.
La un nivel inferior, un -1, se găsesc câteva încăperi tehnice, magazii de alimente, etc., a doua sală de luat masa la interior şi a doua terasă în formă de L, locul meu preferat de savurat bucatele disponibile la all inclusiv.
La -2 este situată camera de joacă pentru cei mici, unde zilnic sunt diverse activităţi, unele desfăşurate la interior (de ex. coloratul, pictatul, etc.), iar altele la exterior (discoteca fiind cea mai populară).
Tot la nivelul ăsta este un mini-magazin, cu tot felul de briz-brizuri, suveniruri, dar şi apă, suc, îngheţată, etc. şi sala cu jocuri (am văzut o masă de ping-pong şi alte jocuri mecanice ori electronice - nu ştiu ce-i contra cost şi ce-i gratuit, pentru că nu m-a interesat.
Tot la acest nivel, -2, faţă de nivelul şoselei, avem şi cele 2 piscine pentru copii şi bazinul pentru adulţi, cu apa extrem de curată, apă dulce, neîncălzite, unde era forfotă mare până pe la 19, ora de închidere. Piscina era zilnic aspirată, pentru a se elimina nisipul adunat inerent, după o zi plină. Nu am văzut-o goală niciodată, nu cred că se goleşte, cred că se curăţă şi se recirculă, adăugându-se substanţele necesare întreţinerii sale, în cele mai bune condiţiuni.
Pe acelaşi nivel, sunt multe, multe scaune si mese din plastic, între clădirea principală, bazine şi bar, unde te poţi aşeza la un pahar de vorbă (gratis, dacă alegi produse din programul all, sau contra cost, pentru că se pot comanda de la bar... diverse) şi de unde se pot urmări serile greceşti organizate de hotel.
Nu mai ştiu, cred că o dată pe săptămână, vin 3 instrumentişti, care o pun de-un chef straşnic, cu dansuri greceşti, la care aderă mulţi, mulţi turişti.
Şi pentru că tot vorbeam despre barul de la piscine, acesta serveşte tot ce înseamnă lichide incluse în all, în perioadele dintre mese (în timpul meselor, în ambele sali ale restaurantului si la parter si la -1), există băuturi răcoritoare, bere, cafea, alcool si cele 3 feluri de îngheţată) sau chiar alte soiuri de băuturi. Eu de ex., din ce-mi amintesc, sigur am comandat ceva espresso si un Mojito (nu intra la all).
Ei bine, echipa de la bar, în amândoi anii fiind aceiaşi băieţi (pe doi dintre ei i-am surprins în P80), o echipă de giorgieni şi macedoneni, foarte haioşi şi prietenoşi, erau foarte sociabili si săritori...
În sistemul all sunt incluse (am foto cu conceptul, va citez din el – toate sunt mărci locale, normal):
-capitolul cafea – greek coffee, nescafe, iced coffee frappe, frappe with icecream, filter coffee, hot/cold chocolate – eu beam de obicei frappe cu îngheţată;
-ceaiuri din gama lipton – nu am băut;
-cola, orange, lemon, 7UP, tonic, apă, suc de portocale şi de ananas – am băut doar apă;
-îngheţată de vanilie, ciocolată şi căpşuni – am gustat din toate sortimentele, sunt ok. ;
-bere la draft – foarte bună, rece, acidulată şi puţin alcoolizată, de cursă lungă – am băăăăăăăăuuuuuuttttt…. ;
-aperitive – bitter campari, vermouth, ouzo de 3 feluri – am gustat ouzo, băutură care pe mine nu mă încântă;
-brandy;
-lichioruri de 5 feluri;
-vodca, rom, gin, tequila, whisky;
-vin alb şi roşu, vărsat;
-9 cocktail-uri cu alcool şi 2 fără alcool;
Îndestulătoare, ca tipo-sortiment, după părerea mea! Şi se servesc între 11.00 şi 23.00 la barul de la piscină.
La ieşirea din complex, spre plajă (distanta să tot fie 150-200 metri), suntem întâmpinaţi de zone neîngrijite, dar aici chiar nu-i vina hotelului, traseul fiind unul pe un drum de ţară, neasfaltat.
La plajă există o rulotă, unde un nenea din Serbia (acelaşi în cei 2 ani, vorbitor doar de rusă), are grijă de plaja - in fiecare seară aduna şezlongurile si le leagă efectiv cu un lanţ şi lacătul aferent, de stâlpul umbrelei, îţi încasează preţul (2 euro/umbrela, şezlongurile nu se plătesc, aşa că eu aduceam încă un şezlong pentru copil, fără grijă), după ce confirmi numărul camerei (ori nu primesc din afara hotelului, ori pe aceştia în taxează cu alt tarif), pentru care eliberează bon şi îţi dezleagă perechea de şezlonguri. Nu se păstrează pe toată durata sejurului poziţia ocupată, aşa că în fiecare dimineaţă, la prima oră mergeam şi achitam umbrela pentru acea zi, dacă rămâneam să facem plajă acolo.
Lângă rulotă, există şi câteva duşuri cu apa rece, ca să te poţi limpezi de sarea din apa mării, iar la intrarea în teritoriul hotelului există o sursă de apă dulce, unde-ţi poţi - şi este indicat să o faci - spăla picioarele, după ce ai străbătut drumul de la plajă, ala foarte prăfuit.
La plaja nu există bar, dar eu, în fiecare zi, făceam mişcare la barul de la piscine, de unde luam absolut orice vroiam si duceam la plaja, paharele fiind de unică folosinţă, aşa că puteam să le aruncăm fără griji (există coşuri de gunoi pe plajă).
Plaja fiind situată destul de în afara localităţii, măcar nu eram asaltaţi de vânzătorii ambulanţi. Am văzut doar unul cu gogoşi şi zilnic venea o maşină cu fructe, atât şi nimic mai mult.
Plaja este suficient de mare, toată lumea are loc, fie că vrea la şezlonguri, fie vine cu pătura/cearceaful. Pe plajă este şi un teren de volei cu fileu.
La plaja, nu se oferă prosoape, dar ştiam acest lucru.
Oricum, una peste alta, plaja este una mai bună decât cea de la vecinul Blue Dolphin, iar tot ceea ce ţine de hotel, pentru ca plaja să fie ok., se face. Restul ţine de natură.
Astfel, băiatul de pe plajă, în fiecare zi adună algele ce ajung la mal şi greblează nisipul la intrarea în apă.
În apă, pe o porţiune de câţiva metri există stânci, foarte alunecoase şi tăioase, care adăpostesc o mulţime de arici de mare, dar ştiam asta încă din ţară, aşa că ne-am înarmat cu papuci speciali la preţuri modice încă de acasă.
Mai apoi, în apă este din nou nisip, aşa că, zona de bălăceală, este cât se poate de agreabilă.
Să nu uit, plaja acestui hotel este amplasată spre sud-vest şi de pe plajă se vede foarte bine braţul Kassandra, zi sau noapte, dar aceasta împrejurare face ca în apa mării să fie curenţi puternici. De ex. fii-mea a pierdut o minge, pe care a trimis-o prea departe în larg şi până să merg după ea, era deja la câteva sute de metri depărtare, aşa că... am rămas să o urmăresc, în drumul ei spre Kassandra.
Deci, plaja este curată, largă, lungă, dotată cu duşuri şi şezlonguri (de 2 feluri - plastic, sau metal & pânză) şi umbrele, la un preţ modic, având o mare parte liberă pentru cei ce vin de acasă cu cele necesare. Intrarea în apă este dificilă, dar toate astea, dacă le cunoşti de la început... nu-ţi pot strica o vacanţa, pentru că există moduri prin care să treci peste (de ex. papucii de plajă).
Sau, aşa ca mine, pentru că hotelul oferă multe la un preţ corect, puteţi să vă stabiliţi la Village Mare cartierul general si sa faceţi plajă unde vreţi. Eu am făcut plajă mai ales la Kalogria Beach, sau în Sarti (dar despre plajele din Sithonia, probabil am să vă povestesc dintr-un review-ul ulterior).
La piscine, există multe şezlonguri, din cele cu rama metalică şi şezutul din pânză, pentru care nu se plăteşte nimic, umbra fiind asigurat[ de umbrare fixe...
Dar, eu nu am stat niciodată acolo, chiar dacă am făcut baie de câteva ori, pentru că nu am făcut 1000 km. (pe sens), ca să stau la piscină. Piscine mai faine am la Felix =))
Domeniul hotelului este mare, arată bine, este întreţinut zilnic - am văzut la 7 dimineaţa grupul femeilor de serviciu, care înainte de a intra la curăţenie în camere, matură şi spală cu furtunul zonele publice, aleile pietruite, iar un băiat are grijă ca iarbă şi vegetaţia să fie udată tot aşa, zilnic.
Vegetaţia este în stare ok., nu luxuriantă, iar domeniul îşi arata, încet, dar sigur vârsta, cum este şi normal. Pe domeniu am văzut că predomină măslini şi palmieri + flori faine (muşcate şi leandrii).
Pe domeniul hotelului avem şi o capelă ortodoxă (P20), unde vă puteţi ruga dacă sunteţi ortodocşi practicanţi.
Apa caldă merge fără probleme şi am remarcat, ca mai peste tot în Grecia, că hotelul are o suită de panouri solare, care ajută la prepararea apei calde menajere, dar sursa principală pentru asta este gazul, într-o extremitate fiind amplasată o butelie d-aia mare, pentru gaz.
De fapt, hotelul fiind amplasat la marginea micuţei staţiuni Metamorfosi, am credinţa că are doar apa rece de la reţea, pentru că, nu o dată, am văzut o vidanjă (peisaj des întâlnit prin Grecia), care golea fosa septică - nu am simţit niciodată mirosul caracteristic, nu am vreo nemulţumire din perspectiva asta.
A, până nu uit. Pentru că, este un resort unde se ajunge cu maşina (am văzut maşini de RO, Serbia, Ucraina, Bulgaria şi Grecia), parcarea poate fi problematică, fix în faţă hotelului, dar pe drumul de acces, sigur se găseşte loc. Oricum, la finalul sejurului, maşinile vor fi atât de prăfuite… uffff…
Camerele (c-am stat în 3), au fost toate 3 în corpul vechi, deoarece am avut rezervate şi am plătit camere duble standard, au circa 20 metri pătraţi, destul de mult, cât să nu pară înghesuite. În camere este parchet laminat.
În privinţa mobilierului, au un pat dublu, matrimonial şi o canapea (15 sunt totuşi fără canapea), canapea ce reprezintă patul suplimentar, pentru copil (am uitat să vă spun că, un copil sub 14 ani, în cameră cu 2 adulţi plătitori, folosind canapeaua din dotarea standard a camerei, are gratuitate la cazare şi masă în regim all - aşa că, vă puteţi imagina de ce este căutat de familiile cu copii), 2 noptiere, un dulap mare şi încăpător şi o comodă în faţa patului, pe care este instalat televizorul (cu tub şi cu diagonală mică, dar cui ii pasă de televizor în concediu în Grecia – mie sigur nu, când ai atâtea de făcut/văzut şi oricum nu te poţi aştepta să ai programe româneşti acolo... aşa că... o tableta sau un laptop pot suplini televizorul şi pot rula desenele pentru cei mici...), pe care cred că l-am deschis doar la momentul cazării, că-n rest nu am avut chef de el.
Sub comodă este amplasat un răcitor, pe care-l primeşti gol, chestie foarte bună, că măcar aşa îţi poţi ţine fără probleme acolo lichidele personale. Nu am avut probleme să nu răcească.
Mobilierul este din pal, nu nou, dar intr-o stare foarte buna.
Şi, apropo de răcire, fiecare cameră este dotată cu unitate individuală de AC, care este amplasată deasupra dulapului, deci nu bate spre pat/canapea, ceea ce-i foarte bine.
Fiecare cameră are baie proprie, un pic cam demodată şi cam mică, dar conţine tot ce ai nevoie într-o astfel de incintă, adică chiuvetă, toaletă, un coş de gunoi şi un dus, a cărui cădiţă este construită din zidărie şi are o perdeluţă, ce poate fi niţel incomodă unei persoane bine crescute, dar... până la finalul sejurului te obişnuieşti =)) Sunt şi câte 2 flacoane mici cu săpun lichid şi 2 cu şampon. A, există pe undeva prin sertare şi foehn.
Balconul, că doar fiecare camera are aşa ceva, este dotat cu o masă şi 2 scaune din plastic, are gresie pe jos şi peste balustrada metalică este dotat, pe toată lungimea cu sârme pentru întins rufele şi are chiar şi câteva cârlige (noi am avut şi de acasă).
La ieşirea pe balcon, uşa metalică, este dublată de o uşă culisantă, dotată cu plasă contra ţânţarilor, care se poate lasă închisă, fără să închideţi uşa din sticlă şi metal, pentru că nu se poate deschide de la exterior, astfel că, dacă vrei poţi asigura camera cu acea uşa şi să laşi camera să se aerisească până mergi la masă, de ex.
În dulap există un seif, care se poate închiria, la 2 euro/zi parcă, eu nu am avut nevoie. Mi-am carat tot timpul după mine chestiile valoroase (la fii-mea mă refer :))).
În 2013 şi wifi-ul era contra cost, dar din 2014 este gratuit, în complex fiind mai multe reţele care merg foarte bine, am putut face şi streaming...
Ba mai mult, am prins semnal wifi, mai slăbuţ ce-i drept, chiar şi pe plaja. Suficient să accesez mailurile şi AmFostAcolo;)
Lenjeria s-a schimbat de 2 ori/sejur, suficient, în opinia mea, prosoapele mai des (nu reţin exact frecvenţa), mai ales dacă erau lăsate pe jos în baie... Dar, cred că orice român responsabil merge de acasă cu ştergarele lui, aşa că... problema prosoapelor interesează şi nu prea…
Curăţenia se făcea temeinic, zilnic şi nu s-a întâmplat să intre peste noi, în orele de relaxare, poate si pentru ca am fost mult plecaţi.
Am stat in camere duble standard şi fără canapea, când am fost fără copil, acestea au aceeaşi dimensiune ca cele cu dotarea suplimentară, doar ca lipseşte canapeaua.
A, toate camerele au vedere frontală sau parţială la mare, un alt atu al hotelului.
Nu veţi găsi însă halate şi papuci, un must la 4 stele, dar cine nu are papuci vara în Grecia, iar cu halatul ce să faci la 40 grade, deci… poţi trece peste.
Despre locurile de luat masa :
Cum am mai spus, bucătăria, o sală şi o terasă sunt la parter, iar o altă sală şi o altă terasă la -1, fiecare fiind deservită de personalul propriu, care debarasa şi curăţa mesele foarte... eficient, nu ştiu să fi fost dată când să nu găsesc loc pe terase - nu am mâncat în sălile de la interior, de acolo îmi luam doar tacâmurile, băuturile şi îngheţata.
Mesele si scaunele sunt din lemn masiv, foarte confortabile... şi nu sunt îngrămădite, ca să te loveşti de vecinu'… când mănânci.
Despre mâncare :
În sala restaurantului, una pătrată, pe prima latură, la intrare există o masă pe care sunt cele 2 aparate – unul pentru cafea şi apă caldă pentru ceai şi al doilea pentru sucuri şi apă, lângă care sunt tăvile cu pahare (din sticlă – la restaurant) şi căni.
Mergând mai departe, pe a doua latură, cea dinspre spaţiul de gătit sunt standurile cu chestii gătite – la micul dejun aici sunt frigănelele (pâinea în ou) natur, sau cu miere de albine, ouăle fierte şi ochiurile făcute pe loc, la prânz şi la cină aici este celebra pâine grecească – pita, pastele, sosurile pentru paste, pizza, precum şi carne friptă de porc, curcan, peşte, din care îţi taie bucătarul şef câte o felie – cred că-i mai mult de spectacol chestia.
Pe a treia latură, pe o masă sunt farfuriile şi pâinea întreagă, din care-ţi poţi tăia cât vrei. Din păcate, este un singur fel de pâine – gustoasă, dar numai albă.
Pe a patra latură avem vitrina pentru prăjituri (3 – 4 feluri), cea pentru fructe (cel puţin 3 tipuri, variau de la caise şi piersici, portocale şi pepene – ambele variante) şi cea frigorifică pentru îngheţată – goale dimineaţa. Urmează o masă cu iaurturi, gemuri, miere cu bolurile aferente şi cereale dimineaţa, lângă care dimineaţa există lapte cald şi rece.
Pe mijloc, sunt alte 4-5 tăvi cu mâncare gătită – dimineaţa fritata şi diverse plăcinte cu brânză dulci sau sărate, iar la prânz şi cină aici sunt mâncăruri cu pui, porc, peşte şi chiar orez cu fructe de mare, diverse garnituri (fasole, cartofi, brocoli), tocături, etc.
Tot aici sunt boluri cu diverse salate gata preparate (eu mereu puneam câte o lingură cu tzatziki), sau legume tăiate, măsline, brânză, etc., pentru a le prepara după voia inimii…
Eu am ştiut de la bun început că micul dejun, servit între 07:30 - 10:00 este un bufet american, mai sărac decât unul clasic, aşa că nu am fost surprins că nu am avut, de exemplu, în nici o zi roşii, castraveţi, ardei...
Prânzul se serveşte între 13.00 şi 14.30, iar cina între 19.00 şi 21.30 şi conţine cum spuneam mai sus (şi o să vedeţi şi din foto), un buffet cu de toate, pentru toţi, cam acelea; i sortimente; i la prny; i seara, din care sigur, sigur ai ce să mănânci.
La cină (cred) există şi o supă cremă – zilnic alta – care se serveşte cu crutoane şi din care eu am mâncat zilnic, fiind pe gustul meu.
Cu toate că unele mâncăruri se repetă la câteva zile şi că nu se serveşte grătar, de ex., sau fructe de mare proaspete (sunt doar din cele congelate, gătite cu orez), iar eu sunt un mare gurmand, am găsit întotdeauna ceva de mâncat (sincer, nu cred că vreun cârcotaş are în frigiderul de acasă, în 23 zile, atâtea feluri am savurat acolo).
Şi să nu uităm că vorbim despre un all inclusiv grecesc, la 1000 euro/sejur. Aşa că… ce alte aşteptări mai mari să avem?
Oricum, după cum lesne se poate observa, am descris resortul cu bune şi cu rele, nu l-am ridicat în slăvi în toate...
Ei bine, în concluzie, AmFostAcolo, m-am întors de 2 ori, mi-a plăcut că am ştiut exact ce am plătit şi am primit ce am plătit, fiind mulţumit de acest raport calitate/preţ, iar dacă vă informaţi şi vă documentaţi înainte de a face alegerea (sunt de acord să răspund la orice întrebări), vi-l recomand!
Trimis de bogumil in 22.04.16 22:16:50
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogumil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.22941000 N, 23.58309700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
@bogumil - Am vrut să-ți scriu un ecou, m-am abținut. Am adormit cu gândul la mare. Știi că ador marea. Nu contează care, ”mare” să fie. Limba asta românească!
Am visat că sunt la malul mării cu omul meu drag. Poate pentru că mai am doar șase zile și plec la mare, poate pentru că mi-e dor tare, poate pentru că am citit acest articol complet și complex, poate pentru că am privit pozele tale minunate?
Nu știu de ce, dar m-am visat călcând nisipul cald și apa rece iar briza mării-mi deranja părul roz.
Mulțumesc, e o încântare să te citesc și știi foarte bine că nu scriu ecouri decât foaaarte rar, doar atunci când am de mulțumit cuiva, doar atunci când am ceva de ”spus”.
Felicitări pentru review și pentru fotografii!
@crima
Cristi, absolut
@krisstinna
Mulţumesc pentru vizită şi cuvintele adresate.
Adevărul este că, apropiindu-se vacanţele de vară, sau cel puţin alegerea destinaţiilor pentru alegerile de vară, am abandonat subiectele...comune (din care mai am o groază adunate şi nescrise) şi am început să scriu despre destinaţiile de vară...
Aşa că... o perioadă o să mai citeşti despre mare, despre România şi Grecia. Chiar acum, încarc un alt review din Grecia.
@all
Mulţumesc pentru că aţi trecut pe aici şi aţi apreciat review-ul asta şi fotografiile ataşate.
Mi -a placut articolul si stii de ce, pentru ca este scris prin prisma a ce ti-ai dorit, pentru ce ai platit. Cred ca daca trimitem 10 persoane acolo avand caractere diferite vom obtine poate 11 pareri.
Depinde ce asteptari ai pentru ce ai platit si daca de cand te duci acolo esti pus pe critica sau iti doresti sa te simti bine.
Nu am mers undeva tinand cont neaparat doar de celelalte opinii. Normal ca daca este sa aleg intre un punctaj de nota 5 si alta de 7 merg la 7. Foarte echilibrat scris iar pozele au cuprins tot ce trebuia. Felicitari votat cu placere.
@bogumil - off, off, ce articol "incomplet"
Hei, sper ca stii de gluma! Doamne, asta-i genul de review pe care-l ador fix precum adora @krisstinna marea!
Felicitari!
@mishu
Mulţumesc pentru vizită. Acum, cât despre note, chestia-i discutabilă. Înainte de a scrie eu acest review, hotelul în cauză avea pe AmFostAcolo, media pe la 4, deoarece 5 review-uri mai laudative erau deja arhivate, fiind despre sejururi mai vechi, astfel că notele de la acestea nu se luau în considerare la media hotelului, media fiind făcută doar după ultimele 2 review-uri care nu erau şi nu sunt tocmai corecte.
Acum, după review-ul meu, hotelul este pe la 5.63 şi doar eu îl recomand, dintre cei cu review-uri mai recente, aşa că... Eu m-aş mai duce la acest hotel cu nota 5!
@maria55
Îţi mulţumesc şi ţie pentru vizită.
Adevărul este că-i cam incomplet, pentru că am uitat ceva.
Cum am fost multe zile plecat să explorez Sithonia, am aflat şi vă spun şi vouă că puteţi cere la recepţie, până la ora 20.00, să vă pregătească pentru a doua zi un pachet, pentru amiază şi la micul dejun îl luaţi de la băieţii de la restaurant.
El conţine un fruct (portocală mai ales, dar au fost şi mere), o apă plată, 2 felii de pâine, un unt porţionat President (de altfel asta-i untul pe care îl aveţi şi la restaurant la micul dejun, un unt foarte bun, peste media), o cutie cu miere şi 2 biscuiţi cu ciocolată.
Am urcat pe sait şi o fotografie cu conţinutul acestui pachet de prânz, P81, pe care o puteţi vedea aici.
Mai precizez că la o cameră dublă se primeau 2 astfel de pachete, câte unul pentru fiecare adult.
No', acum pare complet
@bogumil - No' acum daca-mi ma permiti o gluma da, este complet!!! Felicitari sincere pt acest review! Am mai spus-o?! Cred ca da, dar nu ma pot abtine, pentru ca rareori imi este dat sa citesc un articol despre cazare in care sa pot sa-mi inchipui ca "am fost si eu acolo"!!
Dar daca totusi iti mai amintesti ceva, fara retineri...completeaza, eu te citesc!!
@bogumil - După ce am citit articolul cu Taverna Panoramă Kalamitsi, am citit şi acest articol despre cazare în doua sejururi.
Foarte documentat şi complet acest articol, dar am şi eu o nelămurire.
Am înţeles că nu staţi locului, că vă plimbaţi, exploraţi zona, dar nu vă este greu să faceţi toate astea in regimul de masă allinclusiv?
Noi în concediile din Grecia am încercat toate variantele de regim de masă şi am ajuns la concluzia ca vom lua cazare fără masă sau doar cu mic dejun, să nu ne simţim legaţi de masă să putem să ne plimbăm în voie şi să mâncăm unde ne place.
Cu articolele tale mi s-a facut un dor de mare, de Marea Egee.
Felicitari şi aştept continuarea (am înţeles că ne mai scrii despre Grecia).
@maria55
Acum, dacă tot m-ai acceptat printre prietenii tăi (la vreo 2-3 săptămâni de când te-am "peţit" - era mai mai să şterg cererea, am crezut că ţi-am greşit cu ceva de nu mă mai accepţi ), citeşte ecoul de mai jos, cel adresat lui @ANILU, c-am de gând să mai fac nişte completări.
@ANILU
Au fost de fapt 3 sejururi acolo, în 2 ani.
Foarte faină provocarea şi mă bucură mult. Sper să pot răspunde pe măsura ei. Eu, raţionez aşa :
- merg în concediu ÎNTOTDEAUNA cu maşina. Iar dacă-i Grecia, nu poate fi decât cu maşina, ca să te poţi mişca. Dacă mergi cu avionul, închirierea este un must;
- dacă merg cu maşina, trebuie să fie în Grecia continentală, adică Halkidiki, pentru a face drumul dintr-o suflare. Am mai spus nu pot să îmi iau legate multe zile de concediu, aşa că nu pot pierde 2 nopţi/3 zile pe un sens, numai pe drum;
- dacă îi să fie Halkidiki, nu poate fi decât Sithonia, care are acel ceva aparte, nu seamănă cu... Mamaia, are plaje sălbatice şi apa azurie, parcă ar fi Thassos
- merg în concediu, deci în concediu NU GĂTESC nici eu, nici însoţitoarea mea! Atunci am nevoie de un loc cu masa asigurată!
- dacă tot iau o locaţie cu masă, prefer un hotel, pentru că oricând un hotel are masa mai... satisfăcătoare decât o vilă, pensiune, etc;
- iau cel puţin 4 stele, pentru că alea 4, de obicei sunt vreo 3, cum îi şi cazul prezentei locaţii;
- dacă un Blue Dolphin, vecinul lui Village Mare are un preţ apropiat cu al lui Village, iar Village oferă all, faţă de DP al lui Blue, aleg oricând Village. Nu neaparat pentru prânz, că la prânz nu prea am ajuns. Am servit prânzul de fiecare dată în ziua sosirii şi arareori, în zilele când nu mai aveam chef de plimbare, sau când veneam mai repede de pe unde eram, datorită ploii, sau pentru că ne-am mai săturat şi de soare
- aleg all pentru băuturi. A nu se înţelege că beau în neştire (şi cu toate că cei ce mă ştiu se jură acum că am burtă de bere, eu infirm - am burtă d ela traiul bun, nu de la bere ). Pentru că, băuturile dimineaţa şi seara mai ales (asta dacă nu pun la socoteală prânzul), dacă stai la terasă până la 23.00, cum stăteam noi la terasa hotelului şi dăi o bere, dă-i un suc şi o îngheţată + o cafă şi iar îţi vine să bei o bere c-ai pierdut la... rummy, sau nu stai pe uscat până cântă lumea grecisme, laşi pe terase zeci de euro (doar pe băutură)... zic eu, iar aşa, la all ai băutura gârlă, nu risipă;
- plus, eu mai gândesc într-un fel. Plătesc de acasă tot. Mă chinui, strâng banii necesari şi merg cu totul rezolvat. Dacă se întâmplă ceva şi nu mai pot pleca având asupra mea o sumă consistentă, nu mai contează. Am TOTUL plătit din timp!
- şi, nu îmi fac niciodată programul după all. Nu am revenit niciodată de pe unde am mers pentru prânz. Am mâncat pe unde am fost. La terasa hotelului Mango, în Sarti la Platania (am să scriu ceva şi de acolo), la Panorama, la cantinele de la Karidi, aşa că nu mă interesa prânzul şi nu mă împiedica regimul de all în ceea ce vroiam să fac. Am mâncat destul la taverne, dar prânzuri, nu cina.
Şi am să mai scriu până vine vremea vacanţelor, vreo 4-5 materiale, dar... mai răruţ, că-i mai drăguţ Vă las o ţâră mai moale, ca un ardelean ce mi-s, ca să vă fie dor de mine, nu să exclamaţi : "iară-i asta cu 2-3 scrieri pe zi? ".
Glumesc, sau nu, şi eu am spus asta, nu odată, când constatam o cadenţă debordantă a unora. Mai ales mai noi
Sper foarte tare că ţi-ai făcut o idee cum îmi merge mie mintea (uneori şi pentru mine-i un mare semn de întrebare ) şi te mai aştept să mă citeşti!
Nu ţin să fie nimeni de acord cu raţionamentele mele. Dar m-ar bucura să văd că-s în asentiment...
@bogumil: Fain răspunsul tău (îmi place cum te exprimi ardelenește).
Aștept să mai scrii despre Grecia.
Noi anul acesta nu reușim să ajungem în Grecia, așa că o să-mi fie dor.
Cu răbdarea nu stau prea bine, așa că am să setez să fiu anunțată când apari pe aici cu ceva nou.
Toate cele bune.
@bogumil - hei, ai promis Sarti! Cand ai de gand sa scrii?!
@bogumil - E de retinut locul daca il compar cu experientele mele din zona. Prima vara greceasca am facut-o acum 11 ani pe Sithonia, la o pensiune pe care au ales/o altii, in Metamorfosi, pe atunci sat, nici gradina de pe faleza statiunii nu era amenajata, iar plaja de acolo groaznica. PIetre, stanci in apa, arici de mare si noi total nepregatiti, dar asta ne/a facut sa pornim la drum in jurul peninsulei si sa descoperim minunatia: peisaje, reliefuri, drumuri, plaje de jur imprejurul ei.
Vara trecuta am gasit/o mai dezvoltata si am stat la 2 pensiuni diferite, pe rand, langa Nikiti, pe una am descris/o, cealalta urmeaza. Nu aveam nimic langa pensiunile astea, ce/i drept langa sosea, iar drumurile erau obligatorii pentru masa si alimentare cu mancare si lucruri. Dar a meritat, nu m/am simtit izolat, ci dimpotriva, linistiti si odihniti, departe de agitatia statiunilor si a marilor resorturi. Alegeri inspirate si vacante frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 O experienta relaxantă la Village Mare Resort 4* — scris în 25.07.22 de adriansendulescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Dezamagire — scris în 30.06.19 de Andi2 din PIATRA-NEAMţ - nu recomandă
- Jun.2015 Oribil — scris în 06.08.15 de Andreia27 din TIMIşOARA - nu recomandă
- Jul.2013 Dezamagitor... — scris în 08.07.13 de mioarapandele din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2011 Leagănul civilizaţiei — scris în 07.09.12 de tczarojanu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Hotel bun — scris în 24.08.11 de silvia2011 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 O experienta neplacuta — scris în 09.07.11 de cristimicle din BUCUREșTI - nu recomandă